Licurici de ianuarie-februarie 2009 (52)
Raspunsuri - Pagina 18
miereamara spune:
Wow, Dark, ce calcule exacte ai facut tu acolo:)), un an si trei luni...pot sa intreb exact de ce un an si trei luni
?
Iti dai seama ca fiecare le stie pe ale lui, faza este ca voi aveti indemnizatie, noi aici nu avem nimic:)). Eu personal consider ca mama ar trebui sa stea cu copilul pana pe la 2 ani dar e greu, trebuie sa iti permiti. Eu bunicii nu prea vreau sa-i aduc aici sa-mi creasca copilul, poate doar pt 2-3 luni, dar nu mai mult.
Cris, ce mai face Dariuta? Nu ne spui nimic de ea?
Cand ma gandesc ce "viteaza" eram si ce calcule imi faceam cand eram insarcinata! Cum o sa duc eu copilul direct la daycare de la 3 luni, haha! Ce minte de gaina aveam! Mi-e greu sa-l duc si acum la aproape 9 luni, daramite la 2-3 luni.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
DarkBendis spune:
Hi-hi ideea e ca, daca initial ziceam ca ne "apucam" de bebe2 cand face Mister 3 ani, am "coborat" termenul la 2...deci au mai ramas 1 an si 3 luni
. Minim ar fi cica 1 an "de asteptare" din motive de cezariana (medicul mi-a zis cel putin 1 an). Oricum, nu am vrea sa fie prea mare diferenta dintre copilasi, dar nu suntem nici noi cei mai tineri parinti si ne gandim ca totusi Mister sa fie mai marisor (poate chiar "out of nappies"). Chiar, mamicile cu 2 sau 3 copilasi, voi ce ziceti? 2-3 ani diferenta intre micuti e mult sau putin...si pentru ei si pentru parinti?
Eu una as mai face un bebe si maine, ma uit la gravidute si mi se face dor de burtica pardon burtoi...
Cat despre partea cu finantele, asa-i, fiecare si le stie pe ale lui, si desi fiecare am vrea sa stam cat mai mult cu puiutii, fiecare face cum poate mai bine, asta e... Bunicii nici noi nu-i putem aduce, atat parintii mei cat si cei ai sotului lucreaza, si oricum oricum prefer sa-mi cresc eu puiutul ca doar e al meu 

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
Our Goblin Prince
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
iuliacris spune:
Salutari si de la noi
.
In primul rand, Crisspoliss, bine ai revenit, sper sa va simtiti bine in Mongolia, curajosi mai sunteti. Chiar asa, povesteste-ne cate ceva despre Mongolia cand iti lasa timp Victoras, pe care-l pupam sa-i treaca boala, cum stii ca-l doare gatul?
Bee, eu cred ca n-ar fi nici o problema cu drumul pana in America, din cate am inteles, cu cat sunt mai mici, cu atat e mai usor. Noi am fost cu ea in Ro fara probleme si am zburat si in America (Indianapolis -Los Angeles), drum de vreo 7 ore fara probleme. Poate reusiti sa gasiti si locuri cu bazinet sa poata dormi mai bine Alexia. By the way, unde in America.
Cris, ce scoala faci?
Si noi ne descurcam deocamdata cu un singur salar, dar daca o sa neluam casa o sa fie un pic mai greu, dar tot cred ca o sa ne descurcam. Si pe-aici day-care-urile sunt cam 230$/saptamana cele bune, partea proasta e ca astea nici macar nu prea au locuri, la una dintre ele e waiting list pana in 2011(!), asa ca poate ar trebui sa ma inscriu si eu in ideea ca voi lucra ceva in viitor. Oricum, Miere, felicitari pentru slujba, si spor la corectat lucrari (mie asta mi se parea partea cea mai nasoala din munca de TA, da' hei, vine un ban si esti si acasa).
Poze
Carla
Iulia si bebe Carla Maria (4 martie 2009)
cris30 spune:
Iry merci de intrebare
, am uitat sa-ti spun ca atunci cand am vorbit ultima data la tel. si eram eu ingrijorata ca facuse diaree 2 zile la rand si tu mi-ai zis ca de la dinti,ai avut mare dreptate
, avem si noi un dinte mic si transparent, am fost asa fericita in ziua aceea,creste fata mea.
Ieri am fost la controlul de 9 luni si avem asa: 10kg, 75cm si circumferinta capului 45.5.Mi-a zis ca are greutatea unui bebe de 1 an
.Ne mai ducem la 10 luni, cand o sa semnez ca refuz vaccinul antigripal si trebuie sa completez un chestionar cu niste intrebari legate de cam ce trebuie sa faca bebe la 10 luni, comunicare, miscare,etc.
