Criza financiara...

As dori sa stiu: din punct de vedere moral, cum v a afectat criza asta financiara, despre care vorbeste toata lumea?
Va simtiti mai deprimate, ati auzit de situatii nemaintalnite pana acum, este ceva deosebit in viata voastra?
Ralu- mamica de fetita superba!!!
http://community.webshots.com/album/567799118dvcfRG
Raspunsuri

mami_alexia spune:
Cauti ca un sclav un loc de munca...si asta te deprima la un moment dat.
MAMI(Adriana) &

www.alexdamian.com/" target="_blank">Sa-l ajutam sa lupte...
ABSOLVENTE!!!!

grodear spune:
da...asta vb ieri cu cineva...era f trist ca la 40 de ani a ajuns sa lucreze mult sub pregatirea lui ca sa si poata intretine familia. Dar ma bucur ca face tot ce poate si nu se da batut.
Ralu- mamica de fetita superba!!!
http://community.webshots.com/album/567799118dvcfRG

mami_alexia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui grodear da...asta vb ieri cu cineva...era f trist ca la 40 de ani a ajuns sa lucreze mult sub pregatirea lui ca sa si poata intretine familia. Dar ma bucur ca face tot ce poate si nu se da batut. ![]() Ralu- mamica de fetita superba!!! http://community.webshots.com/album/567799118dvcfRG |
Da, si eu am ajuns la concluzia ca trebuie sa nu te dai batut

MAMI(Adriana) &

www.alexdamian.com/" target="_blank">Sa-l ajutam sa lupte...
ABSOLVENTE!!!!

nma spune:
Nu te dai batut dar e greu si ... trebuie sa te multumesti cu mult mai putin. Azi chiar am vorbit cu un prieten care a ramas fara job. Si-a gasit el ceva dar pe bani mult mai putini si are muuulte rate. De ceva vreme vad numai oameni tristi, stresati de ziua de maine. Nici un job nu mai e sigur asa ca vrei -nu vrei te afecteaza. Eu am noroc, sunt optimista.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=12" target="_blank">nma1 si nma2

capra cu trei iezi spune:
eu nu mai vreau criza. sa se duca de unde a venit. pe noi ne-a afectat, dar vad in jurul meu oameni care o duc ca inainte si m-am gandit ca oi fi singura afectata. nu destul ca ni s-a redus venitul, ca salariile nu mai vin la timp, dar s-a scumpit gradi (un pic, e adevarat, dar se simte), s-a scumpit semiinternatul si masa, preturile nu scad (chiar daca se pare ca marfa se strica in rafturi)...pentru mine e nasol...na ca m-am plans si eu la voi,sper sa nu va suparati pe mine!
deprimata da, sunt deprimata si obosita si mi-e frica de ce-o sa urmeze!
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
IUBESTE SI FA CE VREI!

bobocel_07 spune:
Da am auzit de familii pe care le-a-a afectat criza datorita faptului ca se desfiinteaza multe puncte de lucru, se restrange numarul de angajati iar cei ramasi pe dinafara nu mai au unde sa se duca sa munceasca si au rate pe care nu mai stiu cum sa le plateasca, copii de intretinut si de tinut in scoli.O sa se ajunga sa ne de-a in cap pe strada pentru o bucata de paine.Sper sa ne revenim la normal cat mai repede pentru ca nu stiu unde se va mai ajunge.
alexia_07

bird70 spune:
Un prieten de-al tatalui meu s-a sinucis . Era singurul care avea job, sotia lui si-a pierdut jobul cu un an inainte dar se descurcau cumva cu un singur salar. Cand a ramas fara job nu a mai stiut incotro sa o ia, mai ales cu asistenta sociala inexistenta in Romania si cu un copil. Mare pacat, il cunosteam foarte bine!
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

gaba-rema spune:
Tot vad in postari ca problema cea mai mare a multora, foarte multora, sunt RATELE.
Asa e.
Oamenii au purces sa faca ceva (apartament, masina amenajari, obiecte scumpe dar necesare in casa, in fine). Sigur ca putini au avut bani lichizi pentru ce si-au propus si atunci au apelat la credite.
Dar unii si-au luat niste masuri de precautie, altii nu.
Am 2 perechi de prieteni: unii si-au luat un apartament mai micutz, mai modest dar bun si utilat, si o masinuta sub 10.000 euro. Chiar se gandeau: nu ne bagam la mai mult, ca daca survine ceva si nu mai dispunem de banii de-acum, ce facem?? Ei, si cand a venit criza, cucoanei i s-a redus salariul la 40%: au resimtit chestia asta, normal, dar au putut continua sa functioneze, s-au restrans si ei la micile luxuri si vicii... una peste alta, sunt Ok.
Ceilalti si-au luat un super-apartament, au bagat enorm de multi bani in niste amenajari pretentioase (care nu se justificau in totalitate), si o masina de 3 ori mai scumpa decat primii... Au sute de euro pe luna de platit, iar acum li s-au injumatatit veniturile... Bineinteles ca astia din urma sunt cu cutitul la os, mereu se imprumuta ba la unul ba la altul... Ei de ce nu s-or fi gandit putin inainte sa se infiga la tot ce-i mai scump, oare?

maraki spune:
Nevoia te invata! Noi santem in criza de cativa ani, sotul s-a imbolnavit si nu il mai lasa dr.ii sa munceasca, eu am un salariu cat sa ne ajunga ( cu multe sacrificii ) pt mancare si cate un lucrusor/incaltaminte pt copil.Noi purtam ce avem, nu ne permitem sa cumparam ceva nou decat daca intr-adevar nu mai sant purtabile, cu rata mare la banca ne.a rezolvat asigurarea care ne plateste lunar rata integral.Luna viitoare este ultima rata dupa 8 ani( asigurarea a platit timp de 2 ani ) Este greu dar toate trec
p.s. ne mai ajuta socrii saptamanal cu alimente pt copil dar mai subtire ca au inceput sa simta si ei criza.La sv-ul lor de multe ori au trimis oamenii in fara plata si cate 2 -3 saptamani, muncesc ore mai putine fatza de vremurile bune....bine ca nu s.a inchis fabrica, ei fac piese de masini.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

ellinia spune:
Cei care de abia acum incep sa resimta criza sunt bugetarii. De bine de rau ei si-au primit salariile, pe cand mediul privat e la pamant. Eu lucrez la o firma de constructii si in domeniul asta e jale si prapad. Oamenii nu si-au mai luat salariile de luni de zile, ma mir ca mai au putere sa munceasca ... Si pe mine personal m-a afectat, colegii mei sunt din ce in ce mai stresati, multi s-au imbolnavit, iau calmante, au insomnii. Si urmeaza iarna cand oricum e cam totul mort.
Eu nu vad nicio cale de iesire din situatia asta.
Si da, moral sunt toti afectati. Eu am vazut oameni care vorbesc singuri pe strada, cu privirea pierduta, deznadajduiti.