**Zmeurici de iulie-august 2009 (4)**
Raspunsuri - Pagina 20
Giova spune:
Lorelay cum si-a facut soacra cheie? Nu ati avut nimic de zis? vai de tine cu asa femeie...sa va programeze si concediul de la vara
. Trebuie sa pui piciorul in prag pana nu e prea tarziu.
Uliiasi fa o mamografie sa te linistesti, poate nu e de taiat. ai voie sa facui daca alaptezi?
eu am baut cafea cu amandoi copiii si in sarcina si la alaptat. nu as rezista fara, una pe zi nu e bai...o beau imediat ce am terminat de alaptat.
danielle spor la munca si mutare rapida in casa noua.
Edi la 2 luni a avut 61 cm si 6300 gr.
revin ca urla bebe.
_
Gio
de
Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)
alinutza78 spune:
buna ziua si de la noi
noi suntem zilele astea in miscare, ne pregatim sa plecam sambata la Iasi pentru o saptamana ca sa-i facem botezul lui bebe. Pe langa cumparaturi si altele, mai semnez condica si de trei ori pe saptamana la sport (timp de 2 ore jumatate
)...si mai si lucram printre picaturi...ca deh, e de vina natura meseriei
.
noi anuntam un bebe mai cumincior...probabil si eu mi-am mai schimbat optica...si asteptarile..si o iau cu pasi marunti
. Sunt multumita de fiecare mic succes...faptul ca a dormit si 4 ore pe noapte
...sau ca are cateva zile bune de cand nu a mai avut colici
...sau ca sta in leagan singurel si vorbeste in legea lui. Si eu sunt mai calma si privesc alfel lucrurile (mqqm
...thx ptr tot)
michelle apropo de bebe invatat in brate. Si Eric a fost dependent de bratele mele si ale bunica'sii in prima luna, de ajunsesem amandoua depresive si indoite de spate (nu stiu sincer cum te descurci de una singura
). Pentru noi scaparea a fost leaganul Rainforest de la Fisher Price. Ideea este ca eu cred ca pe langa leagan au mai fost si alti factori care au contribuit la schimbarea situatiei. Eu, de exemplu, am refuzat sa cred ca bebele cere in brate doar ptr ca "asa l-am invatat si acum ma manipuleaza"..si atunci am incercat cumva sa-i reproduc "bratele"
. So..si ce m-am gandit...pe langa actiunea propriu-zisa de leganat, ce mai aveau bratele in plus...miros si caldura
. Asa ca in leagan am pus haine purtate de mine care aveau mirosul de lapte impregnat...iar in jurul mijlocului (la burtica) am pus o paturica care sa pastreze caldura. Nu intelegeam de ce plangea cand il lasam din brate..incercam orice tertipuri..incet, incet..cand avea somnul profund...da' de unde frate ca sesiza imediat schimbarea...si mi-am dat seama ca el sesiza de fapt schimbarea de temperatura..si schimbarea de miros. Acum cu leaganul...sa nu-ti inchipui ca sta 24/7...cand este prea obosit si nu reuseste sa adoarma, nu mai face fata nici mama leaganului...insa atunci il tin in brate din placere
.
aaa...si la noi mai functioneaza un lucru...muzica de relaxare...se gaseste o gramada pe net. Multumesc inca o data chance pentru link
.
lorelay mamico...ma alatur si eu fetelor cu niste
pentru soacra ta. Dar, nu te supara pe mine, tu unde erai cand femeia i-a dat pepene celei mici? Eu m-am aprins numai din ce-ai relatat tu, dar eu sa fi fost acolo o opream grosolan...ma durea in pix si nici acolo, ca se supara ea sau barbata'miu...dar copilul e cel mai important acum, ptr ca e total dependent de mine si am o responsabilitate uriasa fata de el.
