Burtici fericite de septembrie-octombrie (203)
Raspunsuri - Pagina 12
carinablanca spune:
Ola fetelor,
Am trecut doar sa va salut si sa felicit toate noile mamicute.
Nu am mai reusit nici sa va scriu iar de urmarit am reusit doar sa intra sa vad cine a mai nascut.
Adevarul e ca nu e usor cu un bebic acasa. Dar e frumos...
Acum e perioada noptilor nedormite si a noilor experiente (mai ales pentru o mamica pentru prima data cum sunt si eu). Dar in curand o sa trecem si peste aceasta etapa si probabil ca o sa fiu mai odihnita si o sa intru mai des.
toate fetele si noapte buna ca eu ma bag la somnic sa vad pana cand ma lasa.![]()
de scumpete de fetita
raluk16 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui carinablanca Ola fetelor, Am trecut doar sa va salut si sa felicit toate noile mamicute. Nu am mai reusit nici sa va scriu iar de urmarit am reusit doar sa intra sa vad cine a mai nascut. Adevarul e ca nu e usor cu un bebic acasa. Dar e frumos... Acum e perioada noptilor nedormite si a noilor experiente (mai ales pentru o mamica pentru prima data cum sunt si eu). Dar in curand o sa trecem si peste aceasta etapa si probabil ca o sa fiu mai odihnita si o sa intru mai des. toate fetele si noapte buna ca eu ma bag la somnic sa vad pana cand ma lasa. de scumpete de fetita |
Multumim mult! Ma bucur tare ca e frumos cu bebe, chiar daca e greu!
Somn usor si o noapte linistita!
35+
Alex
crocodana spune:
dana superbe pozele!!!! arati minunat....si nu..nu pare lasata burtica!!
raluk si noi dar mai ales sotul meu avem un fix cu virusii, microbi, boli...etc.iar medicul pediatru primul lucru pe care mi l-a zis cand a venit a fost sa nu primesc vreodata persoane bolnave in casa...sub nici o forma...
acum noi vineri am iesit din spital si sambata si duminica aveam deja musafiri..fini, frati, verisori, parinti..ai mei au venit la o saptamana ..tot in weekned..insa am avut reguli stricte....vazut de la distanta...spalat pe maini de cum au intrat..in nici un caz nu am permis nimanui sa ia copilul....sa intre in contact cu hainele musafirilor sau sa ii pupe manutele pe care le duce el apoi la gura...
nu cred ca e bine sa exageram, noi stabilim limitele, trebuie doar sa avem grija sa le comunicam...
sigur ca exista risc..acum cateva zile sotul era disperat ca se simte cam rau ca are colegi care s-au imbolnavit la munca, cum sa vina el asa acasa....a fost insa alarma falsa..asta in conditiile in care pe toata perioada sarcinii a avut grija sa nu se imbolnaveasca, stergea si la munca totul cu spirt..etc.
cred ca nu e bine niciodata sa fim la extreme...nici sa nu permitem nimanui sa ne intre in casa pana la un an dar nici sa decshidem larg usa...poftiti poftiti..
a si am mai observat ceva..prieteni care ne tot ziceau ca abia asteapta sa o vada...acum nu prea se inghesuie..o fi bine o fi rau? or avea prea mult bun simt?
o solutie ar fi sa trimiti la cat mai multi un link cu poze..isi potolesc curiozitatea si nu mai sunt asa de insistenti.
,
de
Amalia cuminte si papacioasa
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!
Ellenuta spune:
buna burtici,
bag si eu un ochi rapid pe aici caci sunt tare obosita. toata ziua am robotit .. mancare, un pic de ordine si pe seara dat perdele si jaluzele jos .. strans lucruri din casa, facut ordine in pantofi, papuci si cizme caci maine e zi de curatenie generala.
hasumoto sa-ti traiasca bb LEON MIHAIL! sa fie sanatos si sa va aduca bucurii!
anomis eu pe eva o puneam sa ragaie dupa ce termina de papat .. mai e o pozitie buna ptr facut bac .. tii bb pe genunchi, ca si cum ar sta in fund si cu fata spre tine de subtiori si cu degetele ii sprijini caputul .. il rotesti usor stanga si dreapta si apoi il pui pe umar .. la eva mergea. legat de imbracatul lui bb .. dr imi spunea sa-i pun o haina un plus fata de cum sunt eu imbracata .. daca eu am bluza cu maneca lunga, lui ii pun body si bluza cu maneca lunga si asa mai departe ..
eu evei ii dadeam un san la o masa .. si papa la 2 ore ziua si cam 1 data pe noapte ..
luci hehe .. ce-mi place cum povestesti tu de viata cu bb. 
mada
pentru cea mai curajoasa mamica! sunt sigura ca te vei descurca extraordinar cu bebe si esti o mamica minunata!
magdala felicitari pentru bebita grasunica! sa fie sanatoasa si norocoasa!
