Incepem scoala-2009-2010(2)
Raspunsuri - Pagina 16
katty spune:
Loredana, le-am primit, multumesc, m-am si uitat pe ele, sunt super, le printez acasa si-l pun la treaba!
Sorana, si noua ni s-a parut un pic cam exagerata atitudinea doamnei de la semi, ei nu i-am zis nimic, doar am ascultat ce zicea si paream ca suntem in asentimentul ei, dar acum ma pregatesc sa-l programez la pediatra lui sa-l evalueze si sa ne zica daca e si ea de acord cu ce zicea dna pedagoga!
_
Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=8c0a486b860588d396dc22&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andrei 
"Se zice ca timpul trece.Timpul nu trece niciodata. Noi trecem prin timp..."
"Invata sa pretuiesti ceea ce ai, ca altfel vei pretui ceea ce ai avut..."
katty spune:
Voiam sa va mai intreb, la voi se modifica orarul des? La noi e al treilea orar, azi s-a schimbat iar, dimineata le punea orarul nou pe banci! De-abia se obisnuise cu cel vechi, mi se pare cam stresant!
Loredana, si la noi s-a trecut la culegerea de la matematica, vad ca le-a cerut de luni sa vina cu ea, unii au uitat-o, printre ei si Andrei, dar ieri au adus-o toti copiii, si doamna cica le-a strans...
_
Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=8c0a486b860588d396dc22&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andrei 
"Se zice ca timpul trece.Timpul nu trece niciodata. Noi trecem prin timp..."
"Invata sa pretuiesti ceea ce ai, ca altfel vei pretui ceea ce ai avut..."
loryi1974 spune:
Nu,la noi nu s-a mai modificat din prima saptamana.A fost atunci o problema legata de ziua in care sa fie religia si engleza,dar s-a rezolvat repede.Si ce dumnezeu sa se modifice atata ca sunt doar cateva materii?
Nici noi nu am folosit inca acel caiet de citire.
Culegerea de matematica este prezenta in ghiozdan in fiecare zi cu matematica-adica 4 zile pe saptamana,in una dintre ele trebuie si trusa de matematica.
Noi am trecut astazi la litera "a" de mana ca ne plictisisem de nodulete si zale etc.Testul la scriere a fost cate un rand din mai multe semne grafice si o foaie mare cu despartirea in silabe si cate sunete sunt in fiecare silaba.
La matematica,ieri au facut un fel de recapitulare din 0,1,2 si 3.
Si noi am facut in grupa pregatitoare semne grafice,identificare de litere de tipar,despartirea in silabe.Mai putin literele de mana pentu ca educatoarea noastra a considerat ca fiecare invatatoare are un stil propriu in ceea ce priveste scierea de mana.Nu cred ca este o problema in privinta asta cu invatamantul romanesc.
In ceea ce priveste administrarea de medicamente unui copil mai vioi
.Si la noi la after-school sunt copii mai energici(printre ei si fiica-mea,dar dupa ce-si face temele) si altii mai tacuti,dupa cum le este firea.Uneori poate sunt obositi si nu au chef de teme(si eu am zile din astea la serviciu,nu sunt intotdeauna fresh).Trebuie sa-i intelegem,au doar 6 ani.
teo1970 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dinubebe Update: Azi a fost prima data cand au luat la ei caietul de citire (un caiet auxiliar, care contine doar exercitii, si a fost cumparat de doamna odata cu cele speciale; este din seria "Sa dezlegam tainele abecedarului"). |
noi il luam din 26 oct, dar pina acum au avut Caiet de scriere auxiliar
chiar ma gindeam intr-o zi ca au cite 3-4 "chestii" la mate si la romana, cel putin: manual, caiet, caiet auxiliar de citire, caiet auxiliar de scriere etc.
; parca, totusi, pe vremea noastra nu erau atitea si uite ce departe am ajuns ! plus ca scolareii nostri sunt mai destepti decit noi
happiness spune:
Buna,fetelor,revin si eu dupa o pauza de stat in spital(ceva probleme cu stomacul si rinichii),asa ca am avut cateva pagini bune de citit azi.Imi era dor sa comunic cu voi.
