Citim impreuna (organizatorice 5)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Hei, Ingrid, bine-ai revenit! Chiar ma intrebam ce e cu tine...

De Lia nu stim nimic, din pacate. Si incep sa ma intreb si pe unde e carmina si daca e bine.

Hai la subiect cu soarecii, ca si eu am citit. (tot la Borges se discuta; iar daca vrei sa-l citesti pe Borges, e pe scribd si nu-s decat vreo 30 de pagini)

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Fetele, spun acum ca maine (vineri) am Halloween Party la scoala copiilor, sambata umblu pe strazi cu ei - program inghesuit.

Tema mea este despre "copii si copilarie" - deci nu carti PENTRU
copii ci carti DESPRE "copii si copilarie". Frumoasa sau nu, simpla sau nu, saracacioasa sau nu, abuzata sau nu, frumoasa sau urata - m-am gandit ca majoritatea dintre noi suntem mame, suntem pe un forum despre copii si ce este mai minunat pe lumea asta decat copiii (mai ales ai mei ) si copilaria lor.

Am si doua propuneri rapide ...

1. Sa ucizi o pasare cantatoare - Harper Lee - http://www.azicitesc.com/harper-lee-sa-ucizi-o-pasare-cantatoare/

2. Angela's Ashes - Frank McCourt - care din pacate nu stiu daca s-a tradus in romaneste ... poate ma ajuta cineva cu informatia asta.

Voi propuneti aici tot weekendul si luni sau poate in weekend deschid subiect separat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea
2. Angela's Ashes - Frank McCourt - care din pacate nu stiu daca s-a tradus in romaneste ... poate ma ajuta cineva cu informatia asta.

Nu, din pacate, n-a tradus-o inca nimeni.

Am insa o propunere:
3. www.polirom.ro/catalog/carte/al-cincilea-copil-3053/" target="_blank">Al cincilea copil- Doris Lessing.

Si..enjoy your Holloween

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Super subiect! Ma gandesc si eu la o propunere. Distractie placuta azi!

Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Da, subiectul e pe gustul meu. Nu ca altele n-ar fi fost.
Propunerea mea e: Aventurile lui Huckleberry Finn de Mark Twain. M-am gandit la Dickens, dar prea multa tristete e in paginile cartilor sale. Prea mult adevar.
Daca vi se pare ca propunerea mea este "pentru copii" si nu "despre copii", atunci nu o bagati in seama.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Am intrat aici pentru ca presupun ca aici este locul de intalnire "la comun" .

La Borges nu mai trec sa scriu impresii, ar fi fost frumos sa o fac chiar atunci cand am terminat de citit doar ca nu am avut timp si aveam atatea sa spun.
O sa fac o remarca totusi, pe mine Borges nu reuseste sa ma "ravaseasca" cu metafizica lui asa cum o fac alti scriitori care folosesc aceleasi mijloace. Un lucru a fost cert. Dupa Borges am avut o pofta nebuna sa citesc o carte politista. Am si facut-o de altfel .

Mihaela si Vikinga, sunt bine, doar ca in ultimul timp am tot fost pe la doctor sa-mi fac nu stiu ce analiza, nu stiu ce ecografie. Sa-mi ridic rezultatele...doar ca toate astea presupun si o alta munca, du copiii la mama, fa conversatie, pleaca la doctor, ia copiii de la mama (plus conversatia aferenta) vino acasa, spala-i, da-le sa manance, (mai mancam si eu cateodata), joaca-te cu ei, fa mancare, spala, calca si tot asa. Acum sa nu credeti ca ma consider vreo martira doar ca nu-mi mai ramane timp liber si simt ca innebunesc din cauza asta... in fiecare seara imi promiteam ca a doua zi o sa intru pe forum macar sa va salut...
Hm, dar o fac acum !

Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum 34+ cu bb3
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Ma gndeam ca la tema asta sa propun www.bookblog.ro/biografii-si-memorii/baiuteii/" target="_blank">"Baiuteii" de Filip si Matei Florian insa am mari retineri. Aseara am inceput sa citesc "Zilele regelui" si astazi am abandonat-o dupa ce am citit torusi 80 de pagini. Mi-e teama ca nici mie nu mi-ar placea .

Ar mai fi o propunere "Micuta Doritt" de Charles Dickens dar nu am chef de Dickens.

"Vraja Shanghaiului" de Juan Marse, doar ca este vorba despre copii mai mari (14-17) ani si nu numai despre copii.

"De veghe in lanul de secara"????????????? sau pur si simplu "Amintiri din copilarie" ale lui Ion Creanga? Chiar asa de ce nu?

Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum 34+ cu bb3
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelabv spune:

propunerea mea este www.kaboo.ro/comparator/mic/micutele-doamne.htm" target="_blank">Micutele Doamne de Louisa May Alcott
aici e www.gutenberg.org/etext/514" target="_blank">cartea

Trebuie sa recunoasc ca a fost o alegere grea, sunt asa de multe carti, m-am gindit si la : Coliba unchiului Tom -Harriet Beecher Stowe
Saint-Exupery - Micul Print si cartile cu Peter Pan

cind incepem votarea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

buna seara fetelor, apar si eu din 2 in 2 votari... zilele trecute am inceput o carte ("a fraction of the whole" de steve toltz) in care se facea referire in trecere la aleph-ul lui borges si am tresarit nervos dindu-mi seama ce in urma sunt cu toate...

mare pacat ca nu s-a tradus in romaneste "Angela's Ashes", a fost prima carte ce mi-am cumparat-o in Irlanda si a fost citita si recitita cu mult drag. nu stiu daca filmul ii face "justice" desi reda bine atmosfera "copilariei catolice" in Irlanda dar cartea are in plus stilul direct,sincer si plin de umor al lui McCourt (care din pacate a decedat de curind :( ).recomand cartea cu mare caldura.

revenind la oile noastre eu as propune "Jurnalul Annei Frank" si "Wandering Star" de Le Clezio dar nu stiu daca cea din urma a fost tradusa in romaneste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

propun romanu' grafic Persepolis - in patru volume, vol 1 despre copilaria in Iranul de dupa revolutie - de Marjane Satrapi
vad ca se gaseste la Cafeneaua Lente, Libraria Jumatatea Plina
da' nu-mi dau seama daca o poti cumpara, imprumuta sau numa' citi in timp ce-ti sorbi cafelutza

edit ca uitai :)

edcsi: nu-i asa ca-i caraghios ca pe Donald il cheama Kalle in suedeza si Anders in daneza?

Mergi la inceput