Metabolism tare greoi...

Metabolism tare greoi... | Autor: dry_votka

Link direct la acest mesaj

Am 35 de ani, am 1,68 si 75-77 kg. Eu niciodata nu am fost o fata slaba, dar am avut o conformatie atletica si eram ok. Greutatea mea normala oscila intre 58-62 kg.
Ei...acum e acum: cu 1 an si ceva in urma am avut un accident si mi-am facut glezna stanga praf : tripla fractura ( de regula in cele mai rele cazuri se face doar...dubla ) CU deplasare. Au urmat operatii la glezna - mi-au pus o gramada de metale in picior, tije, suruburi, brosa etc , si pusa atela ghipsata, plus aprox 3 luni sa nu pun piciorul in pamant...a urmat recuperare...dureri...iar operatii (sa imi scoata toate metalele dinauntru)...iar recuperare.... Ce mai, un adevarat chin.
Insa cel mai naspa e ca in prima luna si jumatate de stat la pat (imediat dupa accid. si dupa primele operatii) , fiind si perioada sarbatorilor , am mancat aiurea si...dupa doar o luna jumatate am luat in greutate 13 kg!!!
Evident, am inceput sa tin dieta, am renuntat la zahar ( beau cafeaua cu zaharina etc), am fost si la o nutritionista si...mai nimic. De exemplu am tinut un regim drastic de peste o luna - fara fainoase, cereale, zahar, carne slaba, fara grasimi - stiti voi, si am slabit doar 2 kg. Chiar si nutritionista mea a spus ca daca i s-ar fi intamplat ei, "si-ar fi tras un glont in cap" .
Nici "inainte" nu slabeam usor dar acum parca e imposibil.... . Vad ca am un metabolism de tot r.ahatul...
Sa nu credeti ca bag in mine ca haplea, caci nu e asa . E drept, acum nu mai tin un regim drastic - adica mai mananc (uneori!) si un colt de paine, mai mananc si struguri, mai mananc si un iaurt cu fructe. Dar cam atat. Adica in continuare fara grasimi, margarina, prajeli, mancaruri cu sos, fara zahar etc. Alte persoane cred ca ar slabi chiar si asa, dar vad ca eu nu....
...Cu ocazia asta mi-am revizuit si "gandirea" si ideile preconcepute fata de persoanele plinute. Vad ca pt unele persoane chiar e fff greu sa slabeasca, iar uneori poate fi chiar demoralizator ... . Sincer!!

Intr-adevar, nu am facut sport. Caci evident, nu am putut. Si INCA nu pot, caci glezna mea inca nu e recuperata 100%. Dar ma bate gandul sa imi alcatuiesc singura niste exercitii care sa nu implice glezna - abdomene de ex , exercitii care de regula se pot face "la orizontala" . Insa...acesta este "asul meu din maneca". Speram sa slabesc ceva cu mancare mai putina si sanatoasa. Daca insa nici cu gimnastica de care am vorbit, nu slabesc?? Se poate asa ceva?...stiu sigur ca daca as alerga, as tzopai, ar fi mult mai bine, s-ar slabi mai usor, kg s-ar topi mai repede....dar simt ca inca nu pot, chiar ma doare glezna si mi-e o frica de mor sa o fortzez.

Printre voi sunt si persoane care, ca si mine, se lovesc de un metabolism greoi, slabesc mai greu? Puteti sa ma sfatuiti cu ceva? La voi ce a mers, si ce nu?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

ai incercat inotul? pilates...nu stai in picioare si glezna este free.

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro

inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

quod me nutrit me destruit

http://community.webshots.com/user/Deusphoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

Deus , de inotat nu prea stiu sa inot...sunt din Buc, si la mine in cartier (Dr.Taberii) nu prea sunt piscine, stiu de una singura, cam scumpa, si nu as putea sa dau atatia bani doar ca sa ma balacesc.
De pilates am tot auzit pe forumuri...insa nu prea stiu cu ce se mananca...poate imi recomanda cineva niste linkuri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Eu as cauta alimente cu indice de satietate mare si indice caloric mic. Da cautare la Oana Cuzino!
Sau asta:
http://www.csid.ro/calory-calculator/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Dry Vodka, si al meu metabolism e de tot... biiiiiip'ul, imi vine sa stau serios de vorba cu el.

Am hipotiroidie. :( e naspa! mancarea in loc sa se transforme in energie se transforma in grasime. Ar trebui sa fac dublu sport ca sa slabesc dar nu ma tine, pt ca energia e sub nivelul zero. fac cat pot, dans, plimbari in pas sprinten. Medicamentele mi-au dat tot organismul peste cap, insomniile ma fac din om neom.
Si tot incerc solutii noi, tratamente, zi de zi incerc ceva etc.
Google ma stie deja cate searchuri dau in domeniul asta.

Am scris asta ca sa stii ca nu esti singura cu un metabolism puturos.

