Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (24)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns castelanaC spune:

Buna fetele,
ma grabesc cu vesti bune!
la eco bebe are la 12 saptamani si o zi: 5,55 cm!!!!
pliul nucal: 0,60 cm!!!!!!!!
dr e multumit si m-a felicitat, acum asteptam analizele de sange, of speram sa fie bine!
Doamne Ajuta!

va pup

castelana fericita 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabyHila spune:

am tot citit dar nu sunt in stare sa raspund. imi e rau de greata si seara mi se intareste tare burta. aseara am luat un no spa. am dormit aproape 10 ore si tot nu sunt odihnita. :(

ragai si imi vin toate inapoi.... bleax...
astept si mesteri in weekend sa vina sa imi monteze bucataria!

va pup..

Bebe in 16 saptamani
www.gabyhila.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui dayanara
intreb pt ca am asa o inclinatie catre mexico, mereu caut stiri despre ciudad juarez...

Pentru ca este cel mai periculos oras din Mexic, poate din lume sau...din alte motive?

==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Ina, pentru raceli sau dureri singurul lucru permis in sarcina si fara repercusiuni este paracetamolul simplu..Mie nu-mi da voie medicul sa iau nimic cu ibuprofen..asa cum auzeam alte fete
In schimb poti lua pentru gat Tantum verde, si sa manancu multa miere amestecata cu zeama de lamaie...ceaiuri calde,si cam atat..
La dureri foarte peristente de gat , iti recomand gargara cu sare facuta seara exact inainte de culcare...e cam gretoasa.

Corimami sa stii ca si eu am grija ce mananc si mai ales cat mananc, si de asta nici nu ma stresez ca am luat 5 kg..Noi sa fim sanatoase..La inceputul sarcinii eram disperata..dar pe parcurs, cand am vazut ce probleme serioase au unele fete , am zis ca eu cu frica mea de kilograme multe oi parea o fitzoasa...si nu e cazul

Anca
16+cu Tereza Martina si mami de Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Castelana, chiar ca ai fost o bebelina uriasa..la 63 cm la nastere si 5,200 kg
La noi la cazuri din astea (care e adevarat ca sunt ereditare) te atentioneaza medicul sa mananci cat mai putine vitamine..adica nu 3kg de fructe /zi ci numai 2 fructe , nu kile de salate si nici intr-un caz nu suplimenti nutritivi..
La voi ce va recomanda?

Dyanara, sa stii ca mai sant fete pe forum la noi care au pus si 7 kg , dar si 10kg ..tin minte de la capitolele anterioare...dar cred ca se tem sa mai dezvaluie kilogramele cand sant atatea fete care , fiindu-le rau..au slabit...Dar cum ii ziceam si la corimami, important e in primul rand sa fim noi sanatoase si bebelinii nostri

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Salutare, mamici -- acum ca mi-au trecut greturile rar imi mai sta fundul pe acasa si azi am plecat de dimineata si abia m-am intors (la 6 seara).

Am mers la breakfast, au fost multe mamici, a fost invitat si un pediatru care a raspuns intrebarilor viitoarelor mamici, mancare buna, discutii interesante -- ma umfla rasul cand aud ce griji isi fac mamicile la prima sarcina :)

Apoi am mers la lunch (direct de la breakfast, haha) cu o prietena, apoi amandoua ne-am facut manicura si pedicura (cu greturile astea, ajunsesem sa arat ca o adunata de pe garla). A fost foarte relaxant, 2 ore placute.

Apoi am luat copiii de la scoala. l-am luat si pe Coleman de la serviciu, ne-am oprit la ceva cumparaturi si acum am ajuns acasa.

Tre sa fug sa bag o friptura in cuptor -- femeia face piure si gata masa de seara.

Cat despre sedinta foto, normal ca nu luasera o Chinezoaica, in prima zi era o Englezoaica si in a doua zi o Brazilianca. Erau albe, ca sa poata fi mama lui Jodie. Dar erau cumplit de tinere, asa ca nu mi se pare prea credibil sa apara intr-un catalog ca o familie, cand mama si tatal erau inca teenaers. In fine. Fii-mea a vorbit azi toata ziua despre "my new mommy and daddy" asa ca ea s-a distrat.

Va pup, mai vorbim dupa ce termin cu masa de seara!

15+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

castelana, ce vesti bune! bravo, felicitari

mie luni imi masoara pliul nucal si incep sa am emotii...doamne ajuta

baby angel, da si mie tot paracetamol imi da in caz de dureri, raceala etc, altceva nu e indicat
aseara mi.am facut salata de cartofi fierti, cu ou fiert, masline, ceapa cruda si ton, cu ulei si otet

yaia, am specificat ciudad juarez ca sa arat ca ma intereseaza toate aspectele nu doar cozumel , cancun sau mai stiu eu ce minuni minunate :)

ella, voi va ganditi sa mergeti in vizita? sau poate ati fost deja

roxana 12+ si ivan (2.12.2006)

Mergi la inceput

dayanara, da draga mea, asa mari am fost, din pacate toate nasterile au fost prin cezariana si datorita faptului ca a avut copii mari, azi are diabet port-gestational (boala cumplita cu nenumarate complicatii din care mama vad ca nu scapa nici-una, aparte ca la cate o interventie e cam gri treaba), este o consecinta fireasca cica, pentru asta sper totusi sa nu fie asa, imi doresc sa fie asa, cu toate ca ii seman fizic si la gestica fantastic. De inalti asa e toatafamilia mamei, bunicul matern (neat de origigine era mai inalt ca mine).

