Ghiocei de Martie-Aprilie 2009*(72)*

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mababei spune:

Monnvas, cum i-ai dat gulia? In supa alaturi de alte legume sau separat, gen piure de gulie?

Provista, ziceai ca-i dai peste puiului tau! Ce fel de peste?

mihaela, mama de nazdravan Calin Cristian. din 14 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns provista spune:

Citat:
citat din mesajul lui zaizak

Provista eu i-am dat in primele 3 luni,am nascut pe 26 martie eu,dupa care dr mi-a zis sa nu-i mai dau in lunile de vara,cred ca incepem iar pe 26 acum,ii dadeam 5ml/zi timp de 10 zile pe luna. Daca tot ti-am raspuns spune-mi si mie cum ii faci tu supa la bebe al tau,eu i-am dat pina acum leg (morcov cartof telina dovlecel)pasate si de 3 ori pe sap puneam in ele carne de pui sau vita.Supa e una si piureul de leg e altceva ca nu prea inteleg nimic. MS

merci, in sept, oct si nov mi s-a spus si mie sa ii dau 10zile/luna cate juma de fiola pe zi
referitor supa: pun toate legumele in apa care clocoteste vreo 45min, dupa care le pasez(ca un piereu mai moale iese ca o pun in bubu) toate legumele, pana azi scoteam ceapa, azi nu am mai scos-o. fierb carnea separat o pasez cu blenderul si putin amestecata cu supa. intai pt deschiderea apetitului ii dau supa(pireu) apoi carnea si la urma banana(desert)
eu stiu ca supa ce zeama de la fiertura de legme si piure e cel pasat
mai poti fierbe toate cele, pui putina zeama deoparte ca fiind supa, apoi pasezi si e pireu.

Simona mamica dragastoasa de Dragos (28.02.2009)
dragos tea mea
varsta Dragos
ora exacta

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mababei

Monnvas, cum i-ai dat gulia? In supa alaturi de alte legume sau separat, gen piure de gulie?

Provista, ziceai ca-i dai peste puiului tau! Ce fel de peste?

pana acum i-am dat salau, prins de tati

dragos tea mea
varsta Dragos
ora exacta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Dyana, multumesc de raspuns. Din pacate, la farmaciile din Moldova nu a ajuns inca...Mababei, ma gandeam si eu sa il congelez cubulete mai mari sau felii mai groase. Ups, nu stiam de brocoli, eu chiar am citit intr-o carte despre diversificare ca se poate da de la 4 luni la bbi impreuna cu un cartof fiert.Adee, la noi medicul de fam nu comanda vaccinul Fetele, noi iesim la plimbare, oricum e slabuta activitatea pe aici, cred ca profitati din plin de ultimele zile frumoase de toamna.Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput

iesim si noi afara la plimbare(bb) la cumparaturi(mami)... acum cat mai e frumos si soare.

dragos tea mea
varsta Dragos
ora exacta

Mergi la inceput

Noi n-avem dinti, desi am recunoscut simptomele celor care ati trecut prin asta si la Calin. Trecura si balitul, si nervozitatea, si scaunul mai moale si mai acid, si rontzaiala, si trezitul noaptea, si plansul prin somn, dar nu ne lasara si noua in urma un zimtzuc. Sa vad daca mai am nervi cu serviciul asta pentru inca o tura cand va fi sa vina de-adevaratelea. Sau poate o sa apara pur si simplu ( vrabia malai viseaza...)

Aaaa, din week-end-ul asta mergem de-a busilea! Adica merge cate 5-6 metri fara sa mai ia burti de covor/parchet. Apoi se odihneste www.flickr.com/photos/gravidutza/3941395028/" target="_blank">ceva de genul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui aris26
fetele daca mai comparati borcanele cu mancarea uscata de caini o sa ajung sa-i dau doar borcanele. eu sunt de parere ca nimic nu este mai bun decat mancarea speciala pentru caini(e adevarat ca ai mei nu mananca decat royal sau eukanuba). nu le comparati si voi cu darling sau pedigri caci la 9lei borcanul sunt chiar mai scumpe ca royal caninul

stiti care e marea mea dilema? problema cu borcanele vs mancare gatita sta cam asa. eu vreau ce e mai bun pt copilul meu,asa ca ash alege sa-i gatesc eu ca sa fie proaspate daaar la noi nu gasesti bio,ci doar legume din ecuador,pere din cile,mere din portugalia etc(astea cum rezista fratilor proaspete si frumoase 3 saptamani pe vapor?)...borcanele na,nu sunt eu fan al mancarurilor gata facute dar sigur sunt din culturi bio selectionate. deci? cum e mai bine?ideal ar fi sa imi fac gradina si sa cresc eu tot. hmmmm...suna tentant deja...deshi am facut analiza solului la mine si e plin de nitriti

Eu kiar la alea ieftine ma gandeam...

Pentru Adelake sper sa reusesc sa ma descurc o buna perioada cu kestii "bio" de la bunici. Totul combinat cu mere, desigur, ca de-alea aveeeeeem pentru toata odiseea. Noroc ca ii plac.

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

Mergi la inceput

La multi ani sarbatoritilor zilei: Delia Ioana Victor Andrei Vicenzo Stelian Costin

pentru mamici!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui zsuzsu
ati mai facut careva cerealele cu lapte de mama sau doar cu apa daca pe instructiuni scrie apa si are in compozitie formula?
si ar avea ceva daca in loc de apa as pune lapte?
sau numai pe alea pot care se pot face cu lapte?

Cele care contin formula se fac doar ca apa, daca pui lapte o sa ii suprasoliciti inutil rinikii. Cu lapte de mama se pot face cele de la Nesle, care nu contin lapte. (ma rog, si altele, noi pe-astea le folosim)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anamariame
Eu nu stiu ce retete sa ii mai fac Evei. Incerc sa ma inspir de la voi. Ea mananca dimineata mar cu para, la abur, iar dupa-masa legume: cartof, dovlecel, morcov, brocoli, patrunjel, pastarnac, in diverse combinatii. Cred ca maine ii dau rosii. Vinete avem voie?

Am luat piersici si nectarine, sa ii dau. Nu am incredere ca-s din Romania, dar na, asta e...Oare se pot congela? Si dovlecel cum se congeleaza, stie cineva?

Vinetele sunt greu digerabile, nu cred sa avem voie prea curand.

Eu am pus la congelator cateva borcanele de piure de piersici sa le am la iarna cand nu o sa am decat mere... Dovlecelul se taie cubulete, se opareste si se congeleaza. Eu pun(eam) si pentru noi, am pus si pentru Adela cateva paketele mai mici.

Mergi la inceput