Nu vreau sa fiu dura si nici extremista, dar are mama o vorba, pe care eu de-abia acum o inteleg: "Barbatii vin si pleaca..copiii raman". E dur spus...insa daca voi fetelor, Lorelay si flosideea, nu beneficiati de suportul sotilor in fata soacrelor, lasati diplomatia deoparte si deveniti bataioase pentru puii vostri. Eu am avut ca mai toate fetele de altfel, aceleasi probleme de intampinat cu soacra...dar la inceputul casniciei. Nu pot decat sa sper ca viitoarea mea nora sa fie la fel de drastica cum am fost eu (ma laud si eu putin
)...dar eu l-am bagat la colt..si l-am facut sa contientizeze cine este familia lui. Bai fetelor, pana ce ajungem si noi soacre acre, sa profitam si noi de zicala "e mai dulce p..tza decat mamutza" (cred ca asa o fi zicala
).
revin
alinutza78 spune:
am revenit![]()
cat despre soti invatati cu cresterea bebelusilor, nu pot decat sa o felicit pe danielle pentru initiativa ei.
Cred ca toti au o problema de perceptie...vad un bebe mic, putine ore pe zi (pentru cei care merj la job) si nu isi inchipuie ca o mana de om poate ridica asa mari probleme. Si al meu sot, desi il consider open minded, a avut la inceput aceeasi reactie pur misoginista. Aveam si niste treburi pentru birou de finalizat si eu nu le mai finalizam pentru ca efectiv nu eram in stare...aveam la propriu neuronii fierti, trasi pe dreapta...vorba unei prietene, nu-mi stiam numele nici cu buletinul in mana, darmite sa fac proiecte de finantare pe milioane de euro
. Ii tot explicam ca bebele e agitat, ca ne da batai de cap, ca mananca des, ca nu doarme...si el intreba inocent "bun, si daca mananca la 2 ore, tu ce faci in intervalul ala???"...De parca bebe se trezeste, mananca rapid si adoarme ca la armata..
Si l-am luat un week-end pe bebe cu noi in patul conjugal sa doarma. Bineinteles ca eu m-am trezit sa-i dau papa si sa-l fac sa eructeze..si sa-l adorm inapoi. Pe el l-am solicitat sa-mi aduca biberonul, sa duca biberonul, sa-l supravegheze cat ma mulgeam eu, sa duca pampersul murdar..
A doua zi a dormit in timpul zilei 5 ore intregi..era epuizat de-a dreptul
. Si acum nu mai intreaba ce fac eu in intervalul cat doarme bebe
. Mama lor de barbati...au tras chiulul si la facut copii, si la perioada sarcinii...sa mai traga chiulul si acum???!!! no way...doar nu am facut bebele cu degetul![]()
uliiasi ce doctorita bengoasa ai tu...
...cat o preocupa sa nu te usture in timpul 
. E bine ca mai ceri sfatul si altor medici...si in special celor specializati. Mult succes...poate nu e nevoie sa intrerupi alaptarea!!!
pogos bafta maine la vaccin
...sa nu il doara mult si sa nu aiba reactii adverse
. Pup bolfosul
eumada spune:
lorelay fiica mea avea 4400 la doua saptamani si 57 de cm.s-a nascut de 3800 deci s-a nascut voinicutza....deja isi tine capul....
depinde acum sui eu am facut 100 de kg in sarcina asa ca.....
nu e de plans...soacra ta chiar nu poate fi pusa la punct?Mi se pare de bun simt sa nu te mai deranjeze si sa o dai afara...sau barbatul tau e inca baiatu lu` mama?
nU PREA COMENTEZ CA O SA-MI SARA LUMEA IN CAP DAR PE MINE MA AJUTA MAMA CA POT SA-I SPUN EXACT CE VREAU,nu-mi convine ceva spun.Ea sta cu fata noaptea eu ziua,nici nu o simt in casa,iar a um am dus fata la ea ca noi avem doua camere iar ea trei si cea mai frumoasa e a evei.Soacra nici nu sufla ca nu e treaba ei in borsul meu.Si asa a incercat sa zica cate ceva,si am lamurit-o ca nu trebuie decat sa isi vada de treaba adica sa stea cuminte si departe de mine.
