Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (28)
Raspunsuri - Pagina 20
plateea spune:
fetele, am comis-o. de vreo 2 saptamani am simtit nevoia sa beau kinley. si dupa ce am ras pana acum 3 sticle de 1,5, mi-am adus aminte ca are chinina. si asta e medicament, si e contraindicata in sarcina. oare are sucul asta atat de mult incat sa il afecteze pe bebe? 
si inca ceva. voi ce stiti de icre? e voie sau nu? ca mi-e cam
, si nush daca sa ma risc sau nu.
22+ cu 
cris_mario spune:
plateea sper sa fie ok bb dupa
iar cu icrele nu stiam sa fie cv in neregula eu am papat.
Mario Andrei 16.08.2005
18+ 
larisel spune:
alexutzzza Nu ma invidia ...daca ai vedea ce-i la mine acasa
santier din decembrie 2008 si inca nu am terminat cu renovarile
. Sotzul lucreaza acum singur (dupa cateva tzepe bune de la diversi "mesteri"), dar nu e de meserie...si se misca k melcul...pana invata ce trebuie sa faca, pana cumpara materiale, pana incepe sa-i mearga mana, pana depaseste fel de fel de dificultati... Si cand te gandesti ca nu avem decat 2 camere?! mici si alea
. Oricum, sper sa termine la timp ca sa apucam sa si facem curatzenie generala...
PrettyBaby Imi pare rau pt ce ti s-a intamplat...dar acum trebuie sa gandesti pozitiv. Trebuie sa ai incredere ca totul va fi bine si peste vreo 18 saptamani ai sa-ti tii bb-usul iubit in bratze. Si sa stii ca nu ne plictisesti deloc...de asta ne adunam aici, sa ne impartasim una alteia temerile si bucuriile.
miremia Zi-ne si noua ce analize ai de facut. Eu am cerut la ultima consultatie si mi-a dat o lista (mult mai mica decat pt trim.I), dar cred ca pana le fac intru in trim.III si asa le ratez pe alea de trim.II.
lucia2000 Felicitari pt strictetea in alimentatie. Eu am mai calcat si stramb...deseori
.
cris.mario Sper ca nu e nimic grav...off...insanatosire grabnica!
danasor Cam aiurea cu medicii...nu mai stii in care sa ai incredere. Mai bine repeta eco in alta parte si macar te linisteti...
Te trec imediat si pe listutza.
gratziana77,al3csa Felicitari pt vestile bune de la eco!
catalutza Mie una mi se pare riscant un drum asa de lung si cu masina (mai bine cu avionul) in luna a 8-a si cu burta super mare.
KarmenS Mai ai rabdare ...ai sa-l simti...bb sigur face tumbe.
plateea Nici eu nu ma omor cu gatitul...am noroc ca mai gateste sotzul. El se ocupa exclusiv de gatitul pestilor (eu n-am curatat niciodata unul d-apoi sa-l gatesc)...si noua ne plac foarte mult si mancam destul de des.
Icre cica nu avem voie (sunt foarte perisabile), dar eu nu m-am putut abtine si am mancat in primul trimestru de vreo 2 ori (dar nu luate din supermarket, ci direct de la pescari).
Ma bag sa fac si capitol nou...
26+

odiseea noastra, trusou bbluse, ne pregatim
nepoteii mei, viatza la tzara, noi
gratiana77 spune:
Am mancat la icre in sarcina de m-am saturat. Nu cred sa fie nicio problema. Acu', daca ne luam dupa toate zvonurile cu ce e voie si ce nu, nu mai mancam nimic. Mamele noastre, cu siguranta, nu stiau de atatea interdictii, de listeria, toxoplasmoza, etc. si uite ca suntem bine merci.
21+
(Amaris-Stefania)
mesteacan spune:
Buna fetelor ! Scuze pt lungimea mesajului, dar este necesar pt noi toate sa se inteleaga f bine.
Scriu in special pt cele care au dureri si contractii !
Eu am inceput sa am dureri cam din luna a-2-a si jumatate ( 10 saptamani). Erau ca niste intepaturi repetate, destul de puternice ca intensitate, dar destul de rare. Ma rog, am zis eu, oboseala, altele au zis "creste uterul, e normal". Nu am spus doctoritei gineco, nici medicului de familie. Proasta miscare din partea mea. 
Cand intepaturile respective au inceput sa devina din ce in ce mai dureroase si mai dese si sub forma de injunghieri,daca pot sa spun asa, cam la o ora dupa ce ma trezeam, am mers la doctor ( eram in sapt 17 ). Imediat, pe masa. "Copilul e prea jos" ( ma intreb de ce nu simtise chestia asta acum 3 sapt, cand ma consultase, pr prima oara, e drept) - repaos la pat, neaparat, a zis ea! Eu, desteapta
, nu pot saptamana asta ! Sunt alte colege in concediu, eu am o treaba importanta luna asta ( distribui medicamente pt cei bolnavi de HIV intr-un spital). Ea a mai zis doar sa iau no-spa, scopantil si eventual indometacin supozitoare cand sunt dureri f mari ( desi pe prospect scrie ca sunt contraindicate in sarcina).
Joi si vineri a fost f frumos la servici, treaba multa, am spus ca nu am voie in picioare, am fost tratata cu neincredere si scarba de 2 femei ( din care una are totusi 2 copii ). Astfel, durerile s-au intensificat ca durata si intensitate si luni dimineata eram in maternitate, la doctorita mea, care mi-a spus " colul este INCA inchis, dar edematiat si se vede ca este apasat f tare. Concediu medical pana pe 30, inclusiv, apoi control, si daca nu e bine, te internam de pe 1".

Acum stau cat pot de mult in pat, nici pe scaun nu am voie si deja e mai bine. Astept cu emotie sa vad ce va spune cand ma vede din nou si mai ales la echo morfologie fetala pe 24 octombrie, la Dr Socolov, Avicena,Iasi. Acolo m-a trimis doctorita mea. Precizez ca am facut echo la 13 saptamani la Clinica Bethesda, Suceava, e f renumita prin zona noastra si mi s-a spus ca totul e ok, placenta inserata in partea dreapta, 2 cm, normal totul.
Deci, aveti mare grija de voi ! 
18 sapt
plateea spune:
mesteacan, e supeer serios ce spui tu acolo. din pacate, mai toate avem impresia ca putem face fata la orice, ca si inainte, fara sa il protejam pe bebe.
poate apelul si exemplul tau ne va face pe toate sa ne gandim a doua oara inainte sa ne continuam treaba.
pe mine una, m-ai pus pe ganduri.
, odihna placuta!
22+ cu 
lucia2000 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alexutzzza lucia2000 si ce mananci mama? ca io lucrez de la 8 jumate..la cat se termina, sa vreau si nu ajung la piata, deci supermarketu ma mananca! Incerc sa nu mananc balarii, nu mananc salata la restaurant (ca nu sunt sigura cum o spala) am renuntat complet la carpaccio!!!!! offf doamne beef carpacio cu rucola si parmezan , am renuntat si la fileul de somon fume si la tiramisu si la feta si la casu' proaspat si la toate astea ca deh se cheama cruditati. Nici tequilla nici whiskey cu redbull nimic, dar beau laptic cu cacao, mananc ciocolata nu exagerez, si nu cred ca fac rau . Si carne nu mananci? Unde altundeva sa gasesti carne daca nu in comert? asta nu am nici cea mai vaga idee..... 21+ Yannis |
Din fericire socrii mei stau la casa si cresc pasari. De-aia carnea mea nu e din comert.
22+ 
Bebe

. Si carne nu mananci? Unde altundeva sa gasesti carne daca nu in comert? asta nu am nici cea mai vaga idee.....