elenuta23 sa-ti traiasca fetita si sa fie sanatoasa!
adela uff .. prin ce treci cu 2 copilasi .. si mie mi-e tare teama de moment dar .. sper sa depasim dificultatile cu brio altfel ii fac bagajul evei si o mut la socrela.
cat despre vizite la bb .. hmm .. si noi am fost reticenti insa au mai venit, nu am avut ce le face. dar .. i-am pus sa-si dea cu spirt, apoi sa se spele bine si cand il luam pe bb in brate, le puneam un scutec mare pe hainele lor .. pe care ulterior il dadeam la spalat. fara pupat, fara luat de manute etc ..
gata .. am fugit ca-s franta si maine e iara o zi de trebaluit ..
noapte buna!
Elena, mami de
Eva Maria (14.01.2008) si
38+ Anna Sophia
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
crissbebe spune:
Alex ce bine ca ne-ai dat vesti bune ....mai ales ca ai reusit sa programezi nasterea exact pe data dorita de tine...FELICITARI...
Si eu ma retrag catre pat ca ma simt extraordinar de obosita 
de parca as fi muncit din greu toata ziua....mor de somn
Va
pe toate si va urez o noapte placuta si linistita..
38 +cu bebe
Alexandru Aurelian
AMR : 3 ZILE 
raluk16 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui crocodana dana superbe pozele!!!! arati minunat....si nu..nu pare lasata burtica!! raluk si noi dar mai ales sotul meu avem un fix cu virusii, microbi, boli...etc.iar medicul pediatru primul lucru pe care mi l-a zis cand a venit a fost sa nu primesc vreodata persoane bolnave in casa...sub nici o forma... acum noi vineri am iesit din spital si sambata si duminica aveam deja musafiri..fini, frati, verisori, parinti..ai mei au venit la o saptamana ..tot in weekned..insa am avut reguli stricte....vazut de la distanta...spalat pe maini de cum au intrat..in nici un caz nu am permis nimanui sa ia copilul....sa intre in contact cu hainele musafirilor sau sa ii pupe manutele pe care le duce el apoi la gura... nu cred ca e bine sa exageram, noi stabilim limitele, trebuie doar sa avem grija sa le comunicam... sigur ca exista risc..acum cateva zile sotul era disperat ca se simte cam rau ca are colegi care s-au imbolnavit la munca, cum sa vina el asa acasa....a fost insa alarma falsa..asta in conditiile in care pe toata perioada sarcinii a avut grija sa nu se imbolnaveasca, stergea si la munca totul cu spirt..etc. cred ca nu e bine niciodata sa fim la extreme...nici sa nu permitem nimanui sa ne intre in casa pana la un an dar nici sa decshidem larg usa...poftiti poftiti.. a si am mai observat ceva..prieteni care ne tot ziceau ca abia asteapta sa o vada...acum nu prea se inghesuie..o fi bine o fi rau? or avea prea mult bun simt? , de Amalia cuminte si papacioasaMaestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor! |
Multumesc mult! Nici eu nu ma gandeam sa exagerez, desi mamei mele i se pare exagerare ce gandesc eu ...
Adica ea nu ar pune pe nimeni sa se spele pe maini. Si daca vine lumea bolnava si ei n-au bun simt (cum mi s-a intamplat si in sarcina), ea nu le-ar spune nimic...
Si e panicata ca eu voi fi obraznica cu neamurile ca le voi pune reguli, cand la ei e normal cum vii de la spital sa vina in vizita si sa ia bebeul in brate... 
A, da, si mi-ai amintit, renumita faza ca ii pupa pe maini (deci nu pe fata, sa nu ii dea virusi cica...) si ei si-o duc la guritza... 
Eu nu stiu, la fel cum sunt maniaca eu pentru al meu, la fel am avut grija toata viata de altii. Anul trecut stiam ca vom fi nasii unui bebe, dar nu am deranjat decat cu vreo 2 saptamani inainte de Botez, cand bebe avea deja o luna. Si atunci ne-am descaltat la intrare si am mers intai in baie sa ne spalam pe maini. Si intr-adevar, am luat in brate bebeul, ca mama a insistat sa "exersez", ca stia ca nu am mai tinut bebe in brate niciodata in viata mea
Si nu stiu, regulile astea le spun la intrarea in casa, sau numai cand vad ca apuca bebeul?
Si eu ma gandesc cu groaza sa nu vina cineva din familie racit acasa. Toti barbatii (ca acuma la casa vom fi mai multi: sot, frate, tata) lucreaza cu publicul, deci va fi vai si amar. Mai ales sotul vine in contact zilnic cu zeci, cateodata sute de oameni... Cred ca o sa le dau ceva de intarire a imunitatii...
