Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (125)
Raspunsuri - Pagina 9
aldaesme spune:
salutare,
Io nu ma plang deloc de tati nostru...noi amandoi suntem parinti nebuni cu siguranta. Amandoi avem hobyurile si tabieturile noastre pe care acum ni le satisfacem in ture. De exemplu: azi joc eu diablo, maine el starcraft, poimaine eu heroes etc. Asta pana ne mai luam un supercomputer ca sa stie bine grafica :))) Evident ne jucam cand doarme copilul :)))
Eu am intrat in faza de "creativite artistica si nu numai" si fiindca nu mai sunt doamna fara copil ca sa imi permit sa fac bijuterii si alte smecherii de genul ala, am tricotat fetei o pereche draguta de sosetute/botosei si acu' e in productie o rochita 2/3 gata. Sunt si in faza de citit cat se poate de mult si m-a procopsit mama cu un autor nou (pentru mine, ca el scrie de pe vremea lu' pazvante chioru') de beletristica, unul care nu stie sa scrie decat romane in serie si cate o serie are 12 volume. Imi place tare mult dar ma dispera ca sunt atatea volume...adica as citi si altceva dar nu reusesc sa ma desprind...
Din cauza de "timp muuult la dispozitie" creativitatea mea e echivalenta cu adio alergat pana imi trece faza asta...desi tocmai scriind acest mesaj, imi pica din nou fisa aducerii echipamentului la munca.
Asa...noi nu sterilizam nimic de la 6 luni, am si maritat sterilizatoarele. Nu prea are sens la noi, avem doua suzete pe cre le folosim foarte rar, respectiv la somn sau in masina si in rest in mare parte bem de cana, normala de ceramica...cand suntem afara din sticle cu pai.
Si nu mai mancam piureuri decat daca aia e in meniul casei. Fiindca nu mai accepta. Nici cerealele de bebelusi peste 1 an de dimineata nu le mai accepta. Prin urmare:
dimineata:
- omleta cu branza, rosii, ardei, sau alte umpluturi;
- paine cu ou (bundas kenyer);
- clatite cu mere, pere sau afine;
- paine cu unt, sunca si cascaval;
- croissant cu dulceata;
- croissant cu sunca si cascaval;
- etc. la oricare dintre astea o canitza cu lapte cam 120 ml;
La pranz, care e defapt pe la 11:
- mancarica de fasole verde cu pui;
- mancare de dovlecei cu vita sau pui (la gratar);
- paste cu sos de rosii si peste (la gratar sau inabusit cu fenicul);
- paste cu ciulama de pui;
- gulyas din carne slaba de vaca sau/si carne slaba de porc;
- snitele din iepure (muschiuletul ala) de porc cu tagilatele si sos alb;
- pulpa de iepure cu cartofi piure si sos de prune;
- pui rotisat cu cartofi la cuptor;
langa oricare dintre astea o cana de supa crema de ce este si o canita de suc proaspat de portocale. Noi nu l-am datniciodata diluat nu il dam nici acum;
12.00-13.30 e somn
Dupa-masa, cam pe la 15.00 are masa de fructe care contine cel putin trei fructe taiate in felii sau lasate intregi in functie de fruct. De exemplu strugurii ii mananca asa cum sunt, boaba cu boaba de pe ciorchine, caisele le mananca de la faz caise intregi, evident toate fructele de padure si capsunile. La masa asta mai primeste biscuiti, pandispan, salam de biscuiti (am zic eu, dar poate nu am dreptate "inventat" un salam de biscuiti fara cacao insa cu mere si banane, asta ca sa salvez biscuitii facuti cu o saptamana in urma si nemancati) sau un paharel de budinca. Si un paharel de lapte.
Pe la 17.00 mai primeste un sandwich sau latceva de rontait care nu contine zahar.
17.00-18.00 (in uikend chiar 19.00) e din nou somn
Seara pe la 19.00:
- paste cu branza;
- paste cu sos simplu de rosii;
- paste cu pesto usor;
- mamaliga cu branza si smantana;
- branza cu smantana si sunca;
- tocanitza de legume (daca as avea zacusca sigur as incerca sa ii dau);
- placinta cu varza, cartofi, morcovi sau alte umpluturi;
Interesant e ca seara dupa masa totdeauna vrea ori fruct ori leguma ori ambele. Ieri de exemplu a avut macaroane cu branza si smantana dupa care a mancat struguri cam 15 boabe din alea imense de strugure alb si o rosie.
Si inainte sa o introduc in pat ii mai ofer o canita de lapte pe care uneori o bea intergal uneori nu. La cel tarziu 8.15 e in pat!
Ah...si evident mananca complect singura. Cu doua lingurite, ca e ambidextra, sau cu o lingurita si o furculita. Da... de metal...si da...in cermaica. Desi evident i-am luat chestii de plastic...stau acolo nefolosite, mi-e ciuda putin pe mine, puteams a nu le iau s avad cum merge treaba si apoi sa decid.
Eu ma bucur ca am ajuns la faza in care nu mai are sens sa ma gandesc nu stiu cat ce ii dau. Fiindca mancand deja orice am din ce alege. Ea e o curioasa mica si ii place cand facem mancare, ii place sa guste...si pentru socatul oamenilor, fix ca ma-sa si asta mica mananca aluaturi necoapte si dulci si sarate :) Daca nu ajunge la aluat zice "da-mi" si daca a terminat zice "mai", "mai".
Face kk de doua ori pe zi si sta asa de bine la sistemul digestiv ca desi a avut de luat de curand 10 zile de antibiotic nu a primit nici un probiotic si nu a facut nici diaree nici nu si-a schimbat in vreun fel modul de a face kk.
M-am laudat? Poate, insa am zis adevarul. Sunt chiar mandra de scumpa noastra. Acu' ca a intrat in rand cu lumea si la capitolul umblat cred ca suntem bine de tot asa cum suntem.
O zi buna tuturor si sanatate maxima!
Esme
gabitzam spune:
Esme, tu esti modelul pentru mine de mamica, parol !!! Te invidiez, dar nu cu rautate, ma bucur ca tu reusesti sa faci atatea pentru fetita ta.
Vreau sa zic ca am balit eu pe aici la ce mananca ea Eu nu o sa reusesc in veci, si nici nu mi-am propus de altfel, ca efectiv nu am timp ori ma lalai aiurea. Probabil ca tu esti foarte organizata.
Si eu m-as lauda in locul tau, ca as avea cu ce
Alaturi de SEBI
aldaesme spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitzam Esme, .... Probabil ca tu esti foarte organizata. |
Eu sunt mama dezorganizarii si a haosului...dar nu cand e vorba de bucatarie (stii tu ).
Dimineata de regula ma trezesc inaintea ei ii fac mancare pana ma spal eu ea mananca. La amiaz si fructele doar in uikedn fac eu, in rest primeste de la cresa un meniu si mai variat decat ce am scri eu aici. Seara de cum ajungem acasa ii fac. E drept ca daca sunt paste le fierb dimineata, pun la frigider si seara doar le arunc in sosul proaspat. In uikend e papa full plus bucuria mea de a face pandispan, prajituri, biscuiti .
esme
Micaela06 spune:
Cand am vazut cat manaca LORELEI retrag ce am spus despre Daria , cum ca ar manca mereu, pai nu ea mananca mult mai rar si mai putin. de la ce o fi grasa, domle? glumesc desigur.
Daca ar fi sa mance dupa talentul meu bucataricesc, ar manca mult mai rar decat o face.
cleo78 spune:
hielow- am venit de la interviu - sa videm ce o iesi.
Aldaesme, eu invidiez ce mananca fiica ta. Adica vreau sa fiu fiica ta. . Si mie imi place sa gatesc, dar... pe langa tine sunt la furat. Bine, acum ma destrabalez ca tati mananca la regim: piept de pui la staniol si gata .
sa va dau neshte bancuri:
Cele trei MARI nazuinte ale barbatului:
1. sa fie asa frumos cum crede maica-sa ca e
2. sa fie asa bogat cum crede fiu-su ca e
3. sa aiba atatea femei cat suspecteaza nevasta-sa ca are
Un negru si un alb, pe malul unui lac, amandoi cu scula atarnand in apa.
Albul: - Ce rece este apa!
Negrul: - Si ce nisipos e fundu'!
- Care e culmea melcului?
