Incepem scoala-2009-2010(2)
Raspunsuri - Pagina 15
sorana spune:
Nicoleta - in .ro perioada preabecedara este in grupa pregatitoare in gradinita. De fapt fi-mea a facut litere si in grupa mare. Probabil din cauza asta destul de multi copii stiu sa citeasca cand intra la scoala.
Noi tot la nodulete si alte de-astea.
Si da, inca e destul de plictisitor ![]()
Sorana si Monica (7 ani)
katty spune:
Buna.
Nici eu nu ma prea chinuiesc cu treaba asta cu sunetele, imi tot arata Andrei punctulete si liniute si-mi zice ce scrie acolo, dar nu pot nici sa-l urmaresc! Bine ca stie el, nu trebuie sa ma omoare si pe mine cu astea!
Voiam sa va zic doar ca dupa 14 abtibilduri lipite pe caiete, in fine a aparut si primul Fb in carnet dupa un test la mate pe care l-a dat joi. Sincera sa fiu m-am emotionat, nu stiu de ce...Ieri a mai dat un test, asa ca trebuie sa mai vina o nota in curand!
Si noi am primit hartie sa-l ducem la evaluare la logopedie, dar fiindca e in alta scoala de peste bulevard, si trebuie sa ne si invoim de la munca, caci trebuie sa-l ducem la ora 11, si fiindca a facut 2 ani de logopedie in gradinita am decis sa nu-l ducem
!
Am vazut ca si Andrei a ajuns la recapitulari...sper sa fie bine si in continuare!
_
Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=8c0a486b860588d396dc22&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andrei 
"Se zice ca timpul trece.Timpul nu trece niciodata. Noi trecem prin timp..."
"Invata sa pretuiesti ceea ce ai, ca altfel vei pretui ceea ce ai avut..."
nikkibaciu spune:
Felicitari Katty pentru Andrei 
Si noi suntem la dictarea semnelor, a bastonaselor, a carligului, buclei, biciului s.m.a.d. unde vad ca incepe sa se descurce. ![]()
E destul de confuza chestiunea cu liniile oblice sub/supra - rand.
Mult succes in continuare! 
Nicoleta spune:
Perioada preabecedara in Ro este perioada de pana la inceperea scrierii literelor.
Nicoleta, mama lui Stefan
si a lui Matei 
dinubebe spune:
Noi astazi am facut litera "a" mic. Au petrecut mult timp cu "cititul" lectiei, ne-a povestit doamna ca din acest motiv a intarziat si cu scrierea literei in caietul special. Nu a parut foarte dificil, dar, sincer, nici nu cred ca vor apuca sa incheie in vreo ora o pagina intreaga de caiet, dupa ce pana acum faceau numai cate jumatate.
Azi am adus la scoala si fisa cu cuvintele analizate acasa, trebuiau zece, noi am construit singuri acasa o fisa cu 16 cuvinte, cu niste imagini dragutele si vesele pe care, dupa ce am incheiat analiza cuvintelor, le-a colorat cu mare placere Ioana. Daca doriti, v-o pot trimite prin email sa va jucati si voi pe ea.
La matematica suntem la cifra 2, si am deprins si semnul > si <. Se lucreaza pe betisoare (deocamdata stranse in legaturi de cate 10 buc), am vazut ca unii copii aduc cu ei si numaratoare, si se folosesc foarte mult niste paletute care au pe ele scrise numere de la 0 la 10 (doamna le-a decupat din cutii de carton, eu le-am acoperit cu hartie autocolanta rosie si am decupat cifrele din hartie autocolanta neagra). Sunt foarte practice, am vazut ca toate clasele mici folosesc acest sistem.
In rest, lucrurile par sa fi intrat in normal. Copiii par destul de bine intrati in ritm, desi remarc ca inca nu se cunosc toti pe nume, exista un baietel care e in pragul abandonului, mai mult prin parc si prin jurul scolii decat prin clasa, si, fireste, avem si noi nelipsitul nazdravan al clasei care se cam atinge de fetite si am inteles ca le si repede si le vorbeste urat, asa ca s-ar putea sa inceapa reclamatiile la doamna.
Saptamana asta avem din nou sedinta, asa ca poate aflam mai multe despre testele copiilor, sa vedem cum s-au descurcat micutii de ei la primul lor test de scolari.
Va doresc succese si voua si micutilor bobocei.
Loredana
katty spune:
Buna,
Loredana, chiar as vrea si eu sa vad fisa de care ziceai! Pare interesanta mai ales ca nu mai avem mult si ajunggem si noi la litera a. Iti trimit emailul meu pe PM. Multumesc!
