**Zmeurici de iulie-august 2009 (4)**
Raspunsuri - Pagina 19
inutsa spune:
Salutare!
Bia mea tocmai s-a trezit si da din picioruse si din manute de zici ca decoleaza
. Mai si gangurim "au-au", "uuuuuuu", "ngî- ngî", vorbim cu mami, cum incep a-i vorbi, cum incepe "au-au-au" si rade nevoie mare
. Apucam si zornaitoarea cu manuta, o miscam de colo-colo, pan'o aruncam
. Taica'su o tot pune sa faca pasi, zice el ca o sa mearga fata noastra de la 6 luni
. Eu il tot bat la cap sa o lasein pace dar.. vorba aia "n-ai cu cine" ![]()
blanca felicitari pt realizari! Mie doctorita mi-a recomandat sa-i pun o frunza de varza in primele 24 ore pe locul unde i-a facut intepatura ca sa nu se intareasca si a functionat.
giova am gasit intr-o carte despre alaptare ca in timpul CM se schimba nivelurile de hormoni din organism si de schimba gustul laptelui, de aici si bebe poate sa nu accepte sanul [stiu ca ziceai pe forum la un moment dat].
lorelay pune-ti socrela la punct, ca nu ea o sa suporte consecintele prostiilor pe care le face cu bebele tau. Auzi la ea, ce tupeu
. Serios acuma, e dusa rau de tot!!!
Acum fug si eu la bebelina, nu de alta, dar isi cere "drepturile"
.
O zi faina!
---------------
Inesa, cea mai fericita
de fetita Bianca-Maria (14 iulie 2009)
Bianca-Maria
bebelusha din burtica
nunta
cum a aparut pe lume Bianca-Maria
danielle02 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui badurox help! bubite rosii pe fata. stiu ca s-a discutat aici da nu gasesc acuma si plange bb. va rog! are numai pe obraji, de parca a batut-o cineva cu urzica. ![]() fericita de Iris Ana-Ioana |
eu folosesc cu succes crema asta pt bubite:
http://www.google.co.uk/products?sourceid=navclient&rlz=1T4PCTC_enGB343GB343&q=aveeno+cream&um=1&ie=UTF-8&ei=2NzBSr2zMYj84Abf1fiKCA&sa=X&oi=product_result_group&ct=title&resnum=4
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Daniela,mami de Ebonee (02.10.2007) si Melissa (23.07.2009)
Melissa...from the Greek word for "honey bee".Always on the go,she can turn her hand to anything.
A truly versatile lady.
pozici
danielle02 spune:
| citat din mesajul lui uliiasi Danielle, sotul tau lucreaza? Cate nopti sta cu bebe? Sta toata noaptea cu el chiar daca a doua zi lucreaza? Mi se pare super fain si frumos din partea lui... Al meu tot imi zicea ca va dormi in cealalta camera cand vine bebe pt ca el trebuie sa lucreze si sa fie odihnit, dar vad ca nu s-a mutat inca, desi nu mi-e de niciun ajutor (cateodata chiar ma incurca cand il aduc pe bebe in pat). Am stabilit ca de weekendul urmator sa stea el pe partea cu patutul si sa se scoale el de fiecare data cand maraie bebe si sa mi-l aduca doar ca sa-i dau sa pape. Sa vad daca o sa-mi fie sau nu de ajutor chestia asta. Iulia, mamica fericita de bebelas David Andrei http://s725.photobucket.com/albums/ww256/uliiasi/DAVID/ |
uliiasi,stiu stiu si cunosc foarte bine cum e cu barbatii astia ai nostri obositi mereu.eu l-am dresat pe al meu.
i-am lasat pur si simplu fetele si am plecat pt o zi si o noapte la soramea sa ma odihnesc si sa ma relaxez ascultand muzica,ba chiar am si baut o bere.
