INSEMINARE 45

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viss spune:

buna, fetelor. am ajuns acasa. azi am scapat si de ex. oral.e minunata senzatia ca dupa 11 ani, 6 facultate medicina si 5 rezidentiat nu o sa ajung somera.
in sfarsit pot sa vad si eu un film de la cap la coada,fara medicina intre.toata ziua mi-au pulsat ovarele.asta o fi ovulatia? am prestat ieri,ne vom stradui si azisi maine dup-amiaza plec la Sinaia la conferinta nationala de hematologie pana duminica.pe langa stiinta am sa ma si relaxez .in sfarsit.am sa miros aer de munte si am sa ma gandesc la voi.multumesc ptr urari, incurajari, suntem ca intr-o mica familie, noi aici.ar trebui sa ne intalnim sa bem un suc, dupa ce ramane insarcinata cate una..cam slaba productie luna trecutapoate luna asta, odata cu recoltele..pe toate odata, si pe fiecare pe rand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aruam spune:

Buna fetele,
Eu m-am hotarat sa fac dubla inseminare dar nu stiu daca are rost avand in vedere ca fac pe ciclu natural.Voi ce credeti? Sotul nu are probleme cu spermograma eu am probleme am PCOS.
Fetele care sunteti la dr Predoi puteti sa-mi spuneti si mie de cate ori v-a chemat la monitorizare inainte de inseminare si cat v-a costat inseminarea + monitorizarea.
Multumesc pt raspunsuri

anul acesta o sa fiu
Doamne ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Araceli spune:

Buna din nou fetele,

Tocmai m-am intors de la monitorizare de la dr. T.
Deci, in ziua 12, stimulare cu closty, am urmatoarele valori:

E = 8.2
OD: 24.1, 24.3

Oricum, sunt multumita: chistul de la stimularea de luna trecuta a disparut, dupa cum banuiam, a fost eliminat la cm. Si acum macar am produs 2 foliculi grasutzi bine, fata de luna trecuta, cand erau vreo 6 anemici rau de tot...
Si se pare ca vitamina E si-a facut treaba cu endometrul (am luat si iau in continuare, cate 2 pastile vit. E/zi, din ziua 5 pana in ziua 18). Luna trecuta in aceeasi zi 12 abia daca ajunsese endometrul la 6...
Inseminare nu voi face luna asta, asa ca incercam natural. Ma mai duc la monitorizare joi dimineata, sper ca se vor sparge pana atunci.

Referitor la intrebarea cu inseminare pe cm natural: eu am vrut sa fac pe cm natural, insa dr. T nu face (sau nu mai face, cred ca mai demult facea). Si ca dr. T sunt multi, din cate am auzit, care considera ca sansele sunt mult mai mari pe cm stimulat si nu mai vor sa faca altfel inseminarile. Ma gandesc ca stiu ei ce fac...

Luminita, interesante informatiile comparative despre cele doua medicamente de stimulare. Stau si ma gandesc daca este totusi bine sa se actioneze direct asupra ovarelor, ma gandesc sa nu aibe efecte negative asupra rezervei ovariene.
la toate fetele si o dupa-amiaza excelenta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peta spune:

luminita - puregonul e din FSH, cred ca e cam acelasi lucru cu menopurul. Eu am mai luat inainte si ova-mit, la care am raspuns foarte bine, am avut si endometru f bun. Am schimbat insa tratamentul in speranta unei reusite.
De maine incep iar injectiile cu puregon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Buna fetelor
Vad ca discutati despre diferente intre medicamentele de stimulare, sunt multe si niciodata nu le vom sti pe de rost.
Dar din cite stiu eu, puregon contine doar FSH, menopur contine si FSH si LH in aceasi concentratie. Despre pastilute nu as stii sa va dau detalii, decit ca pt unele femei sunt bune, pt altele mai putin. Stiu multe cazuri cind fetele au ramas cu chisturi sau cu endometru varza dupa un tratament cu pastile pt stimulare. Tratamentul injectabil cu medicamentele de mai sus or fi ele mai scumpe , mai puternice uneori (depinde de doza) dar eu cred ca sunt mai sigure (atit cit pot spune despre un tratament hormonal ca este sigur )
Si fetelor important nu este citi foliculi producem, ci cit de buni sunt acei foliculi, chiar daca un tratament cu menopur sau puregon ne aduce doar 3-4 foliculi, important este sa fie foliculi care sa contina ovule viabile si bune ...
Si rezerva ovariana este afectata de orice stimulare , indiferent daca este cu pastile sau injectii. Stimulari pt inseminare in cazul nostru pot avea efecta asupra hormonilor, asupra glandei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza27 spune:

Buna

Acum am venit de la doctor -z13 1folicul de 14mm si 1 de 19mm ,iar endometrul este de 7.1 la noapte la ora 3 voi face pregnylul.
Luminita pt endometru mi-a dat sa iau estrofem de 4mg.
Sper sa mai creasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_ivan spune:

Z8 IA; TB=37.2
buna fetelor. felicitari fetelor cu foliculi grasi, felicitari fetelor cu bebei sanatosi, rabdare multa fetelor inseminate. si mult succes celor ce urmeaza a fi inseminate.
mma duc sa fac ceva de mancare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Araceli spune:

Anna Spor la treaba, sa faci papa buna
Danutza, de ce nu mai lasa dr foliculii tai sa creasca? Nici macar nu au ajuns la 20mm. Mie una mi se pare cam devreme, dar banuiesc ca stie el mai bine ce face...
Am o intebare la voi: cate luni v-au spus doctorii vostri ca puteti face stimulare (cu sau fara inseminare) fara pauza? Mie dr. T mi-a spus ca se fac serii de cate 6 inseminari pe cm stimulat, ceea ce mi s-a parut cam mult. 6 luni stimulare fara pauza? Eu una ma gandeam la 3, cel mult 4...
Si inca o intrebare, pt cine stie: am inteles ca extractul de muguri de zmeur e bun pt chisturi, dar trebuie luat inainte de ovulatie. Eu am tinut mai demult un regim naturist, din care facea parte si extractul asta, dar l-am luat toata luna. Mi-e teama totusi sa nu fie progesteronic, ca atunci numai bine nu face inainte de ovulatie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita42 spune:

aruam eu sunt la doctorita Predoi Deliana, la medlife si a fost cam asa:
- 2 monitorizari ecografice primesti la celebrul pachet de monitorizare si platesti 390 ron. Monitorizare in ziua de IA nu se face, am intrebat-o pe doctorita de ce si mi-a spus ca acesta este protocolul clinicii si ca ecografia in ziua de IA nu-mi aduce nimic nou (!!oare???);cu ocazia fiecarei ecografii vei plati si 2 analize de estradiol a cate 38 ron;
-o IA simpla costa 900 ron (eu din asta am facut);
-o IA dubla costa cam 1100 ron (parca nu are rost sa faci dubla si in plus e stresant; daca ai spermograma buna prestezi dupa IA,doua zile la rand in pozitia misionarului si stai pe spate 30 min, e gratis)
Deci IA simpla + 2 monitorizari (eco si estradiol: 900+390+76= 1366 ron fara medicamentele de stimulare si tratamentul de sustinere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita42 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Araceli

Buna din nou fetele,

Tocmai m-am intors de la monitorizare de la dr. T.
Deci, in ziua 12, stimulare cu closty, am urmatoarele valori:

E = 8.2
OD: 24.1, 24.3

Oricum, sunt multumita: chistul de la stimularea de luna trecuta a disparut, dupa cum banuiam, a fost eliminat la cm. Si acum macar am produs 2 foliculi grasutzi bine, fata de luna trecuta, cand erau vreo 6 anemici rau de tot...
Si se pare ca vitamina E si-a facut treaba cu endometrul (am luat si iau in continuare, cate 2 pastile vit. E/zi, din ziua 5 pana in ziua 18). Luna trecuta in aceeasi zi 12 abia daca ajunsese endometrul la 6...
Inseminare nu voi face luna asta, asa ca incercam natural. Ma mai duc la monitorizare joi dimineata, sper ca se vor sparge pana atunci.

Referitor la intrebarea cu inseminare pe cm natural: eu am vrut sa fac pe cm natural, insa dr. T nu face (sau nu mai face, cred ca mai demult facea). Si ca dr. T sunt multi, din cate am auzit, care considera ca sansele sunt mult mai mari pe cm stimulat si nu mai vor sa faca altfel inseminarile. Ma gandesc ca stiu ei ce fac...

Luminita, interesante informatiile comparative despre cele doua medicamente de stimulare. Stau si ma gandesc daca este totusi bine sa se actioneze direct asupra ovarelor, ma gandesc sa nu aibe efecte negative asupra rezervei ovariene.
la toate fetele si o dupa-amiaza excelenta!

araceli, urasii mai sunt foliculii astia ai tai!! eu tot asa aveam cu closty cate unul de avea 23 mm in z12, si cativa de 15 si 17. Dar dr.T vad ca merge la risc, intr-adevar sunt mari!... cum ti-a recomandat sa ai contact o zi da, una ba?..O sa faci si pregnyl sa declansezi ovulatia?... Oare de ce la marimile astea de foliculi (!) nu ti-a zis sa faci pregnyl?..

Mergi la inceput