Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (28)
Raspunsuri - Pagina 19
lia_2009 spune:
cris_mario si pe mine ma durut burta as putea spune undeva f jos. Ma chinui cu durerile astea de cateva sapt am inteles ca sunt contractii. Eu iau no-spa 3/ZI dar degeaba. Daca afli ce e de facut spune-ne si noua.
cris_mario spune:
catalutza am vazut ca deja ti s-au dat multe raspunsuri,dar iti scriu si eu..si poate iti vor mai scrie si alte burtici k sa nu pleci nicaieri k ai timp dupa aceea de concedii,acum stai acasa linistita ,mai ales la 33 saptamani o sa ai mare nevoie de odihna nu de zbenguieli
alexutzza daca tot ai dat liber la ras
nu te supara

Mario Andrei 16.08.2005
18+ 
cris_mario spune:
lia sunt contractii interminabile,aseara imi venea sa plang,am reusit sa adorm pe pernuta ca altfel.........

apoi dimineata am luat un no spa preventiv,fiind prima oara cand fac asta
parerea mea este ca iei prea multe no spa ,eu iau doar la nevoie,apoi nu -si va mai face efectul daca ei mereu cate 3
Mario Andrei 16.08.2005
18+ 
alexutzzza spune:
Mai fetelor si eu incerc sa iau No Spa numa' la nevoie, de multe ori nu iau cu zilele sau cu saptamanile, dar in ultima vreme iau cam 1 sau 2 pe zi, desi nu stu sigur daca trebuie. Mi se intareste burta toata asa ca un pietroi si o simt grea grea grea si umblu de colo colo prin casa incovoiata ca simt ceva intre buric si vagin care nu ma lasa sa ma intind, spatele ma doare de ma termina si muncile nu se mai termina, nici la birou si nici acasa 

....offf, ma pun in pat numa pe la 12-1 ma trezesc la 7 si ia-o de la coada 

. nu mai am kef de nimic! Vreau sa se termine munca sa plece toata lumea (chiar si sotul!
) si sa fiu SINGURA! sa stau cu cracii-n sus si sa nu fac nimic, uite-asa!
21+
Yannis
catalutza81 spune:
Lia nie dr mi-a dat 3 nospa pe zi si 2 scobutil, in perioada in care aveam contractii. La mine s-au manisfestat in primul trim ca niste dureri de spate care nu treceau dc schimbam pozitia si din trim II am avut contractii nedureroase: cand mi se intareste burtica (pur si simplu sau ca se misca bb). Acum nu mai iau pt ca in majoritatea cazurilor mi se intareste burtica partial cand ma atinge bb si pt ca a devenit mai puternic il simt exact pe el, deci sti uca e din cauza lui intarirea de burtica. Si il mangai putin si se relaxeaza si burtica mea imediat.
Eu stiu ca nospa e ff bun si ca exista si alte anticontractile, de ex magneziu dar cel mai bin esuna dr. Si daca te da pe usa afara, intra pe geam. De cand ai durerile astea?
Catalutza
19+ 
larisel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui kitkat Buna fetelor Sunt o viitoare mamica de pufulet ianuarie. Va rog sa ne primiti in comunitatea voastra. Va multumim si va pupam dragi burtici 25 |
Sarcina usoara si bb sanatos!
Da-ne datele tale ca sa te trecem pe lista de pe prima pagina.
Vezi ca primele 10-15 mesaje sunt moderate si apara cu intarziere; scrie-le mai repede ca sa te citim in timp real.
26+

odiseea noastra, trusou bbluse, ne pregatim
nepoteii mei, viatza la tzara, noi
plateea spune:
neata fetele!
ma trezesc si eu pt a treia oara pe ziua de azi, si poate nu ma mai bag in pat iarasi. daca am avut 3 zile cand m-am trezit la 4, 7, 4 dimineata, azi parca a fost ciudat ca am zacut in pat pana la 10
catalutza81, nu stiu ce sa zic de sky. eu oricum nu il ascult pe dr, ca daca ar fi dupa el... si cand merg la consultatie striga la mine "stai jos, esti gravida!". nu mai zic ce mi-a putut spune cand m-a vazut in salonul de reanimare pt ore in sir si luni si ieri, ca sa ajut surioara. a inceput sa o certe si pe ea, sa ma trimita acasa. ce, nu stie ca-s gravida? 
totul se rezuma la cum te simti tu, si cat de puternica te stii. mai e si chestia ca eu sunt la primul bebe. si deci nu ma pricep ce si cum. eu tot sper ca bebe e cuminte. si daca mami are treaba, sau de mers undeva, el sta cuminte si asteapta pana mami are timp de el. 
zilele trecute ma intreba sotul ce mai spun fetele pe forum, la ce capitol au ajuns. (il tin la curent cu celulele stem, carucioare, hainute, pantaloni de gravi, etc.). si ii povesteam ce pofte aveti voi, si cata papa bun faceti. a ras cu o pofta, nebuna. nu de alta, dar in ultima vreme bietul face petrecere daca reusesc o data la 2 saptamani sa gatesc ceva, fie el si peste prajit.
pe burtici, si
pt mamici.
o zi frumoasa si senina sa aveti.
21+ cu 
catalutza81 spune:
Plateea si sotul meu e la fel, "si ce mai zic fetele si ce mai fac fetele si ai vb cu fetele, ele ce zic..." si ii povestesc tot. Chiar se bucura, sincer, ca pana sa va gasesc pe voi, il terorizam pe el sa ma asculte, acum, daca mai deschid subiectul bb, haine bb si variatiuni pe aceeasi tema o data pe seara
. In afara de cand vine el sa mangaie burtica, de buna voie!
Catalutza
19+ 
lia_2009 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui catalutza81 Lia nie dr mi-a dat 3 nospa pe zi si 2 scobutil, in perioada in care aveam contractii. La mine s-au manisfestat in primul trim ca niste dureri de spate care nu treceau dc schimbam pozitia si din trim II am avut contractii nedureroase: cand mi se intareste burtica (pur si simplu sau ca se misca bb). Acum nu mai iau pt ca in majoritatea cazurilor mi se intareste burtica partial cand ma atinge bb si pt ca a devenit mai puternic il simt exact pe el, deci sti uca e din cauza lui intarirea de burtica. Si il mangai putin si se relaxeaza si burtica mea imediat. Eu stiu ca nospa e ff bun si ca exista si alte anticontractile, de ex magneziu dar cel mai bin esuna dr. Si daca te da pe usa afara, intra pe geam. De cand ai durerile astea? Catalutza 19+ ![]() |
catalutza eu dupa ce am facut amnio am stat la pat cateva zile cu contractii si no-spa. Apoi nu am mai avut nimic. Am inceput serv, sarcina mea e f jos, si au inceput durerile. I-am comunicat dr la 18 sapt dar nu am stiut ca sunt contractii i-am zis ca ma doare si cam atat. El a zis sa iau in cont no-spa. Citind si vb cu voi m-am lamurit ca sunt contractii si ar trebui sa-mi informez dr poate imi da si altceva in afara de no-spa. Nu stiu cauza acestor contractii pozitia pe scaun, alimentatia, stresul ca sa pot oarecum evita. Multumesc.
23 sapt
catalutza81 spune:
Lia, da anunta doctorul! Sa le iau pe rand:
stresul, da provoaca contractii;
statul pe scaun: da, un asa m-am ales cu ele, trebuie sa incerci cat mai des pozitia lungita;
alimentatia: nu, in principiu, dar am inteles ca de ex ceaiul de zmeura provoaca contractii. Iar, calciul luat ca supliment alimentar (adik pastile), provoaca cu siguranta contractii. Asa ca incearca sa le iei din alimente, lapte, iaurt, branza.
Adik tu nu esti in concediu? Esti diagnosticata cu placenta previa? Este placenta inserata jos, se rezolva cu stat la pat si anticontractile. Si cred ca vara-mea a mai primit un medicament, dar nu stiu cum il cheama. Si i s-a ridicat placenta fara probleme, dar a stat la pat! Nu poti sa vb cu medicul de fam sa iei medical macar pana ajungi la medicul gine? Nu zic ca e grav de tot, dar placenta previa e risc de nastere prematura daca nu se ridica in timp util. Iar contractiile scurteaza colul si iar nu e bine. Suna doctorul, iar daca mai ai vreo jena sa nu il deranjezi, gandeste-te ca mai bine jena decat sa aiba bb probleme.
Sa intri sa ne spui ca ai vb cu dr si ce a zis!!!
Catalutza
19+