Bulgarasi si globulete de nov-dec2007(196)
Raspunsuri - Pagina 7
adelamaria spune:
Neata!
Ellis, reactia Alessiei e perfect normala. Chiar daca ii place la gradi, in sufletelul ei se da o lupta: ar vrea si cu ceilalti copii la gradi, ar vrea si cu voi. Probabil ca e prima lectie despre renuntare pe care o va invata...din pacate...Nu stiu ce idei sa-ti dau...Am mai auzit ca daca ii arati un ceas (din acela de perete, eventual cu desene) si ii spui "uite, cand ajunge acul mare la urechile lui Mickey, vine mami la tine", se mai pot linisti. Sau ii pui intr-un buzunar sau in gentuta o poza cu toti trei (mami, tati si A) si ii spui ca sunteti mereu cu ea in felul asta ![]()
Dar asta e numai teorie...tot singuri va trebui sa descoperiti ce functioneaza...Muuulta rabdare si n-o lasati sa planga, sa creada ca o parasiti, ca nu va pasa de "suferinta" ei...Stiu ca n-ati face asta, da' zic si eu ce-mi trece prin cap acum....
Vasari, nu te mai invinovati! E o perioada mai dificila, dar va trece...Sanatosi sa fim, ca le rezolvam cumva...Felicitari pentru flyere! Inca nu le-am vazut, da' sunt sigura ca-s faine
Da' tu nu te ocupai de traduceri, parca?![]()
Yasmi, s-o tina micuta Iasmi tot asa la gradi! Bravo voua pentru acomodarea usoara!
Pussi, si Ilana a inceput sa zica Nu/Na sau nu place! Crize inca nu mi-a facut, da' mai are timp
E o etapa normala, trebuie doar multa rabdare si diplomatie!
eladea2005 spune:
Neata!![]()
o zi minunata doamnelor!
Andreea si Eric, micul meu univers... (9 decembrie 2007)
ERIC IN 2009...
www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor...
ERIC
Eu sunt barbatelu' lu' mama!!! Uite ce mare am crescut !!!
BLOGUL NOSTRU
Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...
ellis spune:
ADELA - merci...chestia cu ceasul am incercat, nu a tinut...asta cu poza e ok, numai ca nu stiu daca nu e cumva prea mica si sa nu inteleaga...insa caut o poza si voi incerca. si m-ai facut sa plang!
..iti dai seama ce ma doare pe mine sufletul...desi stiu ca plansul ei este de alint...cunoasteti si voi plansul copilului si stiti cand va santajeaza...si daca ieri toata ziua mi-a cantat pui, pui si mac mac sunt sigura, cum ai zis si tu, ca ii place acolo, doar ca ne vrea si pe noi. Voi incerca din ce in ce mai mult sa ii vorbesc despre mersul la gradi si mami la treaba si a se joaca...iar maine ma gandeam ca tati sa plece imediat(dupa colt, evident si sa vada cum reactioneaza ea - eu cred ca mai mult de cateva secunde nu va marai...daca e suparata, se va intoarce tati!) inca nu stiu cum vom mai proceda...in niciun caz nu va imaginati ca o vom lasa sa planga mai mult de 1-2 minute...amandoi simtim acelasi lucru in privinta asta.
am monopolizat discutia azi, insa sigur fiecare va culege ceva sfaturile voastre, ca vom trece toate prian asta; eu va doresc sa se acomodeze ai vostri(nostri) micuti imediat ca sa nu mai suferim impreuna - ca noua ne e si mai greu pt fiecare disconfort al lor.
O zi minunata si tie, ANDREEA!
si pentru ca mi-am luat portia de plans pe ziua de azi, las ca recuperez eu la BE, unde ii iau fetei ce imi place! na!![]()
Victo spune:
ellis, din experienta noastra vorbesc, de copil plangacios..cu cresa a mers frumos. daca in prima zi a plans destul de mult, astfel ca m-am intors si am stat cu el toata ziua, acuma, dupa ce s-a obisnuit nu se mai pune problema asa. atat timp cat ea stie programul, ca voi mergeti la serv, iar ea la gradi, se simte bine acolo, se joaca, nu sta pasiva, trista, nu o apuca crizele d eplans peste zi, eu zic ca e pe drumul cel bun. iar voua v-as recomanda sa fiti un pic mai tari dimineata la despartire, sa nu prelungiti momentul. cata vreme dupa 1 minut se linisteste eu zic ac e ok.
la noi spre ex, se desparte mult mai usor, acum fara plansete, de tati. cd merg eu (ieri am fost cu el)mai face botic de suparat la despartire si imi zice sa stau cu el. dar nu ma las. cred ca acum, dupa mai bine de o saptamana, daca revenim ca la primele zile, cu statul cu ei acolo, nu le facem bine. e strict parerea mea. e probabil un pic mai dur, dar repet, dc plange f putin si dc e activa la joc, eu zic ca e ok.asa ca deocamdata,la noi, il va duce tati la cresa, oricum lui ii e mai in drum, ca eu plec in cealalta parte de oras, si plec cu autobuzul.
ohoho..si eu cat de trista ma simt ca il vad pe Stefan doar 3 ore pe zi..nici nu va pot explica.parca e un veac pana la ziua de sambata. iar wk astea am avut si nunti, botezuri, la care am mers fara el si a fost cu atat mai greu. :(
lui S nu ii mai ajunge timpul sa se joace cu jucariile lui. dim. a inceput sa planga, ca el vrea sa se joace, nu ce ii propuneam noi, olita pt pisu, dus, etc .