La matematica noi suntem la cifra 1, iar la romana la niste bete oblice mici si mari cu bucla in partea de sus (habar n-am cum se numesc).
Iar le-a schimbat orarul, e a doua oara, sper sa ramana asa de-acum!
Ieri am avut ceva probleme, caci nu si-a facut ("iar") tema la after-school si a fost mare problema aseara pana si-a facut-o, a mazgalit pagina din cauza picului (pe care de aseara i l-am interzis), ce mai a iesit groaznic. Doamna de la semi zice ca nu sta locului o clipa, ca nu e atent, ca nu se concentreaza sa-si faca tema, ca se teme sa nu fie hiperkinetic, si ne-a recomandat sa-i dam MENTAT de la Himalaya, una pe zi, pentru o mai mare putere de concentrare.
Ne-a zis ca a vorbit si cu doamna invatatoare care are aceeasi parere cu a ei, ca e vorbaret si deranjeaza, dar doamna nu ne-a confirmat azi a zis ca Andrei e ok, ca mai vorbeste, dar ca asculta de ea si-l struneste destul de bine, deci problema e numai la after-school!
Pupici, numai bine!
_
Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=8c0a486b860588d396dc22&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andrei 
"Se zice ca timpul trece.Timpul nu trece niciodata. Noi trecem prin timp..."
"Invata sa pretuiesti ceea ce ai, ca altfel vei pretui ceea ce ai avut..."
sorana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Nicoleta Perioada preabecedara in Ro este perioada de pana la inceperea scrierii literelor. Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei ![]() |
Spuneai mai devreme ca voi faceti intai litere mari de tipar. De-aia am zis ca noi le-am facut la gradi. Si practic ce facem acum, pana la litere si cifre e un fel de "recapitulare din gradi".
Teoretic da, e cum spui. Adica perioada pre-abecedara e pana la scrierea literelor. Numai ca la fi-mea la gradi au facut litere mari de tipar, scrise si citite in grupa mare si inca o data in pregatitoare, de data asta si cu litere mici de tipar. Si ca exces de zel au facut si litere de mana scrise pe caiete tip I cu stiloul. E drept ca nu pe toate, adica n-au apucat sa termine.
In .ro in programa minunatului minister pentru grupa mare si pentru pregatitoare intra si "identificarea literelor" ceea ce in destule gradinite se traduce prin scris - citit.
Loredana - deja l-ati facut pe "a"? Noi tot la betisoare, nodulete, ma rog cum s-or numi astea. Si la identificarea sunetului "S".
Am vazut in abecedar ca mai fac identificarea lui "R" apoi "Z" si apoi incepe scrierea. Ma intreb cum or fi ales consoanele astea oare?
Identificarea sunetelor a inceput cu "a". Apoi "e", "i", "o", "u" si acum "s".
La mate cred ca zi il face pe 5, ieri au facut exercitii cu 4 (descompunere, <, >, siruri).
Katty - doamna de la semi pare cam exagerata. Sa-i dai medicamente fara consultarea unui dr. doar pentru ca se teme d-na de la semi si pentru ca e vorbaret mi se pare ca e o mare exagerare.
Sorana si Monica (7 ani)
dinubebe spune:
katty,
Ti-am trimis email cu mai multe fise, dar trebuie sa stii ca nu sunt numai pentru sunetul A, sunt pentru exersarea despartirii in silabe/sunete, dupa urmatorul sistem: sub fiecare imagine se traseaza o linie pentru cuvant, liniute pentru silabe, si cerculete/stelute pentru sunete.
Sper sa iti fie de folos, noua ne-au placut, mai ales ca imaginile sunt vesele si au facut munca mai simpatica.
Succese.
Loredana
dinubebe spune:
sorana,
Da, au ajuns ieri la "a" si chiar au scris (destul de mult, dupa parerea mea, fata de cat scriau pana acum la betisoare si restul; noroc ca noi si pana acum faceam toata pagina, si nu numai cele 5-6 randuri incepute de domana, asa ca nu ne-a venit prea greu sa scriem tot). Cred ca ritmul depinde de invatatoare, caci la noi s-a facut si o ora in plus la recapitularea unitatii 1 pentru deprinderea despartirii cuvintelor in silabe/sunete.
In schimb, la matematica, sunt doar la cifra 2 si semnele "mai mic" si "mai mare".
Apropo, la noi semnul acela ca un carcel se numeste "nodulet" (dar unii copii l-au numit "codita de purcel" :)))
Va doresc succes.
Loredana
dinubebe spune:
Update:
Azi a fost prima data cand au luat la ei caietul de citire (un caiet auxiliar, care contine doar exercitii, si a fost cumparat de doamna odata cu cele speciale; este din seria "Sa dezlegam tainele abecedarului").