Retete cu ciuperci

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carla28 spune:

si eu asa stiu ca nu se spala ciupercile, pentru ca se imbiba cu apa repede si retin foarte multa apa. Se pot sterge , sau freca cu o periuta si intr-adevar cele champignon nu trebuiesc obligatoriu curatate de pielita.

www.flickr.com/photos/40168372@N05/" target="_blank">POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Eu le prepar mereu asa ca pentru garnitura: intr-o cratita calesc o ceapa mica si taiata marunt, adaug ciupercile taiate in bucatele, dupa care patrunjel verde tocat marunt si 3-4 catei de usturoi. Las la foc mic si adaug apa doar daca e necesar. Intre timp, sare dupa gust si putin piper. Iese un deliciu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Mireluta eu sunt foarte mare fan ciuperci, am mereu in casa si proaspete si congelate si uscate au putine calorii si proteine multe si sunt gustoase.
Eu le folosesc si pentru a face traditionala macare de ciuperci si facute la cuptor umplute mai fac sos de ciuperci din champinioane si hribi uscati si pun la gratare si fripturi aici aici o reteta http://bucataria-sylviei.ro/mix-grill-cu-sos-de-ciuperci-si-cartofi-la-cuptor/ in cartofii pe care ii bag la cuptor pun cateodata cand nu fac si sos ciuperci taiate marunt, fac mancare chinezeasac cu champinioane si legume (taietei) cu pui in combinatii cu alte ciuperci tot la mancare chinezeasca. Mai am o reteta cu pui bucati la cuptor la care adaug cartofi intregi si ciupercute mici intregi si un sos cu pasta de ardei si ulei de masline iese o minunatie. La pizza pe care o fac in casa pun mereu ciuperci crude proaspete, sunt nelipsite la noi. Le fac si garnitura simpla la fripturi, soté de ciuperci sau simple sau cu tzuchinni nu ma mai lungesc ca deja ti-am dat destule idei pentru o luna.

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana2004 spune:

dragele mele stiti cumva daca se pot da ciuperci la bebe de 1 an si 2 luni....?ca tare pofteste cind facem la gratar cu carne de tot soiul...?????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireluta39 spune:

Silvi2005,spune-mi,te rog,daca se poate,cu ce condimentezi puiul la cuptor cu cartofi si ciuperci? Il stropesti cumva si cu vin?

www.blogulluiaurel45.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Mirelutza hai ca iti spun reteta in cateva cuvinte ca cine stie cand apuc eu sa o pun pe blog la ce prost stau cu timpul . Pentru 4 persoane trebuie un pui mare taiat bucati ( eu las la marinat 2 ore inainte in general cu ierburi aromate, sare si ulei de masline ) , 12 cartofi intregi mici, 8 ciupercute champinion mici lasate intregi,( am calculat 3 cartofi si 2 ciupercute de persoana daca vrei poti pune mai multe ) 250 ml apa, o lingura mare de pasta de ardei (eu pun si un varf de cutit de pasta de ardei iute sa fie putin picant ), o rosie decojita taiata marunt, o ceapa tocata marunt, un cub de aroma de pui, sare, piper, 5 linguri ulei masline, un fir de rozmarin daca ai verde daca nu si uscat e ok .Se pun toate ingredientele intr-un vas roman pentru cuptor ( e vasul acela ceramic portocaliu care trebuie lasat in apa inainte de a fi folosit) daca nu ai e bun si un vas de yena cu capac, se face intr-un bol separat un amestec de apa cu pasta de ardei, ierburi aromate, rosia tocata marunt si uleiul de masline si se pune peste pui si legume. Deasupra pui rozmarinul si dai la cuptorul incins in prealabil, lasi 45 de minute acoperit si inca 15 fara capac. Daca vezi ca scade sosul foarte mult ( nu cred ca e cazul) mai completezi cu apa calda. Se serveste cu patrunjel verde tocat marunt pus peste in farfurie, pofta buna , chiar voi face si eu reteta duminica ca nu am facut-o de multa vreme.
Mai fac o reteta super buna cu iepure la cuptor cu sos de bere daca iti place iepurele iese bestiala : http://bucataria-sylviei.ro/iepure-la-cuptor-cu-sos-de-bere/ si asta se face tot in vas roman.
Sper sa iti placa reteta

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Ioana nu stiu ce sa zic de ciuperci la bb asa mic sincer, nu cred ca eu i-am dat cand era asa mic; vezi ce te mai sfatuiesc fetele nu mai retin schemele de alimentatie la pitici .

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioana2004

dragele mele stiti cumva daca se pot da ciuperci la bebe de 1 an si 2 luni....?ca tare pofteste cind facem la gratar cu carne de tot soiul...?????

Mariana mama de Ioana de 4 ani si Stefan de 2 luni

Ciupercile se digera greu, nu se recomanda sub 2 ani (dupa unele surse se dau doar peste 4 ani).
Eu i-am mai facut fetitei mele piept de pui umplut cu ciuperci, dar la cat mananca ea nu cred ca depaseste o ciupercuta

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva

secolul XX la subiectiv


Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Silvi ce de bunatati ai pe blog you're my girl!

J si Carla (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:


Curiozitate: unii prefera ciuperci crude.

Mergi la inceput