Citim impreuna (organizatorice 5)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adela99
edcsi: nu-i asa ca-i caraghios ca pe Donald il cheama Kalle in suedeza si Anders in daneza?

Pe suedeza-i caraghios, da' pe daneza cre' ca vine de la and care inseamna rata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

lilutz, tu stii mai bine. o fi vreo legatura intre Anders si And, Anders incepe cu And, da' oricum nu vad legatura ca doar Donald nu incepe cu Duck doar cu D. de-aia mi se pare (acum doar aproape) la fel de caraghios Anders ca si Kalle care in plus nici nu incepe cu Anka :) cam asta ar fi povestea cu Anders And si Kalle Anka, Anders fiind mai putin caragios chiar si decat Donald Duck incepand cu And :))

probabil restu' mesajului ar fi trebuit sa-l scriu la Club, da' daca am inceput aici ... ia sa fiu off-topic pan' la capat

buflea iti recomand o carte de Marianne Fredriksson - Anna, Hanna si Johanna. in engleza ii zice Hanna's Daughters, in romana nu cred ca a aparut.

si acum o intrebare de nota zece :)
o data de mult, in tineretile mele de mult apuse am citit un roman (aici ii baiu' ca nu-i stiu titlu') de un autor roman (aici ii alta buba, ca nu mai stiu cum il cheama). no, ce ziceti? despre ce roman si autor vorbesc? :)) ceva-ceva mai imi amintesc io si suna cam asha:
romanu' are mai multe volume (cred ca patru)
autoru' nu e unu' din aia pe care ne obligau sa-l citim la scoala, da' scria in genu' :) ca stiu ca la momentu' ala ma intrebam ce-o mai fi scris, da' cum nu exista google ...
povestea se intinde peste cel putin doua generatii si cuprinde bineinteles si inceputurile comuniste
despre intalniri si reintalniri peste ani (imi amintii de ea din nou din cauza de Anna, Hanna si Johanna; imi amintesc de ea din cand in cand si taare as vrea s-o recitesc sa vad daca mi-ar mai place)
cartea se numeste ori ceva cu intalnirea, intalniri, intamplari. in tot cazu' incepe cu i :)
autoru' ori ceva cu Cezar, Cezarescu sau Petre, Petrescu, daca nu chiar Ispirescu da' nu Petre.
salutari de la tant Roza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Adeluctz, Dupa cluurile tale despre Petresti, Cezaresti si multe i-uri, as fi zis ca-i "Intunecare"...da' aia parca-i din primu' razboi mondial?! Mare lucru nu mai tin minte din ea, da' stiu ca ma adormea frumos :) N-o fi totusi vorba de "Bietu' Ioanide" ??

Facui research cu ratele prin familion, si nimeni, da' nimeni n-are nici cea mai vaga idee de ce fu numit Donald, Anders!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Citat:
cartea se numeste ori ceva cu intalnirea, intalniri, intamplari. in tot cazu' incepe cu i :)
autoru' ori ceva cu Cezar, Cezarescu sau Petre, Petrescu, daca nu chiar Ispirescu da' nu Petre.

M-am gandit si eu la "Intunecare", dar si la "Cronica de familie" de Petru Dumitriu. Asta nu incepe cu "I", dar tocmai a aparut primul volum la Jurnalul National, sunt 3 in total si ma gandeam sa vi le semnalez, mie mi-au placut f mult. Mi le-a recomandat cineva la "Clubul cititoarelor" si acum cativa ani m-am dat peste cap ca sa fac rost de ele; a meritat!

Mergi la inceput

lilutz, Teodora, multzam!
cred ca e vorba de Petru Dumitriu, da' numai daca unu' din volume (sau macar un capitolash acolo)are subtitlu' ceva cu I si daca vreun personaj se numeste Cezar (ca de undeva l-oi fi scormonit io pe Cezar)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Citat:

lilutz, Teodora, multzam!
cred ca e vorba de Petru Dumitriu, da' numai daca unu' din volume (sau macar un capitolash acolo)are subtitlu' ceva cu I si daca vreun personaj se numeste Cezar (ca de undeva l-oi fi scormonit io pe Cezar)

Adela, ma amuz de nu mai pot! :)))))
Am luat cele 3 volume la purecat, capitolele sunt numerotate cu cifre, dar "Indexul" e cu I. :) Am gasit si un Cezar Lascari.

Mergi la inceput

Teodora, bun si I de la Index :)
poate ma-nvrednicesc si comand Cronica de familie, da' numa' dupa ce ma'c in pivnitza si cotrobai prin cartoane ... si uite asha dezvaluii si ca "biblioteca" mea e-n pivnitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:

buflea iti recomand o carte de Marianne Fredriksson - Anna, Hanna si Johanna. in engleza ii zice Hanna's Daughters, in romana nu cred ca a aparut.

Mvai Adela ce bine suna cartea asta ... o sa o citesc neaparat .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Am socotit eu gresit sau vinerea asta se anunta noua tema?

Orshcat, Laura, pregateste-te!

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Am socotit eu gresit sau vinerea asta se anunta noua tema?

Orshcat, Laura, pregateste-te!

Trouve avant de chercher

Asa repede? Eu inca nu am primit cartea de la tema asta [:((].
No, dar daca trebuie sa mergem mai departe .. mergem! Eu stiu deja ce tema propun .

Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput