INSEMINARE 45
Raspunsuri - Pagina 9
luminita42 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui peta Fetelor, m-am intors si eu din concediu...a durat un pic pana am citit tot ce s-a scris in lipsa mea. Imi pare rau ca luna asta nu a ramas niciuna insarcinata. Poate cine stie, luna viitoare avem mai multe gravi ca sa nu ne stricam media La mine luna de pauza a fost un dezastru, abia azi in ziua 38 mi-a venit menstruatia, deci nu poate fi vorba de ovulatie fara tratament. Asa ca acum, cu forte proaspete, imi fac programare la monitorizare in ziua 10 si din ziua 3 incep puregonul dupa schema primita data trecuta. Va urez multa bafta tuturor!!! ![]() |
Peta te-ai intors iarasi la viata muncitoare!..
la ce clinica/spital te duci tu la IA?..Danutza eu am vazut ca medicii adapteaza zilele de monitorizare in functie de felul cum ai raspuns in cm-ul anterior,cine stie ce-o fi observat dr.!
Data trecuta te-a chemat tot asa sau a schimbat acum?..la mine la IA trecuta m-a chemat in z7 si z10; la ciclul asta m-a chemat la prima eco in z10, adica azi si foliculii sunt inca mici; voi mai merge si peste doua zile,in z12, dar nici atunci nu-i sigur ca foliculii vor fi 'capabili'!..
noi2 spune:
Viss, succes si un beta mare peste 2 saptamani!
Eu n-am mai avut vesti in ultimul timp, insa azi Z8 am fost la monitorizare si aveam 3 foliculasi de 13, 12 si 10 mm, 2 pe stangul si unul pe dreptul... continuam cu menopur pana miercuri si joi din nou monitorizare... speram sa facem inseminarea vineri sau cel tarziu sambata! Cum o vrea Doamne Doamne, ne rugam sa fie bine!
Bafta tuturor... abia astept sa se lase cu liniute duble si pe aici din ce in ce mai des!
Noapte buna!
Ma duc sa ma injectez!
alla76 spune:
Viss - agitata zi ai avut cu IA-ul asta! dar ce frumoase scoruri a avut al tau la spermogramele precedente! ciudata faza cu sanii sensibili inainte de ia. deci un simptom pe care nu o sa te poti baza in urmatoarele 2 saptamani.
llary - multumesc.
O intrebare: cand zici ca ai facut IA cu 7 si cu 18 mil, te referi dupa preparare?
luminita42 - sunt multumita in primul rand pt ca a fost mult mai bine decat prima incercare. sa speram ca a fost "destul de bine"
daca ai avut rezultate bune cu closty, de ce ai schimbat grila de stimulare?
anda82 - eu de ieri am durerile de ovare... ma doare inca burta, ciudata senzatie, vorba ta ...ca inainte de menstra. singura diferenta fata de stimularea precedenta e ca am facut gonasi in loc de pregnyl, dar n-ar trebui sa conteze ca e aceasi substanta activa ...
noi2 frumoasa recolta pt ziua 8. tinem pumnii sa fie o inseminare cu II !
danutza27 spune:
BUna Luminita, data trecuta m-a chemat in z11 acum am fost in z12.
Am 2 foliculi pe ovarul drept -1 este de 13mm si celalat de 16mm , si endometrul de 6.2mm.
M-a chemat si maine ca sa vedem daca mai creste si sa ma programeze pt inseminare.
VA pupik si somnik usor
peta spune:
luminita eu ma duc la dr dracea la gynera... tu?
o sa reiau luna asta tratamentul cu puregon. Nu stiu daca sa iau si tinctura de zmeur sau nu. Am mai luat pana acum si siofor pt ovare polichistice dar mi-a zis dr sa maresc doza si cand am marit-o mi-a fost foarte rau cu stomacul, niste arsuri groaznice si senzatii de voma dupa masa. Cand a inceput sa ma doara si ficatul nu am mai luat...
Araceli spune:
Buna tuturor,
Sensibila, felicitari pt bebe sanatos si sarcina usoara in continuare!
Multumesc ca m-ai trecut pe listuta. Inseminarea am facut-o cu dr. Tutunaru + dr. Matei.
Eu sunt suparata, am fost vineri la monitorizare si dr. T nu era, vine abia azi. Asa ca peste vreo 2 ore o sa dau o fuga la cabinet. E cam tarziu, e ziua 12, cu stimulare clostylbegit, fara inseminare.
Am emotii, sper sa nu fi facut iar chisturi. Luna trecuta in ziua 12 se sparsesera foliculii, iar in ziua 13 am facut inseminare.
Am vazut ca se vorbeste mult despre efectul nedorit al clomifenului: subtierea endometrului. Mie dr T mi-a spus ca asta se compenseaza cu progesteronul luat dupa ovulatie si sa nu-mi fac griji pt asta. Oricum, eu am luat si vitamina E odata cu closty, am auzit ca este buna pt asa ceva (ajuta la ingrosarea endometrului).
Vreau sa vorbesc azi neaparat cu dr. T, daca tot asa slaba se prezinta situatia dupa closty, vreau sa incerc luna viitare inseminare cu stimulare gonal sau menopur. Poate o sa creasca mai bine foliculii asa....
Viss, sper din suflet sa fie cu noroc la tine inseminarea asta.
Pup toate fetele si sa auzim numai vesti bune!
luminita42 spune:
| citat din mesajul lui Araceli Buna tuturor, Sensibila, felicitari pt bebe sanatos si sarcina usoara in continuare! Multumesc ca m-ai trecut pe listuta. Inseminarea am facut-o cu dr. Tutunaru + dr. Matei. Eu sunt suparata, am fost vineri la monitorizare si dr. T nu era, vine abia azi. Asa ca peste vreo 2 ore o sa dau o fuga la cabinet. E cam tarziu, e ziua 12, cu stimulare clostylbegit, fara inseminare. Am emotii, sper sa nu fi facut iar chisturi. Luna trecuta in ziua 12 se sparsesera foliculii, iar in ziua 13 am facut inseminare. Am vazut ca se vorbeste mult despre efectul nedorit al clomifenului: subtierea endometrului. Mie dr T mi-a spus ca asta se compenseaza cu progesteronul luat dupa ovulatie si sa nu-mi fac griji pt asta. Oricum, eu am luat si vitamina E odata cu closty, am auzit ca este buna pt asa ceva (ajuta la ingrosarea endometrului). Vreau sa vorbesc azi neaparat cu dr. T, daca tot asa slaba se prezinta situatia dupa closty, vreau sa incerc luna viitare inseminare cu stimulare gonal sau menopur. Poate o sa creasca mai bine foliculii asa.... Viss, sper din suflet sa fie cu noroc la tine inseminarea asta. Pup toate fetele si sa auzim numai vesti bune! |
salutare fete si pe ziua de azi

noi2ce frumos ai raspuns la menopur!!!..zi-mi si de endo cat era in z8?...
allaclosty mi l-a schimbat doctorita pe menopur, a vazut ca-mi subtiaza endometru, dar se pare ca si la menopur raspund la fel!! cu tratament mixt (closty +menopur) aveam endo 6,5 mm in z10, numai cu menopur am 5,8 mm in z10!! asa ca nu prea vad diferente!.. am incercat sa intreb care-i explicatia dar dupa cum mai spusei, dr. mea e cam sensibila cand ii pun intrebari, o simt asa putin iritata.
danutza ai "masuri" bune la foliculii
petaeu sunt la doctorita Predoi, la medlife. Puregonul este numai cu FSH?...
araceli succes la eco si sa-l gasesti pe dr.T!.. cat desppre controversatul clomifen/clomid/clostilbegyt, uite ca eu pe pielea mea am avut surpriza sa obtin aceleasi rezultate cu menopur care este alt tip de stimulant + mult mai costisitor. adica am in z10 tot un endometru subtirel (5,8-6 mm), si foliculii am 3, dar mai micuti decat in cm-ul cu closty+menopur. Sa vedem, este greu si pt. doctori sa hotarasca schema optima deoarece raspunsul e atat de "individual''
sensibila spune:
aruam – eu prima inseminare a fost pe cm natural, fara stimulare. Din pacate nereusita. Urmatoarele 2 au fost cu stimulare OVAMIT si ambele au fost reusite. Nu stiu daca datorita stimularii dar asa a fost. Incearca 1 fara stimulare si vezi ce iese. La IA fara stimulare am avut 1 singur folicul, dar nici cu stimulare nu a fost mare diferenta. O luna am avut 2 foliculi si a doua a fost 1 sg folicul.
Ms mult fetele pentru felicitari ! Si haideti sa ma prindeti din urma. Sa se lase cu burtici plzzzzzzz !!!!
Acum vin de la dr mea si totul e bine. Bebe creste si da din picioare non-stop. A mai crescut bebe in 10 zile.
e in burtica
+17
Dr Anca Moisa
IAD nr 3 reusita 16.06.2009 (prima IAD nereusita, a 2-a IAD avort menstrual)
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev067pr_.png
Spuneti NU abuzului sexual fata de minori! http://www.petitieonline.ro/petitie-p42643046.html
luminita42 spune:
| citat din mesajul lui Araceli Am vazut ca se vorbeste mult despre efectul nedorit al clomifenului: subtierea endometrului. Mie dr T mi-a spus ca asta se compenseaza cu progesteronul luat dupa ovulatie si sa nu-mi fac griji pt asta. Oricum, eu am luat si vitamina E odata cu closty, am auzit ca este buna pt asa ceva (ajuta la ingrosarea endometrului). Vreau sa vorbesc azi neaparat cu dr. T, daca tot asa slaba se prezinta situatia dupa closty, vreau sa incerc luna viitare inseminare cu stimulare gonal sau menopur. Poate o sa creasca mai bine foliculii asa.... Viss, sper din suflet sa fie cu noroc la tine inseminarea asta. Pup toate fetele si sa auzim numai vesti bune! |
fetele , scuze daca stiati, simt nevoia sa impartasesc cu voi, m-am uitat pe niste prospecte in englezeste cu menopur si clostylbegyt (clomid) si am gasit asa:
In ciclul natural normal FSH-ul -hormon foliculo-stimulant- e produs de glanda pituitara localizata in hipotalamus (portiune a creierului uman, responsabila si de functia sexuala ..)
Menopur este un produs de stimulare ovariana care contine FSH, de-a gata, care actioneaza direct asupra ovarului si determina crestere, recrutare si maturare foliculara; produsul este unul "de inalta puritate", izolat (sa nu va scarbiti!!
clostylbegyt, pe de alta parte este sintetic, un amestec de izomeri 2-(4-(2-chloro-1,2-diphenylethenyl)phenoxy)-N,N-diethyl-ethanamine
closty inhiba productia de estrogeni intervenind cumva tot la nivel de hipotalamus..de aici efecte ca incetinirea cresterii endometrului si uneori uscaciune vaginala accentuata. vestea buna este ca closty nu ar da fenomene de hiperstimulare asa de des ca stimulantele pe baza de fSH natural (ca menopur de ex.) si este folosit cu precadere in primul nivel de stimulare la femei cu ovare polichistice.
fetelor sper sa ne fie de folos info, daca stiati sa treceti cu vederea, eu m-am mai dumirit putin citind