Burtici fericite de septembrie-octombrie (203)
Raspunsuri - Pagina 17
Diana2007 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ralucapaun Bun gasit, dragelor! Felicitari mamicilor, sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si cumintei! Eu stau f prost cu timpul, nu am mai reusit sa citesc nimic din urma. Natalia a recuperat in greutate si m-am linistit bine de tot. Acum insa am o alta problemutza, ar sta la san toata ziua. Lapticul meu s-a diminuat drastic dupa raceala de saptamana trecuta si pentru ca plangea cumplit i-am dat formula. Nu s-a intamplat sa nu mai vrea san, ba din contra. As vrea ceva sfaturi de la mamicile care au copilasi, ce fac cu fetitza, o pun la san de cate ori plange? De 2 zile numai atarnata de mine sta, se opreste un pic din supt, incerc s-o las jos si incepe sa planga. De cateva ori am cedat si i-am dat bibe cu formula si a reusit sa doarma. Am tot citit despre alaptat si despre principiul cerere-oferta, insa zau daca mi se pare ca functioneaza. Imi doresc enorm sa-i dau numai san, insa se pare ca nu se satura. Ce ma sfatuiti sa fac, sa renunt de tot la bibe, sa o tin toata ziua si noaptea la san? Va pupacesc, Raluca Baby de Natalia (03.09.09) |
Eu zic sa continui sa o tii la san, poate are un puseu de crestere, tie ti se pare ca nu ai lapte cand de fapt ea il bea pe tot si mai vrea. Daca face suficiemt pipi si caca inseamna ca e ok. Si daca te stimuleaza suficient ca sa ai laptic, poti sa-i dai si formula, tu simti mai bine.
A, si de multe ori vor la san ca sa-si calmeze durerile de burtica, nu neaparat de foame. Incearca sa o tii pe piept intre sani in pozitia "broscuta", asta ii calmeaza de obicei.
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
"Life's a journey, not a destination"
diamar78 spune:
Niste pozitii bune de eliminat gazele bebeilor nu stiti?
Am inceput de ieri sa-i dai infacol dar i-am dat doar 0,5 ml, am vazut ca srie ca se poate da si 1 ml/zi.
Raluk ma gandesc ca-mi spunea dr neonatolog daca are inceput de raceala ca doar asa am iesit cu el din spital, cu nas infundat si cu o secretie la ochi, ei banuindu-l de obstructie de canal lacrimal.
Med l-a care l-am inscris a spus ca vne pe la noi ieri sa-l vada dar vad ca nu s-a sinchisit sa vina desi sta la 2 blocuri de noi. o sa chem luni un med pesionar la care am mai fost si cu David sa vad ce zice si el de secretia aia si de nasul infundat.
36+ cu
Matei si mamica strengarului David 25.05.2007
Doamne ajuta pe toata lumea!
Diana2007 spune:
Hai ca am citit pana la sfarsit si am vazut ca mai sunt si alte fete cu bebei "fara program"![]()
Mie imi vine sa rad acum, ca asa eram si eu la Victor adica ma regasesc in experientele voastre. Eu sunt o persoana foarte organizata in ceea ce fac si de cum l-am nascut pe V am zis, clar, trebuie sa-i fac program. O aveam si pe mama aici care era dupa aceeasi "moda", ne-am suflecat manecile, si la treaba ![]()
Dar am avut cu cine ? Domnul V sugea cum ziceti voi 5-10 minute, adormea, mai suzetea, il dezbracam, il ciupeam, il udam, nik ! Il tineam la sani in total vreo ora, din care poate sugea maxim 15 minute, restul somn, apoi il lua mama sa-i scoata gazele inca o ora (timp in care eu ma mulgeam) si apoi o ora urla de foame si alergam toti cu el prin casa ca sa se faca alea trei ore de program !
Halal viata !
Si am tinut-o asa vreo luna, timp in care toti eram epuizati de acest program, eu cautam disperata solutii, pana cand am hotarat sa trecem la planul B, "la cerere", m-am gandit ca mai rau nu poate sa fie.
Doua zile nu s-a dezlipit de tzatza decat atunci cand ma duceam la toaleta, mama era oripilata dar mai linistita. Din a treia zi a inceput sa o rareasca noaptea si sa stea mai mult la san ziua si usor usor si-a facut un program, programul lui, ziua sugea la o ora jumate, doua, noaptea se mai trezea de 2 ori.
Iar cu oboseala va inteleg iarasi ca nu e usor sa stai cu "poseta" de gat agatata non stop. Eu mi-am facut ca un birou de alaptat, scaunul era de baza, la acre aveam si suport pentru picicoare in caz ca voiam sa mai schimb pozitia, iar la mana dreapta imi pusesem o masuta cu calculatorul si DC-ul
Si uite asa am supravietuit. Iar cand ma lovea oboseala tare de tot treceam la pozitia de alaptat la orizontala, in pat si desi stiu ca e periculos sa-l iei cu tine in pat (cel putin eu am evitat lucrul asta) in cazuri de extrema urgenta (nu mai puteam sa ma tin pe scaun
) asta am facut si am dormit amandoi ca doi prunci, eu fericita ca prind un pic de somn, el mufat la tzitzi.
Lutoniana, am citit sfaturile de la moase, usor de zis, greu de facut, pai cum sa-l faci sa mai suga daca el doarme lemn ?
Si mai e un aspect, copiii sunt oameni in devenire, asa cum sunt oameni care mananca trei mese pe zi din ales serioase, sunt si oameni care mananca portii mici dar de multe ori pe zi, fiecare suntem speciali in felul nostru.
Mie infirmiera de la clinica de aici (banuiesc ca au tot rolul moaselor de la voi, dupa nastere vin acasa si te sfatuiesc cu toate cele), cu care am ramas prietena si care m-a ajutat extrem de mult cu Victor, si pe care o exasperasem cu intrebarile mele despre program si cum sa-l fac pe Victor sa nu mai stea atata la san, mi-a spus la un moment dat asa:
"poate ca cerem prea mult de la niste fiinte atat de mici"
si mi-am dat seama ca are dreptate 
Dar ca sa va incurajez, sa stiti ca nu o sa stea atarnati de tzatza pana la 18 ani
, in jur de 5-6 luni se poate incepe un program, cel putin de somn, care il va regla si pe cel de masa, dar mai vorbim pana atunci.
Trimit si revin sa va zic cum e acuma cu miss S.
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
Diana2007 spune:
Dupa cum v-am scris si intr-un mesaj anterior, domnisoara Sonia este o mancacioasa, dar frate, nu se incurca intre somn si masa: cand e de mancat mananca, si apoi doarme, e adevarat ca este un pic mai dupa ora Romaniei (suge mai mult noaptea), dar macar stii o treaba !
Ziua, in cele trei zile de viata (eu tot astept sa faca precum Victor dar nu cred ca sunt sanse), a supt la trei ore, timp in care eu stau si o pazesc cu milk supply disponibila si nimic. Iar noaptea, face o "alimentare grupata" cum mi-a zis infirmiera, adica vreo trei-patru ture la interval de o ora, astea alternand cu pipi si caca din belsug, ca deh, daca se goleste trebuie sa si umple iar burtica.
Si au iesit domne din aceeasi burta, "preparati" dupa aceeasi reteta ![]()
Si sa nu-mi ziceti ca asa sunt fetele, mai cuminti, ca nu o cred, ca si mama a avut si fata si baiat si eu i-am pus parul pe bigudiuri cand eram bebelus.
Aha, s-a trezit mamzeaua, ma duc repede sa o mufez ca ma dor sanii de mor, a venit laptele ala mult !
anamaria1979 spune:
Andra,Hatsumono felicitari pentru bebelusii sanatosi!
Loradin 

