Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (27)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

la gagici!

am citit ore in sir pentru a recupera capitolele necitite.
eu sunt tot in spital si sper luni sau marti sa fiu acasa

bun venit celor noi, pe care nu le voi spune pe nume, pentru ca as sta muuuuult si ma bucur nespus ca lista s-a marit!

voi scrie un mesaj special ptr lia. contractiile duc la scurtarea colului, e adevarat. dar nici un tratament nu face cat face odihna la pat! eu am un bebe jos, care nu vrea sa urce si un col scurtat, contractii multe. pentru contractii...nospa si scobutil (mie in spital mi se fac injectabil, dar cand arde, mai iau si tableta - apar urgente si asistentele nu vin chiar mereu cand ai ATUNCI nevoie si mai ales sunt fete cu probl muuult mai mari. acum iau si gynipral dar da tahicardie si numai la recomandarea medicului.
tie, o sa iti recomand o pozitie de stat in pat, f importanta ptr relaxarea burticii: sub bazin pui o patura/perna mai mare, astfel incat sa stai cu bazinul mai sus decat umerii. evita pozitia stat pe spate din 2 motive: apar contractii si uterul preseaza aorta care duce sangele la bebe. sa stai pe stanga sau pe dreapta. e incomod de dormit asa, mai ales la inceput, dar este cea mai sanatoasa pozitie ptr tine si bebelul tau. retine: nu fac medicamentele cat face odihna la pat. daca apar contracti nu le lasa sa treaca de la tine, ci ia nospa tableta sau uscosin(e tot scobutil) supozitor. pozitia stat pe scaun e la fel de apasatoare ca si cea stat in picioare. un col inchis e foarte bine, un pic scurtat nu e capat de lume, o sarcina joasa se mai ridica pe masura ce creste daca esti cuminte, asculti medicul si stai la pat. ....aaaa! no sex!, fara carat, ridicat, aspirat, urcat scari, alergat...bla bla...o sa iti zica medicul tau...
sper sa fie bine si cand voi citi sa citesc de bine!

va pup pe toate si aveti grija de voi si bebeii vostri!
raman langa voi, in umbra dupa cum se pare...hihihi.....cand mai primesc si eu laptop-ul putin...

p.s. nu va suparati ca nu va scriu la fiecare in parte ... eheee....cate am de zis, dar promit ca acasa voi recupera!

Mihaela 23+ cu...

bebe mic
poze bebe la 11+, 12+, 19+

Mergi la inceput

lia, am uitat sa zic ...am avut placenta pana la col , a urcat ceva, apoi a mai coborat un pic dar nu mai e la marginea colului, dar sunt cuminte si pe langa lista anterioara iau si utrogestan+vitamine+magneziu (bun si ptr noncontractii sa zic asa). sunt optimista si sunt convinsa ca voi naste la termen, pe cale naturala, placenta va mai urca si voinicul meu va fi un bebe-super!!

aaaaa...sa va zic ceva...o colega de salon, care a fost la monitorizare bebe (bataile inimii...contractii...ca doar se pregatea sa nasca in cateva zile) mi-a zis ca de emotii i-au dat lacrimile, vazand mamici cu bebeii langa ele, si inima piticului ei a luat-o la trap si apoi s-a oprit...ea avea emotii puternice...asa ca protejati-va bebeii avand grija de emotiile la care il supuneti atunci cand va suparati

Mihaela 23+ cu...

bebe mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

cum s-a oprit????????????
de tot??????????????????

Poze
Bea 22+ cu Ivan Doamne ajuta sa am un bebe sanatos!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns plateea spune:

Beatrice1982, ai spus ca ai acasa acvariu. spune-mi te rog cu ce hranesti pestii?

21+ cu

Mergi la inceput

:))

banuiam eu ca am lasat ceva nelamurit...nu s-a oprit inima de tot. a avut o incetinire si o oprire de au crezut ca s-a stricat monitorul...atunci a vazut si ea cat de mult il influenteaza pe bebe, starea mamei si s-a calmat.

Mihaela 23+ cu...

bebe mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui Monnica
Fetelor, eu pana aici am fost alturi de voi.Bebe al meu s-a oprit din evolutie inca de la 18 saptamani (cred ca va amintiti cand va spuneam ca nu misca).Am trecut prin momente groaznice dar asta este viata!Va doresc toate cele bune!mamica lui Alexandru (04.06.2006)
Monnica imi pare rau sunt cu inima linga tine..Mariuca eu nu am umidificator ca-s pe o insula si e umiditate destula:) si cum aerisim des ori avem geamuri deschise indiferent de anotimp nu e cazul ori poate un dezumidificator ar fi mai nimerit:). Am folosit doar cite un prosop umed pe calorifer si asta numai iarna si numai cind unul din pui avea nasul infundat. Asa ca buna interventia.Vikinga 24+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristies spune:

Buna fetele.

Monnica, nu am cuvinte sa te pot consola. Dumnezeu o sa-ti dea taria sa treci peste aceasta incercare. Si cand n-o sa-ti mai vina asa de greu sa stii ca noi suntem aici pentru tine.

Micky_mica, sper ca de luni se poate numi ca te-ai facut bine si o sa uiti perioada de spitalizare.

Vikinga, iti multumesc ca existi si ca-ti faci timp si pentru a concepe aceste mesaje. Cred ca toate mamicile de bebe 1 gasesc lucruri folositoare in ce ne scrii. Pe mine m-ai uns la suflet cu tigarile. Cu greu am reusit sa ma las (mi-a fost teama de sevraj la un moment dat) dar de cand nu mai fumez evit locurile unde se fumeaza la maxim. Sunt fericita insa ca daca acasa eu fac regulile, la serviciu exista spatii speciale pentru fumatori, iar nefumatorii nu pot trece intamplator pe acolo. Cand au fost implementate m-am simtit marginalizata, acum insa...

SorinaF foarte bune eclerele. Mi-am adus aminte azi de ce mama nu ne facea cand eram mici: prea multa manopera. Eu am dat rasol pe final, crema am facut-o budinca cu migdale si am pus ciocolata topita peste ca nu mai terminam nici maine. Dar bune...

Decenuela, mai incearca! Sunt delicioase, si cred ca si mai dietetice fata de reteta pe care o aveam eu.

Eu azi m-am decis sa mananc peste, desi cu greu pot sa-mi stapanesc greata cand ii simt mirosul. Asa ca am facut somon la cuptor cu lamaie si vin si salata verde cu gogosar rosu ca garnitura. Deocamdata n-am reactii adverse.

Foarte interesant cu socul si pulsul bebelusului, la fel cu starile pe care le transmitem si dupa ce se nasc copii. Eu sunt mereu cu sufletul la gura, sper ca bebe sa faca abstractie de mama colerica.

Azi am fost in inspectie sa vad preturile inainte de baby expo. Revin cu amanunte maine.

Noapte buna!

22+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Beatrice1982de ex.........eu am acvariu cu pestisori in camera.unde dormim noi si unde va dormi si bebe, daca ni-l dumnezeu cu bine............si am si calorifer............problema e ca nu stiu cum voi face 20 de grade...ca e o camera mai calduroasa...bate si soarele acolo............iar.............vreau sa stiu daca acvariul merge ca umidificator?nu e acoperit.............sau o fi bine sa il tin? sau nu???????si cam cate grade ar fi bune pt bebe?minim si maxim?Poze Bea 22+ cu Ivan Doamne ajuta sa am un bebe sanatos!!!!!!!!!!
Din ce am citit temp ideala ar fi 17-21°C, aici din experienta mea dr recomanda cam 18-19°C, mai ales cind sunt raciti ori au vreun virus, pt ca si noi la urma urmei daca avem nasul infundat respiram mai bine daca e aer curat si mai racoare. Cind imi racea Aldo si avea nasul infundat, nu zic de febre ca acolo e altceva, dar nasucul infundat stim noi mamele cu copilasi ca e o problema mai ales noaptea, dr imi recomanda sa-l imbrac bine si indiferent de anotimp ori vreme direct la malul marii cu el. Primele 20 de min curgeau mucii valuri si pe urma respira si el mititelul in voie, dupa 2 zile asa ii trecea. Picaturi la bb cit or fi ele de nevinovate nu poti pune decit 2 pe noapte, pompita de desfundat e alta poveste ca tre sa aveti una buna nu din asta comuna ca mai mare e chinul si pe urma si pompitele astea trebuiesc folosite cu mare grija. Mai sunt uleiurile speciale pt pernita, alea-s minunate! Cind cititi una alta cine stie de printr-o carte ori aiurea scrieti pe o hirtiuta idei din astea sa le probati, bineinteles intii intrebindu-va medicul. De acvariu chiar nu stiu nimic imi ajung doi ciini, am prieteni care au dar nu am observat sa fie cald la ei in living, cred ca o fi fct de model. Acum fiecare cum simte, bebelusii se adapteaza ori de nu arata semne. Aldo de ex transpira imediat la cap si asta de cind era mic, e rau de caldura cum se zice asa ca taica-su si am invatat asta in timp. Ca initial si eu il tineam la 21-22°C, imbracat cum trebuie, bb nascut in noiembrie, eram mai friguroasa pe atunci si mi se parea prea frig 18°C, imi zicem ca dr is nebuni de legat:)). Dar pe urma am inteles ca e adevarat ce zic ei dr astia:): copiii nu racesc de la aer mai rece, ci racesc cind sunt transpirati ori uzi si apoi dau de racoare, logic la urma urmei. La fel cu infofolitul afara pina e copilul transiprat la spate si ceafa.. dar asta nu inseamna ca-s la extrema aia de-mi plimb bebelusul cu piciorusele goale in ianuarie. Calea de mijloc e intotdeauna cea mai buna. De ex Aldo doarme de la 2 ani cu geamul intredeschis si numai asa mi-a dormit bustean, intr-o camera neaerisita doarme rau, viseaza urit. Numai iarna e inchis geamul noaptea in camera lui. E exact ca sotul meu. Nadja de ex e mai altfel, nu-i transpira capusorul in somn, nu e chiar rea de caldura dar si ea de primavara pina toamna doarme cu un gemulet mic putin deschis peste care trag un rulou sa nu bata lumina si trag si draperiile grele asa ca nu intra prea mult aer rece(pe la noi in Nord e mai racoare noaptea) dar intra indeajuns sa-i pastreze o temp buna pt ea.Eu bebelusul am sa-l tin undeva la 20°C in prima luna asta daca e singurica in camera ei, cind e la mine in vizita in pat se incalzeste la pieptul meu, pe urma treptat pina la un an o sa-i ajustetz temp camerei asa pina la 18°C. In schimb sacii de dorimt au fost la noi sfinti! de mititei. Nu mai ai grija invelitului ori caldurii in camera. Asa ca inca ceva imp pe lista de cumparaturi: saculetii de dormit! Sunt si cu mineci si care se detaseaza, mai subtiri mai grosi de iarna, merita banii!Decenuela ai fost tare draguta, is doar in forma buna de la sarcina, ce mai, am asa un zimbet si o stare de bine! Acum o sa mai stau cu voi pe larg la birfe, ca intr-o luna imi pleaca mama acasa si normal ca-mi prieste pe moment viata cu asa un ajutor:) Imi incarc bateriile si rezervele de energie pozitiva! Dar inafara de ajutorul si prezenta placuta a mamei chiar e extraordinar cum ma simt la sarcina asta, sunt atit de linistita si cu o stare de bineeeeee. Nu are a face cu experienta, e altceva, pur si simplu imi prieste sarcina asta. Ce chestie fetelor, pina nici la o femeie nu se potrivesc starile de la o sarcina la alta, va dati seama atunci ce diferente sunt intre gravidute! Noi femeile suntem complicate si asta o fi cred un punct in atractia noastra la urma urmei. Cu Aldo eram normal ingrijorata si eu si nestiutoare, pe urma eram la inceput in Germania, mergeam la dr si nu intelegeam mare lucru, am avut in schimb noroc de prietene nemtoaice bune si saritoare, eu vorbeam engleza, unele care nu stiau vorbeau germana si totusi ne-am inteles cumva, cum numai noi femeile reusim, sotului i se parea ceva iesit din comun, cica doi barbati care sa vb 2 lb straine nu ar reusi sa se inteleaga decit dupa vreo 5 beri cind oricum nu mai conteaza hahahaha:))). Dar mi-a prins bine prezenta lor constanta in jurul meu, ma mai linistea imi mai dadea impresia de control asupra situatiei, veneau cu cataloage de bebelusi, imi aratau cam ce au cumparat ele, etc.. in fine am fost o norocoasa. La sarcina a doua am avut o stare de nervozitate, am mincat aiurea si mult de iar ma enervam si mai tare, aveam si probleme de alta natura si uite asa am fost ca intr-un cerc nebun. dar acum e atit de bineeeeePupic pe burtic fetelor, gata azi sper sa dorm mai bine, fug cu o carte in pat.Vikinga 24+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cristies Pe mine m-ai uns la suflet cu tigarile. Cu greu am reusit sa ma las (mi-a fost teama de sevraj la un moment dat) dar de cand nu mai fumez evit locurile unde se fumeaza la maxim. Sunt fericita insa ca daca acasa eu fac regulile, la serviciu exista spatii speciale pentru fumatori, iar nefumatorii nu pot trece intamplator pe acolo. Cand au fost implementate m-am simtit marginalizata, acum insa... 22+
Ai facut un lucru tare bun, lasa ca timp de fumat mai e. Uite si asta zice cineva care a fumat pachetul pe zi inainte de primul bb care s-a reapucat dupa prima nastere nu mai stiu la vreun an ca din pacate nu am reusit sa alaptez mult, pe urma iar m-am lasat brusc cind am vazut testul de sarcina la bb2, dupa bb2 m-am reapucat ocazional asa am mai pufait cind si cind in we cind mergeam cu prietenele la disco, la un drink ceva. Sotzul e fumator din ala la 2-3pachete pe zi, asa ca stiu cum e in lumea "vitziului". Eu faza aia cu ratia de tigari in sarcina ca sa se evite sevrajul o numesc ca fiind un moft ori o gaselnita moderna:) hai mai ce naiba cum sa fie bun asa un compromis. Si drept sa zic nici nu am dat de dr ori articole care sa-mi zica de sevraj la vremea aia, cred ca citeam din carti mai traditionale asa ori nu stiam cuvintul pe germana lol, ca de auzeam cine stie ce faceam si eu.Dar fara mila si in stil comunist am aplicat interdictia la fumat in casa cam de cind Aldo avea un an jumate cred, poa' sa fie si orkan si chiar e in fiecare ian-feb la noi, ca tot afara in gradina e trimis domnul sot. Nu ca trimis ca multe am invatat de fapt impreuna de nici sa-l rog nu ar mai fuma el in casa nici de ar fi copiii cine stie unde ii place acum ideea de casa nefumatoare si simte ca o datoreaza copiilor, chiar pina si el marele fumator care fara sa aiba idee de copii cind eram eu insarcinata cu bb1 vroia sa amenajeze camera copilului linga living si zicea el tare sigur pe el ca lui i se pare normal ca el bebeul sa se obisnuiasca cu ritmul si stilul de viata al casei, ca ce daca miroase nitel a tigara, imp e sa nu se fumeze in cam copilul atita tot. Zicea ca e ca si cu parfumul, e normal ca mai miroase dupa ce te dai, dar nu e ca at cind il dai in ochi asa-mi explica diferenta care ar fi fost chipurile majura intre fum propriu zis si miros care ar fi fost altceva. Da da sigur ca da, pe urma in timp invataram, auziram atitea si ajunsesarm si noi in fine parinti adevarati. Gresind inveti. dar cu fumatul e pacat mare de tot, e cel mai regretabil lucru facut de mine ca si mama, ma refer la permisivitatea mea. Ca sigur nu se fuma in camera bebeului care normal ca a fost amenjata unde am zis io adica departe de living, daaaaar normal ca respectivul bb mai devreme sau mai tirziu isi incepe aventura in casa, well si atunci? ce faci, trimiti bebeul afara la aer curat sa poti fuma linistit in confort acasa? Gata chiar ca fugVikinga 24+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns plateea spune:

Vikinga, tu sigur nu esti coborita dintr-o carte cu zane?
eu sunt la bb1, dupa sarcina oprita, dupa ani de tratamente si o multime de incercari, operatie, stimulari, spitale, plansete...
si cu toate astea, problemele parca rasar de unde nu ma astept: parintii au pretentia sa ma intorc la scoala, chiar daca asta inseamna sa imi nasc copilul pe drum si sa nu il pot alapta si nici sa stau cu el macar primele luni, socrii le au pe ale lor si li se pare ca "ce tot atata, ca toata lumea trece prin asta"... sotul e panicos si nici cu mana pe burtica nu sta prea mult "ca sa nu apese prea tare"... la job astia si-au gasit sa ne dea afara pe toti si raman pe ultima suta de metri fara job, fara somaj si fara indemnizatia de CIC...
concluzia e ca ma coplesesc toate, si de unde credeam ca sarcina mea va fi una in care sa zambesc zi si noapte, ca o sa ma bucur de fiecare clipa, ca o sa am intelepciunea sa ma detasez, ma gasesc trasa intr-un vartej din care vreau nu vreau, nu pot sa ies.
cum reusiti voi sa fiti atat de fericite, de calme, de .. zane?
uneori am senzatia ca sunteti masluirile unei imaginatii prea bogate, si ca nu pot exista pe lume si oameni fara probleme, sau care sunt atat de destepti sa le minimizeze incat sa le reduca importanta.
Vikinga, te admir grozav. iar faptul ca esti la bb3, sincer, mi se pare... de basm. sigur nu esti din vreo poveste? ai atat de mult calm, si pari sa fii atat de ancorata in realitate, stii atat de multe, si pari sa ii "simti" cu adevarat pe copiii tai. invata-ma si pe mine sa pot. sau spune reteta la potiunea miraculoasa. poate asa o sa reusesc si eu sa ma bucur de ceea ce conteaza cu adevarat, si sa ignor ceea ce e imi face rau si nu merita.
mamica inteleapta ce esti!

21+ cu

Mergi la inceput