Si eu vreau sa fac inot. Trebuie sa fie si ceva solutii de accelerare a metabolismului, sa il miscam cumva din loc.
Incearca produse naturiste de la plafar. eventual cate o cura de dezintoxicare la fiecare 3 luni. Musai sa se miste acul cantarului cumva pana la urma!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dry_votka

Deus , de inotat nu prea stiu sa inot...sunt din Buc, si la mine in cartier (Dr.Taberii) nu prea sunt piscine, stiu de una singura, cam scumpa, si nu as putea sa dau atatia bani doar ca sa ma balacesc.
De pilates am tot auzit pe forumuri...insa nu prea stiu cu ce se mananca...poate imi recomanda cineva niste linkuri?

eu mi-am comandat de pe net casetele cu Pilates, 20 min si 40 min...este foarte bun pt spate, abdomen, picioare(coapse)...nu mai tin minte de unde exact!
incerca fiindca sigur o sa-ti placa, cred ca si spatele tau a avut de suferit dupa atata repaos?
La munca!

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Dry_votca, nu cumva trisezi? Adica mai iei gustarele intre mese? de exemplu, o boaba de strugure, un iaurtel, ceva? Pentru ca eu de la astea pun cel mai mult pe mine. Daca iti impui ca intre mese, sa nu consumi decat lichide, poate va merge mai usor...
E masol ca nu poti face nici un fel de miscare, ai incercat ceva gimnastica medicala, la un spital? Mananca multa zeama de lamaie,mai putine fructe, multe legume verzi ca salate, piept de pui sau, si mai bine, de curcan, fructe de padure, cafea, despre alimentele astea stiu ca stimuleaza metabolismul.Succes!

"Trust no one!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tic_tac spune:

activitatea profesionala ?

activitatile extraprofesionale zilnice ?

efort moderat sau mare ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

Efort moderat.
Culmea e ca inainte de accid. -si deci inainte sa ma ingras atat, eram chiar suuuper-sedentara... Dupa accid si dupa statul in casa (3 luni nu am avut voie sa pun piciorul in pamant) am inceput sa merg mai mult ca inainte, am introdus si plimbari mai lungi...si nimic. Plus ca mananc muuult mai sanatos!
De exemplu, anul trecut am taiat zaharul de la cafea (beau destula cafea, deci am redus cateva lingurite bune, zilnice!)- de atunci oricum o beau doar cu zaharina, si am inceput sa ma misc mai mult v-am zis, plimbari mai lungi,mers pe jos, si din pacate rezultat zero, nu au contat cu absolut nimic!.. Din pacate, vad ca doar "ma mentin", nu slabesc...

Mergi la inceput

pt sportivi sau cei ca tine, cu metabolism obisnuit intr-o anumita stare, cand se doreste un "kick start" sau altfel spus sa mobilizezi metabilismul cea mai buna dieta este aceea bazata pe proteine.
Asta inseamna de exemplu Atkins:-)sau altele pe aceeasi tema.
Eu nu spun ca este buna, spun doar ca studiile arata clar ca activeaza metabolismul...plus toti sportivii din salile de fitness daca vor sa scape de grasimuta tin o dieta bazata pe proteine.
Incerca si vezi daca ai rezultate

www.de-azi.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tic_tac spune:

te-am intrebat de efort fizic si psihic, conteaza mult.
la 1,65 m si 55 kg eram perfecta, dar am mincat cu intentie 1 luna si jumate in stil intensiv cu sor-mea, de bucuria revederii.
eu am ajuns la 60 kg si pe sor-mea am trimis-o acasa frumoasa si grasuta tare...

ca sa nu schimb garderoba, si aia adunata cu efort si jale mare la cumparaturi, a trebuit sa slabesc urgent 5 kg.
3 mese pe zi, micul dejun - orice iti place dimineata
si prinzul consistent, dar fara exagerare, sa nu ma simt flaminda, intotdeauna mincare gatita de acasa, la casoleta, orice gateam sau salata de cruditati cu carnita, brinza.
niciodata preparate, conserve de pate, brinza topita

masa de seara la ora 18, maxim 19. sau 20 in cazuri rare, salata de cruditati, fructe sau ceva usor, un iaurt cu fructe combinat sau orice vrei dar mai putin caloric decit la prinz.

ce am avut in vedere intotdeauna si mi-a facut bine:
fructele sunt o masa separata, nu sunt desert.
legumele stau la mijloc, in schema mea, le combin doar cu carnea sau cu fainoasele, ca doar trebuie sa maninci si paine (neagra) si cartofi
deci, legume + carne sau
legume + fainoase
renunta la zaharina. miere sau zahar, 1-2 ligurite la cafea
migdalele crude dimineata 50-100 grame sunt ideale pina la prinz
si sunt multe variante

asta am experimentat eu, daca la mic dejun si prinz nu mincam bine, seara eram nevoita sa recuperez si nu era corect
per total, fara efort deosebit, fara sport, am slabit 5 kg in 2 luni

Mergi la inceput