Mi-a zis ca MMR-UL nu se mai fabrica separat, deci nu am de ales si trebuie sa il fac, mai ales ca ma duc cu ea in Romania la anu si pana atunci trebuie sa-i fac si hepatita A.
http://b1.lilypie.com/iAvwm5.png
anna-mama spune:
Fetele, cred ca este tare greu doar intr-un salariu, si cu bebe si in strainatate... Eu vad cum e la noi, ca tot avem indemnizatia, desi, in cazul meu cei 85% au iesit mult mai putini dupa calculele lor ceea ce m-a stresat destul de mult cand am aflat. Noi avem si credite, iar baza era in salariul meu. Dar, trebuie sa ne descurcam cumva, oricum nici noi nu ne cumparam mai nimic, totul pentru copil, dar sincer nici nu-mi trebuie de imbracat. De cand il am pe Vladut ma simt frumoasa prin el! Si as sta cu el acasa toata viata daca s-ar putea!
Ehhh, e asa de frumos ca suntem mame, eu una nu realizam in totalitate inainte ce minune e sa ai un copil.
Dark, si eu mi-l doresc si pe al doilea si pe al treilea, si sa fie la diferenta mica de varsta intre ei, dar mi-e asa de greu sa pot sa decid cand pot sa-i fac. Daca i-as face la 2 ani diferenta ar insemna ca pentru urmatorii 6 ani sunt in concediu de crestere copil ... ceea ce e imposibil
Cred ca Dumnezeu o sa hotarasca cand va fi momentul, ca si la Vladut, imi facusem analizele, dar nu aveam curajul sa zic ca ne apucam de treaba
si cu toate astea a venit din singurul contact fara protectie si ne-a facut cei mai fericiti cand am aflat ![]()
Ana mamica de Luca-Vlad (09.02.2009)
Poze cu Vladut:
http://picasaweb.google.ro/annavladut
miereamara spune:
Of, fir-ar al naibii de MMR..poate pana fac ei varsta necesara incep astia sa-l fabrice. Am inteles ca in schema de vaccinare de aici se face intre 12 si 15 luni. Eu as astepta pana la 2 ani ca sa fim out of the woods.
Si neaparat facut separat, nu in conjuctura cu alte vaccinuri. Tot la varsta aia se face si varicella care iarasi este live virus. Restul...mai sunt trei, HIB si Pneumococcal, plus hepA dc vrei sa o faci. DTaP se face intre 15 si 18 luni.
Deci eu m-am gandit ca la un an sa fac varicella, Hib si Pneumococcal, apoi la un an jumatate DTaP si la doi ani, MMR-ul.
cris30 spune:
Iulia eu am diploma de biolog din Romania si aici as vrea sa intru in laborator,clinical laboratory technologist cu posibilitati de specializare mai tarziu.Sper sa imi recunoasca cat mai mult din ce am facut in Romania.Pot lucra in clinici, spitale, doctor's office etc.O sa fie greu si cu bebe si cu scoala, da sunt constienta ca fara sacrificii nu realizez nimic
.
cris30 spune:
Da oare la 2 ani nu e tarziu??
Eu m-am speriat cu bolile astea , nepotul meu vaccinat la un an (MMR),a fost in Romania asta vara si acolo a facut pojarul, desi era vaccinat, cica a fost alta tulpina
.Cand s-au intors de acolo pe avion a luat salmonella, si acuma cantareste cat Daria mea la 2 ani si 3 luni.Si-a revenit acuma, a inceput sa manance da saracu cat a suferit.Astia de la sanatate publica a inceput sa le faca ancheta si sa-i intrebe ca de unde a luat copilul salmonella, tot istoricul.
iuliacris spune:
Da, asa e Cris, va fi greu, dar se pare ca ai perspective bune asa ca trebuie sa faci asta. O sa-ti manance mult timp laburile, din pacate, stiu din experienta prietenilor de pe-aici.
Poze
Carla
Iulia si bebe Carla Maria (4 martie 2009)
miereamara spune:
Nu stiu Cris, sunt asa in dilema...doi ani nu ar fi tarziu dc ar sta copilul acasa in perioada asta. Dar dc merge la daycare...s-ar putea sa nu mi-l primeasca. Aici sunt foarte rare epidemiile de pojar, in general sunt declansate de nevaccinati, cel putin la noi in campus anul trecut au fost 13 cazuri de pojar din cauza unor studenti internationali care au refuzat vaccinarea pe motive religioase
.
Eu vreau sa vaccinez copilul, dar am asa un cui in inima legat de mmr. Daca i l-as putea face separat as fi atat de fericita.
Sanatate nepotelului, vai saracutul!
Se poate face boala chiar dc esti vaccinat, exista o sansa minuscula, dar exista.