LMA-Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007(334)
Raspunsuri - Pagina 22
rodicamaries spune:
Multumesc Sabina
am wrap, o sa incerc si asa.
.....................................................
mamica de Dariusica (19 sept 2007)
si de Emanuel(24 aug 2009)
ceamica spune:
Mada felicitari ! Sa fie totul asa cum iti doresti!
Yaia
sa-ti traiasca sotul sa fie sanatos si sa fiti impreuna 100de ani de acum in colo cel putin! Mi-a placut varianta casatoriei spusa de tine si de Nana 
Sa stii ca eu tot ma incapatanez sa spun ca-i baiat
, da' pana la urma sa fie ce vreti voi !!!
sa-ti aline un pic din greata
Gabriela felicitari pentru caruciorul roz si imi place numele ales!
ma bucur ca Sara
e mai bine
Erina

Greyeras las' ca te alerg eu .....
la noi minunatul inca horcaie , abuzam de batista bebelusului ca nu avem ce face si ne rugam sa nu mai produca . Eu sunt mai bine , m-am mai dres aseara c-o dusca de gin .Si-a facut efectul sau e evolutia bolii.
Am ramas fara telefon -mi l-a aruncat in wc si ma striga de zor mami totontonu' apaaa si nu intelegeam ce vrea. Asa ca mamici atentie la telefon ![]()
Zi usoara mamicilor pe baricade !
sigur am mai uitat pe cineva
gabitz78 spune:
ziua buna tuturor.
scurt, ca nu-mi vad capul de treaba.
papanash - felicitari pt masina.la cat mai multe drumuri si fara incidente.
gabriela - felicitari pentru bebedoi fetitza.

yaia - cum a zis si sabina..subscriu...referitor la ghimbir.
stef e bine cu scoala, inca ii place, dar avem o problema cu temele.se grabeste si greseste.
trebuie sa mai lucram la aspectul asta.
va pup.
Erina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sabina Erina, eu am vrut sa spun cu totul altceva. Si anume ca nu se intampla nimic rau daca nu merge la masa la gradi, atata tot. |
Ai spus ca nu intelegi de ce are nevoie sa socializeze la masa un copil de doi ani si ti-am explicat. Am mai spus ca as putea considera si varianta cu programul fara masa de prinz.
| citat din mesajul lui Sabina Am citit si eu o groaza si rezultatul e ca nu gradinita e cea care ajuta copilul sa fie sociabil, ci cu totul si cu totul alti factori, cel mai important fiind increderea in sine, care se realizeza strict in relatia cu parintii.Aia insemna "are nevoie de mama si de tata", nu altceva. Restul vine adiacent, secundar. |
Deja prin faptul ca nu plinge neconsolata (dar asta nu inseamna ca nu se desparte greu de mine in diminetile cind o duc eu) demonstreaza un anumit grad de independenta, isi asuma responsabilitatea pentru ce face spunind scuze, incerca sa faca tot felul de lucruri noi si e mindra cind reuseste sa faca ceva nou, nu are crize de frustrare dese, deci se controleaza destul de bine eu zic ca are deja un grad bun de incredere in sine.
| citat din mesajul lui Sabina Nu decizia de a o da la gradi era pusa in discutie aici, pt ca in fond si cele cateva ore pe zi pt mama sunt extrem de importante, de aia m dat-o si eu pe Sofia la 3 ani, pt ca trebuia sa am un pic de timp pentru mine, ci chestia asta cu socializarea care e exagerata si nefondata dpdv stiintific... |
Probabil daca am fi avut o familie cu copii de virsta Dariei sau un grup de prieteni ar fi suplinit acest fel de socializare.Si mai spun inca odata. Speram cagradinita sa ofere macar cele doua lucruri de baza: pretuire sau redirectionare-aici ma refer la greseli etc. subiect lunggg.
| citat din mesajul lui Sabina Vroiam sa sar in apararea acelor copii care se adapteaza greu la gradinita, si sa subliniez ca NU e vina lor, ca e perfect normal, ca de fapt ei sunt norma, cei care plang, protesteaza etc. pentru ca pana la 3-4 ani nu se formeaza eu-l, personalitatea, increderea....abia DUPA aceea vorbim despre adevarata socializare. |
Sper ca nu ai vrut sa sari in apararea copiilor care pling in compartie cu Daria care nu plinge. Nu am spus niciodata ca nu e normal. Am scris ca adaptarea poate dura pina la 5 saptamini chiar mai mult. Sunt si copii de 5-6 ani care pling in primele saptamini. Asta nu inseamna ca au ramas la stadiul de dezvoltare de la 3 ani ci doarca le ia un pic de timp sa se readapteze la o alta rutina.
| citat din mesajul lui Sabina In plus, am avut mereu senzatia ca oscilezi intre ceea ce crezi ca e bine pt Daria, si realitatea de pe teren, adica o gradi unde tipa la copii.... |
Cu realitatea m-am confruntat abia acum. Astazi spre exemplu totul era calm si frumos-cred ca si o discutie cu directorul ar rezolva unele lucruri dar convingerea ca Daria are nevoia de compania-uite nu mai spun socializare- copiilor a fost puternica si ramine aceeasi.
| citat din mesajul lui Sabina repet, nu decizia de a o duce la gradinita o discut, fiecare le stie pe ale lui, ci ideea asta cu socializarea la 2 ani o combat. Asta e, raman categorica, Nu e esentiala pt dezvoltarea armonioasa a unui individ socializarea intitutionalizata, la varsta doi ani:))) Acu, serios, voi chiar credeti ca ii e mai bine unui copil la gradi decat cu mama acasa? (la 2 ani, si nu cu bona...ci cu mama) as fi chiar interesata sa stiu argumentele.fara patimi:))) |
Bineinteles Sabina mai ales daca in cele patru-cinci ore timpul cit ar fi stat la gradinita, mama se ocupa intradevar de copil, nu e cu mintea aiurea, preocupata sa faca curat,mincare ci danseaza cu copilul, face puzzle-uri, citeste carti, face crafturi. Daria nu se joaca singura iar asta am facut impreuna pina acum. Bineinteles ca sunt de 100 de ori mai buna decit orice educatoare mai ales ca am si experienta intocmirii de manuale pentru copii din scolile internationale japoneze dar dupa doi ani am vazut ca Daria isi doreste si prezenta altor copii.
Sunt sigura ca multe dintre familii s-ar adapta sa se descurce numai din salarul tatalui (nu vreau sa redeschid aici discutia asta pentru ca e prea complexa) dar fiecareare alta viziune despre ce e bun pentru el sau copilul lui.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo [/quote]
-------------------------------
Erina si Daria (18.09.2007)
14+Fericirea este o optiune. Alege-o!!!
Erina spune:
Rodica scriu repede ca l-am vazut si eu pe Darius care e superb! Mi-a placut mult ca a ramas fidel crezului de morosan.
Sunteti o familie minunata. Bebelusul e asa frumos!!!Ai povestit absolut superb despre cum e cu doi copii! Sa iti traiasca!!!
-------------------------------
Erina si Daria (18.09.2007)
14+
Fericirea este o optiune. Alege-o!!!
aandreea27 spune:
salutare tutror.
in primul rand vreau sa urez la multi ani tuturor sarbatoritilor acestor zile,cu multa sanatate,veselie si noroc.
noi suntem oarecum mai bine,azi noapte si azi nu a mai facut deloc febra,si-a recapatat vioiciunea,nici muci nu prea mai are,sa vedem ce ne zice maine,mergem la medlife sa ne mai curete urechiusele.
din nefericire,m-a apucat pe mine raceala,ma doare capul de mor plus gatul,stitit vorba aia cate bube rele....
.
ema ptr mine este cel mai dragutel cra cra cra
.avem niste pozici pe mail-ul comun nici acum nu stiu cum sa la pun aici.mea culpa.
cat despre intalnire,eu sunt pentru,de abia astept sa ne cunoastem.
.
erina este abslout induiosator felul in care vorbesti despre copiii tai.
.cred ca va fi foarte greu sa gasesti o gradi fara plangeri,ar fi gradi ideala.
mada este o veste extraordinara.sa ai o sarcina usoara.ma bucur ca ai avut o vacanta reusita.si andu mai are accese de vorbit cu toti decibelii,dar il tine putin.e mai mult un rasfat al noi.
sabina ce mai face micuta scolarita?
cecilia ma bucur ptr cristi ca este mai bine.se pare ca toti bolnaviorii sunt pe drumul cel bun.
.
gabriela felicitari ptr micuta din burtica.sa fie sanatoasa si papacioasa.andu ia augmentin ptr prima oara,imi era teama,dar vad ca i se potriveste.pupam micuta bolnavioara.
aandreea27 spune:
nana multumim mult,multi pupici fluturasului si curajoasei lui mamici.
yaia imi pare rau ptr greturi,nu prea stiu ce sunt alea.eu nu am avut greturi,ceva ameteli,dar pofte am avut si numai de fructe.si cum am ramas insarcinata in ianuarie am mancat tone de compot.oare de asta nu ii plac lui andu?
.
rodica ma bucur ptr tine,cred ca este emotionant sa ii vezi.
ana si eu am niste zile urate rau.de abia aastept sa treaca saptamana.
ei ma duc la joaca,am ora de fotbal
.
pupici.
Sabina spune:
Andreea, sanatate!!
Erina, sunt pe graba, vreau numai sa precizez ca nu m-am referit nicio clipa la Daria, am vorbit la modul general 
Ce vroiam sa zic...Gabitz, si la noi e jale cu liniutele alea, cand am vazut pe foaie subliniat cu rosu mi s-a facut pielea gaina:), nu ca ar conta , dar asa, mi s-a parut ciudat, copilul meu care socoteste imediat in minte cat fac 38 plus 14 are greseli marcate cu rosu pe foaie la liniute ![]()
Graba mare si la ea, evident.
Asa ca Ana, Rox, emotiile cresc odata cu scoala:)))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
aandreea27 spune:
sabina multumesc.
am reusit sa bagam muciosul la nani.dar inca nu doarme,are ore de taifasuit cu mamaie.doamne cata energie are,sau am imbatranit eu
.
trec si eu la nani ca maine am zi grea la job,plus o tura de medlife.
noapte buna mamici si copilasi.
aandreea27 spune:
dar nu puteam pleca la nani,fara a ura la multi ani(mami sper sa nu fii superstitioasa),unei dulceti de greyeras.
multa anatate,noroc,sa le aduci multe bucurii parintilor tai.

ana adelina.