Ardei umplutzi cu varza
Raspunsuri - Pagina 2
ellinia spune:
Sa stii ca mi se pare super ideea cu varza pusa in borcane asa, doar cu compozitia. M-ar bate si pe mine gandul ... le-ai sterilizat? Ai pus in borcane de 800 g sau mari? Ma gandesc ca ar trebui pus cat mananci odata, nu?
andacos spune:
Ellinia,eu am pus in borcane mari,de 4 sau 5 l uite ca nu stiu exact sa spun!
Nu cred ca daca deschizi borcanul se intimpla ceva daca e pastrat inconditzii corespunzatoare!
La mine este faza experimentala ca sa spun asa,este prima oara cind fac de cind sunt in Germania,asa ca nu stiu daca vor tzine!Nu cunosc sarea,nu cunosc apa,nu cubnosc legumele!Pina acum nu am avut unde sa le depozitez si au fost si ingrozitor de scumpe!Asa ieftine ca anul asta(de legue spun)nu am gaist niciodata aici!
Deci nesterilizate,nimic si chiar "borcanele"sunt d efapt din plastic,ca asta am avut in casa!
Dana
andacos spune:
Sa stii ca eu imi amintesc ca mama mea facea varza murata pe timpul verii,cam pe acest principiu!Se mura repede si era si foarte buna!Se termina prea repede insa,asa ca nu pot spune cit ar fi tzinut!
Eu sper sa tzina cit mai mult!
Dana
Criss75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica-elizabet poti sa folosesti un furtun introduci un capat al furtunului in borcan/bidon si suflii in elalalt capat al furtunului... stiu ca asa facea tata cu muraturile pentru iarna fiindca bunica-mea le punea in "vase" f mari si erau incomod de "vanturat" multumesc pentru reteta chiar imi facuse criss75 pofta de muraturile astea si asteptam reteta ei monica Prajituri si papa bun Prajituri si Papa bun 1 Prajituri si papa bun 2 Papa de post |
Monica, asta e specialitatea mamei mele. Eu nu am nici borcane atat de mari si nici loc in camara unde sa pun ardei cu varza. Mama insa pune si sunt foarte buni. Ea amesteca varza rosie cu varza alba, si iese ceva rosaliu . Ce vroiam sa mai spun, neaparat sa puneti hrean in borcan pentru ca hreanul ajuta sa se pastreze ardeiul si varza crocante, sa nu se inmoaie.
Criss si Alex (11.05.2003)
Printisorul meu
EMMA, printesa primaverii
Lilia80 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Acum vine partea a doua a intrabarii mele si astept sfaturile voastre! Eu nu voi umple ardei cu compozitzia sta,vreu sa pun doar compozitzia la murat! In principiu imi e clar deci fac amestecul(varza alba,morcov,tzelina)il pun in borcan si pun saramura peste!dar cum procedez cind trebuie sa "vintur"zeama aia?Am intzeles ca daca pui saramura fiarta(si racita)nu mai este necesar sa-i vinturi! Cum sa fac? Multzumesc inca odata pentru eventualele raspunsuri! Dana |
Mama mi-a zis sa pun compozitia intr-un vas mai larg( cratita , oala, ) sa pun o presiune peste varza si pe urma capac. Periodic, deschid si amestec bine, varza cu tot cu saramura aia( pusa rece, apa cu sare). Cand mi se pare ca e murata, o pun in borcane si inchid ermetic.
monica-elizabet spune:
de atunci, cred ca-s 2 sapt caut ardei rosii grasi sa-i umplu si nu gasesc...
oare cu ardei verde(da' din ala inchis la culoare) merge facuta reteta asta?
normal ca ala rosu e mai gustos...
aaa...si am gasit niste ardei grasi mov la un magazin japonez...astia cum or fii?
pfiu cate probleme "existentiale" am si eu
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post
silvi_2005 spune:
Nu stiu daca despre asa ceva vorbesti dar eu iti dau reteta mamei mele de varza murata pe care o punem si in ardei http://bucataria-sylviei.ro/varza-murata/ este minunata si mancata asa simpla . Acestia sunt ardeii mei cu varza http://bucataria-sylviei.ro/ardei-cu-varza/ sunt in cautare de borcane sa mai pun o portie macar .
Sper sa iti fie de folos
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
monica-elizabet spune:
in sfarsit i-am facut
cu ardei grav mov...asa cum v0am zis si verde deschis(cum sunt aceea de umplut din ro) altii mai mititei nu am gasit...
am folosit o varza si 2 morcovi i-am ras, i-am sarat apoi am umplut ardeii, am pus o felie de morcov dupa sfatul vostru sa nu iasa compozitia, am pus saramura, am pus si 2 linguri de otet , betze de cimbru uscat, niste catei de usturoi si boate de piper...si acum mai am o intrebare
cam in cat timp sunt gata? la mine este cald e vara...
multam anticipat
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post