Kossir, uite cm a scos capul, esti plina de bunatati, si eu aici stau intr-o tara islamica si mancam frecvent in numeroasele restaurante cu specific, excelent. Sa-ti fie de bine si lasa ca da si bebe din picioare, ai sa vezi cand incepe ce bumbaceala iti trage!

Honeybaby, nu mai stiu unde am gasit despre nastere, dar stai este vorba despre marimea copiluli la nastere, cel putit fetitele au la nastere o greutate asemanatoare mamei, baietii un pic mai mar (na atarna cucul). merci pentru ca-mi tii pumnii pentru mama, tocmai trebuie sa mai faca o inteventie pentru implantarea unei canule pe carotida de data asta, si deja nu mai stiu ce sa mai fac...asta-i viata!

ina3040, nu glumi cu gripa, daca vezi ca se ingroasa treaba stai acasa!!!! nu cu masca, la sotul meu la servici copilul uinui sofer a fost suspect si ce crezi ca a facut sotul, si-a luat concediu. Nu vreau sa te sperii dar gravidele sunt de patru ori mai expuse!
ai grija de tine si e buna lamaia, citrice in general, mierea...
nu sunt de acord cu medicamentele, dar pentru asta vb cu dr si expune-i toata situatia!
Sanatate!!!

Ellanik, draga, nu te-am inteles gresit, chiar nu!
Spuneam ca un botezul poate fi doar intr-o biserica, cel de-al doilea il anuleaza pe primul, asa cum spunea si Ioanact. La noi am intalnit preoti care casatoresc si fara certificat de casatorie (ca doar se plateste), dar asta este alta discutie.
Eu nu vorbeam despre necesitatea de a boteza copilul, ci despre alegerea bisericii unde o faci, fapt extrem de personal si intim.
Nu am o parere care religie e mai buna, eu sunt ortodoxa si raman la asa chiar daca aici ma rog la cea catolica nefiind alta biserica (aparte cea anglicana).
Traind un pic un jurul lumii si vazand diverse religii, pot doar sa observ si sa constat ca avem multe in comun. referitor la flexibilitate... la noi este datorata si a 50 de ani de comunism, cand acest lucru era aproape interzis. Nu stiu nici daca prea multa libertate si flexibilitate este benefica pe termen lung (vezi societati in care religia e pe cale de disparitie si la ce "evulotie" are)
asta, scuzata-mi discutia off topic este o alta discutie.
hai nu rabufni si nu o lua personal, nu putem judeca noi istoria.. e normal sa avem si alte opinii.
aparte ca depinde cine a scris istoria, de obicei invingatorii o expun, nu?
cateva orhidee pentru tine!

pup toate buticile!

castelana fericita 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lindal spune:

Castelana, ce ma bucur sa aud vesti bune de la tine. Felicitari! Cred ca esti fericita. Si eu merg maine la eco, voi avea fix 11 sapt, deci... sunt pe aproape de tine si sper sa fie bine si bebele meu. Al tau e mare... bravo! Sa creasca bine si sanatos!

10+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui babyangel

Castelana, chiar ca ai fost o bebelina uriasa..la 63 cm la nastere si 5,200 kg
La noi la cazuri din astea (care e adevarat ca sunt ereditare) te atentioneaza medicul sa mananci cat mai putine vitamine..adica nu 3kg de fructe /zi ci numai 2 fructe , nu kile de salate si nici intr-un caz nu suplimenti nutritivi..
La voi ce va recomanda?

Anca

Nu stiam de dieta asta, aici oricum cred nici nu stie ce sa zica, copii sunt la 2-3 kg max sa stii. dar am vazut ca mi-a taiat vitaminele si datorita faptului ca nu vars si mananc de toate, multe vegetale, fructe locale (cela cunoscute fiind importate si sunt tratate si homonate).
In general am fost copii foarte sanatosi, eu si fratii mei, pana la un an grasuti cu multe cute apoi slabuti ca fizic, eu am fost pana sa ma amrit un fel de batz imbracat, la 1,77 aveam 60 gk chiar mai putin uneori (oricum eram nebuna cu munca si alergam toata ziua), de la tratamente hormonale m-am mai acoperit un pic si am inceput sarcina cu 65 kg, adica binisor, chiar daca nu se vedeau asa evident, eu fiind o capra (un fel de Gulivera in tara piticilor, ca astia-s micuti aici). Acuma.... cat iau pe parcurs o sa iau, sa fie copilul sanatos, nu? Am grija sa mananc ce-i trebuie si sa alternez sa fie cat mai variat.

te pup

castelana fericita 12+

Mergi la inceput