Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (107)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinica09 spune:

Multumesc mult pentru raspuns,fetelor.Merg azi la dr ginecolog pe la 17.00.Mi-e teama sa nu fie salmonella sau alte bacterii pentru ca fac febra.Va spun ce a spus dr,diseara.

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristinica09

Multumesc mult pentru raspuns,fetelor.Merg azi la dr ginecolog pe la 17.00.Mi-e teama sa nu fie salmonella sau alte bacterii pentru ca fac febra.Va spun ce a spus dr,diseara.

28+

Asteptam vesti bune

29+ Mihnea
aniversarea nuntii noastre

“Cand ai un copil este ca si cum ai spune: m-am nascut, am gustat din viata si am constatat ca este atat de buna ca merita sa fie înmultita.” Milan Kundera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

uite ce am gasit eu despre enterocolita in sarcina si despre tipul de tratament administrat...sper sa iti fie de folos:

Din clipa cand devii mamica, trebuie sa stii ca vei avea mereu de luptat cu un inamic greu de invins, daca nu intervii rapid si in forta: diareea acuta. Ea provoaca deshidratare si urmarile sunt dintre cele mai serioase.Afectiunea este mai frecventa in anotimpul calduros, cand circulatia microbilor este mai mare. Ea poate fi provocata fie de agenti microbieni (Escherichia coli, Shigella, Salmonella), fie de virusuri care se dezvolta in intestin (enterovirusuri). In unele cazuri, sunt implicate greselile alimentare, dar diareea poate fi provocata si de medicamente cum ar fi antibioticele cu spectru larg, laxativele, activatoarele peristalticii intestinale.

Simptome
Gastroenterita acuta sau virala debuteaza asemanator unei "raceli", iar ulterior, prin afectarea mucoasei gastro-intestinale, apar varsaturile si diareea apoasa. Este vorba despre o diaree acuta atunci cand scaunele sunt apoase sau semiconsistente, particulare ca aspect si miros ("miros ofensiv") si depasesc 4-5 pe zi. Diareea infectioasa se poate asocia cu stare febrila, scaderea apetitului, varsaturi, crampe."Prima urgenta in tratamentul unei enterocolite o constituie inlocuirea sarurilor eliminate prin diaree si varsaturi. In formele usoare si medii de diaree acuta, aceasta se face pe cale orala, cu solutii de electroliti tip Gesol, care contin sodiu, potasiu, bicarbonat si glucoza. Daca e o forma grava, Gesolul se administreaza perfuzabil, in spital. In primele 3-4 ore, se dau 10-20 de mililitri/ora de Gesol pentru fiecare kilogram de masa corporala.In acest interval,gravida trebuie vazuta de medic. Acesta stabileste "ratia", astfel incat volumul de solutie sa nu depaseasca doua treimi din ratia de lichide pe 24 de ore. In rest, va fi administrat ceai glucozat, pentru a evita incarcarea cu sodiu, substanta care poate duce la hemoragie cerebrala. In formele grave si medii, este obligatorie antibiograma, pentru precizarea cauzei si stabilirea tratamentului specific. Enterovirozele nu raspund la antibiotice, ca si diareea acuta, ale carei cauze sunt greselile alimentare sau administrarea unor medicamente. "In formele usoare pot fi date asa-numitele eubiotice intestinale. Ele sunt bine cunoscute, dar au anumite dezavantaje.O varianta medicamentoasa care nu se absoarbe din tubul digestiv este Ercefuryl-ul. Acesta are actiune locala ce respecta echilibrul intestinal, adica flora bacteriana normala, atacand insa numai germenii patogeni si normalizand numarul de scaune.
Tratamentul mai cuprinde si o serie de preparate ce vizeaza combaterea febrei, a varsaturilor (cu metoclopramid), dar si folosirea unor preparate medicamentoase cu efect antidiareic. Daca unele preparate antidiareice folosite la adult sunt contraindicate la gravide exista acum si unul (Smecta) care nu are contraindicatie , este bine tolerat si lipsit de efecte adverse, contribuind la scurtarea unui episod diareic cu cel putin 1-2 zile, indiferent de cauza si forma clinica.

Reluarea alimentatiei
Infometarea prelungita duce la prelungirea diareei. In etapa urmatoare vor fi introduse alimente care sa contina proteine, chiar dupa primele ore. Alimente considerate pana acum "antidiareice" (supa de morcov, orezul, etc.) sunt hipocalorice si lipsite de proteine.

In general, se recomanda ca realimentarea sa se faca cu un preparat dietetic (fara lactoza si sarac in grasimi).

Lavi, 32+ mami de Rares Cristian

Au mai ramas 8 saptamani de vis!

Camera lui Rares
Poze
HainuteRares

HaineRares2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelix spune:

BUNA DIMINEATA LA FETE
SA VA POVESTESC CEVA CIUDAT:
1 aseara am stat in cada vreo 10 minute in apa putin fiebinte
2 dupa ce am iesit BB-ul s-a lafait in tot abdomenul meu de vreo 10 oro, miscari cam energice
3 m-au apucat niste dureri cam ca la crampe stomacale.
4 am uitat sa spun ca am mancat niste fasole cu ciolan afumat..si alte tampenii

INTREBAREA MEA ESTE: OARE AU FOST DURERI CAUZATE DE CONTRACTII, NU MA REUSIT SA CRONOMETREZ NIMIC..DAR PAREAU A FI CRAMPE?

am luat primul NOSPA din perioada sarcinii

LORELIX DANIEL 32+ TRIMESTRUL III
sa fie SANATOS!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Tare ma intreb ce face Andre... ca o asteptam cu drag...

monis 33
acum si cu poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

neata burtici
mama, dar cat ati scris in week-end... si a mai aparut un fulgusor, sa-i dea D-zeu sanatate si sa fie totul bine.
cam repede apar fulgusorii, nush daca a nins vreodata in septembrie...

CAMY - LA MULTI ANI! sa ai parte de tot ce-i mai bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorelix

BUNA DIMINEATA LA FETE
SA VA POVESTESC CEVA CIUDAT:
1 aseara am stat in cada vreo 10 minute in apa putin fiebinte
2 dupa ce am iesit BB-ul s-a lafait in tot abdomenul meu de vreo 10 oro, miscari cam energice
3 m-au apucat niste dureri cam ca la crampe stomacale.
4 am uitat sa spun ca am mancat niste fasole cu ciolan afumat..si alte tampenii

INTREBAREA MEA ESTE: OARE AU FOST DURERI CAUZATE DE CONTRACTII, NU MA REUSIT SA CRONOMETREZ NIMIC..DAR PAREAU A FI CRAMPE?

am luat primul NOSPA din perioada sarcinii

LORELIX DANIEL 32+ TRIMESTRUL III
sa fie SANATOS!

Dupa ce ai luat no spa s-au atenuat durerile??? AAA...si inca ceva...in perioada in care ai simtit crampele respective, aveai burtica tare...ca e posibil sa nu fi fost contractii, ci numai crampe...care is obisnuite

Lavi, 32+ mami de Rares Cristian

Au mai ramas 8 saptamani de vis!

Camera lui Rares
Poze
HainuteRares

HaineRares2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Daaa, asa e, o asteptam pe Andre sa ne povesteasca cum a petrecut wee in formula completaa-ar merge acu un emoticon de ala care isi freaca manutzili de nerabdaree
Si Ramonika, care cred ca e inca in recuperari la citit din urma..
Si Avalon, Adriana, RamonaCopot, Tinonino, Camy(-chiar daca e ziua ei-tre sa dea de bauuut, sa ne destrabalam si noi nitzel ) Krelia(cred ca e la munci, mai greu sa ne urmareasca..), Simona, Simina, Broscuta, Miramar, Miany, Rgagapie-care se lauda ca intra in concediu si are mai mult timp liber, Lacramioara, Elenic, Ralia..ohoho si cate fete mai lipseeeeeeeeeeeeeeesc..

Laura, 33+ Mara Teodora
AMR 7 saptamani !!
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona9999 spune:

Lavinutza, imi pare rau de accidentul tau, dar tare ma bucur ca tu si bb sunteti bine acum, stai si tu linistita, si ai sa vezi ca totul va fi bine

Camy ma bucur ca totul decurge bine, si ca te simti Ok
si nu in ultimul rand, cel mai calduros LA MULTI ANI !!! SA FII SANATOASA SI FERICITA ALATURI DE BB FLAVIUS

Monis5 e mai greu cu coloana acum, bb incepe sa fie mai greu, sisa se simta mai tare...., dar mai e putin si ajungem la termen, Doamne ajuta

Shtephy cum ai tu cate o vorba buna pt fiecare, parca ai fi mamica noastra buna, a tuturor. Sanatate multa si tie

Miany75 nu stiu cum faci tu Gym. Eu am descarcat exerxitiile pt gravide care le-au postat fetele si fac si eu cate o bucatica de acolo. ieri am facut vreo 10 min, si cam obosisem. si mie mi se intareste burtica, cateodata mi se pare ca sta toata ziua asa....... asa ca asa vrea sa fac mai mult, da mi-e cam fricutza. daca poti sa faci, toata admiratia mea si mult succes

Si eu tot pt fulgusori sunt

cea mai fericita cu 32+
sa fim sanatosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pirelia spune:

Revin si eu din week-end.

Pe Alexa o felicit pentru nasterea fetitei, ii doresc sa fie totul bine, micuta sa ia mult in greutate si sa plece cat mai repede acasa.

Deja incep nasterile pentru noi si eu nu sunt pregatita deloc. Nu am facut nici un fel de cumparaturi pentru spitalizare.
Mi s-a spus ca nu voi avea camasa mea de noapte ci pe cea oribila de la spital. De asemenea, dupa nasterea naturala, 1-2 zile nu voi purta chiloti pentru a-i usura medicului controlul la „doamna". Nici copilul nu va purta haine de acasa ci doar pe cele de la spital. Nici tampoanele de vata nu trebuie sa le pregatesc dinainte ci le vor face acolo, cu materialul meu.

De miercuri o sa intru foarte rar pe forum pentru ca ma pregatesc de cununie: curatenie, rochita de cusut (croita este deja), cumparaturi, prepararea aperitivelor, etc. Rochita cred ca ar trebui sa o termin in seara acesta pentru ca daca nu iese bine sa plec in comert sa caut una.

Lavinia, te inteleg cu zdruncinatura. Am cazut si eu duminica, dar norocul meu este ca am arucat tot ce aveam in maini si inainte de a da cu fundul de pamant am pus mana sa mai atenuez din impact. Oricum am stat cu gandul doar la „sa nu fi patit Oana nimic" si nu m-am linistit pana nu am simtit-o miscandu-se in burtica.

Pupacesc toate fetele si burticutele.

Viitoare mamica in culmea fericirii 29+ (27+) Oana Petra

Mergi la inceput