La Maria inca nu au aparut note in carnete sau catalog.La romana au trecut la recunoasterea sunetului S si scrierea semiovalului,iar la mate la cifra 3.Au lucrat si in manual si in culegere:descompunere,adunari...La mate ii place foarte tare,se descurca excelent,lucreaza foarte repede.La romana de asemenea ii place foarte mult,dar nu sa faca semne grafice,ca ea saracuta incearca,se concentreaza dar din 6-7 randuri mai mereu are 2-3 scrise urat,deci nu ii ies perfect,cum am vrea noi.Eu recunosc ca sunt grele,am facut teme cu lacrimi la nodulet si la bucla...Asta e,asteptam sa ajungem la scrierea literelor,ca sigur ii va placea mai mult.La despartirea in silabe si recunoasterea sunetelor se descurca foarte bine,mai uita cate un sunet pe o fisa de 14 cuvinte,de exemplu,dar ieri de exemplu a fost printre cei 5 copii din clasa care nu au gresit deloc la fisa cu sunetul E,asa incat am fost foarte mandre.Azi a reusit sa termine pictura in clasa-un lucru foarte tare ,ca i-am zis ca nu mai vreau sa faca si desene acasa ca tema,ne ajung matematica si romana...La noi temele oscileaza intre putin,mult sau deloc.Pe azi de exemplu au avut o pagina intreaga de nodulete pe caietul special,pe maine nu mai au nimic...La mate inca nu le da teme,dar unii copii vin cu fise facute suplimentar si doamna le da FB sau fete vesele,asa incat si-a pregatit si ea dosarul cu ce a mai muncit in plus sa i-l arate maine doamnei.In plus la silabe si sunete fac jocuri multe,concursuri,pe scurt ii atrage si le plac orele.Eu ma gandeam ca ii va parea lung programul de scoala,dar slava Domnului(si doamnei...)nu sunt probleme.A zis ca toate orele trec repede,semn ca au mereu ceva de facut si asta e super.
Noi nu am dat teste,adica ei dau zilnic fise,la mate si romana mai ales,dar nu scria test pe niciuna.Pe unele fise apar calificative(doar -FB si FB deocamdata),pe altele fete vesele sau triste.La fel pe caietele speciale.Ieri la nodulete plangea de numai numai ca daca ii pune doamna fata trista ca a gresit.
Cine avea fise cu imagini pentru sunete?Vreau si eu,va rog!!!
NANU spune:
Salutare ,mamici de boboci.Si eu sunt boboc in clasa I,greu,ff greu.
Bobocii astia au impresia ca sunt la gradinita.Al meu nu poate sa taca,vorbeste mult si des.A ajuns la cifra 4 si la abecedar se lupta cu carlige ,bastoane,liniute,bucle.....
La despartitul cuvintelor si la auzul sunetelor sunt As.Nu eu ,bobocul meu
,deci nu sunt probleme decat ca vorbeste mult.
Lucram din culegere la matematica,toata clasa
Este multumita doamna de noi,sa fie mereu
Multa bafta tuturor ,sa auzim de bine,sa-nfloreasca bobocii nostri.
dinubebe spune:
Hapinesss, sanatate multa si bine ai revenit. Daca iti mai trebuie fisele, da-mi un pm cu adresa de email pe care o utilizezi si ti le trimit.
Ieri am facut litera A mare de mana. Asta cica ne-a placut fiindca are varful care o penita de stilou. ![]()
Astazi trec la m mic, si a mea abia asteapta pentru ca a vazut in abecedar o poza cu o mamica si un bebelus in brate, ceea ce e tocmai pe gustul ei (ii plac toti puii, de la cei de om la cei de animale, pasari, si i-ar lua pe toti in casa si i-ar ingriji; in lipsa lor, pisica noastra e mereu "bebelusul" in jocurile copiilor mei asa ca vrand nevrand e invelita si purtata in caruciorul de papusi de catre "mamica" si "unchiul").