- Sa fuga de acasa.
- Intr-o dupa-amiaza un vanator trece prin padure si deodata vede un tigan
legat la mijloc cu o sfoara atarnat de o craca.
Vanatorul intreaba:
- Tigane ce faci, ma, atarnat acolo?
- Uite, m-am spanzurat, vere....
- Pai sfoara trebuie sa ti-o pui in jurul gatului, prostule!
- Am incercat manca-te-as, da ma sufoc!
- In Japonia a fost inventat un aparat de fotografiat digital cu o asa
viteza de lucru, incat sunt sanse de a fotografia femeia cu gura inchisa.
- La Radio Erevan, un ascultator intreaba:
- Ce este un "titlu onorific"?
Radio Erevan raspunde:
- Titlu onorific este atunci cand sotia spune:
"Sotul meu este capul familiei"
ma duc sa sun pe Noemi, sa vaz pe unde bantuie.
o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
Simonix spune:
Neatza :)
In primul rand, io am venit ca sa confirm cele spuse de Esme - nu locuiesc cu ele (din pacate ) dar de cate ori am fost pe acolo fix asta am vazut ... si gustat Lorelei e o norocoasa (si noi, ca suntem pe lista de prieteni hihi).
Super idei de mancare - eu, pe langa faptul ca nu gatesc, nu am nici imaginatie bucatareasca "ce sa mancam azi ??"
Noi la Robertzel facem o oala cu mancare sambata - tot legume fierte + carnitza + cartof/orez - apoi le sfaramam, nu le mai mixam, punem ulei si hranim cupilul. Restul de oala bagam la congelator si saptamana mananca cate un borcanel seara. E convenabil, caci noi efectiv nu avem cand sa ii pregatim mancarea, ajungem acasa dupa 7. Cum avem deja mai multe feluri de mancare la congelator, le variem. Eu nu sunt in stare sa ma scol si sa gatesc si nici seara dupa ce il culc nu imi vine ... uneori mai face bobo cate o mamaliga ceva - dar nu chestii sofisticate. Oricum, ma resemnez ca imi mananca legume multe in felul asta. Bucatzele ii dau si mananca fara probleme, senvishuri, fructe ... insa el nu are decat 4 dinti si totusi nu il pot lasa asa ... cu ditai bucatzoiul. Sunt atenta. El nu poate manca bobii de strugure asa - se ineaca cu pielita si vomita. Deci mai asteptam, deocamdata ii decojesc. La fel si rosiile, ii iau din alea mici, ii dau, face o gaura in ele, suge sucul si apoi ori ii decojesc ori ii dau o rosie nesupta
Ah si cu sterilizarea - noi lui Robert nu ii mai sterilizam nimic de pe la 4 luni. Dar nimic - biberoane, vase etc. Nu am avut niciodata probleme din cauza asta, spalam bibe seara doar, am grija sa nu ramana urme de lapte si cam atat. Singura data cand a facut o afta a fost dupa o cura de antibiotice, si a trecut de la sine, fara sa ii fac nimic. Nu l-a deranjat.
A propos de vase - si al nostruipapa din vasele noastre, cu lingurile noastre si furculitzele. E foarte incantat si mananca mai cu spor, super mandru
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
mihaser spune:
Salut!
Inais da tot la gradi la care a mers si in anii trecuti merge...Va dati seama ca am stat de vb cu tot staff-ul...Nu stiu...cred ca pb e noua lui educatoare...asa imi spune mie feelingul...nu mi-a placut...pare exigenta...iar de astfel de persoane eu-s cam satula!
Miha da mai si pe mine ma enerveaza cu bulinele lor...mai ales cand abuzeaza de ele...Se lauda ca au experienta si nu gasesc alte metode sa pacaleasca un kinder decat bulinele alea de rahat...Iar eu nu cred nici in ruptul capului ca al meu ar fi un copil problema....Aseara cand am plecat la sport mi-a spus sa fiu cuminte si sa nu plang ...iar daca il intreb de unde sa luam bani cand nu avem imi spune ca de la bancomat.
Daca nu se rezolva o sa cautam alta gradi...e si cea a Simonei Amanar pe langa noi...s-a deschis chiar anul asta noul sediu.
Esme esti super mom...eu nu apuc sa gatesc atat...am noroc sa papa orice fel de carne si cereale...fructe la fel...La legume e mai greu...in top sunt castravetii si broccoli...Vreau sa incerc si sparanghel.
Ma duc la impachetari! Va pup!
belleane spune:
Salutare,
Esme: ma faci sa mor de invidie; Practic esti idealul meu; Pot sa vin sa ma specializez? Plizz, plizz Eu si inca cateva zeci de mamici de aici;
1. Deci unde incape atata macarica?
2. Cand ai timp sa faci atata mancarica?
3. Cand are fata timp sa mananace atat intr-o zi?
4. Cand te mai speli, dormi etc tu?
Deci eu sunt total demoralizata; Nu demoralizata terminata, dau in depresie postbona; Incerc sa-l implic pe sot in formarea bonei ca eu nu mai suport. Deja ma uit dupa cresa.
Programul nostru e asa:
8-8,30: trezirea
10:fructe sau ou ( 2 /saptamana) in zilele cu ou ii fac suc de morcov+mar; fructele cu branzica , cereale pulbere sau biscuiti;
14-14,30 supica sau mancarica: supica de pui sau vita cu toate legumele si bors. Papa cam 3 polonice +painica
in alte zile ii fac asa:
cus cus cu carnita si sos rosii
dovlecel cu carnita si sos rosu
tocanita de cartofi cu carnita
orez cu legume si rosii si carnita
fasolica verde cu sos si carnita
18-19 iaurt cu cereale sau simplu
branza cu smantana cu mamaliguta/fara
carnita cu sos sau sos de care mancam noi
rulada de pui cu painica
cascaval cu painica
piure de morcov, cartof etc
22- lapte 240 ml cu 1 lingurita cereale pulbere
06- lapte 240 ml cu 1 lingurita cereale pulbere
somnic avem asa: 22-22,30 -8-8,30 de noapte
ziua: cam 2 ore 15-17 sau 14,30-16
nu i-am dat cereale de copii mari pentru ca am incercat cereale cu bucatele si nu i-au placut. In schimb azi mi-a mancat mie fulgii de porumb din farfurie. Deci cred ca o sa-i dau si asa. Nici gris cu lapte nu mananca bine. Am incercat dar papa putin si greu. Deci pas. La noi masa dureaza cam 45 minute. E greu tare mai ales dupa ultimele aventuri cu bone. De olita ne-am dezvatat complet dupa ce ultima bona se lauda ca face fata tot la olita cred ca facea cu forta; Asa ca o lasam in pace sa uite. Apoi MAI ncercam;
Ma bate gandul sa o fac pe Elena colega cu Mircea la Ciobanasului. Alta cresa mai exista in sect 2? Ca e cam departe; Deci inainte aveam o dulceata de copil si acum am un copil terorist. Deci daca o sa fie colega cu Mircea or sa fie spaima cresei; Sau o sa fie ca Bonie si Clyde;Practic protesteaza la orice. Ma duc sa ma impusc sau sa mananc ceva. Ghiciti ce am ales;
pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959
Doloress spune:
BRATAFEL bine ai mai revenit pe la noi! Foarte bine e Binaca. Si noi mai papam piure pentru ca altfel nu vrea, scoate fiecare bucatica groasa afara cu limba si isi mai si face greata ! Sper sa nu moara de foame la gradinita ca acolo nu sta nimeni sa-i faca piure. O sa se invete pana la urma. Bucatele mananca numai biscuiti, mere, carne si paine. Legumele le vomita imediat.
GABITAM de aceea eu vreau la al doilea sa-l invat in patutul lui, nu cred ca as putea sa ma impart intre doi, sau sa-i pun pe amandoi in pat, abia incapem si acuma. Vreau dupa ce vin din America sa incep sa-l invat si pe Patrick in patutul lui, stiu ca am sa fiu zombie cateva nopti insa e timpul sa avem fiecare patutul nostru.
MIHASER of bietul Cris, pupici! Nu credeam ca mai sunt metode din astea comuniste cu buline negre.
