Incepem scoala-2009-2010(2)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikkibaciu spune:

happiness Multa sanatate iti doresc!

Mi se pare o chestiune destul de confuza pt cei mici, sa le schimbe orarul asa de des ( desi cum bine spunea loryi ce sa tot modifice la putinele materii pe care le au).
sorana Probabil ca mai tarziu, daca copilul imi va cere ajutorul, la astfel de materii, poate ca l-as ajuta. Insa pt. calsa I, asa cum zicea o mamica ca anumite teme au fost facute chiar de parinti, mi se pare o abordare gresita, lasa-i sa se descurce singuri, este responsabilitatea lor, de scolari.

Abia asteptam ziua de maine, cand se organizeaza prima excursie cu clasa, i-am facut un CD cu muzica de drumetie, sper sa se distreze la maxim.

Asa e, se pare ca s-au inregistrat primile 2 cazuri de gripa porcina in scoli, unul la sc. 146 din Bucuresti si un alt caz prin Iasi. off

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.

Eu mai repet cu Stefan acasa literele (scris), mai si citim impreuna... cat ma pricep si eu, in germana... mai lucram si la mate... Dar putin, ca ajunge tarziu acasa. Nici nu vreau sa fie prea obosit, stresat... In Ro mi se pare mai incarcat totusi... sa fie doar un feeling?

Ce faceti cu scolareii care nu scriu prea frumos? Stefan scrie si frumos, dar nu mereu... (asa facam si eu, dar nu-mi amintesc ce s-a intamplat de m-am corectat... ).

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Si noi,si noi in excursie
In privinta picturii si a lucrului manual,nici daca as vrea n-as putea ,ca n-am nici urma de talent.Da am avut numai note mari,pe principiul "sa nu stricam media copilului".
Sondaj:cum denumim topicul -partea a -III-a?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Buna
Nici la noi nu s-au dat teme acasa la educatie plastica sau la abilitati practice...nu stiu daca as lucra cu el, caci nu prea e felul meu sa bibilesc, doar l-as indruma! Ei tin tot ce au pentru desen in dulapior la scoala nu le aduc deloc acasa...

Am citit si eu de gripa porcina...doamne fereste...sper sa se stinga focarul repede si sa nu se intinda! Sper sa nu fie doar o cacialma mediatica menita sa bage obligatoriu vaccinul in scoli! Caci eu nu vreau sa-l vaccinez, am citit prea multe despre asta ca sa fiu de acord!

Pupici!

_
Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei

www.onetruemedia.com/shared?p=8c0a486b860588d396dc22&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andrei

"Se zice ca timpul trece.Timpul nu trece niciodata. Noi trecem prin timp..."
"Invata sa pretuiesti ceea ce ai, ca altfel vei pretui ceea ce ai avut..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikkibaciu spune:

Tot ce-i posibil Katty, sa impuna acest vaccin prin scoli, prin cazurile "create" prin media. Sunt categoric impotriva vaccinului!
Nicoleta Cred ca important este cat timp isi fac temele sa stea focusati, iar daca se concentreaza sunt convinsa ca pot scrie frumos. La noi dna. le da cateodata prea multe teme, iar daca de ex.tema la mate cu cifrele 5&6 care nu erau exceptionale, l-a pus sa le repete din nou (adica 2 pagini) plus tema noua, cifra 8 (deci in totala 3 pagini, plus la romana, deci va inchipuiti), drept pt care in final paginile cu 5&6 au iesit mult mai rau decat cele initiale, pt ca se plictisise.
loryi1974 Suuper, distractie maxima! Cat despre denumire, tot asa, doar ca va fi partea a 3-a.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NANU spune:

La abilitati practice au avut de facut un ierbar.A strans frunze si floricelele le-am pus la uscat.La scoala din frunze au facut aripile unui fluture si corpul din plastilina.

Multumesc TEO1970

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Dinubebe si Nikkibaciu,multumesc pentru urari,sunteti foarte dragute!
Noi am trecut la scris cifrele pe caiet de matematica,am scris 0,1,2 si 3,am facut descompuneri si adunari pana la 3.Maria e super incantata de mate,a devenit deja o pasiune,sa vedem cat tine.Doamna le da teme putine,dar copiii au inceput sa faca suplimentar pe foi sau caiete si aduc la scoala sa vada doamna,sa le puna fete vesele sau FB-uri.Fiica-mea a intrat in febra lucrului in plusEu zic Doamne ajuta si sa o tina!Ca e de bine.
Nici noi nu am avut decat de terminat acasa la pictura si abilitati,dar ieri a terminat din clasa,asa incat ma mai gandesc daca maine iau fisa sa o mai infrumusetam sau nu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns faby57 spune:

Buna,cum se poate ca sa faca parintele tema?si noua ne-a zis d-na la sedinta ca sunt parinti care scriu temele copiilor dar la mate si ABC-dar,si ca ea vede ca nu scrie copilul.Si noi suntem la 0,1,2,3 si la sunetul 'r' am avut evaluare anuntata la mate descompunerea, abia astept sa vad rezultatul,la dictari stam destul de bine.De 2 zile nu a mai iesit d-na sa stea de vb. cu noi si 'mamicile minunate's-au ofensat rau....va doresc bafta la evaluari si sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Aaaa, am uitat de mamicile "minunate" din RO... aici nu vezi asa ceva!

