MONTIGNAC (126 )... In suflet cu Emma
Raspunsuri - Pagina 11
sanse spune:
Prezent!
Meniu azi:
md:aiurea rau...1 polonez si branza de oaie
p:niste pastramuta de oaie(putin cam multa)
c;1-2 ardei
Sper ca de maine ma mobilizez si eu...Am 65,5kg
...Am avut si mai mult de atat...
Va pup
MIRELA
mami de doua zuze ANA MARIA
si ANDREEA
POZICI
KG MELE
INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC
puisorul spune:
Deci, sa va prezint meniul de azi:
MD: musli cu kefir
P: supa crema de linte
Gustare: migdale crude
C: musaca de vinete cu rosii
Melany, deci e o dieta hipocalorica? Never nu as putea tine asa ceva la cat sunt de mancacioasa si pofticioasa 
Lore, pe unde umbli?
Sanse, glad you back 
Ani de
Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
dinubebe spune:
Salut, fetele,
Am intrat de cateva ori pe fuga, atat cat sa va citesc, dar nu am avut vreme nici un pic sa mai las vreun rand. Nu stiu cum va iese voua smecheria sa gatiti atatea minunatii cate citesc pe aici, sa faceti si sala si alte nspe mii de treburi, dar eu sunt destul de scoasa din ritm de cand avem si scolarita in casa, ca si gatitul monti zilnic.
Pe astazi nu stiu ce valori sa raportez. Am inregistrat de la 106, dimineata, dupa pipi, la 104,4, ceva mai incolo, dupa o vizita mai serioasa la buda, si chiar 107 (!!!). Senzational, nu ? Asta in conditiile in care ieri aveam 104,3. Asa ca ori cantarul meu nu ma mai iubeste, ori au luat-o razna bateriile. Sa nu spuneti iar ca ma cantaresc prea des, caci nu as fi facut-o decat dimineata, cum o fac zilnic, in aceeasi tinuta de casa, daca nu ma bulversa constatarea ca de ieri pana azi as fi re-pus pe mine 1,6 kg. Si asta desi ma pastrez intre granitele monti.
Dimineata am avut salata de varza rosie cu gogosari, ceapa, si ardei gras. La pranz - ora 13.00 am mancat un pahar 200 ml de lapte degresat La Dorna, 0,1% cu 2 linguri de fulgi secara, iar pe dupa-amiaza - cina, la ora 17.00 - piept de pui facut la cuptor cu mazare, gogosari si ceapa. Pe seara am mancat ceva caise deshidratate si o jumatate de mar.
Continuu cu ceaiul meu, beau in jur de 3 l pe zi, iar azi m-am surprins uitandu-ma urat la el, noroc ca nu e rau la gust, ca altfel nu cred ca reuseam sa beau nici doua cani pe zi.
Fetelor, dar voi sunteti niste bucatarese a-ntaia, citeam aici niste delicatese de ma apucasera toate poftele...
Astazi fac o luna de cand am inceput sa tin monti. Din pacate, nu pot sa fac un total pentru cat am slabit, caci taman azi si-a gasit cantarul meu sa ma buimaceasca. As zice undeva la 7,5 kg, daca nu m-am pacalit singura.
Evident, vreau mai mult. Mult mai mult, si sper din suflet sa imi si iasa.
A, uitasem, va multumesc din suflet pentru incurajari si felicitari. Prinde tare bine la moral, ca sa nu mai zic cum prinde sa vad ca incep sa se aseze si hainele pe mine...sigur, sunt tot marimi din cele mai mari, dar parca incep sa stea si ele mai larg...
In plus, am devenit imuna la "rautacismele " unei amice care ma tachina cu mancarurile si prajiturile pe care le consuma zilnic si nu o ingrasa deloc. Ieri am lasat-o masca cu reteta mea de pulpe la cuptor cu fusili integrale si sos de mujdei cu iaurt (dietetic) si nuci , ca parca o si auzeam cum plescaie de pofta in gand.
Ca si voi, am introdus elemente din stilul monti in alimentatia pentru intreaga familie, cu niste abateri inerente la copii - baiatul merge inca la gradinita si mananca acolo la pranz, plus ca la micul dejun amandoi copiii mananca acasa un sandwich, o tartina, fetita are mereu un sandwich pentru pauza mare si ceva desert - o Magura, un biscuite, etc. Ca regula generala, am scos aproape definitiv cartoful din consum, ca si morcovul fiert - in ciorbe s.a.m.d., mancam seara pe la 18.00, si nimic cu paine,am redus drastic dulciurile si tot ce contine zahar. Singurul care pare sa nu se adapteze acestui sistem este rebelul de tati care mai baga si cate un energizant, cafea, sunculita ardeleneasca, cas gras de oaie, lapte de bivolita 7% si tot asa. Dar el are greutatea mea de acum la o inaltime de 1,96 m. Deci ar cam avea unde, sa zicem.
