Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (113)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Romanitza_31 spune:

Krelia, da mai e in noiembrie, vad ca a raspuns deja o mamica. scria pe biletul de la intrare parca....
cat priveste preturile, ca ar fi mai mici eu nu am constatat, dar nici nu m'am asteptat la asta ...pt mine a fost ok ca le-am gasit pe toate intr-un loc; iar patutul daca il comandam, plateam transportul 150 ron, asa ca mi-a convenit sa il iau de la targ. aaaaa, uitam, sterilizatorul electric de la chico il vazusem pe un site la 150 ron, iar la stand la chico era la 120 ron ...deci cam asta sa zic ca am vazut ca diferenta de pret ...

29+
POZE+ JUSTIN DAMIAN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihamora spune:

Cosicel- de acum inainte bebe trebuie urmarit des,si daca se observa ca nu ia in greutate, v-a trebui scos mai repede si nu vor fi probleme. Cand faci urmatoarea eco?Cum spune si Camy, arfi bine sa mai faci o ecografie si in alta parte sa vezi daca iti da acelasi rezultat. Nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi

Lumi- daca asa e cel mai bine pentru printesa ta, nu trebuie deloc sa te stresezi, pentru ei facem orice Te asteptam la intalnire.

Andre - vreau sa vad preturi la scutece din italia dar nu stiu cum sa caut, poti sa ma ajuti?

Michelle 30 + "Smiley"si DOMINIC 15.05.2007

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrecluj spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihamoraAndre - vreau sa vad preturi la scutece din italia dar nu stiu cum sa caut, poti sa ma ajuti?
Cum sa nu? cauti pe google.it sau pe ebay.it "pannolini". Spune-mi daca te pot ajuta altfel. 29+ Chiara Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Evy30 spune:

buna
multumesc din suflet pt sfaturile voastre referitoare la lactatie si cezariana
eu sper sa fie bine , si totul sa mearga bine . bebele sa fie sanatos

si eu am IR -ul dreapta marit .este 0.6
insa cel stanga si ombilical e in grafic . bebele se alimenteaza pe acolo

se recomanda dormitul pe partea stanga si foarte putin pe spate.

pe mine ma omoara amorteala palmei drepte. abia strang pumnul.

Evy 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MADALINA_T spune:

Fetele m-am intors de la doctor.Situatia nu chiar roz,cum de altfel ma asteptam,dar nici dezastruoasa. In concluzie, din cauza contractiilor Gynipral 1/2 la 6ore, 3 no-spa,iar pt aceasta seara o mare injectie cu nospa, scobutil si diazepam. Ma bucur in schimb ca fetita mea e bine si vioaie sper sa reusesc sa o tin la caldurica inca 6 sapt.Aaaaa...si bine ca nu m-a internat ca as fi plans dupa David in continuu.
Am ramas in urma rau cu cititul,nici nu stiu ce ati mai facut. Ma duc sa recuperez

30+ david 16.01.2005

http://www.flickr.com/photos/38427435@N02/3533794256/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Eh..gata.
Intr-o ora am rezolvat si eu ceva. Zici ca m-am facut cu ciobul, dar macar grosul s-a dus. Eu is ca o maimuta, am par peste tot. L-am dat jos pe ala de pe picioare, maini, pasa (asa in mare) si axila, peste tot cu lama. In 4 zile e la loc, dar macar stau linistita ca daca e de mers la spital ma pot craci pe acolo in voie, "dupe" preferintele dr si a moaselor. A ramas neatins parul de pe burta (de data asta) si sprancenele. Cum am stat 2 luni cu ele asa, o sa mai stau o luna , ca oricum bebe nu ma vede daca is pensata sau nu.
Cristina eu am incercat mai de mult cu o crema, dar ma ustura, pt ca a ajuns si mai in interior sa zic asa si mi-e frica sa dau acuma sa nu ma usture. Tu ce crema ai folosit?
O fi vreuna speciala care nu ustura daca atinge si in interior, ca eu m-am tot chorit sa cetesc pe ele prin magazine dar nu am vazut?

Ramona,
34+ DOMINIC ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Cosicel am citit parca intr-o postare a ta, ca medicul tau gine care iti urmareste sarcina ti-a recomandat sa mai mergi si la altul sa te vada acum. Eu cred ca poate a vazut si el ceva si mai vroia o parere, dar nu ti-a zis nimic sa nu te sperie. Parerea mea e ca ar trebui sa mergi inapoi la dr tau, sa ii duci hartiuta cu ce ti-a dat Hergeleliu ala si sa vezi ce zice. De data asta tu sa pui intrebari de genul, ce e de facut, e ok daca il scoateti mai devreme pe bebe afara, daca se oxigeneaza cum trebuie, daca se poate ajusta medicamentos chestia aia. Si al meu e la fel, il auzi zicand doar bun....foarte bine si cam atat. Dar data trecuta daca i-am pus intrebari mi-a raspuns si m-a linistit.
Iti tinem pumnii sa fie totul bine.

Ramona,
34+ DOMINIC ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

Camy, culoarea este maro cu rosu..iar pretul..sincer...la cati bani am dat pana acum pentru Rares...carutul ar fi fost ultimul lucru la care sa ma zgarcesc...chit ca primesc notificare de la administratorul blocului ca nu mi-am platit intretinerea..insa copilului meu n-o sa-i iau ever lucruri care sa nu-mi placa, doar pt ca sunt mai ieftine....daca n-am avut norocul sa gasesc si eu ceva sa-mi placa, practic, safe...si ieftin???..ce sa fac?

floricik, ia de noteaza:
- un pachet margarina (250 gr)
- o cana de zahar
- 3 oua
- o cana de lapte
- 300 gr faina
- un plic praf de copt
- un plic zahar vanilat

Se freaca margarina cu zaharul pana se fac asa, ca o pasta. Se adauga urmatoarele:
- galbenusurile, separate in prealabil de albusuri)
- cana de lapte (nu te speria daca nu se amesteca laptele cu marga, o v a face cand torni faina)
- faina, treptat, in ploaie
- albusurile batute spuma (cu putina sare)

Separat, inainte de a te apuca de comppozitie, desfaci prunele in 2, le scoti samburii, le pui intr-o sita si presari putin zahar si niste scotisoara, peste ele...si le lasi la scurs

Dupa ce ai facut compozitia, ungi o tava cu marga si faina, torni compozitia si la sfarsit asezi jumatatile de prune, una cate una, de la un capat la altul al tavii.
Apoi o bagi la cuptor vreo 40 de minute...si te mai uiti din cand in cand la ea....daca nu ti se pare facuta o mai lasi un pic, si viceversa
Spor la treaba!

krelia 32+ si printesu' mic, Rares-Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Fetili, m-am intors la raport de la doctor. Consultatia doar conversationala - adica fara echo .

Fac echipa cu Andre ca dr. meu pleaca cu dr ei impreuna in Africa. O sa rezistam cu bine 2-11 oct pana se intorc, numai sa nu-i manance vreun leu pe acolo ca dupa aia ne nastem una pe alta .
Asa ca azi am epuizat mare parte din lista de intrebari, pe care acum o refac (tot am uitat una-alta) pentru 12 oct.
Sa va zic si voua ca si voi m-ati lamurit cu multe:
- tuseul vaginal se face spre ultimele saptamani pentru verificarea formei bazinului (a se vedea daca permite nasterea naturala, dar nefiind evident o metoda infailibila) si doare dintr-un conglomerat de cauze: reactia de aparare a organismului care lupta cu orice factor extern pentru protejarea burticii si a continutului, lipsa de activitate sexuala etc
- esarfa de cordon (care s-a vazut acum 2 sapt la echo) este irelevanta: cica bebelusul isi poate pune cordonul acum in esarfa, in 10 min circulara, apoi iar sa-l desfaca etc etc. Trebuie urmarit doar ritmul lui obisnuit de miscare - care, atentie! este diferit de la fiecare la fiecare - adica nu mi-a spus de cate ori tb sa miste pe ora sau intr-un interval de 12 sau 24 de ore. Cica asta e o poveste din carti. La varsta asta a sarcinii, orice gravida isi cunoaste deja copilul si stie care e ritmul lui normal. La orice semn de... 'dereglare' fuguta la camera de garda la un echo sumar.
- am facut bine ca nu am mai luat calciu (pe asta l-am oprit de la mine putere de cand cu contractiile) - aviz celor cu indicatie de calciu de la dr si cu contractii - poate mai verificati inca o data de e bine sau nu...
- la anestezie te poti hotara in timpul travaliului - adica la o anumita dilatatie (nu stiu care ) intensitatea durerii se stabilizeaza, urmand doar contractii mult mai dese si poate putin mai dureroase. Si atunci poti decide daca le poti suporta sau vrei anestezie. Pentru Filantropia trebuie sa ai cumparat doar kit-ul de 'montaj' pentru ca substanta o au ei. In mod particular, dr meu are el un kit si daca il vrei, i-l inlocuiesti dupa nastere... daca nu, nici nu mai tb sa-ti bati capul sa-l ai la tine, ca sa te intrebi ulterior ce sa faci cu el...
- nu s-a dovedit stiintific ca nasterea naturala poate agrava afectiuni oculare... nici macar la miopia forte... zice doctorul si tind sa-l cred...
- ce mi-a placut cel si cel mai mult e ca e f deschis la cap (tb sa-l laud putin si la subiectul despre el ) - a zis ca el este pro orice metoda de relaxare in timpul travaliului (muzica, minge, homeopatie, stat in genunchi etc etc) si ca sfatuieste toate gravidele lui sa nu bage in seama asistentele care isi dau ochii peste cap la metode mai putin conformiste cu care viitoarele mamici apar la internare (metode culese inclusiv de aici de pe forum ). A, si ca au mese care se pot regla si in alta pozitie decat cea orizontala, pentru a ajuta nasterea. Insa mi-a explicat ca daca recurgi la anestezie, e imposibil sa mai stai in picioare sau in genunchi (logic) si pozitia mesei se ajusteaza si ea in functie de acest aspect...
- este f adeptul pusului la san imediat dupa nastere, dar din pacate in spital acest lucru se intampla... nu prea. Dar cica daca esti curajoasa si motivata si te misti repede la neonato si ceri copilul sa-l pui la san, nu ti se refuza. Altfel... in 4-5 ore cica ti-l aduc.

Daca am uitat ceva esential, mai spun. Of, ce noroc am avut cu DC unde am studiat mult cand l-am schimbat pe dr. Parvu de la Elias si am avut asa noroc cu dr. Haiduc... sper sa fie noroc pana la final

monis 34
cu poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Romanitza_31

Monis, am citit din urma si am vazut ca nu ai fost incantata de cursul de la filantropia..am citit pe site-ul spitalului sa avem unguent la noi pt bebe ....mi se pare maxima nesimtire sa ceri asa ceva si pe cale oficiala, pe site, si am inteles ca au spus asta si la curs!adica , eu stiu ca tb sa aducem de acasa in spitalele din ro, dar chiar sa declari oficial asta , zau ca m'au enervat....

eu am zis ca ma duc la cursul viitor care incepe miercuri parca, dar daca nu trece raceala, nu ma duc pt ca nu vreau sa le imbolnavesc pe celelalte burtici de la curs...

29+
POZE+ JUSTIN DAMIAN

Da, mare nesimtirea, ce sa zic. Si eu sunt f revoltata, nu ca tb sa iau cu mine, ci ca mi se cere . Daca mai afli ceva nou, poate ne postezi si noua

monis 34
cu poze noi

Mergi la inceput