Doamne ajuta sa fie doar in mintea noastra astea si sa nu fie asa sensibil puiucul si sa nu ne streseze nimeni. Desi... recunosc ca pe langa microbi ti-am zis ca sunt stresata cu ocupatul de musafiri, ordinea, servirea cu ceva, chiar si conversatia simpla... Zici ca ai venit vineri acasa si sambata si duminica deja te-au atacat
. Daca as fi la mine acasa singurica n-as raspunde la usa
35+
Alex
raluk16 spune:
Noapte buna, Elle
. Multumim de sfaturi si spor la lucru maine! Ai grija sa nu te obosesti!
Somn usor, Criss! 
35+
Alex
raluk16 spune:
Fetelor, ma intind si eu la tv daca tot am ramas singurica pe aici.
Dar inainte de asta sa va spun ce mama denaturata sunt... Azi am cam umblat, am fost pana in oras dupa una alta, apoi am venit acasa si am inceput sa mai organizez pe aici lucrurile, am pozat toate lucrusoarele de bebe cumparate sau primite, si am sortat ce trebuie sa pun la spalat... Si pana acuma seara la 10 cand a venit sotul si m-a intrebat ce mai face Alex eu nu am fost pe faza ca nu l-am simtit miscand azi deloc!!! Nu i-am spus sotului asta... dar m-am pus rapid in fotoliu, linistita, si am baut multa apa. Imediat a inceput puiul sa se invarta si sa isi bage picioarele sub coastele mele... dar am tras o sperietura.
Si am constatat ca asta se intampla tot timpul cand e vreme urata, ca azi la noi a fost furtuna cu fulgere si tunete. Deci nu are legatura cu robotitul meu, ca am mai facut bagaje si in alte zile si facea sport si puiul in burta... Dar cand e vremea de rahat, ca si pe mine ma apuca somnul de la intunecimea de afara, si el e foarte linistit.
Dar cel mai tare m-a speriat faptul ca pana sa ma intrebe sotul eu nu m-am intrebat daca l-am simtit azi
. Pai asa cum sa ma bazez pe mine ca voi stii cand e ceva in neregula? Offf...
Va doresc tuturor o noapte buna si somnic usor! 
35+
Alex
MangaGirl spune:
ola...gata vizita...raluk iti eram datoare cu o reteta:
se cheama Vinete umplute si este pentru vegetarieni (am o carticica speciala numai cu altfel de retete pt vegetarieni)
Valore nutritionala:
342 calorii
proteine 11g
carbohidrati 40g
zahar 6g
grasimi 16g
saturate 4g
cantitatile sunt pentru 4 persoane:
ingrediente:
225g penne sau alte paste scurte
4 linguri de ulei de masline si inca ceva extra pentru uns
2 vinete
1 ceapa mare taiata marunt
2 catei de usturoi zdrobiti
400g rosii in bulion taiate in conserva (tu poti inlocui cu bulion productie proprie)
2 lingurite de oregano uscat
55g mozzarella taiata felii subtiri
25g parmezan ras proaspat
sare si piper
frunze de salata pentru servire
1. fierbeti apa cu putina sare. adaugati pastele si o lingura ulei de masline - fierbeti timp de 8-10 min sau pana cand pastele sunt moi, dar totusi al dente. strecurati, puneti-le in cratita si tineti acoperite la cald.
2. taiati vinetele in jumatati pe de-a lungul. cu un cutit subtire scobiti mijlocul, cu grija sa nu faceti gauri. cu o lingura scoateti tot miezul vinetelor si ungeti cu un pik de ulei de masline interiorul cojilor. taiati marunt miezul si lasati-l intr-un vas separat.
3. incingenti uleiul ramas intr-o tigaie (mai adanca zik eu). adaugati ceapa si praijiti putin pana devine sticloasa. adaugati usturoiul si gatiti 1 minut, apoi adaugati miezul de vinete maruntit, amenstecand vreo 5 minute.
4. adaugati rosiile din conserva, oregano si sare si piper dupa gust. lasati sa dea un clocot, apoi dati focul la minim pentru 10 minute sau pana cand mixtura s-a ingrosat. stingeti focul si adaugati pasta la compozitie.
5. ungeti cu un pik de ulei o tava de copt si aranjati cojile de vinete una langa alta. adaugati jumatate din compozitie in parti egale in fiecare scoica. peste adaugati feliile de mozzarella, iar apoi adaugati compozitia ramasa. amestecat parmezanul ras cu 2 linguri de pesmet si presarapti usor peste vinetele umplute.
6. dati la cuptorul incins in prealabil pentru 25 de minute la 200 de grade. din proprie experienta eu cred ca e prea puternic 200 de grade dar aici asa spune. serviti-le cu frunze de salata.
Pofta buna. toata operatiunea dureaza cam o ora buna, dar va garantez ca o sa va placa. si pentru ca uleiul folosit e foarte putin, mancarea e destul de dietetica.
MangaGirl
38+ cu Sasha Laurian 
varsta bebe
poze
www.mariaciubotaru.blogspot.com
AMR 2 SAPTAMANI