nastere usoara si recuperare rapida!
Luto, Carina, Ralu eu am aceiasi problema cu bebe. Dc il pun la san suge putin dupa care molfaie sanul ca pe o suzeta. Dc il dau la o parte sa-l pun in patut urla de nu poti sta in camera. Si asa de frica i-am dat si formula in completare (doar una azi), ca mi-a fost frica ca este subnutrit. O sa facem si noi proba suptului azi sa vedem ce iese. Am senzatia ca nu am suficient laptic pentru bebelus.
Cristian Alexandru 15 zile
alex25 spune:
BINE AI VENIT PE LUME BB EVA
FELICIATRI MAMI EMY

----------------------------------------------
Alexandra
38s+ cu fluturasul
Alessia (Ruxandra)
Bbelusa cea iubita
Da Doamne sa ne nastem sanatoase
AMR 5 zile 

alex25 spune:

LORADIN

Alexandra
38s+ cu fluturasul
Alessia (Ruxandra)
Bbelusa cea iubita
AMR 5 zile 

mary_07 spune:
Salutare
Am intrat pe fuga,Alex e racit sper sa nu ia si Razvi![]()
Vroiam doar sa va zic o chestie,referitor la nelamuririle voastre.Exact cu aceeasi problema m-am confruntat eu acum o sapt si cateva zile,Razvi ar fi stat numai la san,adormea dupa scurt timp..nu mai repet,indigo ca la voi.
Eii,dupa sfaturile primite aici mi-am dat seama ca era un puseu de crestere.Si-e revenit piticul meu la vechiul program,de unul singur.
Puseul asta se intampla in jurul varstei de 2-3 sapt
So,tot ce puteti face e sa-i dati san la cerere.
Zicea Adi,careia ii multumesc inca o data pt sfaturi
ca exact in perioada asta multe dintre noi suntem tentate sa-i dau puiului forumula deoarece consideram ca nu se satura din moment ce ii e foame asa des...am fost si eu tentata,dar din fericire am scapat de zilele alea fara lapte praf
Scz daca am scris mai aiurea ,dar am prins cateva minute libere
Va pup pe toate
My family
Poze cu noi 
_
Melania,
de
Alexandru (2 noiembrie 2007)
si
Razvan (21 august 2009)
alex25 spune:
Multumim tuturor ptr sfaturile legate de bb si alaptat, eu deja le bag la cap, sigur imi vor fi utile!
Eu astazi am reorganizat dormitorul, am adus patutzul si l-am montat, am golit comoda si am umplut-o de hainele ptr bb, am renuntat la TV si am pus saltelutza de infasat, am terminat si bagajul de spital, cu mici exceptii....asa ca

Bineinteles toata activitatea cu pauze lungi ptr ca nu vreau sa exagerez, plus ca ma ucide in continuare stomacul.![]()
Alexandra
38s+ cu fluturasul
Alessia (Ruxandra)
Bbelusa cea iubita
AMR 5 zile 

suede spune:
Multumesc frumos!
| Citat: |
| citat din mesajul lui aidaciolac kemsy bine ca ai zis ca sa tin orangeul aproape . Sunt aici si nastere usoara la termen ![]() dana15 si zici ca maine esti la control? iliko vazut poze ptui ptui suede felicitari pt casa ![]() sa aveti ani fericiti ![]() manga ati luat masina ![]() la mii de chilometrii in siguranta si fara incidente ![]() raluko ce faci fato? Lasa kg in pace ca eu am ramas cu 3,5kg dupa 2 saptamani , probabil o sa plece si astea si mai multe din alea ce le aveam deja in plus Azi Erik a iesit afara pentru prima oara si saracu a fost atacat de fetite sa il vada ... trebuie sa mai citesc din urma ca am ramas rau in urma Aida ... Poze cu noi ![]() www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta "Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba" ... si cand reusiti sa ma invatati si pe mine |
35+
Mihnea Costin

ptui ptui