MICAELA – asa sunt si eu, ba l-as lauda, ba m-as plange de Gabi al meu. Face curatenie, face cumparaturi, spala rufe, plateste toate facturile, tine contabilitatea casei, ii face baie lui Patrick, se joaca cu el foarte fain insa in casa. Insa ii reprosez ca nu ne scoate destul, desi am iesit in fiecare week-end Slava Domnului, insa cu rugaminti. Apoi ii mai reprosez si eu ca si ALYSH ca vrea cateodata sa-l disciplineze prea mult pe Patrick : nu-i voie acolo, nu-i voie acolo, nu fa aia, nu fa aia, numai cu gura pe el sta. Cateodata imi zic ca de aceea face atatea pozne bietul copil.
INAIS si noi i-am luat olita, mai mult sa se obisnuiasca cu ea. E olita din aia care are o maneta de unde trage apa, sub forma de scaunel. I-am luat-o ca mai apoi se poate transofrma in taburet din ala mic pe care se va urca el sa faca la wc sau sa sa spele pe maini. Nu l-am pus niciodata anume, am zis ca o sa faca cand va fi el pregatit. Insa el se mai joaca si se mai aseaza acolo, mai trage apa. Ei si ieri, a fost putin constipat, i-a venit sa faca si nu prea iesea, il vedeam cum se chinuie. Nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut ca se duce si se pune pe olita sa iasa mai bine. L-am laudat normal. Problema e ca scaunelul asta are o olita mica in mijloc, unde ar trebui sa cada kk, ei el toata ziua scoate olita asta mica, nu-i place deloc sa o vada acolo. Deci daca ar face, tot degeaba, ca face direct pe jos
ESME yam-yam ce de bunatati, si ce de idei bune de papa! Al meu mananca asa : dimineata branza cu fructe si cereale, la amiaza : legume cu carnita sau ou, pe la 4-5 iar fructe, seara iaurt cu paine neagra. Pe la 5-6 cand venim noi de la servici si mancam ii place sa stea cu noi, in general pe genunchi si gusta si din mancarea noastra. Intr-o seara am gresit, i-am dat peste prajit cu mamaliga si usturoi, s-a foit saracutul toata noaptea, si a cerut apa, cred ca l-a durut stomacelul.
SIMONIX si eu o sa fac la fel, dupa ce pleaca socara-mea o oala -doua de mancare sambata pentru Patrick, , ca si asa fac pentru noi pentru noi, vreo 3-4 feluri, insa numai sambata ca altfel nu am cand! Cand vin de la servici trebuie sa stau cu Patrick non-stop ca daca nu face criza. Nici vasele nu le pot spala. Vine si ma prinde de picior si incepe sa planga. Nici nu le pot pune in masina de spalat vase pentru ca se urca in ea cum o prinde deschisa. Asa ca las totul si mai fac si eu sambata, duminica cand doarme el de amiaza, sau seara cand se culca. Oricum o sa fie OK ca o sa mai pape si la gradinita, deci mai scapam de batai de cap.
BELLANE succes la gasirea bonei sau a unei crese bune!
CLEO – despre ce interviuri vorbesti? Iti cauti job?
"Vos enfants : vous pouvez vous efforcer d'ętre comme eux, mais ne tentez pas de les faire comme vous" Khalil Gibran
Alysh spune:
Buna mamicutze,
Eu am citit vreo doua ore de cand doarme Vlad si tare bine ma simt: parca mi se mai dezmorteste creierul ca amortise tare de tot.
Uf, pt mine e mult mai bine de la un timp, parca n-as vrea sa vb depre asta prea mult sa nu se schimbe Doamne fereste ceva, dar mie mi se pare mult mai simplu acum, de cand s-a mai marit Vlady: citesc cat doarme, gatesc cat se uita la desene...a inceput sa se joace si singurel, e independent. Ma simt mai odihnita, chiar daca dimineata pana in pranz alerg cu el prin oras si parcuri.......si chiar daca bineinteles sunt multe de facut in rest.
Astept varsta de 1 an jumate sa incepem cu olitza si sa ne mutam definitiv in camera noastra. As vrea sa-i iau patutz de copil mare de la Ikea.....dar mai astept cateva luni poate cine stie iau direct patutz supraetajat.
Cam atat despre noi, astept sa se trezeasca sa-l iau putin la jumulit si sa-l fac sa rada sa lesine.
Vlady