LMA-Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007(333)
Raspunsuri - Pagina 8
alinkav spune:
Sa va povestesc si despre mandra mea, a trecut cam un an de cand nu am scris despre ea nimic!![]()
Cum am mai specificat in mesajele anterioare, sta acasa cu mama, pe care o iubeste mult de tot, si pe mine din cand in cand(
glumesc....imi spune mamic, cu accent pe ma). Este o fetita tare isteata si desteapta, vorbeste foarte bine cam ca un copil spre 3 ani(
), vorbeste 2 limbi, le mai amesteca cateodata, dar merge, ne intelegem bine. Frica mea a fost ca stiam ca copii bilingvi vorbesc mai greu, dar spre surprinderea tuturor a fost altfel. Multi ne spun ca pare sa fie mai mare de cat are ea, nici la 2 anisori spuneau ca are undeva 3 ani, intr-adevar pare mai marisoara si mai matura, dar totusi tin sa cred ca e doar o aluzie la faptul ca vb foarte bine si intelege multe.
Singura mea suparare(
) este ca nu ii place olita de nici un fel, supararea mea este ca Alex la varsta ei nu mai purta pampers nici macar noaptea!
Dar poate o vom rezolva si asta mai incolo...ma gandeam sa-i iau cateva olite diferite, poate i-ar placea macar una
!
Am inceput sa alergam dupa baieti
, cam de varsta lui Alex, pe cei de varsta ei, nu ii baga in seama. Si e tare necajita ca nu o baga in seama cei mari....
Ii place mult sa se plimbe(toata ziua intreaba "mergem la plimbare?").Si adora leaganul, nu s-ar da jos nici dupa o ora(aici seamana cu mine
).
Cam asta e despre Olivia mea, mai pe scurt asa.
Alina,
Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007
Gabriela77 spune:
Roxana, sanatate atomicei! 
Ana, nu stiu ce sa zic ca si eu am amintiri despre certuri si batai dintre mine si sora-mea, si era aceeasi diferenta ca intre Sara si surioara! Dar totusi, nu ma descurajez!
Exact asa eram si eu ca Miruna, eram si sunt sensibila la critica, am raspuns pozitiv doar la incurajari si un climat cald, prietenos!
Erina, chiar imi pare rau sa aud asemenea vesti. Eu nu cred ca esti tu prea sensibila, nu imi imaginez sa fi reactionat diferit intr-o astfel de situatie! Pana la urma nu e nimic ireversibil, e doar o incercare, daca nu functioneaza nici discutia cu directoarea, poti oricand cauta alta gradi, alta solutie! Important e sa fii linistita! Tu ai acum nevoie de asta, mai mult ca oricand! Acum realizez ce abatuta am fost toata saptamana trecuta cu acomodarea Sarei, cand o lasam plangand mi se rupea sufletul si nu eram buna de nimic toata ziua! Acum sint linistita, impacata ca o vad asa vesela si fericita acolo! Sint convinsa ca voi identifica si eu multe minusuri, dar deocamdata na declar multumita!
P.S. Azi a fost prima zi la gradi fra pampers, nici un accident!
Gabriela, mami de Sara (29.08.2007) si bebe mic 19+
Gabriela77 spune:
Alina, ce grozave vesti despre Olivia!
Papanash,
istetului Adi!
Gabriela, mami de Sara (29.08.2007) si bebe mic 19+
papanash spune:
Erina, e tare greu s-o lasi in atmosfera aia, nu esti deloc pretentioasa. Mai e putin pana luni, eu n-as mai duce-o pana atunci la gradi.
Alincav, ma bucur ca ne povestesti despre voi. Felicitari pentru printesa bilingva. Poti sa incerci si o olita muzicala, pe Adi il incanta mult cand o face sa cante ( bine, la inceput il ducea capul sa puna apa sau lapte in ea, ca avea acelasi efect
- dar nu-l lasam s-o duca la wc si sa traga apa, alta placere a lui).
Gabriela, ce-mi place ca esti cu moralul sus de tot
.
Gabitz, pupici multi 
Slippers, inseamna ca s-a incarcat tot, mercic mult.
multumesc pentru aprecieri, desenatul este preocuparea lui cea mai cea, deseneaza oriunde, acasa, in masina, la terasa, etc. ce am filmat e o mica parte de-aseara, cand am venit obositi acasa (am fost in vizita la spital-adica in curtea spitalului), aproape adormiti.face ratza care chiar seamana cu ratza, face biciclete,barci, avioane, face portrete
.
............................................................
Mama de papanas Andreiutz
( 02.10.2007 )
carpatina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui papanash Erina.... Mai e putin pana luni, eu n-as mai duce-o pana atunci la gradi. |
Nici eu... Si luni i-as zice directoarei ca daca nu se schimba nimic eu imi iau jucariile si plec..
Edit: Abia acum am realizat ca e joi.. si de ce maine vrei sa o duci la gradinita!

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)
carpatina spune:
| citat din mesajul lui papanash multumesc pentru aprecieri, desenatul este preocuparea lui cea mai cea, deseneaza oriunde, acasa, in masina, la terasa, etc. ce am filmat e o mica parte de-aseara, cand am venit obositi acasa (am fost in vizita la spital-adica in curtea spitalului), aproape adormiti.face ratza care chiar seamana cu ratza, face biciclete,barci, avioane, face portrete |
eu nu reusesc sa vad filmul.. poate de acasa sa am mai mult succes...
Da' va apreciem si pe nv, caci cunoastem marfa
=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)
alinkav spune:
Papanash, nici eu nu am reusit sa vad filmuletul, nu se incarca. Dar stiu un lucru ca fiecare copil are vreo pasiune, asa ca esti o fericita, are un talent artistic. Eu mereu mi-am dorit ca ai mei sa deseneze, Olivia deseneaza numai atunci cand il vede pe frate-su ca deseneaza. Alex in schimb deseneaza roboti, masini, avioane si ii ies foarte bine, dar oricat de mult l-as ruga sa deseneze o casa, o mama
sau un tata
, nu vrea si gata, zice ca nu se pricepe.
Mai nou o invata pe Olivia marcile masinilor
, ii zice sa repete dupa el.
Alina,
Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007
cecilia L spune:
Erina, cred ca ar trebui sa o opresti maine acasa si sa vezi cat si cum mananca....eventual sa-i gatesti ceva asemanator cu ce avea in meniu zilele acestea, din ce povestesti nu pare ok atmosfera acolo, sunt in proportie de 90% sigura ca si atunci cand este grupa Dariei la masa se tipa la ei,....eu sincer luni nu as lasa-o acolo pana nu discut cu directoarea.....daca ieri speram sa fie un caz izolat acum sunt convinsa ca asa este mereu...poate ar trebui sa cauti o alta gradinita daca nu se schimba nimic dupa discutia de luni si as merge atunci cand este Daria la masa sa vad ce se intampla...e destul de ingrijoratoare atmosfera.
Papanash,
viitorul pictor....sau de ce nu arhitect.
Roxana, in ce ai povestestit,am regasit relatia dintre nepotul meu, Andrei si Cristi, verisori care nu au ce sa imparta, abia acum am inteles mai multe, initial am spus ca este lipsa lui Andrei de socializare (are 5 ani si nu merge la gradinita), apoi am spus ca se simte nedreptatit ca pe Cristi nu il cearta nimeni (desi mereu am vb cu Cristi, ba chiar l-am certat daca era vinovat, pana am renuntat sa mai iau in seama crizele lui Andrei, mi-am spus ca, Cristi nu e vinovat ca el nu-l sufera in preajma lui, nu-i convine sa vb parintii lui cu el) apoi ca este gelozie, dar acum sunt convinsa ca este putin din toae acestea si in plus as adauga putina rautate- am eu motivele mele sa cred astae, o alta poveste...acum ma gandesc cum v-a reactiona cand o sa se nasca surioara lui (in octombrie)?????
Trebuie sa fie greu sa eviti toate conflictele dintre frati, dar cred, asa cum spunea Yaia,ca atunci cand se cearta amandoi sunt vinovati, deci tb sa procedezi la fel cu ei pentru a nu exista invins si invingator.
uffffff reclama ............
Cecilia si
Cristian Matei(07.09.2007)
asa crestem noi
Roxana_G spune:
Eu am mai dat o raita la birou sa dau 2 mailuri, dar acusica trag oblonul la ghiseu. Nu numai Alex e rau, acum ma simt eu ciudat, mi-e greata si am senzatia de cap greu.
Am citit de gradinita Dariei, cred ca e cazul de discutii cu directoare, patron, sau oricum o persoana mai sus pusa.
Cat despre progresele copiilor, sincer va invidiez pentru vorbareti ca Olivia (cine stie cand s-o exprima si Andrei mai avansat decat oamenii cavernelor) si pentru talentati ca Adi (auzi tu, sa dezeneze el oameni cu parul cret, noi ne limitam la linii).
Unde zicea Yaia de frati? cred ca am ratat mesajul.
Cat despre nepotelul Ceciliei, sigur va suferi cand apare surioara, daca face asa si cu Cristi. Baiatul nasilor are 10 ani, nu mai e cazul de gelozii de genul batai sau certuri, de altfel nici nu are cum cu surioara de 6 luni, insa sufera de alta maniera: este retras, suparat, neparticipativ la activitati. Fiecare copil care a fost candva unic percepe schimbarea, unii trec insa mai repede peste asta.
Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi
Roxana_G spune:
| citat din mesajul lui Yaia Imi amintesc ca maica-mii nu prea-i pasa cine avea dreptate. Daca ne certam pentru ceva, eram pedepsiti toti cei implicati in cearta. Pentru ca nu am stiut sa ne impacam. Si de obicei sfarseam fara a avea lucrul respectiv niciunul dintre noi, ca nu am stiut sa-l impartim intre noi si era confiscat. |
Aha, despre asta vorbea Cecilia. Asta practic si eu, confiscarea. Rezultatul este ca urla amandoi.

Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi