Citim impreuna (organizatorice 5)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui lilanda
Si, te rog, n-o lua personal .

Ai dreptate, am luat-o cam personal.

Da' mi-a trecut!

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Uau, surprize-surprize !
Cand am intrat ultima oara, joi, eram convinsa ca o sa iasa "Complexul lui Di" dar vad ca s-au dus "lupte sangeroase" pentru asta care a iesit...si vad ca unele fete au si terminat-o.
Marturisesc ca era singurul roman care speram sa nu iasa si asta din motive strict personale. Dupa Jhumpa Lahiri si Rushdie eram cam supra saturata de indieni emigranti sau nu.
Acum mai am putin si termin "Pantaleon si vizitatoarele" si mai citesc ceva care sa ma indeparteze un pic de India si pe urma promit sa-l citesc si pe "Budha din suburbie".

Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum 28+ cu bb3
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Citat:
E, daca vreti, inca un exemplu de literatura chineza contemporana grosiera, grobiana si suuuubtire ca ata de dinti. Mi-am format parerea asta dupa o alta incercare de a citi epopeea unui alt aclamat scriitor chinez, Yua Hua, "Brothers".

De ce e asa? Intreb pentru ca, e daca vrei deformare profesionala, pot intelege catalogariile doar daca sunt si argumentate. E si curiozitate la mijloc, sa stiu eu de ce a avut persoana respectiva o astfel de parere. Eu nu am citit Complexul lui Di si s-ar putea sa ai dreptate in privinta lui sau pana la urma sa fie doar o chestiune de gust, insa am citit recent "Intr-o noapte fara luna" de Dai Sijie si mi-e greau sa cred ca ar putea scrie un alt roman "grosier, grobian si suuuubtire", pur si simplu pentru ca nu pare genul.
Dar, repet, este vorba de romane diferite si aparentele mai pot insela.
Dar sa-l citesc si eu si mai vorbim dupa aceea...pana atunci gandeste-te la argumente .

Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum 28+ cu bb3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Citat:
citat din mesajul lui carminabulina

Citat:
E, daca vreti, inca un exemplu de literatura chineza contemporana grosiera, grobiana si suuuubtire ca ata de dinti. Mi-am format parerea asta dupa o alta incercare de a citi epopeea unui alt aclamat scriitor chinez, Yua Hua, "Brothers".

De ce e asa? Intreb pentru ca, e daca vrei deformare profesionala, pot intelege catalogariile doar daca sunt si argumentate. E si curiozitate la mijloc, sa stiu eu de ce a avut persoana respectiva o astfel de parere. Eu nu am citit Complexul lui Di si s-ar putea sa ai dreptate in privinta lui sau pana la urma sa fie doar o chestiune de gust, insa am citit recent "Intr-o noapte fara luna" de Dai Sijie si mi-e greau sa cred ca ar putea scrie un alt roman "grosier, grobian si suuuubtire", pur si simplu pentru ca nu pare genul.
Dar, repet, este vorba de romane diferite si aparentele mai pot insela.
Dar sa-l citesc si eu si mai vorbim dupa aceea...pana atunci gandeste-te la argumente .

Exemple de text grosier si grobian (parerea mea, evident ):

1. Intermediarul afacerii ("administrator ziua si detinut noaptea") spune: "S-a facut dar nu vrea bani. Tot ce-ti cere e o fata mare cu care sa se culce. O fata care nu si-a pierdut inca virginitatea, a carei pepenoica n-a fost despicata." (pag. 98)

2. Despre mincarurile delicioase, "acel fel de mincare numit Trei Chitaituri - care consta in a degusta soricei vii, nou-nascuti, ale caror chitaituri seamana cu tipetele bebelusilor. Prima chitaitura se aude cind soricelul este prins cu betisoarele de jad; a doua cind este cufundat in sosul cu otet si ghimbir , iar a treia cind dispare in gura consumatorului, printre dintii galbui ai unui judecator sau printre dintii falsi, de un alb stralucitor, ai unui avocat pe al carui piept pluteste, patata de sosul gras, o cravata rosie". (pag. 72).

3. Tot capitolul "La ora 2 noaptea" (pag 168-172) cind judecatorul Di sucombeaza inainte de a o dezvirgina pe Imbalsamatoare si e transportat, apoi, de ea si Muo la morga pentru imbalasamare. Cind pac, deodata, judecatorul Di invie, o acopera pe virgina cu sarutari baloase, moment in care Muo isi uda chilotii de frica.

