Igiena in bucatarie! Cum ne protejam de bacterii?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

LadyJ
Am cautat si eu mai multe info in asa am aflat ca tu si sotul meu aveti dreptate. am gasit un articol aici, despre top 10 cele mai periculoase locuri din bucataria noastra, infestate cu germeni.

http://www.sciencentral.com/articles/view.php3?type=article&article_id=218391183

Este tare greu insa cu obisnuinta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui monicutza_bb

LadyJ
Am cautat si eu mai multe info in asa am aflat ca tu si sotul meu aveti dreptate. am gasit un articol aici, despre top 10 cele mai periculoase locuri din bucataria noastra, infestate cu germeni.

http://www.sciencentral.com/articles/view.php3?type=article&article_id=218391183

Este tare greu insa cu obisnuinta...

Emma, vei ramane in sufletele noastre vesnic


Monica & printesa Aylin Nicole (27 iulie 2007) & nazdravan de Alex (18 iunie 2006) & tati

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body."




Ma bucur tare ca nu esti suparata, nici pe mine nici pe sotul tau, bietul de el ( ce fel suna remarca asta(!!) :-))

Asa..si ce pregatesti bun acolo cu cartofii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

oho... s-a papat tot aseara... o budinca cu left-overs de la un gratar (felii de cartofi, cubulete de piept de pui condimentat, o mana de legume, un sos de rosii deasupra, o reteta inventata gen musaca)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

cam off topic, dau si eu niste tips:
Buretele de spalat vasele.. eu il pun in microway pe 1 minut, cica ucide bacteriile adunate pe el. Si eu il schimb des. Si am grija unde il depozitez dupa folosire.

Chiuveta de inox o sterg peridic cu bicarbonat de sodiu.

Blatul si suprafetele de inox le spal cu apa fierbinte amestecata cu mult otet. Atentie la chimicalele tari. Daca exageram cu spalatul cu produse chimice foarte concentrate sau mult clor, riscam sa ne trezim cu ele in alimente.

Eu detergentul de vase il diluez 50-50%, inainte foloseam concentrat ca sa spele mai bine cica, dar daca apa e dura exista tendinta de a folosi mult detergent. Si el cam ramane pe obiecte oricat de mult l-ai limpezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Nu vreau sa supar pe nimeni, dar nci eu nu sunt de acord cu pusul legumelor direct in chiuveta. Nu stiu, este o obisnuita probabil. De fapt nu le=am pus niciodata, de fiecare data cand curat legumele imi pregatesc un castronel pentru coji si un vas cu apa rece pentru legumele curatate.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

N-am reusit sa citesc linkurile puse de voi,dar Lady are dreptate!

Buretele de bucatarie si "fundul"sau tocatorul,fac parte din categoria celor cu(aoleuuu cum sa spun)numar mare de bacterii!
Pe un burete de bucaatrie ,fund sau tocator,frigider,scaunelul copiilor(partea pe care se maninca)fara a ingretzosa pe cineva se gasesc mai multe bacterii decit pe capacul WC-urilor!
Sunt deci unele dintre cele mai neigienice lucruri!

Si eu am obiceiul de a pune legumele curatzate in apa in chiuveta dar apoi le mai spal odata sub jetul de apa!

S-ar putea sa fie si o gaselnitza a divesrilor producatori de produse de dezinfectzie ,dar nici sub glob de sticla nu putem trai!

spal leguma de exemplu sub jet de apa dar, apoi o pun pe tocator asa ca...lantzul slabiciuniloe!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Si eu consider chiuveta de la bucatarie o chestie care nu trebuie sa ia contact cu mancarea mea. : )
Si putin off topic...nu uitati sa aveti funduri de lemn separat pentru legume/fructe si pentru carne. Carnea cruda poata sa fie infectata cu diverse si apoi contaminati si legumele/fructele. E rau mai ales daca le mancati crude apoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Daca nu puteti sa aveti doua tocatoare(funduri de lemn), spalati cu sapun si apa fierbinte dupa fiecare folosire pentru carne. Sau alta solutie: folositi o suprafata pentru carne si cealalta pentru legume. Mai sigur. : )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Hilde

Si eu consider chiuveta de la bucatarie o chestie care nu trebuie sa ia contact cu mancarea mea. : )
Si putin off topic...nu uitati sa aveti funduri de lemn separat pentru legume/fructe si pentru carne. Carnea cruda poata sa fie infectata cu diverse si apoi contaminati si legumele/fructele. E rau mai ales daca le mancati crude apoi.




Corect, contaminarea cu bacterii se face din cauza carnii.
Din cate stiu, temperatura de 60° este suficienta pentru a omora bacteriile, imi poate cineva confirma asta?

Sigur ca la mana nu poti spala cu 60°. In acest caz, sfatul lui Hilde este foarte bun, apropos de funduri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Dana, nu e nicio gaselnita, e pe bune.

Mergi la inceput