Copilasi din 2002 *65* Acum scolari !
Raspunsuri - Pagina 16
nikkibaciu spune:
Nicoleta Mi-a placut teribil cand am citit frumoasa voastra intamplare. Foarte bine ca Stefan stie ce vrea de la o varsta asa de frageda, ba mai mult are si solutii de rezolvare a problemelor, bravo lui.
Cred ca incearca, prin comportamentul lor, neadecvat, adevarat, sa atraga atentia celor din jur, fie ei, colegi, prieteni sau chiar atentia doamnei invatatoare.
Numai bine,
miraklucker spune:
buna seara mamici...........si eu tot pe fuga.
noi suntem bine. S-a terminat si vacanta de toamna de 2 saptamani. Cateva zile a fost barbatu cu cei mici pe munte la cabana, iar saptamana trecuta am fost in Spania la mare. Nu mai speram sa prindem asa vreme calda de plaja si de balaceala mai ales ca nu am fost decat la vreo 100 km mai jos de Barcelona, dar am avut surpriza sa fie tare frumos in primele zile pana la 30 gr iar apa......minunata. Ne-am balacit pentru un an intreg. Daria a fost tare de tot a doua zi de dimineata cadn a decretat "ca nu mai vrea la mare, ea vrea la mica", ca sa aflu ca defapt ii era frica de valuri. Valuri ca si inexistente. David in schimb le cauta!!!
Aici am ajuns pe 5 gr, un adevarat soc.
altfel ne-am reinceput activitatile obisnuite. Din pacate nu am reusit sa fac absolut nimic cu David in vacanta asta scurta. Deja nu mai era asa sigur pe el, ma intreba cum se scrie sch (schiff). zilele trecute a venit acasa cu doua carti de la biblioteca. Vad ca in fiecare zi citeste cate putin din fiecare..................si cu doua colege. el care nu vroia sa auda de fete, 2 ani la gradinita nici nu s-a uitat la ele si acum??. Cred ca mai degraba s-au lipit fetele de el si el nu a a mai putut sa scape de ele.
eu sunt intre sau mai bine zis cu 2 serviciuri. Inca nu mi-am dat demisia dar am inceput din octombrie si noul job o data pe sapt, in ziua mea libera. Cel putin jumatate de an va fi asa, pana voi incepe norma mea de 4 zile la noul job. sunt in cautare de solutii. Mi-e prea mult, copii imi simt limpsa si eu lor.
Mira mami de DAVID(15.08.2002), DARIA(20.11.2004), si SELINE(07.02.2006)
Poze noi.....cu noi
Drei dinge sind uns aud dem Paradies geblieben: die Sterne der Nacht, die Blumen des Tages und die Augen der Kinder
Nicoleta spune:
Mira, bine ai mai trecut pe la noi!! Ce fain ca ati mai prins vreme buna la mare! Asa vacante mari aveti voi? IN timpul anului?? Aici nu e vacanta pana la Craciun, doar cateva zile nationale libere... Si vacanta de iarna se ia pe 24!! Ciudat!
Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei
Cristina_C spune:
Am revenit dupa o pauza cam lunga (de pe la sfarsitul lui august, cred). Am avut de rezolvat niste probleme personale si timpul meu pe net a fost extrem de limitat, mai intram uneori sa va citesc si sa-mi mai arunc ochii peste forum dar nu ma logam. Desi mai tarziu, le urez si eu succes scolarilor noi si celor mai vechi si in special lui Stefan acomodare usoara la scoala din Austria, deja este pe drumul cel bun asa ambitios, hotarat si dornic sa se afirme!
Robert este in clasa 1 B, clasa cu 22 de copii - 9 baieti si 13 fete. Prietenii lui din gradinita sunt in clasele paralele, A si C, dar se intalnesc la joaca in pauza mare si se mai viziteaza dupa-amiezile acasa.Invatatoarea are 45 de ani si este cat se poate de OK, imi place si ii place si lui (o diferenta ca de la cer la pamant fata de educatoarea nesuferita -ca sa nu spun mai urat- din ultimii 2 ani de gradinita, v-am mai povestit eu despre ea).