cand am venit acasa,era rupt in gura si cu ochii umflati si rosii de la oboseala,casa vraiste,mancare ioc
i-am zis:te rog sa imi zici acum ca esti obosit de la munca.hai ca merg eu maine sa muncesc in locul tau si tu stai acasa cu fetele,ca tot imi ziceai ca e usor,ca stau oricum acasa,ca ma pot odihni etc
ettte ca a vazut pe pielea lui cum e cu,copiii si ma respecta mai mult,ba chiar se ofera el sa stea cu Melissa noptile chiar daca merge si la munca.dar nu prea il las,numai vinerea seara,sambata si duminica fiindca weekendurile e mai mereu acasa,sa nu se oboseasca nici el prea mult,numai cat sa ii ajunga :D
parerea mea:pana nu vad ei cum e nu au cum sti si de asta isi dau cu parerea aiurea si ne fac numai sa ne enervam.
nu te simti vinovata deloc daca ii lasi copilul si pleci,ca nu o sa se descurce,e si copilul lui,din contra,o sa fie foarte atent si grijuliu.
acu e la munca si eu trebe sa ma ocup de mutat,oameni la lucru pt renovari,totul.diseara isi intra el in tura sa stea cu Melissa sa ma pot odihni si eu.
nu trebe de stat mult la taclale cu ei ca nu vor sti niciodata cum e si iti faci nervi degeaba,dovedeste-i cum e,lasa-l si pleaca.daca te suna sau te cauta:ignore

Melissa...from the Greek word for "honey bee".Always on the go,she can turn her hand to anything.
A truly versatile lady.
pozici
danielle02 spune:
asta a fost pauza de cafea/ceai.
daca nu beau vreo 2-3 cafele pe zi plus vreo tot atatea ceaiuri negre,nu sunt om si nu sunt in stare de nimic.
am fugit la trebi,
A truly versatile lady.
pozici
Galarina spune:
Cornelia, ce bine ca ati amanat intalnirea. Mai spre sfarsitul saptamanii mi-ar fi mai usor sa ajung.
Noi azi ne-am dezmeticit de-a binelea dupa botez, a fost foarte frumos, vremea minunata, Ana foarte cuminte, Stefan ce s-a alintat mai mult...
Aici am cateva poze de la botezul micutei mele Ana Sophia: http://family.webshots.com/photo/2980339040060248632zWzntu
Lorelay, fa-i ceva soacrei, m-am enervat si eu cand am auzit ca i-a dat pepene copilului, dar tu??
Soacrei mele nu am ce sa-i reprosez decat ca are o mica obsesie cu mancarea. Doamne, daca am putea sa mancam cate 5 feluri la fiecare masa, ar fi cea mai fericita! ![]()
Si noi mergem pe varianta vaccinului de la stat. Am pus si cercelusi printesei, a plans 30 de secunde:) Si cat m-am stresat!!![]()
Noaptea e o frichineala...incepand de pe la 3...of of.
Danielle, te invidiez ca poti sa inchizi usa si sa zici faceti ce stiti!! Eu nu pot, tre sa fiu io sa ma chinui acolo!!
Gata, ma duc sa mai citesc!
micaalsa spune:
| citat din mesajul lui pooh Mica,ieri la pediatra era o mamica care se plangea ca fetita ei e constipata rau-----dr. a sfatuit-o sa-i dea un pic de ceai de musetel,daca copila primeste ceiut,iar daca e alaptata exclusiv,sa bea mami ceaiul....In orice caz sa incerce sa evite supozitoarele..... Cum ii place Iuliei la gradinita? Timea sta acasa,ii curge nasul,tuseste ![]() ![]() Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09) |
Ii dau ceai de musetel la greu ... degeaba. Ii dau si Milupa Milchzukker, tot degeaba.
Sa stii ca s-a acomodat chiar bine Iulia, ma asteptam ce-i drept ca ea nu-i genul de copil care sa se crizeze. daca ii explici cum sta treaba, totu-i roz
si multa sanatate la TimeaAnamaria
lui
Iulia (23.03.2006) si
Teodora(11.07.2009)Nasterea printesei

lorelay_28 spune:
Buna fetelor,
vad ca problema cu soacrele este mai ampla decat ma asteptam. Deci nu sunt singura...Deh ce sa faci din prea multa dragoste pentru nepoti exagereaza in unele lucruri.
Flosideea si al meu sot tot ca al tau este. Nici el nu indrazneste sa le zica nimic. Le mai zice ca insist eu si stau langa el si il imping de la spate. Si a mea soacra venea la inceput zilnic la noi. a avut concediu 3 sapt, asa ca acele 3 sapt nu a scapat o zi in care sa nu fie la noi, si pe langa asta si-a mai facut si cheie de la usa si numai ma trezeam cu ea in camera, si de obicei dupa ora 14. Daca maya dormea si de obicei dormea la ora aia, se aseza langa landou si ii spunea sa se trezeasca ca ea a venit sa o vada. Nici nu astepta sa deschida ochii si o lua in brate. Am incercat sa o inteleg, ca e primul nepot... dar parca la un moment dat nu mai rezistam. Norocul meu ca amers la servici. Dar acum m-a anuntat ca mai are 11 zile de concediu si le ia la inceputul lui octombrie ca sa mearga cu maya la plimbare.
Sper sa rezist si aceste 2 sapt.
Apropo m-a anuntat ca are 37 zile de concediu pe an si ca isi va lua 2 sapt cand naste cumnata mea in martie ( al doilea nepot) si restul in vara ca sa mergem la mare cu maya. intelegeti ca deja am concediu programat cu soacra la anul![]()
Eumada diferenta intre fetitele noastre este de 6 zile dar a mea nu are decat 4400g. bine a crescut printesa ta.
Merg ca s-a trezit puiutul meu
mami de Maya printesa mea
camera Mayei
Maya
lorelay_28 spune:
legat de bubitele rosii de pe fata si cap, eu o spal pe fat si o limpezesc in cap cu ceai de musetel, si dupa doua zile erau ameliorate bine.aproape ca nu se mai vedeau, cel putin nu mai erau asa de rosii. acum fata i s-a curatat asa de bine...
De 2 saptamani Maya doarme in camera la ea si asa ma odihnesc si eu mai bine si doarme si ea. Dar numai pe timpul noptii. Ziua cand o pun in patut se trezeste dupa 20 de minute. Asa ca in timpul zilei doarme cu mine in pat. Azi am incercat pana acum de 2 ori sa o pun in patut si nu a dormit mai mult de 15-20 de min. acum iar a adormit la mine in brate.
M-a anuntat socrela ca vine sa o vada pe maya, ca nu a vazit-o de 2 zile. Asa ca ma pregatesc![]()

mami de Maya printesa mea
camera Mayei
Maya
pogos spune:
buna mamici!
vai lorelay soacra ta e "criminala". chiar va face programul cum vrea ea...doamne. iti doresc multa putere sa rezisti.
maine mergem si noi la vaccin. sper sa fie bine, avand in vedere ca face 3 deodata. si sunt si curioasa cat o fi luat in lungime, ca de cantarit l-am cantarit acasa (are 7 kg), insa de masurat mi-e mai greu.
nici eu nu am baut cafea pana acum, cu toate ca multe mamici care alapteaza o fac. inca n-am avut curaj, insa o voi face.
giova, sa-ti fie de bine ciorba de fasole. e preferata mea si nu mai pot de pofta.
va doresc o zi frumoasa!
