Ardei umplutzi cu varza
Am cautat pe forum dar nu am gasit!Vorbesc de retzeta ce se pune la murat!
Imi poate spune cineva componentele si cantitazile necesare!N-am mai facut demult si nu mai tzin minte!
Multzumesc!
Dana
Raspunsuri
Nico23 spune:
Din cate stiu eu iti spun cum am pus eu anul trecut : la 3 L de apa un litru de otet 3 lingurite de sare si una de zahar si condimente dupa preferinte ( sa nu lipseasca hrean si piper)Mamica Fericita de Pitica Plangacioasa
andacos spune:
Nico,eu ma refer la retzeta aceai cu varza tocata marunt amestecata cu mocov si tzelina!Se umplu ardeii cu amestecul respectiv si se pun la murat!
Eu nu mai tzin minte daca astea sunt toate ingredientele(varza alba,tzelina frunze.morcov)sau mai e cev pe linga!
Astept sa vad ce retzeta stitzi voi si apoi va mai intreb ceva!
Dana
ancamac spune:
Andacos-am gasit aici reteta despre care vorbeai. Sper sa-ti fie de folos!
http://www.gustos.ro/retete-culinare/conserve-si-muraturi/ardei-umpluti-cu-varza.html
otau spune:
Am pus eu saptamana trecuta si deja am inceput sa-i mancam!
4 kg ardei grasi rosii (mai mari)
2 verze mari (4-4,5 kg)
1 varza rosie (1kg)
frunze de telina (2 legaturi)
frunze de marar (4 legaturi)
3-4 morcovi mari dati prin razatoare
Varza taiata fideluta, frunzele taiate si morcovul ras se amesteca cu sare intr-un lighean. Amestecul trebuie sa fie mai sarat decat o salata de varza. Se lasa sa se mai inmoaie. Ardeii se curata de seminte si apoi se umplu cu amestecul de mai sus. Se pun in borcane. Borcanele se umplu cu apa rece si se adauga sare (1 lingura sare la 1 litru apa). Daca vrei poti adauga un pliculet de conservant. Eu nu am adaugat pentru ca am vrut sa fie naturali!
In fiecare zi se vantura (se varsa lichidul din borcane intr-un vas incapator si se bate bine cu telul; eu am batut cu mixerul ca mi s-a parut mai convenabil).
Ies garantat foarte buni!
Ardeii umpluti cu varza se mureaza foarte repede (in cateva zile). Daca vrei sa nu se acreasca foarte tare ii poti transfera intr-un vas si ii pastrezi la frigider. Ai mei stau bine-mersi in frigider si sunt buni...
A... si inca ceva am folosit sare grunjoasa.
Succes!
ellinia spune:
Am pus si eu acum vreo doua saptamani. Am tocat la robot varza, morcov si marar (n-am gasit frunze de telina atunci...). Le-am amestecat pe toate impreuna cu sare grunjoasa. Am umplut ardeii cu amestecul respectiv, am facut o saramura: la un litru de apa 1 lingura plina de sare grunjoasa, am lasat-o la racit si rece am turnat peste ardei. Eu am pus intr-un butoias de 20 de kg, deasupra am pus niste crengute de visin ca sa-i tina presati si sa nu se ridice. I-am dus in beci la socrii, inca nu i-am verificat, sper sa fie buni, de regula sunt.
angelynna82 spune:
Ellinia diseara terminam si noi de pus ardeii gras umpluti la fel cum spui tu, sa nu uit de crengutele de visin
de Crina Alexandra
Crinul Meu
Atat de mare sunt
Participam la concursul Klorane cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank">aa1 si aa2, un vot va rugam
andacos spune:
Dragelor multzumesc de retzeta!N-am uitata aproape nimic dupa cum constat,bine unele dintre voi au alta retzeta(cea cu varza rosie de exemplu)fatza de ceea ce stiam eu1
Acum vine partea a doua a intrabarii mele si astept sfaturile voastre!
Eu nu voi umple ardei cu compozitzia sta,vreu sa pun doar compozitzia la murat!
In principiu imi e clar deci fac amestecul(varza alba,morcov,tzelina)il pun in borcan si pun saramura peste!dar cum procedez cind trebuie sa "vintur"zeama aia?Am intzeles ca daca pui saramura fiarta(si racita)nu mai este necesar sa-i vinturi!
Cum sa fac?
Multzumesc inca odata pentru eventualele raspunsuri!
Dana
monica-elizabet spune:
poti sa folosesti un furtun
introduci un capat al furtunului in borcan/bidon si suflii in elalalt capat al furtunului... stiu ca asa facea tata cu muraturile pentru iarna fiindca bunica-mea le punea in "vase" f mari si erau incomod de "vanturat"
multumesc pentru reteta chiar imi facuse criss75 pofta de muraturile astea si asteptam reteta ei
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post
ellinia spune:
Eu pun saramura fiarta si racita si nu le vantur. De abia astept sa mananc, mi se par cele mai bune muraturi!
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ellinia Eu pun saramura fiarta si racita si nu le vantur. De abia astept sa mananc, mi se par cele mai bune muraturi! |
Eu am pus saramura clocotita peste ,dar in afara de o accelerare a procesului de fermentare/murarenu vad ce ar strica!
Monica am pus atit de indesata compozitzia in borcane incit nu cred ca-mi va mai incapea niciun frutun s-o vintur!Stiam si eu metoda asta,dar nu mi-a dat prin cap!
Deci eu am stat ieri toata ziua in bucatarie si am muraturit,am pus putzin mai mult morcov ca in retzeta dar zau daca vad ca ar strica cu ceva!Astazi merg sa le depozitez in raft in garaj si...sa vedem cum ies!Copilul abia asteapta sa guste!Si nu numai!
Dana