La scoala are 5 ore pe zi de cate 45 de minute, cu 2 pauze - mica, de 10 min. cand mananca in clasa si mare, de 20 cand se joaca afara sau in scoala, intr-un loc special amenajat. Pe langa mate, germana si cunoasterea mediului mai face sport, desen, religie catolica si lucru manual. Are in fiecare zi 2-3 teme la mate si la germana si lucreaza mult in clasa pe diverse caiete. Pana acum la germana le-a predat literele L, l, M, m, S, s si trec acusi la A si a, au mai invatat sa desparta cuvintele in silabe, sa marcheze locul unde aud un anumit sunet (literele invatate) int-un cuvant - la inceput, la mijloc si la sfarsit. Literele de mana se scriu cat mai tehnic, fara inflorituri, am vazut mai incolo in carte ca nici nu se leaga intre ele, o fi mai usor pentru copii asa? La mate au facut cifrele de la 1 pana la 6 si au invatat sa le reprezinte in trei feluri- prin cifra propriu-zisa, prin puncte ca de pe zar si prin liniute (4 sunt 4 liniute drepte, iar 5 sunt 4 drepte si a 5-a care le taie, la 6 se adauga o liniuta separat de cele 5, la 7 - doua si tot asa, pana la 10 - sunt curioasa daca a mai invatat sistemul asta! Au facut despre multimi si incet, incet, trec la adunari. Ii pune sa scrie literele si cifrele de foarte multe ori, sa le recunoasca peste tot si fac multe jocuri in clasa, de exemplu la mate au niste cartonase cu care numara si cu care vor socoti la inceput. Le da destul de mult de colorat si i-au mai ramas 3 sferturi din creioanele colorate de cat le-a tot ascutit)
Pe tema si pe lucrul in clasa invatatoarea le pune stampile cu diferite comentarii si calificative iar ieri au dat prima lucrare de control la matematica din materia de pana acum si a luat FB,
asteptam testul la germana. Dupa saptamana viitoare urmeaza una de vacanta si apoi iar scoala pana pe 18 dec.
Ne vedem maine la cafeluta!
Maine seara incepe Dansez pentru tine, Nina, stiu sigur c-o sa te uiti
Sambata asta Robert va sta de la 10 la 3, 30 dupa amiaza intr-o sala a Bisericii Catolice, se aduna mai multi copii de scoala ca sa asculte povesti din Biblie, sa deseneze, sa se joace, sa manance impreuna si la sfarsit este si o slujba la care suntem invitati si noi, parintii.
Pe 1 noiembrie merg singura la filmul This is it, mi-am luat bilet de vreo luna.
Numai bine tuturor!
sinzi_ana spune:
Si noi prin zona...
Va citesc cat de des pot...dar nu prind asa repede timp sa raspund...
David are febra de azi...cred ca a prins ceva, poate gripa porcina...caci la noi la spital au fost cazuri, cred ca am luat-o si eu...dar am dus-o pe picioare si cu teraflu...iar daca nu, poate a luat-o de la urgente, unde ne-am petrecut joia trecuta, pt ca si-a spart capul...S-a ales cu copci si inghetata!!!
LA scoala e ok, are si el teme, si e obositor pentru mine, caci trebuie sa stau cu el cand le face...nu se apuca singur de ele...
Cum avem si sporturile si pianul, ajungem tarziu sa ne asezam la teme...
Acum ne pregatim de halloween...
cristina22 spune:
Eiii, cum se vede ca am strigat catalogul!!
Dar mai sunt cateva absente...
Mira-doua joburi...hmmm.Cred ca e foarte greu, dar macar ai de unde alege, data fiind perioada asta de criza.Succes!
Deci David are succes la fete!!
Cristina-sper ca nu au fost probleme-probleme.
Succes la scoala bobocelului.
Se pare ca si voi faceti aceleasi materii ca si in ro.
Robert a inceput direct cu scrierea literelor?
Sanzi-off, si cap spart si febra!! Sanatate si sa scapati repede de necazuri!
Noi am sarbatorit aseara FB-urile lui Andrei cu pizza la domiciliu.
I-a promis taica-sau ca la fiecare 2 FB, ii comanda pizza quatro formagi
La noi s-a mai incalzit, dar ploua!
Cine face o cafea buna, asa ca pentru vineri?
C+C=Andrei
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."
katty spune:
Neata!
Mira, Sinzi, Cristina_C, bine ati revenit, dupa long-long time!
Mira, superbe pozele de la mare, mi-a placut cat era de linistita plaja si in apa, nu aglomeratie, nu nebunie, ca la noi adica!
Ultima poza, cu la revedere mare...melancolica, dar minunata! Mi-au placut si cele printre maslini, si plimbarile prin oras, ce mai nebunie de vacanta!
Cristina_C, ma bucur ca sunteti bine si ca-i place lui Robert la scoala si de doamna invatatoare! La voi sunt mai multe fetite decat baieti in clasa, eu am zis mai demult la noi sunt doar 6 fete si 17 baieti...
Abia astept si eu sa inceapa azi Dansez ptr. tine, e o editie tare interesanta! Asa ca, daca am calculatorul deschis ne vedem pe baricade!
Sinzi, sper sa nu fie gr. porcina! Poate e o alta forma de viroza! Sanatate multa si refacere rapida! Deci ati trecut si prin experienta de cap spart! Imi pare rau sper ca n-a fost prea grav!
Vad ca si in Bucuresti s-a anuntat intr-o scoala gripa porcina, sper sa nu se bage vaccinarea obligatorie, ca le zic pas!
Pupici tuturor!
_
Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=8c0a486b860588d396dc22&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andrei
"Se zice ca timpul trece.Timpul nu trece niciodata. Noi trecem prin timp..."
"Invata sa pretuiesti ceea ce ai, ca altfel vei pretui ceea ce ai avut..."
Nicoleta spune:
Salutare!! Lume noua!!
Cristina, multumim de urari, asemenea si voua, sa va fi bine la scoala! Stefan invata aici litere de tipar, nu pe cele de mana ca in Ro... Si ei au multe caiete, lucreaza multicel in clasa, dar lui ii place, vrea sa fie mereu in atentia doamnei. Si sa ne faca noua pe plac, sa invete repede limba pentru a-si face prieteni... Si lui ii pune stampilute cand lucreaza corect. Sau este corectat cand nu...
Problema este ca daca trebuie sa isi faca temele acasa le face mai frumos decat la hort, insa dureaza mult, Matei trage de mine (ca stau mai mult langa Stefan), eu ma mai si enervez ca nu e atent (nu ca ar mai putea dupa 6 sa fie atent cum as vrea eu... il mai cert, el se simte vionvat "de tot ce se intampla rau" si imi pare apoi rau ca imi pierd rabdarea... Of!).
Sinzi, sa treaca repede gripa asta sau ce-o fi... ce mai peripetii!! Te-ai angajat? Ca am rams in urma...
Cristina22, la 2 FB o pizza? Oau, stai sa vezi ce te asteapta!! Cand vor curge cate 5-6 pe saptamana!
Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei
cristina22 spune:
Nico-deci nici la voi nu se incepe scrierea cu grafisme.
Mie, unele, mi se par imposibile.Andrei, se pare ca s-a obisnuit deja.
La Oradea e vara.Nu stiu pana cand.
O duminica frumoasa sa aveti!
Edit:Mira-aveti niste poze superbe!!
C+C=Andrei
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."