In orice caz, am ajuns sa "propovaduiesc' regimul monti peste tot si cred ca in curand voi avea si cativa ucenici. Cel mai mult ma incanta cand ii aud pe ai mei copii spunand "mami, iti dai seama ca ai sa fii si mai frumoasa cand vei fi mai slaba?". Asa ca tinem tot asa.
V-am pupat frumoaselor si va doresc sa straluciti.
Cu mult drag, Loredana
melany72 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui puisorul Melany, deci e o dieta hipocalorica? Never nu as putea tine asa ceva la cat sunt de mancacioasa si pofticioasa ![]() |
Nu iubire, nu e hipocalorica.De ex acum, la 68 de kg pt a slabi si cu sportul care-l fac (acum nu prea il fac!!
Nu pot face foamea nici cum.De asta iti zic tie ca mi se pare putin.
Eu de ex ieri am mancat asa:
-md:kefir(220)+musli(50g)
-g1:baton proteic
-p:o salata mare(am mancat 75% din ea) din varza chinezeasca+piept pui fiert+cas de oaie+ulei +rosii cherry si 2 smochine proaspete
-g2:migdale crude(30g)+ 2 fursecuri la soacra
-c:finn crisp cu unt de arahide
Si s-au aducat vreo 1500 calorii per ansamblu.
melany72 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dinubebe Salut, fetele, Am intrat de cateva ori pe fuga, atat cat sa va citesc, dar nu am avut vreme nici un pic sa mai las vreun rand. Nu stiu cum va iese voua smecheria sa gatiti atatea minunatii cate citesc pe aici, sa faceti si sala si alte nspe mii de treburi, dar eu sunt destul de scoasa din ritm de cand avem si scolarita in casa, ca si gatitul monti zilnic. ................. Dimineata am avut salata de varza rosie cu gogosari, ceapa, si ardei gras. La pranz - ora 13.00 am mancat un pahar 200 ml de lapte degresat La Dorna, 0,1% cu 2 linguri de fulgi secara, iar pe dupa-amiaza - cina, la ora 17.00 - piept de pui facut la cuptor cu mazare, gogosari si ceapa. Pe seara am mancat ceva caise deshidratate si o jumatate de mar. .................. |
In primul rand felicitari pt luna asta si te asteptam si mai cuminte si ordonata luna care vine!
Stiu cum e cu copil.Nu am la scoala, a mea e la gradi inca, dar nu merge decat daca te super-organizezi.
Nu trebuie sa gatesti zilnic, cel putin nu monti.Poti face pt tine macar 2 portii, pt 2 pranzuri.Cina poti sa mai incropesti cate ceva: o omleta cu legume, un orez cu legume...ce-ti place.
In alta ordine de idei...parca mazarea avea IG marisor, adica la limita, era din conserva sau congelata? Ca proaspata parca nu am mai vazut la piata..
Si deshidratatele alea tot cam la limita se afla.
Poate gresec eu, sa intervina fetili care au proaspat in memorie cifrele.
Va pup pe toate si va las un gand bun pt azi.
andanii spune:
mazarea proaspata merge combinata cu grasimi , cea din conserva nu .... sau mazarea uscata merge combinata cu grasimi
ANDANII 

"Licuriciul Emma din sufletul meu"
"Era odata un licurici frumos, cel mai frumos. Si era altfel decāt ceilalti, pentru ca licarea din ochii lui mari si negrii. Si licarirea lui era ca o vraja, pentru ca cine vedea lumina aceea uita tot ce stiuse pāna atunci si facea tot ce voia licuriciul. Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Povestea unui licurici"
s-au topit 22 kg, mai am 8 kg pana la targhet
cu "MONTIGNAC- stil de viata nu dieta" 
www.phenforum.com/ticker/img,44,81,0,kg,95,73,65,/weight.png" target="_blank"> "grasa devine slaba" 
dinubebe spune:
Mazarea era congelata, nu prea utilizez conserve, decat daca nu am incotro (cum ar fi in cazul tonului).
Citisem insa parca tot pe aici, daca nu cumva am retinut eu prost, ca mazarea e oricum mai potrivita pentru inceput decat fasolea uscata care are tendinta sa baloneze.
Omleta nu mananc decat rareori dimineata, daca il mananc seara am dimineata un ficat cat un pietroi.
Orez cu legume, ar fi o optiune, desi nu ma dau prea tare in vant. Totusi, de care orez? Zisesem pe aici ca am gasit unul denumit "brut", un pic bejuliu, cu un miros patrunzator la fierbere. Am vazut ca ziceati de orez salbatic. Daca nu ne dam seama din denumire, cum il identificam ?
Multumesc pentru sfaturi.
