Pepenasi de iulie- august 2008 (145)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Citat:
citat din mesajul lui turturica

cristina, felicitari si tie pentru sarcina, ca eu n-am apucat sa-ti zic. Cum te simti, ai greturi?
camy, mai e un pic si trece, dup-aia o sa iti fie dor de burtica
anka, chiar nu mai aveti mult pina in aprilie. Lichidati acareturile toate? Cu apartamentul ce faceti, il pastrati, il vindeti? Aveti pe cineva acolo care sa va ajute la inceput?

Ma duc sa gatesc ceva pentru Mara care nu se mai trezeste.
Am o gramada de mere, aveti ceva retete pentru bebei pe baza de mere? Io stiu de gen budinca de mere sau ce-o mai fi.

Mami de Mara (19.08.2008)

Turtu, multumesc frumos...
Placinta cu mere poti sa faci si nu pui zahar decat foarte putin...

Cristina, 6+ si mamica de Mihaita

Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Salutare, bostana!

Am reusit sa ajung la zi cu cititul. Felicitari pt. sarcini, Cristina si Moni! Sa fie intr-un ceas bun!

La multi ani! mamicilor aniversate in ultima perioada si o imbratisare calda pt. Camy...mai ai atat de putin!

Luni pe 14 am inceput si noi gradinita, au inscris-o direct in grupa mijlocie. Momentan e ok, nu doarme la pranz acolo pt. ca nu sunt paturi destule, au 2 asistente care ii verifica pe toti dimineata, am vazut si copiii intorsi inapoi, sper sa-si faca treaba.
Mancarea e ok, sper sa se adapteze si Iulia la copii si sa manance orice, imi place ca gustarea e numai din fructe (ei i le dau la pranz, cand o luam). Masa costa 10 lei/zi, ceea ce mi se pare f mult fata de cat li se ofera, dar asta e, ne adaptam.

Andrei e un nazdravan, toata ziua o cauta pe Uia prin casa si striga dupa tati, desi eu sunt dupa fundul lui non-stop. Tati doar ii scoate afara la plimbare. Mananca orice in afara de albusul de ou fiert (mare pierdere nu e ), are 12.5 kg si s-a mai lungit, trebuie masurat din nou.
Ii place sa desfaca orice, sa cotrobaie, sa desfaca/puna capace...e inclinat spre partea tehnica a lucrurilor din cate vad.
Spune ceva cuvinte, daca are chef, merge f bine si rade non-stop (nu-mi amintesc daca radeam cand l-am facut ).

Astazi am fost la inca un control si am gasit-o si pe dr care imi face ecografii, bb 3 e f bine, se dezvolta normal (am intrat in sapt. 19), misca f mult si se pare ca e fetita . Voi afla sigur pe 14, la morfologie. Ma bucur tare mult, chiar imi mai doream o fetita...asa ca ma pun pe cautat haine de bebe fetita (am dat tot ce a avut Iulia pana la 2 ani ).
Colul a ramas pe loc, din pacate si placenta, momentan e praevia centrala, nu a urcat niciun mm dar eu inca sper ...
Si mai fac ceva pusee de HTA, cu migrena, greata, tot tacamul...cauza e necunoscuta inca.

Cam astea sunt noutatile...eu am 6 kg in minus, nu pot manca orice.
Imi e tare dor de voi si astept si eu urmatoarea intalnire, cat e vremea frumoasa. Numai pe 4.10 sa nu fie. Ce ziceti?

Diana 18+ , mami de Iulia si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Wow, fetelor, multumesc mult de tot pentru urari! Sa dea Dumnezeu sa fie totul bine, sa ajung la termen si sa nasc un bebe sanatos, daca se poate fetita bine, ca tare imi doresc sa am pe cine sa imbrac in rochite si cui lua papusi, dar daca e baietel tot bine e, ca acum am experienta cu baieteii si poate i-ar fi un partener de joaca mai potrivit lui Luca. Si ca sa-i raspund lui Turtu, a fost planificat bebe, n-a fost accident, desi am stat in cumpana daca sa mai fac acum un bebe si sa intru dintr-un cic intr-altul sau sa mai astept cativa ani. Am hotarat ca mai bine sa fie de varste apropiate, trag din greu inca vreo 2-3 ani dar dupa aia cine se plimba pe strada cu doua minuni, la 30 si ceva de ani?

BOTI, Biotics e la fel de bun ca enterolactis sau ecoflorina? Ca am vreo 15 plicuri in casa si parca n-as mai da banii pe altceva daca are acelasi efect...Multam de sfaturi, incerc sa-i reglez flora vreo 2 sapt. si daca nu are efect, mergem la un medic. De gradi nu stiu ce sfat sa-ti dau, suna super gradinita aia pentru copiii angajatilor, insa nu prea merge nici sa o dai de proba, ca probabil se supara bona si nu stii daca mai e available in caz ca nu functioneaza gradi, nu?Offf, ce greu e...

DANA, unde e lasoul, sa te trag dupa mine, ca mie mi-ar place sa fim colege de odisee cat mai multe de aici, ma bucur tare mult ca sunt si cu Cristina.

DIANAMI, felicitari pentru fetita!!Doamne ajuta sa se nasca cu bine si sarcina usoara cat a mai ramas!Nu pui poze cu comorile tale?

Pupici, ma duc sa despachetez, ca am fost cu Luca la maica-mea pe cateva ore dar de fiecare data avem atatea bagaje parca o luna stam...

Monica, mami de Luca si 4+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sursula spune:

Felicitari mamicilor curajoase care mai asteapta un bebe!

Gini-maine termin repetitiile in jur de 14 ,deci daca ajungeti pe la 16-sau oricand dupa 16 e perfect!!!Abia asteptam sa va vedem!

Capri-stau cam prost la capitolul poze,dar...ma straduiesc sa aleg cate ceva...poate maine dupa intalnirea cu Irinuca...:)

SURSULA+Bebe TUDOR MILAN(29.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Moni_or felicitari pentru sarcina ,sa fie una usoara si sa ai un bebe sanatos.
Anka mutumesc de informatii , azi am cumparat o folie sa incerc sa vad daca le pot lua dar o sa incep de joi cand imi trece ciclul.
Dana am luat pana la urma dostinex si nu am avut probleme , nu m-a durut nimic sper sa se fi terminat si laptele, sanii nu ma dor , nu sunt foarte tari desi nu i-am mai dat de joia trecuta.Merci
Dianami felicitari pentru fetita, sanatoasa sa fie.
Boti , Gini,Sursu si restul fetelor apropo de discutia cu gradinita, noi cred ca pana la 3 ani abordam statul acasa cu bunicile, oricum cu mama mea a stat de mica , mama vine la mine foarte des, iar cu soacra mea o sa incep sa o chem sa se invete cu denisa si cand ma voi intoarce la serviciu o sa faca ele cu schimbul, la noi e mai bine asa .Mama mea a invatat-o multe pe denisa , are mai multa rabdare ca mine , ea i-a araat cu cuburile sa faca lego, ea a invata-o sa bage formele la locul lor in casuta cu forme, ea a invatat-o cu cercurile sa le bage pe bat si sa puna rata in varf este placerea denisei, chiar daca nu baga cercurile rata aia tot o pune in varf.Eu sunt multumita de ce a facut mama cu ea , plus ca ii povestete despre toate in casa si afara si asteapta sa repete denisa dupa ea , asta mica spune si ea cand poate cand nu iese un cuvant pocit.
Va las ca sunt franta de oboseala si maine nu vine mama mea la noi asa ca denisa ma are singura sa ma frece.
Pupici

http://lb2f.lilypie.com/pLsGp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

MONI, FELICITARI! ITI DORESC O SARCINA USOARA SI BEBE SANATOS, CU CODITE!!

Dia, mami de Miruna (15.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

moni, felicitari pentru bb2, sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos tun (daca se poate cu pasarica e si mai bine )

sursu, am vb cu cumnata si mi-a zis ca a fost la un medic alergolog la centrul medical unirea, asta da tratament mai mult cu homeopate, maine imi spune si cum il cheama. printre cele ce i-a dat mi-a zis de un sirop NONI (sper ca am retinut bine. cum aflu numele doctorului ti-l spun aici.

m-am hotarat sa imi cumpar super slim, nu se mai poate, nu reusesc sa dau un gram, ce-o fi o fi. iau cu o vecina o cutie si daca nu mi-e bine cu ele nu le mai iau. am de dat 20 kile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

DIANA - deja in a 19-a??? Mama cat de repede a trecut timpul!! Ce misto daca se confirma ca e fetita!
CAMY - lasa domne, scapi tu de kile la momentul potrivit. Eu n-am avut arsuri, bai dar cand venisera caldurile si muream de cald indiferent de ce faceam, si ma trezeam noaptea ca sa pipi pentru ca ma momea Sun cu pepenele si nah, nu ma puteam abtine si mancam pepene, pfuai ziceai ca se intoarce balena de pe o parte pe alta ... ce nasol era!
DARA - bafta cu slabitul!
TURTU - pentru cea mai rapida placinta de mere faci un aluat asa: 6 linguri de apa calduta, 1 lingura de otet aromat (de mere sau alt otet aromat, nu de-ala de salata ) si faina cat cuprinde. Iese o coca pe care o imparti in doua. O intinzi frumos ca sa o asezi pe fundul tavii. A doua parte o vei aseza pe mere.
Merele le razi p razatoarea mare si le pui la calit cu niscai zahar. Asta e varianta clasica. Eu prefer sa le tai cubulete mai mici si sa presar niste zahar deasupra.
Deasupra pui deci foaia urmatoare si gata, bagi la cuptor.
Din acelasi aluat poti face si cornulete, si multe altele. Ca sa iti iasa cornulete, faci gogoloi, intinzi cu sucitorul, si tai ca la feliile de pizza. Pui umplutura dorita (pot fi mere, jeleu, ce vrei tu...) si incepi sa le sucesti de la baza catre varful "feliei de pizza".
E un aluat fraged, ultra economic si super gustos.

Cu plecarea... apai am decis recent sa vindem apartamentul. Initial am zis ca nu il vindem, dar apoi mi-am dat seama ca atunci cand ne vom decide, nu il vom putea vinde pe durata unui concediu, sau sa venim special pentru asta, cine stie cat dureaza, si mai dam si 2 mii pe avion, deci mai bine il vindem acum. Masina trebuiew sa o dam musai, adica asta e leasing de predat. In rest n-avem de niciunele, doar cateva zeci de kile de carpe, pe care le vom lua cu noi in buna parte Chiar si asa, mi se par multe de luat. Ma incurajez singura insa, daca aveam argintarie? Daca aveam pahare de cristal?
Avem acolo vreo 3 familii, prieteni care ne pot ajuta la inceput, adica na, sa iti dea cineva o parere, sa te pescuiasca de la aeroport... Eu sunt optimista, oricat de greu ar fi, macar cunoastem limbile. Adica mai degraba eu, ca barbatu-miu... trebuie sa pun batul pe el.... Asa consider, atunci cand cunosti limba bine de tot, o mare parte e castigata...

Ce credeti ca face Eliza? Se uita la Mezzo, e un concert super misto, e drept, si pune intrebari - asa o sa fie scaunul de la pian de la scoala de muzica? Dar nu i-am aratat o partitura, am zis ca ii arat. Ca sa vada cum este "alfabetul muzicii" - asa i-am zis, ca notele, portativul, cheile... sunt "alfabetul muzicii"... Abia asteapta sa inceapa, sper sa batem palma cu profesoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Helau,

Ankule
Sa ne traiesti mama 1000 de ani!
Sa ajungeti cu bine in Canada si sa va mearga totul din plin!
Sa-ti aduca fetele numai bucurii si sa te iubesti cu sotul mereu!
Sa-ti dea DD bucurii cu carul si sanatate multa!

Moni, felicitari pentru bb2 ! Sa ai o sarcina usoara si un bb sanatos si cu codite!

Fetele, multumim de urarile de sanatate ! Si de voturi la concurs ! Si de tinut pumnii pentru bazin, ca am rezolvat cu bine: mergem la profu mai batran, si Matei e multumit, i-a placut ora; si mie mi-a placut cum au lucrat azi !

pup you all,

In concursul Klorane, o puteti vedea pe Ilinca, si daca va plac pozele ei, vota, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=3" target="_blank">aici,
in pozele mele: cap1 si cap2, si in pozele lui tati: BFL1 si BFL2.
Multumim frumos.

-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

Caprioara, mami de Matei si de Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
Blogul meu - manute talentate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Diana, wow, ce a trecut timpul! Tinem pumnii sa fie o fetitza sanatoasa tun . Sanatate multa !

Camy, acusi trec cele 5 saptamani si o sa-ti fie dor de burtik ! Stiu ca e greu la sfarsit, dar trece repede, curaj !

Sursu, asteptam pozele !

Irlandezo, spor la lectii cu fata! Io ma chinui cu lectiile de la Matei in fiecare zi si bomban ca era taaaare bine in vacantza .

Boti, io o sa o dau la gradi-cresa ca nu am alternativa. Si la noi ziceau ca ar face o gradi la serviciu, dar nu stiu cand si daca vor primi copii sub 3 ani. La noi ar vrea de fapt sa inchirieze o gradi particulara numai pentru angajatii firmei, la care ar suporta firma 50% din costuri si restul parintii (nu stiu insa cat ar fi costurile ).

Anka, o sa studiez problema cu gradi, iti dai seama. Dar Cami asta e aproape de mine si are curte mare, are camere de supraveghere si macar o sa am o parere de la sora-mea, daca sa merg sau nu. Sa vedem insa daca o sa ne-o permitem . Cu bazinul, am rezolvat . Oficial e gratis aici . Imi convine si ca e aproape de casa, e curat bazinul (sunt 2 de fapt, unul mare si unul mic) si mi-a placut cum s-a purtat profu cu copiii azi. I-a pus sa faca bazine dar la sfarsit i-a lasat sa se si balaceasca si sa se joace in bazinul mic (unde e apa mai calda). Matei a fost multumit .

Fug si eu la nani, ca-s franta...

pup you all,

In concursul Klorane, o puteti vedea pe Ilinca, si daca va plac pozele ei, vota, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=3" target="_blank">aici,
in pozele mele: cap1 si cap2, si in pozele lui tati: BFL1 si BFL2.
Multumim frumos.

-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

Caprioara, mami de Matei si de Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
Blogul meu - manute talentate

Mergi la inceput