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Salutare, fetele,

Avuram si a treia sedinta cu parintii de boboci. A inceput pe la 17 si 10 si s-a incheiat undeva pe la 18,30, cand deja trepidam toti.
Ca si ultima oara, au fost vreo trei mamici care si-au adus si copiii dupa ele, lucru pe care nu l-am inteles niciodata, nici in gradinita, si nici acum in scoala. Mai ales ca deja copiii s-au plictisit mai repede ca noi si au inceput sa se vanture in grup pe la toaleta si sa se agite langa parinti, plus ca de vreo cateva ori au dorit sa ia si ei cuvantul sa povesteasca diverse evenimente de prin clasa. Am profitat cat erau copiii iesiti si am rugat parintii sa retina totusi copiii acasa cand ne mai intalnim, pentru ca exista lucruri care se pot discuta numai intre adulti si in plus uneori vom avea noi planuri surpriza pentru ei si nu ne-am dori ca vreunul din ei sa le afle dinainte. Inutil sa va mai spun ca popularitatea mea printre parinti e in scadere. :P
Doamna invatatoare ne-a mai reamintit de cotizatia la ONG-ul parintilor (care de fapt e condus tot de cadre din scoala, iar doamna invatatoare este chiar presedinte) care este de 25 lei pe an. Desi nu s-a auzit nici musca, in toata tacerea aceea pana si timpul a oftat de atatea metehne grele.
S-a lamurit si cu after-schoolul, care s-a stabilit la 5 lei pe zi (doua ore jumatate pe zi, incepand cu 12), incluzand doar program de facut teme cu doamna. Desi nu e un pret mare, nu agreez ideea de a retine copilul in sala de clasa pana la 14,30. Oricum, din toti doritorii care umpleau pana acum bancile dupa terminarea orelor, astazi pe lista s-au trecut doar 4. Puteam sa pun pariu ca asa va fi. Doamna se tot frasuia sa explice parintilor ca banii acestia nu ii cere ea ci scoala, care le pune la dispozitie spatiul si bla bla...desi lucrurile erau foarte simple; fiind vorba de timpul din afara slujbei ei, daca cineva apeleaza suplimentar la serviciile ei atunci e firesc sa se astepte ca va costa ceva.
Tot eu am rugat-o sa ne faca si noua parintilor timp pentru cate o consultatie confidentiala si ea a spus ca se ocupa de programari. Doar ca nu sunt prea convinsa ca a inteles ideea, caci m-a surprins cand am auzit-o supralicitand; "dar de ce o data pe luna, sa stabilim o data pe saptamana..." Am dubii serioase ca a inteles ce ii ceream, altfel nu prea vad cum a gandit ca ne va programa pe toti cei 21 de parinti in cele 5 zile ale saptamanii. Ar insemna 4 parinti pe zi, la un maximum de 30 de minute de fiecare consultatie s-ar ajunge la alte doua ore lucrate in plus pe zi, + cele doua ore si jumatate cu facutul temelor cu grupa de after school..hm, cam mult. Plus ca doamna are si copii in scoala si un sot, deci o asteapta si ceva treburi casnice.
Apropo de copiii hiperactivi, azi am ascultat un discurs de la doamna despre aceasta afectiune si ne-a invitat sa ne ducem copiii la control la psiholog. Cum nu exista psiholog in scoala si o consultatie privata costa destul de mult, ma indoiesc ca luat-o cineva in serios, desi ne-a avertizat: "avem copii hiperchinetici in clasa". Mai mult ca sigur fiecare din noi si-a imaginat ca nu e vorba de copilul lui.
Am aflat si ca mamica numita presedinte la comitetul de parinti a facut o donatie consistenta clasei/ong-ului/ scolii/doamnei (nu era foarte clar destinatarul) din care va cumpara o unitate centrala pentru clasa. Asa ca banuiesc ca si problema cu liderul clasei s-a clarificat cu aceasta ocazie.
Apoi am vazut testele copiilor: initiale, date in prima saptamana de scoala, testele date dupa prima unitate de invatare la lb. romana si matematica, plus alte fise mai micute rezolvate in ore. Eu le-am cerut acasa sa le arat si lui tati si sa le scanez pentru ceilalti membri ai familiei care vin mai rar pe la noi. Oricum, ni s-a spus ca raman la dosar si ca nu le vom primi decat cand incheie copilul clasa a IV-a, caci e nevoie de ele pentru eventuale controale de la comisii metodice, inspectorate, etc.
O chestie foarte interesanta pe care ne-a spus-o doamna a fost ca ei trebuie sa-si citeasca lectia din abecedar in intregime, ca vor fi ascultati la cititul lectiei si e esential sa fie atenti ca sa poata face citirea selectiva. Ma miram eu de ce ieri fii-mea mi-a adus abecedarul si mi-a citit de 5 ori toata pagina pe care o facusera, inclusiv randul integral de "a mare de mana" - vreo 10-15 de toate. Azi au facut pe "m" mic si silaba "am" sau "ma". Inca nu au trecut la "mama", probabil pe saptamana viitoare se va intampla, si atunci se pare ca ii paste si o dictare.
Nu avem note in catalog, si in consecinta nici in carnet, din cauza de greva, dar ne-a citit totusi niste note date copiilor si pe care le-a scris intr-un caiet al ei separat. Probabil dupa ce se potoleste treaba cu greva, astea vor fi trecute si in catalog.
Cam asta e pana acum. La matematica suntem la cifra 4 si facem la greu descompuneri, asa ca, vrand nevrand, scoala devine din ce in ce mai serioasa.
Va doresc un week-end cu caldura. Loredana

Mergi la inceput