Mai continui?? Cartea e plina de acelasi lirism pina la pag. 334. Da' mai bine te las sa decoperi singura...si dupa aia, mai discutam: cu argumente, evident :)

Chiar nu era nevoie sa-ti justifici curiozitatea prin profesie, fiindca, zic eu, argumentele sint parte implicita a oricarui dialog civilizat. Asta indiferent de profesia pe care o ai.

Mergi la inceput

Ete ce-mi fac fetele astea! Ma apucasem si io de o cartulie descoperita cu strigate de uimire in propria biblioteca: 'Maine in batalie sa te gandesti la mine' - Javier Marias (pentru mine, nenea asta e o descoperire fabuloasa si daca n-ar fi fost cercul de lectura si 'Inima atat de alba, as fi pierdut ceva esential) si pen'ca vreau sa ma bag in discutia despre 'chinez' (caci, buflea, asa ii va ramane numele pe veci:)), am intrerupt Marias si m-am apucat de 'Complexul lui Di'.

Trebuie sa mai citesc nitel ca dupa 10 pagini nu pot fi in the know.

Lilanda, faza cu soriceii chitaiti imi aminteste de singura carte pe care n-am putut-o termina in ultimii 10 ani: Ryu Murakami - 'Copii de aruncat'. Valeu si vai de mine, sa vezi acolo grobianisme si scarbosenii! Asta cu soriceii e vax albina pe langa neste scene care m-au impiedicat sa mananc zile intregi (motiv pentru care am sfarsit prin a le fi recunoscatoare:)). Si acum, cand intru in librarii, nu stiu cum se face ca numai pe Murakami al II-lea imi cad ochii si raman ca caprioara orbita de faruri.

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Lilanda, vai ce scabros!!! bleah

Cat priveste ceea ce ai scris tu cu font mic, si te te asigur ca nu m-am suparat desi am simtit o iritare la tine, daca citesti cu atentie mesajul meu vei vedea ca nu mi-am justificat curiozitatea in nici un fel. Sunt curioasa si cu asta basta (pe langa deformarea profesionala, profesie pe care nici nu am specificat-o dar ti-o spun acum ca poate esti curioasa la randul tau sunt "permanently pregnant" de vreo 4 ani incoace).

Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum 29+ cu bb3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Ete ce-mi fac fetele astea! Ma apucasem si io de o cartulie descoperita cu strigate de uimire in propria biblioteca: 'Maine in batalie sa te gandesti la mine' - Javier Marias (pentru mine, nenea asta e o descoperire fabuloasa si daca n-ar fi fost cercul de lectura si 'Inima atat de alba, as fi pierdut ceva esential) si pen'ca vreau sa ma bag in discutia despre 'chinez' (caci, buflea, asa ii va ramane numele pe veci:)), am intrerupt Marias si m-am apucat de 'Complexul lui Di'.

Ouuch, asta da sacrficiu'!! Impart vina cu carmina, ca doar ea m-a provocat :))

Daca ar fi sa caracterizez simplu de tot cartea asta, as zice ca e un kung-fu literar ( de la loloni inspiratie ). E o carte cam dezlinata, neterminata, in care se amesteca de-a valma (freudian, desigur) povesti, amintiri, inchipiuri politice despre virgine si homosexuali, despre nebuni de legat si criminali de legat - dar care detin puterea, loloni si curve, toate asortate c-un umor crud si grosolan plus trimiteri subtireeele () la de-alde Kafka, Bashevis Singer, Andre Gide, Paul Valery si altii. Inclusiv la Hugo si referinta lui despre "cacat" (aici chiar am capitulat sa mai string note).

Aoleooo, asa e Murakami II? (am cartea "Copii de aruncat", plus inca vreo doua, da' tot nu m-am apucat de el).

PS. carmina, haha, chiar nu mi-am inchiputi ca la deformatia asta profesionala faceai referire..coool

Mergi la inceput

Murakami II are vreo legatura cu Murakami I? Stiu ca pot cauta pe google...dar sa nu-mi raspundeti asa

Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum 29+ cu bb3

Mergi la inceput

Pe Ryu Murakami l-am botezat Murakami II ca sa nu se confunde cu Haruki Murakami - adica Murakami I (in ordinea in care i-am descoperit io).

Edit ca sa raspund totusi la intrebare : n-au nicio legatura.

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Ryu Murakami nu a scris cumva si albastru pur nemarginit sau ceva de genu'?? Dupa aia am avut si io senzatii de greata vreo cateva zile si de data asta n-au fost de la fiere
A citit careva tot Stieg Larsson? O sa radeti da' io am hapait repede Buddah din suburbii ca sa ma dedic identificarii "cremenalului" din Barbati care urasc femeile.

Mergi la inceput