ieri a si dormti pt prima oara la cresa, nu mult, dar na..a dormit. cu o seara inainte l-am pus s aisi alegaa pijamaluta cu care vrea sa mearga, jucarioarele de plus..initial alesese un soricel cu care doarme el acum, acasa noaptea, dar cd am vrut sa il culc, a inceput sa il caute, asa ca soricelul ramane acasa si la cresa ducem altele, mai micute, cu care doarme cd mergem in voiaj.
la olita in schimb nu a facut nimic la cresa, dar a dat-o pe educatoare afara din baie.."du-te! du-te"..unde sa ma duc Stefan? "du-te acoo" :)
cd o sa am vreme acasa, o sa va incarc poza cu cei 3 prichindei care dorm al cresa. erau atat de dragalasi..:) le-a citit poveste..Stefan nu se mai oprea din vorbit la ora de somn, ca nu mai stiau ce sa-i faca, sa taca :)
no, va ajunge la cata povestea v-am insiruit pe aci.
Paula si Stefan (30 oct. 2007)
ellis spune:
asa ziceam si eu, VICTO, asta numai daca plansul ei nu se prelungeste si daca nu devine durere(tristete)...noi avem deja o luna(nu chiar) si nu e loc de dat inapoi...
ellis spune:
uite, VICTO, a mea nu vrea nici sa isi ia vreo jucarie cu ea...ceva cu care doarme acasa, ea nici nu e prea atasata de ceva, constientizeaza ca sunt ale ei doar cand vrea cineva sa i le ia![]()
adelamaria spune:
Ellis, chiar imi pare rau, n-am vrut sa te fac sa plangi! In niciun caz! Sunt convinsa ca va ganditi doar la binele Alessiei si sunt convinsa ca veti depasi etapa asta mai dificila!
Doar ca uneori stau si eu sa ma gandesc cata fericire si naivitate si perfectiune e in lumea asta a copilariei...Si cat de dramatice sunt momentele cand totusi, din motive care nu tin de vointa noastra, copilul incepe sa intre in contact cu lumea "reala"...Nu e vorba de cineva anume, doar ma gandesc si eu...Ma gandesc pentru Ilana, pentru noi...Mda, am niste momente mai nostalgice, asa ![]()
Uite, mie mi-e groaza ca Ilana va trebui la un moment dat sa intre in contact cu colegii de gradi/scoala/etc...Si ca nu va sti cum sa reactioneze cand va fi impinsa, data la o parte, cand i se va lua poate jucaria, cand vor aparea conflicte...Eu nu voi mai fi atunci langa ea...Imi imaginez privirea ei nedumerita si ma doare...desi noi mai avem pana atunci...Cum ii explici copilului ca exista si conflicte pe lumea si altceva decat bine, frumos, calm, liniste?...La mine asta e dilema momentan ![]()
Hai, capul sus si mergeti inainte, asa cum v-ati propus! Alessia va intelege pana la urma 
bb_yasmi spune:
adelamaria, o sa se obisnuiasca si o sa se integreze in societate (gradi, scoala) asa cum am facut-o si noi si asa cum o fac si majoritatea copiilor. nu iti mai fa atatea griji....
victo, foarte bine ai spus. si eu sunt de acord cu tine!!!
anca, pe unde esti>??? azi ai chiulit.... 
eu decat sa o lungesc cu plecatul (lasatul) la gradi dimi prefer sa plec imediat cand nu e atenta si sa stau sa ascult la usa...![]()
![]()
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi &
ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007 
popbianca spune:
buna ziua fetele!
eu sunt acas si azi si maine...mama e plecata..stau cu piticuta mea...
mai tre sa-i trag o vizita la soacra-mea...
acum doarme...
pussi...ref la programul de somn...de la 22,30-23 pana la 10 iar la pranz de la 14-16...si a mea raspunde cu numele...dar cand vb fol destul de des pers I
bb, alti parinti nu stiu cum sa-si obisnuiasca copii la gradi si tu nu o lasi sa mearga!nah...treaba-i asta? pai e s normal sa se fastaceasca...
ellis...nu prea e de facut nu stiu ce...fata tre sa raman la gradi...astea sunt faze, dupa parerea mea(desi am auzit si de copii care nu au reusit nicicum sa se acomodeze)..dar nu cred sa fie cazul Alessiei...ca se smiorcaie , ca se alinta, e una ...dar nu plange realmente , cu suspine..si se si linisteste imediat dupa ce plecati...nu cred sa fie foarte grav...cam asa cum zicea si victo...
adelamaria ...foarte profunda azi!
ma duc si eu sa mananc ...am o foooooame...am si eu ardei umpluti...fie vb..ca este doar sos cu bombe de carne...(eu nu mananc ardeiul fiert asa ca am convins-o pe mama sa renunte la umplutul lor)
azi nu cred ca mai vin p-aci ca avem o dupa-masa destul de incarcata..asa ca...
o zi deosebita va doresc...!
mami de Ana-Sofia(15.11.2007)http://picasaweb.google.ro/popbiancaflavia/AnaSofia
adra_bell spune:
Buna tuturor!
Sunt foarte pe fuga, deocamdata Eva se joaca cu un puzzle, dar nu stiu cat o tine.
Alina, si noi nu vedem flyerul? Felicitari!
Adela, gata raceala? Ca noi abia am inceput
adra_bell si
Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva
secolul XX la subiectiv
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce