Puiuti de Randunici 2008!! (312)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

stolul

Nu am timp sa raspund fiecareia, dar vreau sa va povestesc cu ce ne ocupam noi zilele astea, ca poate va ajuta.

De ceva vreme, eu am un pitic pe creier, cum ca Zana nu aude bine. Toti mi-au spus ca sunt nebuna, ca nu are copilul nimic... Noroc ca nu mi-am batut capul si i-am ignorat complet.

Azi i-am facut o programare la niste teste de auz. Se uita la ea in urechiuse, si imi spune ca are dop dens de ceara in ambele urechi! Si ca este mai mult decat probabil ca scaderea auzului sa fie datorata acestor dopuri. Aude infundat si nu toate sunetele.
Asa ca maine ma duc la Gr. Alexandrescu la medic, sa-i scoata dopurile. Si pe urma mai vedem.

M-a intrebat si cate cuvinte spune, si mi-a spus ca numarul (relativ) mic de cuvinte poate sa fie tot din cauza auzului slabit. Asa ca...

inapoi la munca.

Raluca mamica de Sanziana

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns somnorica spune:

Revin, ca am reusit sa adorm balaurul.

Nico, cred ca tu te intrebai daca nu au treburi de facut austriecii de sunt asa zen. Iti raspund: nu au. Majoritatea nu gatesc. De aceea s-au inventat semipreparatele, snitel gata de aruncat in tigaie, fulgi de piure, fileuri si degetele de peste, cartofi gata taiati pentru prajit, supa la plic si conserva, etc. In 10-15 minute ai pregatit masa: supa, cartofi prajiti cu snitel si salata de varza din raft, iar ca desert o inghetata sau o budinca la pahar. Pentru curatenie, calcat, frecat si alte alea, angajeaza o romancuta sau o rusoaica pe care o platesc cu 7 euro pe ora. In 3-4 ore, de 2 ori pe saptamana, ai casa luna, si unghii perfecte.

Mimo, eu inca functionez,pentru ca la 10-10,30 sunt in pat pe langa balaurut. Ce departe sunt vremurile in care stateam pana pe la 12-1 ca sa ma uit la filme.... M-am babit, ce sa fac.

Clau, cu cea mai mare placere.

Va sarut.

Robi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Bubu, am vazut si eu bulinuta mica, e perfecta! Seamana cu mami iar mami seamana foarte bine cu tine, niste frumoase, ce mai. Am vazut si pozele de la party, ce bine s-au distrat baietii.

Mimo, spor la bucatareala.

Ramo, sigur am pierdut iar ultimele poze sau filmulete cu Andru. Mai poti sa pui odata?

Aaaa, nu mai stiu daca am zis ca am vazut si dansatoarea crengutei ce frumos se misca ea din nou! Bravo Andra mica si scumpa.

Raluca, e bine de stiut, iar cel mai important este de stiut ca trebuie sa ne urmam instinctul. Daca simtim ca ceva nu este in regula, fuga la ceva investigatii din timp.

Eu acum simt ca trebuie sa merg la control cu ochii, nu vad prea limpede si nu cred ca o sa se indrepte situatia stand asa...

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=4" target="_blank">VOTATI REBECUTZA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

kya, foarte bine ca ai actionat daca ai avut o indoiala. Anturajul imediat al copilului este primul care poate ridica suspiciunea unei hipoacuzii. Orice carte de pediatrie subliniaza ca medicul trebuie sa ia cat mai in serios ingrijorarea unui parinte care crede ca (,) ar avea o problema de auz.
Da, dopul de cerumen da acele sunete infundate/estompate si poate fi o cauza de intarziere in vorbire sau de o stalcire a cuvintelor. Asta nu inseamna ca tot "puturosul" sau "alintatul" la vorbit trebuie dus in dinti la ORList. Suspiciunea unui deficit de auz o ai cand copilul nu reactioneaza la zgomote mai mari sau mai mici care tie de exemplu iti determina o tresarire sau cel putin un intors de cap. E varsta curiozitatii la ei si daca nu intorc capul spre o motocicleta ce trece huruind sau spre masina de spalat ce isi incepe centrifugarea etc etc atunci poti consulta un ORList. Sau poti face un test cu o melodie ce stii ca lui ii place. Ai dovada ca pe volum mai mare copil reactioneaza, danseaza, etc. Pune dintr-odata (fara ca el sa se astepte) aceeasi melodie pe un volum mai mic (auzibil inca de tine). Daca chiar ii place melodia si totul e ok cu urechile ar trebui sa reactioneze si la un volum aproape "de shoptit".
Raspunsul la comenzi, la strigarea numelui nu prea e chiar un criteriu la varsta asta caci de cele mai multe ori sunt incapatanati si fac pe dos ceea ce le ceri sau sunt prea absorbiti cu o pozna ca sa te mai bage in seama cand ii strigi.

Legat de cerumen, stii de unde e dopul. Betisoarele de urechi sunt vinovatul. Cerumenul nu e kk (cum ar spune maica'mea) ci este protectia conductului auditiv fara de bacterii. Betisoarele ar trebui folosite dupa baie doar ca sa se stearga partea exterioara (vizibila) de apa si de kk scurs din ureche. Folosite incorect fie imping cerumenul spre timpan rezultand dopurile respective fie indeparteaza riguros cerumenul lasand conductul auditiv descoperit, fara protectie, susceptibil la infectii, ducand la otita externa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Gecko mie mi-a dat de gandit gestul pe care-l facea ea cand se juca cu jucarii care cantau, scoteau diverse sunete - mai mereu si le ducea la ureche (ca si cum nu le auzea bine).
La vocea mea cand o strig raspunde cand are chef, pe asta intr-adevar nu pot sa ma bazez. In masina la radioul dat tare reactiona (canta, dansa), daca il dadeam mai incet nu mai reactiona. E adevarat ca era si zgomotul de afara, era absorbita de jucariile ei... Nici nu stiu. D-aia am dus-o la control.

Iar cu cerumenul, culmea e ca eu nu folosesc betisoare de urechi! Daca poti sa crezi, am aceeasi cutie cumparata de cand s-a nascut aproape plina. Tocmai pentru ca stiu ca pot face mai mult rau decat bine, dupa baie nu o sterg decat cu coltul prosopului, si mai mult pavilionul extern al urechii. Si totusi uite ca s-a format dopul. Tehniciana de la cabinet mi-a spus ca la copii mici se formeaza des dopuri de ceara, pentru ca e foarte ingust canalul si imediat se blocheaza.

Raluca mamica de Sanziana

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

Kya, asa este, au canalul mai ingust si este mai usor sa fie obstruat. In plus, la febra, temperatura inalta, productia creste si datorita temperaturii ridicate cerumenul se inmoaie si este mai usor de modelat (fiu'miu isi baga tot deshtul aratator in ureche...deh...cap mare...urechi mari).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.

Clau
, eu pateam asa, sa ma doara ochii dupa o perioada lunga de nefolosire a calculatorului/laptopului (mai ales cand reveneam din concediu, la serviciu). Trecea dupa o vreme, cand proababil incepeam sa ma reobisnuiesc...

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca2107 spune:

Am vazut bebelina frumoasa de sora Bubulinei, chiar ca semana cu mami foarte bine.
Foarte interesant subiectul cu betisoarele Kya . Ma intreb acum, oare sprayul acela Humex sau Audi....cum s-o mai chema, pentru urechi nu e bun si pentru copii? Ai mei ziceau ca si-au luat si ca sunt multumiti. Maica-mea chiar nu mai auzea cu o ureche, probabil avea un dop de ceara si dupa ce l-a folosit a zis ca aude super.

Raluca - mami de Briana Maria (06.06.2001) si Sabin Matei (13.03.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=831d37be48d348ed78a9b4&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj primul anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramo_cata spune:

kya f bine ai facut...hmm eu nu am folosit niciodata betisoare de urechi pentru andru,niic macar nu am cumparat..il sterg doar in exterior si dupa baitza il streg cu coltul prosopelului...

ariel bine ai revenit...poze poze,poze...super concediu .super vaporas cu fund de sticla..

olgutule ma bucur ca sofi e mai bine.. si multa sanatate

ralucasp f tare iorgos..

pentru cela mai frumos accidentat de ma'sa

luny,nico,somnorica imi pare rau pentru noptile voastre albe pentru bufniteii mici

clau pentru tine ultimul filmulet ... http://www.onetruemedia.com/shared?p=990e4c7ff68b181f50ff6d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url si ai grija de tine..lucrezi la calculator ?asta poate sa fie cauza

diseara vreau sa mai pun un filmulet sa vedeti o zvarluga incaltata

RAMI mamica fericita de puiutz mic si iubit ... ANDREI

http://community.webshots.com/user/ramonika8128

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Gata, am pantofi movalii Am gasit la Batta, misto rau
Le-am facut si poze si la rochita , dupa ce culc piticii vi le arat

Raluca, ce scump e puiul mic cum te striga si cate zice el pe greceste Multumim pentru urari!

Gecko, sarcul bursucel...pup si eu caputz spart L-a cusut?

Kya, f. bine ai facut ca ai fost la dr! eu folosesc betisoare, dar cat mai exterior, ceara aia care se vede le-o mai sterg. Incerc intotdeauna sa nu bag inauntru...plus ca le folosesc rar, tot prosopul e de baza si la noi.

Clau, succes la concurs!!nu ne-arati si noua cat ai fost de mumoasa la botez?

Ma duc sa-i culc, apoi ma apuc si eu de gatit...si zau daca stiu prea bine ce...am un castron mare cu peste salau, prins de cumnat la balta si o sa le fac ciorbita de perisoare din peste, niste chiftelute din peste cu orez...cred...vad eu ce mai inventez...

Fug si revin!

Mergi la inceput