Madalina
de minunica Eva-Maria
.
Giova spune:
Badurox incearca sapunul A-derma de la ducray, in Sensiblu il gasesti. meleea ne-a zis de el si e tare bun, curata bine pielea.
Inutsa mersi de info. ceva s-a schimbat la lapte, el saracul l-a papat, dar tare agitat a fost zilele alea. sa vedem luna urmatoare cum va fi.
Galarina sa va traiasca proaspata crestina. tare frumoase sunt pozele.
Pogos bafta maine la vaccin.
Mony si eu asta cu numele tot de la mama/spacra o stiu. cat e de adevarat sau nu...habar n-am...eu l-am strigat pe nume si inainte de botez.
Alinutza esti mortala mami. si al meu ma mai intreaba ce fac cand bb doaRME. as vrea sa stea el acasa si sa plec eu la birou. vine seara si se plange ca e obosit.....dar cand poate ma ajuta foarte mult cu copiii. baita el le face, de pus mana pune si la schiumbat pampersul. nu-i e frica de bb mic si chiar are un lipici pt. copii.
am de facut pap si marco vrea afara
. nu am chef, dar macar o ora sa iesim.
pe mai tarziu.
_
Gio
de
Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)
danielle02 spune:
pauza de cafea si hranit puradicile :D
giova,woooow da marisor era bebe tau la 2 luni.a mea e maruntica tare..
alinutza 
al meu nu ma mai intreaba ce fac cand dorm fetele,stie el ce fac![]()
maine e pe acasa,in afara de vreo doo sedinte de dimineata,asa ca...am scapat cu Ebonee pe maine
mereu o ia cu el cand are vreo sedinta sau ceva de lucru pe langa casa,numai pe santier nu o ia![]()
eumada
tare ai fost ca ai pus-o la punct pe socrela:D
si mie imi place mama ca pot sa ii spun tot,ce ma doare,ce ma face fericita :))
eeeeee si eu ma agitam grozav cand o aveam numai pe Ebonee,eu trebuia sa fac tot si nu faceam decat sa ne enrvam unul pe altul,de aici scandal,vb urat,parca nu mai eram noi,pana cand l-am implicat si pe el in cresterea si educarea copilului.
eu am crescut fara tata,a murit cand aveam numai 2 ani jumate si sora mea 8 luni.imi doream cu disperare si eu un tata,sa ma joc cu el,sa ma plimbe cu bicicleta,insa era numai mama saraca cu job,si noi doo,nu avea saraca timp nici pt ea,stateam singure la bloc etc
s-a casatorit abia dupa 14 ani cu un om extraordinar si il pot numi tata,insa nu a umplut golul ala pe care il simteam odata.
de asta imi doresc din suflet ca fetele mele sa aibe un tata,sa ii sara la gat ori de cate ori vine acasa,sa se joace cu ele,sa se implice in tot ce fac,chiar si la schimbat un pampers,la facut o sticluta cu lapte etc
ba mai mult am si o catelusa micuta care si ea vrea atentie,e obligatoriu sa se joace si cu ea de cate ori vine acasa![]()
sa impace toate femeile din casa,saracu de el![]()
ma duc sa vad ce mai e de facut si sa ma apuc de gatit,diseara avem invitati la masa
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Daniela,mami de Ebonee (02.10.2007) si Melissa (23.07.2009)
Melissa...from the Greek word for "honey bee".Always on the go,she can turn her hand to anything.
A truly versatile lady.
pozici
eumada spune:
trecem peste faptul ca a incercat ea sa o faca pe smechera dar putin de tot ca i-am retezat-o scurt deoarece eu nu sunt genul sa lingusesc pe cineva...ha ha in perioada naspa de disponibiliari la stat eu m-am certat cu sefu` in timp ce ceilati taceau milc....rezultatul?
Seful a zis ca oameni ca mine trebuie deoarece pun punctul pe "I" nu lingusitori...
Nici nu pot sa-mi inchipui cum ar fi cu o soacra cu tupeu...cred ca as pocni-o sincer.
am avut un prieten care avea o mama..atata de obositoare ca o luam la pumni probabil.....si cred ca iesea naspa....in fine am scapat de familia aia .....
Cineva nu mai stiu cine.."neuronu"
ma lasa zice aca da copilului humana milkzucker si ..e degeaba..si eu i-am dat si eva mea e tare constipata dar nu a avut efect..am dat o groaza de bani degeaba...zice aca merg pe lactulosa..doar nu m-am tampit.....i-am schimbat lapticul.......si se pqre ca e deja mai bine...azi a dat besinutze singura si cand am dezbracat-o era iesit putin...kk,poate parea dezgustator dar e puiutza mea si ma doare cand tipa...de durere...am trecut pe Nan de la humana,ca e mult mai concentrat Humana si poate de asta,si o sa-i dau enterolactis..nu stiu cum.....si nu trebuie sa-i bag in ea alte prostii....
atentie la ce recomanda doctorii...
Madalina
de minunica Eva-Maria
.
badurox spune:
multumim pt aprecieri si pt sfaturi, fetele! o sa incercam sa vedem ce merge, ca tare urati mai suntem asa buboase! oricum, maine mergem la dr de fam, sa vedem dk s-a vindecat otita ( eu zic ca s-a vindecat, da io stiu..
)
apropos de soti, al meu la inceput tot asa credea ca e usor, ca doar stau acasa, ca doar ce am de facut, pana intr-un weekend cand a stat si el acasa si a vazut cum e... de atunci nu mai comenteaza...
fericita de
Iris Ana-Ioana
danielle02 spune:
mai folosesc vrema asta pt bubite:
http://www.google.co.uk/products?sourceid=navclient&rlz=1T4PCTC_enGB343GB343&q=e45+cream&um=1&ie=UTF-8&ei=ZzTCSrWlI5SC4Qb87qy-BQ&sa=X&oi=product_result_group&ct=title&resnum=4
si fetele mele mai au bubite,Ebonee nu a avut pana acu 2 saptamani si am constatat ca e din cauza ca am schimbat clatitorul pt hainute.nu mai aveam de a lor si am pus normal
Melissa e mai sensibiloaca si ii mai apar de la caldura.
dupa fiecare baie le dau pe amandoua cu una din cremele astea,E45 sau aveno si le trec.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Daniela,mami de Ebonee (02.10.2007) si Melissa (23.07.2009)
Melissa...from the Greek word for "honey bee".Always on the go,she can turn her hand to anything.
A truly versatile lady.
pozici
inutsa spune:
danielle bravo ca ai asa barbat
. Al meu a stat vreo 10 min cu fata cat eu eram la bucatarie si repede mi-a venit plin de nervi ca vezi Doamne plange fata intr-una si nu o poate calma, si ce nervi mi-a facut si mieeeeeeee
. Adevarul ca fata chiar plangea si nu o puteam calma, dar si el cu pretentii "De ce stai la bucatarie daca ea plange?" etc etc. Ma dispera!!!!!!!! Cand fata e cuminte, sta si el cu ea, vorbeste cu ea, dar daca fata plange se enerveaza de-mi vine sa-i arunc lucrurile pe geam
.
O fi specific barbatilor din Romania oare? Bine, stiu ca sunt si barbati mai OK aici, dar asta al meu uneori imi face niste nervi de numa-numa. In USA de exemplu, cati barbati am cunosctu, nu au "manierele" astora de aici, stimeaza mai mult femeia. Zic eu...
Na, ca m-am descarcat si eu un pic
---------------
Inesa, cea mai fericita
de fetita Bianca-Maria (14 iulie 2009)
Bianca-Maria
bebelusha din burtica
nunta
cum a aparut pe lume Bianca-Maria