Laura, mami de
Ana Catinca (25.09.2006)
si de
Tudor Petru (22.07.2009)
Mony08 spune:
Buna fetelor in sfarsit reusesc sa scriu si eu,cu cititul sunt la zi cu scrisu e mai greu ![]()
Subiectul socrela il am si eu , stau cu ea in casa.Am noroc ca in timpul zilei e cam tot timpul plecata dar cd e acasa nu se poate sa nu-mi zica ea ce ar trebuii sa fac.Am noroc ca sotu e de partea mea pt ca ma vede cat ma chinui si ca eu am grija de bebelu nostru in niciun caz soacra.Si cum m-am gandit eu ca e mai bine sa-l bag pe sot in CIC ca sa nu-mi poata zice ca e obosit de la lucru si ca eu de ce as fi obosita.Dupa cele 42 zile de concediu de maternitate,cand a intrat si el in joc dupa o saptamana deja si-a spus cuvantul "sunt mai obosit stand acasa , ce bine era cand lucram"
deci trebuie sa simta pe pilea lor ca altfel nu inteleg.
Asa si sa revin la subiectul socrela ,care iar la fel in fiecare zi imi vine cu tot felu de idei , ba cu scosu din baie de gat,ba cu legatu ca sa fie picioarele drepte,ba cu datu mancarii de la 3 luni biscuiti cu eu mai stiu ce,ba cu datul ceaiului,chiar daca iam explic zile la randu ca daca ii dau lapte de la mn nu mai tre sai dau ceai ea nu intelege si ca sa nui dea ea eu stiu ce minuni iam facut ceai cd a stat cu el acasa ca sa rezolv eu cu actele sau cd mai aveam ceva de rezolvat si trebuia sa plec impreuna cu sotu.Dar iam zis sa nu cumva sa faca ceva fara sa ma intrebe ca daca pateste ceva copilu nu stiu de ce sunt in stare. Eu de cand am ramas gravida am gura cam rea si numai am rabdare cu soacra si i le cam zic chiar de se supara pe mine si poate nu vorbim si 2 zile
dar ne impacam repede.Vineri pleaca la bai si sta 18 zile,supeeeer
Bebelu meu a fost iritat la fundulet f rau ,din spate pana la burtica rosu rosu,am fost la doctor acu 3 zile si mi-a dat crema Triderm sa-i dau pe pielea f bine uscata si intr-o zi n-a mai avut absolut nimic,are pielea fina si fara pic de iritatie sunt super fericita ca de o luna am incercat o gramada de creme si n-am reusit cu niciuna.
Am mai auzit un lucru nustiu daca e adevarat sau nu,ca n-as avea voie sa-i zic pe nume la bb pana nu-l botez (tot soacra m-a informat)
Si puiu meu cred ca are puseu de crestere manca tot timpu dar doarme mai putin ,noaptea adoarme pe la 2-3 ,si ziua nu doarme mai deloc ar manca intruna.
Am fost si noi la doctor si vrem sa ne laudam putin,bebele meu creste f bine si o zis doctoru ca e fortos ca un copil de 4 luni , isi tine deja capu singur,desi i-l mai sustin eu ca mie frica sa- las singur,sta pe burtica mea,isi ridica capu si sta sa si se uita la mine.Vad ca am gasit o suzeta care sa-i placa si dc n-o are acum tot cu pumnisor e in gurita.
Si mie mi s-a intamplat sa se trezeasca noaptea si nu o data aproape in fiecare noapte si sa nu manance,de exemplu azinoapte s-a trezit s-a foit prin pat m-am dus crezand ca e foame l-am luat in pat cu mine si a adormit.Am observat ca e si mai cald pt el in pat cu mine si cu tasu de aia ii place mai mult sa doarma cu noi decat singurel in patutul lui,f greu il conving sa doarma in patut.
M-am intins cam mult desi as mai vrea sa mai scriu ca n-am mai scris de mult s-o trezit bebelu meu asa ca tre sa inchei.
Scuzati daca n-am scris corect dar am scria pe graba.
Va 
Mony
de Denis Adrian (01.08.2009)

Iris Ana-Ioana