Loredana
ymca spune:
am capitulat...sunt racita si eu; o tin sub control momentan cu ceaiuri, pastile si dormit sub plapuma. nu sunt inca rau, dar simt cum ma cotropeste. sanatate la toata lumea!
si va servesc cu un ceai de lamaie fierbinte!
dinubebe, felicitari pentru rezultatele lunare. cantarele electronice sunt mai ciudate, de-aia e bine sa te cantaresti saptamanal si ce-ti arata prima data iei de buna si nu te mai urci inca o data, altfel arata tot felul de ciudatenii.
melany, cum e finn crispu' cu unt de arahide? e bun la gust? n-am incercat niciodata. nu stiu din ce s-au adunat toate caloriile alea, ca la prima citire pare foarte putin ce-ai mancat tu ieri. dar de-aia esti asa silueta acum, pentru ca mananci frumos.
sanse, ardeii aia de la cina ii mananci asa goi? sau cu branza?
eu ieri seara am inlocuit pomelo cu branza cu ridichi. am venit de la sala infometata rau...daca ma vedeati cum mancam...in picioare, langa blatul de la bucatarie...una voia sa-i incalzesc lapte in biberon...mai luam o gura de ridichi...alta voia ciorba...cand sa o ridic in scaunul pe masa am simtit un miros suspect...m-am dus sa o schimb de scutec si sa o spal...cand m-am intors cealalta terminase de mancat si voia in sufragerie la desene...pe scurt: am mancat 3 ridichi cu 1 felie de branza in 45 minute. ceea ce a fost bine pentru ca mi-a aparut senzatia de satietate la un moment dat, tot alergand pe-acolo prin casa. si-am gasit un bol de-al fetelor cu varza calita....l-am luat si-am dus lingurita la gura...am auzit un racnet disperat: mami, nu manca ca-mi iei raceala
. si-am ascultat cuminte si n-am mancat nici varza
.
iar despre sala, gatit, copii...eu nu pot sa spun decat ca am noroc ca sunt extrem de ajutata (nu gatesc, nu fac curat, nu calc nimic), dar si eu a trebuit sa ma auto-organizez (mers la gradi, la birou, la sala, la piata, la parc). Fac cumparaturi o singura data pe saptamana din hipermarket si o data din piata pentru fructe si legume. In rest, daca mai sunt nevoi, cand sunt la parc, dau o fuga la un magazin de langa si mai cumpar. dar stiu cat de greu mi-am strecurat sala in program (doar voi stiti ca ma duc in timpul saptamanii; acasa am zis ca merg doar in weekend, pentru ca stiti ca se supara soacra mea ca ma duc; asa ca imi las rucsacul cu adidasii in masina si urc cu poseta burdusita de tricouri si pantaloni uzi, ii pun repede in cosul cu rufe si dimineata iau alte schimburi curate, tot in poseta
! asta ca sa vedeti ce cara o femeie intr-o poseta mare
)stiu ca sunt o norocoasa ca am cu cine lasa fetele (chiar si in conditiile de mai sus), altfel mi-ar fi imposibil. deci inteleg pe toata lumea care nu reuseste si admir pe toata lumea care se descurca singura cu toate aceste responsabilitati.
Androix spune:
Buna, fetele siluetele! Ce mai faceti voi?
Intrebare retorica, trebuie sa citesc din urma. Am intrat sa va salut si sa va spun ca sunt si eu prin zona, cu monty cat se poate si cu sport.
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
www.breslo.ro/Shop/androix" target="_blank">Androix Bijoux
Andreea mama de Filip si Georgia
Androix spune:
OOoo, vorbiti despre cum ne descurcam cu timpul, sau cu lipsa lui. Eu chiar ieri am ajuns la concluzia ca e cam greu sa fac sport in timp ce dorm copiii (acum sunt virusati si sunt amandoi acasa. dar si doar cu fi-mea e fix acelasi lucru) sa fac si mancare proaspata si de mai multe feluri eventual, sa fac si cumparaturi, curat prin casa etc. Dar nu imposibil. Mi-am propus sa fac sport acasa pentru ca deocamdata pentru mine mersul la sala e o dorinta imposibila neavand cu cine s-o las pe fi-mea, iar asa la cheremul programului sotului inseamna ca nu mai merg deloc de raman si cu banii dati. Asa ca fac acasa, singura posibilitate fiind sa fac in timp ce ei dorm de pranz, ca altfel nu se poate sa nu ma intrerupa cu vreo doleanta. E adevarat ca trebuie ori putina organizare ori puterea de a lasa totul balta ca sa fac doar UN SINGUR lucru intr-un moment, ca de obicei sunt angajata in doua trei activitati ![]()
Acum de exemplu trebuie s-o tai la bucatarie ca sa mai prestez un fel de mancare, de fapt singurul fel de mancare pentru mine: varza calita cu piept de porc. Si trebuie sa spal si vasele, cum va spuneam 2-3 in 1 
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
www.breslo.ro/Shop/androix" target="_blank">Androix Bijoux
Andreea mama de Filip si Georgia