A, ce am remarcat de cateva zile, sunt o serie de copii care vin cu tema facuta de parinti, mai ales cand vine vorba de desene si abilitati practice, care raman pentru finalizat acasa. Initial mi-am luat teapa si am admirat sincer talentul catorva copii (erau niste cosuri cu struguri facute din frunze lipite si seminte de dovleac si doamna afisase cateva cu adevarat foarte reusite). Dar m-a lamurit fii-mea acasa ca un copil a venit sa se planga la doamna ca el nu a facut nimic pentru colajul respectiv, ca a facut mama lui totul. Iar o alta fetita i-a spus Ioanei mele cu aceeasi obida ca "uite, vezi, toata asta e facuta de mama". Eu credeam ca nu se mai practica asta, la voi cum e ? Noi am lucrat intr-o zi impreuna la proiectul din caietul de matematica, unde aveau de facut un tablou din figuri geometrice, dar nu m-am gandit nici un moment sa i-l fac eu. Pe de alta parte, invatatoarea, ca sa-i determine sa nu mai vina cu temele facute de parinti, le-a zis copiilor ca ea cunoaste acolo unde au lucrat numai parintii, dar s-a dezis in momentul cand a afisat la expozitia clasei lucrarile unor parinti de copii. Mie mi s-a parut nostim ca acel copil s-a plans la doamna invatatoare ca el nu a apucat sa faca nimic si ca mama lui a lucrat tot. :)
Gata, va las si va tin pumnii, revin dupa-amiaza sau maine cu noutati de la sedinta de azi.
Loredana
teo1970 spune:
Loredana, eu ti-am trimis PM, trimite-mi si mie, cind ai timp, fisele voastre; multumesc mult!
Eu nu "contribui" deloc la temele copiilor; ca si Loredana, nici macar nu m-am gindit sa particip in vreun fel la efectuarea lor, nici nu stiu daca la noi in clasa este moda asta; de fapt, daca stau sa ma gindesc mai bine, nu am avut teme pt acasa la Abilitati sau Educatie plastica (aka Desen
); copiii lucreaza doar in clasa, n-au avut de terminat nimic (inca)
Eu recunosc ccc ca mai folosesc picul (desi invatatoarea ne-a interzis
) pentru corectarea unor chestii absolut prea ... de tot si, oricum, accidentale (purcelusi, cifre/litere intinate - desi folosim sugativa, uneori ea ne-ajuta mai mult sa-ntindem cerneala pe caiet decit s-o uscam
)
Nanu,
bravo pt talentul la sunete ! 
loryi1974 spune:
Noi nu avem teme la abilitati practice sau pictura,totul ,asa cum se pricep copiii,se face in clasa pe sistemul o saptamana 2 ore pictura,o saptamana abilitati practice tocmai in ideea de a termina totul.
Primul caz de gripa noua la o scoala din BUC:scoala 146 din Panduri.
sorana spune:
N-am avut deloc teme acasa pentru abilitati practice si desen.
Eu fac parte dintre cei care (cel putin asa cred, ca inca n-am avut ocazia) si-ar ajuta copilul la materii de-astea daca cere copilul.
Si cand face ceva extra (am primit recent roata olarului de ex.) o ajut, incercam amandoua, pe rand sau impreuna.
Eu recunosc ca mie mama mi-a desenat tot ce era de desenat si pictat in 5-8. Eu sunt total lipsita de talent si nici nu-mi place. Si notele se puneau pe lucrarile de acasa. Daca ma lasa sa mi le fac singura nu ieseam din nota 5 si era pacat ca in rest aveam note bune ![]()
Cu alte cuvinte mie mi se pare oricum total aiurea sa notezi talentul la desen al unui copil. Ca doar n-are nici un merit ca are talent si respectiv nici o vina ca n-are.
Ca sa va imaginati ce familie talentata suntem sotul meu a fost in prag de corijenta in cls. a 6-a. In ultimul trimestru i-a facut o vecina talentata cateva picturi si a trecut clasa ![]()
Cumva cred ca invatatoarea sau proful de desen e "de vina" pentru chestiile astea. Pentru ca n-ar trebui sa pretinda "opere de arta" ci doar insusirea unor anume cunostinte sau tehnici care sa fie bie explicate si intelese in clasa.
Pana acum n-am avut ocazia cu fi-mea pentru ca se pare ca invatatoarea noastra e perfect ok si tot ce au de facut fac in clasa. Sper ca ok-ul asta sa nu insemne ca ma trezesc cu vreun S sau I la desen ![]()
Sorana si Monica (7 ani)