Retete cu ciuperci

Retete cu ciuperci | Autor: mireluta39

Link direct la acest mesaj

Azi am luat niste ciuperci Champignon si ma tot gandesc ce pot face mai rapid din ele: un pilaf cu ciuperci sau niste cartofi gratinati cu ciuperci.Ma puteti ajuta voi si cu alte retete? Adevarul e ca,desi sunt sanatoase,mai stiu si ca iti maresc tensiunea.Asa e? Voi ce mai stiti despre ciuperci?

www.blogulluiaurel45.blogspot.com

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns didi spune:

La fel si, azi am cumparat ciuperci. Fi-miu zicea sa fac o ciulama de ciuperci si ma gandeam la o mamaliguta alaturi..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

n-am stiut ca,creste tensiunea de la ele
pai ai putea sa faci daca nu le-ai facut ,intr-o craticioara se incinge uleiul (la fac ma marisor) si se pun ciupercile spalate si acoperite cu capac ,mai te uiti la ele mai le intorci si cind vezi ca sau inmuiat si rumenit putin le iei ,sunt o bunatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

Citat:
citat din mesajul lui ANITA75

n-am stiut ca,creste tensiunea de la ele
pai ai putea sa faci daca nu le-ai facut ,intr-o craticioara se incinge uleiul (la fac ma marisor) si se pun ciupercile spalate si acoperite cu capac ,mai te uiti la ele mai le intorci si cind vezi ca sau inmuiat si rumenit putin le iei ,sunt o bunatate


eu la reteta asta adaug la urma o cutie de smantana si o legatura de patrunjel verde tocat marunt



de David
Poveste




HAIDETI LA BAZAR SA O AJUTAM PE EMA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mika12 spune:

Si eu le pregatesc cam tot asa ca si Anita. Le spal repede, ca sa nu se imbibe cu apa si le las pe foc cel mult 20 de minute, ca sa nu se piarda vitaminele. La sfarsit adaug usturoi taiat marunt si verdeata.

Spalatul ciupercilor este cam rar pe aici. Majoritatea prietenelor mele le curata doar cu o periuta, indiferent de soiul ciupercilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireluta39 spune:

Le-am facut in final un pilaf cu mult marar si-am oprit cateva pentru o omleta cu ciuperci.

Da, Anita,stiu de la un cardiolog ca ciupercile iti maresc tensiunea.Dar stiu si ca sunt foarte bogate in proteine,inlocuiesc cu succes carnea. Voi ce mai stiti despre ciuperci?

www.blogulluiaurel45.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

mirela ,sa incerci si reteta asta care am spus-o,e ff buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

o nebunie de reteta - ciuperci umplute, la cuptor

se aleg ciupercile cu palaria mai mare, se spala bine, NU se cojesc (daca sunt de crescatorie), se rup tulpinile.

intr-o tava cu putin ulei/unsa cu unt se aseaza palariutele de ciuperci, partea cu lamele in sus. se pune putina sare, piper si se stropesc cu un pic de ulei.

separat, calesti putina ceapa si usturoi (tocate marunt) in putin ulei, adaugi cozile de ciuperci si ciupercile mai mici, tocate marunt, le calesti pana scade sosul, adaugi pasta de rosii, sare, piper, cimbru, patrunjel tocat, marar (daca-ti place).

tot acest amestec se pune cu o lingurita in palariute, daca vrei poti pune deasupra si o felioara/patratica subtire de cascaval.

se dau la cuptor (incins in prealabil), la foc potrivit, 15-20 min. sunt gata cand s-au rumenit deasupra. este foarte gustos si sosul care se lasa in tava.
pofta-buna !

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vlahos spune:

Eu am lucrat cu un SEf belgian si cu un fracez si nu splau cipercile de crescatorie deloc le curatau, dar cum le-ai sterge de praf, eu nu prea le dau cu apa decit pe palarie ...
dar ca reteta fff simpla le pun in tava cu palaria in jos si in locul cozii un cubulet de brinza - cascaval, sare, piper si la cuptor pina se topeste cascavalul, merg cu gratar sau nu nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vlahos spune:

alta reteta dar mai complicata, ceapa calita cu ulei si ciupercile in tigaie pina se duce apa - marar. dupa ce s-a racit cascaval ras se face ca o umplutura pt clatite dar fara zahar. se ruleaza compozitia in foaia de caltita se aseaza intr-o tava cu smintina dulce peste se da la cuptor pina cind intra smintina in clatita - garnitura la carne sau aperitiv cald

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelk1978 spune:

Sos pentru spaghete
Ingrediente: ceapa, ciuperci de orisicare(eu ma descurc cu conservele), pasta de tomate(bulion etc, ierburi uscate

Ceapa se rumeneste fara ulei (in teflon), se adauga ciupercile si se amesteca. Se lasa cam 5 minute la foc mic. La final se adauga sucul de rosii, se mai lasa 5 minute amestecand usor. Se stinge focul, se adauga ierburile si se pune capacul.Se lasa cateva minute, apoi se amesteca cu pastele. Pofta buna

Mergi la inceput