Invata to let go
Una din teoremele in care am invatat sa cred - desi am fost o eleva dificila - este despre importanta lucrurilor care CONTEAZA SAU NU IN VIATA. Desigur, te poti infasura in zeci si sute de metri de bandaj protector, te poti dota cu rachete de distrugere a sufletelor si poti pastra un catastif urias de greseli ale celor din jur, incercand sa le platesti pe toate, rand pe rand...Ochi de tristete pentru ochi de tristete, cuvant pentru cuvant, dezamagire pentru dezamagire.
www.supereva.ro/info.asp?id=1839" target="_blank">Mai departe aici >>
dar voi? 
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |
Raspunsuri
rose_selavie spune:
Gasesc foarte interesant subiectul.
Eu cred ca fiecare avem proprii demoni cu care ne luptam zi de zi, care ne poseda si nu de lasa sa vedem adevaratele minuni ale vietii. Trebuie sa stii cum sa nu-i lasi sa te influenteze.
Este adevarat ca trebuie sa luptam cu toata energia pentru lucrurile care conteaza cu adevarat in viata, si pentru asta e nevoie sa ne debarasam de tot balastul sufletesc cauzat de problemele fara valoare.
Cand apare o problema ideea e sa cauti rezolvarea eficienta pe moment, atunci, pe loc. Este un proverb care spune sa nu lasi cadavre in beci.
Daca nu iese asta e, move on... Nu te lasa coplesit de frustrari tardive.
Eu am invat cu greu si tarziu ce merita si ce nu in viata.
Nu am gasit lectia in manuale. Nu mi-a fost introdusa foarte precis nici in educatie. Am invatat din geseli. Solutia nu este sa te infasori in acel bandaj protector ca sub o cochilie calda si familiara, ci sa incerci comunicarea, dialogul fertil.
In orice caz, ai incercat. Te simti mult mai bine si mai increzator daca intrebi, raspunzi, provoci, afli.... decat sa ramai mut in fata problemei. Dureaza putin si apoi esti LIBER.
geniest spune:
Ah...de-ar fi simplu.....
In ce ma priveste lupt din rasputeri sa pot fi mereu in stare sa "to let go"....
Din pacate am, inca, mult de lucru.
Nu pot trece peste micile "gafe" ale soacrei in ceea ce-l priveste pe fim'iu...
O zi frumoasa !
Deus spune:
de as putea...sunt obsedata de curatenie si de ordine, de logica si din cauza asta recunosc ca-mi stresez la culme sotul desi NU MERITA!
NU MERITA intr-adevar
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro
inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
quod me nutrit me destruit
http://community.webshots.com/user/Deusphoto
iulix spune:
TO LET GO!!
E posibil ca asta sa fie cheia succesului in viata si a fericirii... ![]()
Poate cum spunea si in articol iertandu-ne si iertandu-i pe altii pt. ca nu sunt perfecti, vom avea un suflet mai linistit, mai cald si vom fi mai senini, mai impacati cu noi insine.
Dorsilia spune:
da, asa este, ca sa imi pot mentine o oarecare serenitate in viata destul de tumultoasa, agitata de la oras, cu doi copilasi micuti, cu sot lucrator din zori pana-n seara, fara sprijin fizic sau financiar de la altii, am invatat ca trebuie:
- atentie in stabilirea prioritatilor
- un cod riguros de viata de care sa ma tin zi de zi
- o atitudine detasata, calma, dar calda fata de oamenii din jur
ladyJ spune:
Subiectul asta tocmai mi-a schimbat perspectiva cu privire la o mica problema. Un infatuat si un magar(am voie sa zic, apoi let go)
m-a enervat si m-a iritat. Nu tare, dar eu cum nu suport nesimtirea am luat foc si ma gandeam ca o mica lectie i-ar prinde bine.
Azi s-a intamplat. Mi-am propus ca maine sa-l mananc cu tot cu fulgi
ca as putea. Cel putin as putea sa-l bag in depresie pentru urmatoarele doua saptamani.
Citind articolul, m-am razgandit. Pentru ca chiar nu e nevoie de o asa eliberare de forte pentru un asa...om nesigur pe el.
O sa las sa treaca, adevarul ca chiar am altele la care sa ma gandesc:-)
Bun articolul. Datorita lui a scapat omul din povestea mea de niste cuvinte care ii ajungeau direct in orgoliul lui de nesimtit si s-ar fi rusinat, bietul, de propriile slabiciuni![]()
Mindy spune:
cand am citit titlul am crezut ca 'to let go' e ceva aerobic gen Tae bo.
da! hai sa le mai dam incolo de maruntisuri! Si eu ma stresez pt tampenii de prea multe uneori. Mai ales inainte de CM. Uneori ma panichez de-a dreptul pt idiotenii :(
mi-a placut pasajul asta:
'Iarta-ti prietenii pentru greselile marunte, iarta-ti soacra pentru gafele si prostioarele ei ieftine, iarta-ti sotul pentru neindemanarea si limitarea lui... iarta-ti tie inperfectiunea si frustrarile. Mergi mai departe senina, cu siguranta vei inflori in lumina soarelui.'
dar si ei sa ne ierte si sa ne iubeasca cu bune si cu rele, cu imprefectiuni si toane, cu hormoni dati peste cap, cu ingrijorari de mame...![]()
Let it go girls!
Alizee spune:
Propria-mi experienta de viata mi-a demonstrat ca se face prea multa risipa de energie, pe care am putea-o canaliza in directii pozitive/constructive,atunci cand tinem neaparat sa avem dreptate, sa ne razbunam, sa avem ultimul cuvant. Am invatat sa ma indepartez de persoanele care nu ma plac sau nu imi plac si sa trec cu vederea micile defecte ale celor din jur, atata timp cat nu sunt afectata in vreun fel.
Voi acorda 5 stelute subiectului.
allinta
crinuta spune:
Foarte bun subiect.
Pe mine m-a schimbat 180 de grade o carte, si atunci am inteles.... si incerc sa pun in aplicare asta, chit ca nu imi iese mereu, insa, faptul ca deja constientizez, fac eforturi sa nu mai pun la suflet nimicuri, r frjs un pas inainte, deoarece in viata asta conteaza doar un singur lucru, si la ce foloseste sa le ai pe toate, cand pierzi esentialul...
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta