Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (28)
Raspunsuri - Pagina 17
cris_mario spune:
fetelor de bine ce am ajuns plec,pentru ca m-a sunat educatoarea ca rae temperatura si crede ea cu asistenta enterocolita...problema este ca acasa nu mai are nimic,nici nu stiu ce sa fac,analizele i le-am facut si rezultatele au iesit saptamana asta

va spun cand ajung acasa
Mario Andrei 16.08.2005
18+ 
gratiana77 spune:
Doamne, fetelor! Lipsesc de pe forum cateva zile si voi scrieti romane intregi. Abia am citit tot. Luni am fost la eco, la morfofetala si bebele e super ok, e dezvoltat normal. Mi s-a confirmat ca este fetita asa ca pot sta linistita. Totodata, mi-am luat o recomandare de la ginecolog pt program de 6 ore, doctorul de familie mi-a eliberat si o adeverinta in acest sens, asa ca de la 01.10.2009 voi intra la program de 6 ore. Yuppi!!!
Kitkat, Motanul si Perl,bine ati venit in odiseea noastra si bebici sanatosi.
NikOle, si mie abia la morfofetala de 21 sapt. mi s-a confirmat ca e fetita. La 18 saptamani statea cu spatele si cu picioarele incrucisate si nu ne-a lasat sa-i vedem sexul.
Mesteacan, iti doresc multa sanatate si sa ai grija de tine.
Rox y, nu e o regula cand trebuie sa iti faci analizele. Iti spune medicul ginecolog sau medicul de familie cand e necesar sa le faci. Eu mi-am facut hemograma si urina la 19 sapt la recomandarea medicului ginecolog si bine am facut. Mi-a iesit fierul la limita inferioara asa ca pe langa elevit am primit si maltofer.
Lorex, felicitari pentru fetita!!! Desi se pare ca e un an al baietilor, noi mai echilibram balanta.
Catalutza 81,am fost si eu la 4D dat tot mai utile sunt 2D si 3D.Se vede mult mai bine bebele.
Ok, va las ca am un pic de lucru si tocmai am fost anuntati ca de la 11.00 la 13.00 se ia curentul in zona pentru ceva lucrari.
Sa aveti o zi faina! Va pup pe toate!
21+
(Amaris-Stefania)
danasor spune:
Buna dimineata! DN 13.03.1975, UM 22.04.2009, DPN 26.01.2010
nu mai stiu ce sa cred cu doctorii astia. Acum doua saptamani am fost la morfologia fetala si la sfarsit imi zice doctorul ca bebe e ok singura problema ar fi lichidul amniotic in cantitate redusa, si ca trebuie urmarita evolutia copilului,ca nu se poate face nimic, si sa revin in 4 saptamani la control, oricum am iesit destul de speriata de acolo.
Sun imediat la doctorita mea care imi spune sa stau linistita ca ea nu a avut mai deloc cand era insarcinata.
Ieri am fost la control la doctorita care ma monitorizeaza, si cand ii duc rezultatele de la morfofetala surpriza. Nu lichidul amniotic e problema, ala e bine IA 100mm, problema e placenta care e la 3 cm de col.
Ma linistesc intr-o problema , ma gandesc alta.
+22
al3csa spune:
Da aveti dreptate cu 4D ...4D este pt bucuria parintilor desi eu nu prea am putut sa ma bucur de 4D pt ca baiatu meu
nu a vrut deloc sa stea la pozat si la filmat. Iar in 2D se vedea muuuult mai bn. Asa ne-a zis si dr. Acum conteaza sa fie si un aparat bun.
In 2D am vazut si sexul si ne-am dat seama inainte sa ne confirme dr. A fost fff frumos. Am stat 40 de min acolo si nu ma mai saturat pe privit. Sotul meu cel putin de regula este ffff vorbaret, e in momentul in care a aflat ca o sa aibe un baiat a tacut .. Nu a mai putut sa vb pana am iesit de acolo 
Era asa de duulce si el si
. De abia ast urmatoarea intalnire
Va
pe toate.
19+ 
alexutzzza spune:
miremia eu fac o data la 2 luni toxoplasma si mi-a zis dr ca in sapt 28 facem iar glicemia, cam atat, restu analizelor le-am facut numa la inceput.
danyelana Daca ti-e lene sa faci placinta fa ca mine
io ieri am facut TORT DE MERE: o cratita se unge cu unt, se pun 3 linguri de zahar, 150g unt taiat cubulete, peste cubulete se adauga mere taiate felii in 2 straturi (le asezi sa iasa frumos si stabil, lipite unu d altu fara prea multe goluri ca sa-ti stea la sfarsit cand intorci cratita) peste merele taiate felii adaugi 150g de zahar si scortisoara si le dai 20 d emin la cuptorul incins in prealabil. in astea 20 de min iei 5 oua, le separi, bati albusele spuma si apoi incorporezi amestecand usor cu lingura (incerci sa nu faci terci spuma aia de albuse) 5 linguri de zahar, galbanusele unu cate unu, 5 linguri de faina una cate una, ceva esenta de rom si vanilie. Dupa cele 20 de in scoti merele si adaugi compozitia asta de pandispan peste ele si le mai dai cam 20-30 de min la cuptor (de preferat mai spre 30 de min sa aibe timp sa se absoarba ca lumea unutu si zaharu puse la inceput). Cratita se rastoarna cat e inca cald. PPofta mare!.
rox_y sexul la mine s-a vazut la 11 saptamani la 2D, bine dr. mi-a aratat si a zis ca alea dintre picioare e posibil sa indice ca e baiat dar e mult prea devreme sa se pronunte, dar o alta ecografie tot 2D a confirmat la 14 sapt ca e baietel. Se vede clar ca buna ziua. Deci nu e vb de 2D sau 3 D ci de calitatea aparatului (poate fi un 2D care vede strictul necesar sau un 2D f performant care vede f clar, de ex eu una nici nu cred ca am nevoie de 3D ca vad destule la 2D) si de pozitia lui bb. Aaa si conteaza si priceperea medicului care-ti citeste. De obicei la fetite se amana "prognosticul" ptr ca dr. daca nu vad nimic acolo prefere sa astepte , sa mai vada sa verifice bine bine inainte sa se pronunte.
lucia2000 si ce mananci mama? ca io lucrez de la 8 jumate..la cat se termina, sa vreau si nu ajung la piata, deci supermarketu ma mananca! Incerc sa nu mananc balarii, nu mananc salata la restaurant (ca nu sunt sigura cum o spala) am renuntat complet la carpaccio!!!!!
offf doamne beef carpacio cu rucola si parmezan
, am renuntat si la fileul de somon fume si la tiramisu si la feta si la casu' proaspat si la toate astea ca deh se cheama cruditati. Nici tequilla nici whiskey cu redbull nimic, dar beau laptic cu cacao, mananc ciocolata nu exagerez, si nu cred ca fac rau
. Si carne nu mananci? Unde altundeva sa gasesti carne daca nu in comert? asta nu am nici cea mai vaga idee.....
21+
Yannis
catalutza81 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cristies Catalutza, cred ca nu m-am exprimat bine. Nu am zis ca te indeamna la cezariana, doar ca daca vrei sa nasti cu medicul trebuie sa-ti "programezi" nasterea naturala neprovocata in timpul orelor lui de program. Intrebarea ar fi cam asa: daca ajungi la doua noaptea la spital, sa zicem gata sa nasti intr-o ora-doua, il cheama de acasa sau nasti cu medicul de garda? Si eu sunt pentru nasterea naturala neprovocata (nu exclud totusi cezariana impusa de medic) si fiind la prima sarcina imi pun tot felul de intrebari. Cred ca sunt cam exagerata. Dar please nu va suparati pe mine. ![]() ![]() ![]() Si ca tot veni vorba, Larisel am auzit numai lucruri bune despre maternitatile particulare din Constanta, stiu ca sunt doua, medicii foarte buni, conditiile exemplare si preturile la jumatate fata de Bucuresti. Si mie imi si place marea iarna . 23+![]() |
A nuuu! i-am explicat ff clar ca am ales CMU pt el, asa ca vreau sa fie acolo indiferent de ora. Si i-am spus-o exact asa ffff explicit. Sotul meu chiar a zis ca am fost cam dura totusi ca si cum eram procurorul si dr era acuzatul. Dar dam o gramada de bani, ma astept sa presteze exemplar de ei. Oricum o sa il mai intreb o data :). Aaaa si e normal, cred eu, daca ajungi la spital si medicul tau nu e sa te consulte medicul de garda si daca e treaba pe bune
Si eu tot la primul bb si am fost atata de fricoasa la inceput. Acum, pt ca sotul meu este stalpul de nadejde si bb e ff bine si o simt in fiecare zi, cred ca pot trece peste orice!
Catalutza
19+
alexutzzza spune:
Tanaion nu e voie alcool-tarie deloc, dar vinu nu are nimica. in genere doctorii zic deloc ptr ca stiu cum e omu' pacatos si vicios, daca ei zic unu pe zi, d-apai romanu nostru priceput la toate, bea 2 si uite asa ![]()
21+
Yannis
alexutzzza spune:

recitind imi dau seama ca nu stu cu ce culoare oi fii pus numele, dar nu se vede cui ii adresez ultimu' mesaj, so, imi cer scuze ca ma repet:
lucia 2000si ce mananci mama? ca io lucrez de la 8 jumate..la cat se termina, sa vreau si nu ajung la piata, deci supermarketu ma mananca! Incerc sa nu mananc balarii, nu mananc salata la restaurant (ca nu sunt sigura cum o spala) am renuntat complet la carpaccio!!!!! offf doamne beef carpacio cu rucola si parmezan , am renuntat si la fileul de somon fume si la tiramisu si la feta si la casu' proaspat si la toate astea ca deh se cheama cruditati. Nici tequilla nici whiskey cu redbull nimic, dar beau laptic cu cacao, mananc ciocolata nu exagerez, si nu cred ca fac rau . Si carne nu mananci? Unde altundeva sa gasesti carne daca nu in comert? asta nu am nici cea mai vaga idee.....
Si pui de tara unde se gaseste? adica de unde iti dai seama in supermarket care e pui de tara?
21+
Yannis
al3csa spune:
Pai ea cred ca isi ia puiul de tara direct de la tara din curte
.. Tu un pui de tara nu poti sa iei decat viu .. ![]()
19+ 
catalutza81 spune:
Intrebare: e riscant sa plec in concediu de revelion in afara tarii? Cam trebuie sa ne hotaram... binenteles ca o sa cer si parerea dr da pana ajung la el...as vrea sa stiu , mai ales de la fetele la al doilea bb dca exista interdictii dupa luna 7, as pleca in sapt 33 si m-as intoarce in sapt 34
. Oare sa nu ma risc? Adik daca ma simt bine si nu am probleme? Si plecam cu masina, cam 600 km.
Catalutza
19+