Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (103)
Raspunsuri - Pagina 5
ionelamaria spune:
Multumesc tuturor pentru gandurile bune pt grasunelul Mihnea
Ramonika, nu merge cu lapte cald? la mine se linistesc asa.
28+ Mihnea
aniversarea nuntii noastre
“Cand ai un copil este ca si cum ai spune: m-am nascut, am gustat din viata si am constatat ca este atat de buna ca merita sa fie înmultita.” Milan Kundera
tinonino81 spune:
Ramonika si la mine laptele face minuni,pentru putin timp dar e bine si asa
: 32+Radu Stefan
laviniablaga spune:
Pentru ca din cate am vazut cam toate avem probleme cu alimentatia in acest ultim trimestru m-am documentat si iata cateva informatii cu privire la alimentatia gravidei in ultimele 3 luni de sarcina!
-Asociatia medicilor a tras un semnal de alarma pentru gravidele in ultimele 3 luni de sarcina. Acestia spun ca alimentatia in ultimul trimestru al sarcinii poate influenta dezvoltarea intelectuala a bebelusului. In afara alimentatiei atent selectionate, gravidele trebuie sa tina cont de faptul ca in aceasta perioada hranirea din punct de vedere calitativ este foarte importanta. Se recomanda alimentele care contin iod si fier, iar despre carnea de peste sau despre fructele de mare se spune ca acestea constituie un element important in dezvoltarea intelectuala a viitorului copil. Totusi trebuie sa se aiba in vedere faptul ca anumite specii de pesti sunt bogate in mercur si pot afecta sistemul nervos al copilului. Acestea sunt: Pestele spada, rechin, macrou regal si ton in cantitati foarte mari. Este interzis consumul de peste crud sau scoici in stare putin prelucrata pentru a se evita cu desavarsire toxiinfectiile alimentare. Sursele importante de fier sunt: carnea rosie (porc, miel, vita), ouale, painea din faina integrala, fasolea, legumele verzi precum spanacul sau broccoli, caise confiate sau prunele. Este foarte important ca viitoarele mamici sa stie ca bebelusul nu necesita un aport foarte mare de calorii zilnic deoarece acesta nu se hraneste ca un om mare, 300 de calorii peste media zilnica de 2200 este suficient pentru ca acesta sa se dezvolte normal. Un alt element important in alimentatia mamicilor este consumul alimentelor cu cat mai multe fibre pentru a evita constipatia si hemoroizii. Acestea ar fi: fructele, legumele, painea din faina integrala, orezul brun, pastele din faina integrala etc. Important de tinut minte este ca necesarul de calciu din perioada sarcinii este dublat fata de cel normal. Si indicat este pentru gravida sa stie ca trebuie sa isi ia sursa de calciu din alimente, nu din suplimente.
Lavi, 32+ mami de Rares Cristian
Au mai ramas 8 saptamani de vis!
Camera lui Rares
Poze
HainuteRares
HaineRares2
Ramonika spune:
beau dimineata lapte mereu si e ok, insa acum m-a pus sa mananc o prajitura si de la dulce iar mi s-au starnit arsurile... si n-am de unde sa fac rost de lapte chiar acum.
lylyana.ion spune:
lavinia, multam de info. cu toate fructele si cerealele si lactatele combinate in toate felurile, tot constipata sunt si tot cu hemoroizi.
31 Alexandru
laurairina13 spune:
Ramonika, nu ai un rennie/maalox/dicarbocalm la dispozitie? Si astea calmeaza arsurile si nu sunt contraindicate in sarcina! Eu cand patesc asa iau repede una din astea si imi mai trece..
Laura, 32+ Mara Teodora
AMR 8 saptamani !!
poze
laviniablaga spune:
AlimentatieGravida
AlimentatieBurtici
www.copilut.ro/index.php?/Pentru-femei/Alimentatia-femeii-gravide-si-a-tinerei-mame.html" target="_blank">Alimentatie
www.bebehelp.ro/sarcina/alimentatia-femeii-insarcinate.html" target="_blank">AlimentatiaMamiciCuBebeInBurtici
Camera lui Rares
Poze
HainuteRares
HaineRares2
Ramonika spune:
lavinia - multumim pt. informatii. cred ca te-am inspirat cu arsurile mele...
laura - n-am pastile, ca-s contra lor cat se poate. si pana pe la 4 si ceva is la servici, nu pot sa merg sa-mi iau.
si pana acum am mai avut arsuri, dar parca acum din ce in ce mai des si mai nasoale... plus ca am observat ca de la miere (sau ceva dulce in general) parca is si mai rele... asa ca stau si suport si dau pe gat o galeata de apa
laviniablaga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lylyana.ion lavinia, multam de info. cu toate fructele si cerealele si lactatele combinate in toate felurile, tot constipata sunt si tot cu hemoroizi. 31 Alexandru |
E de rau atunci...mai ales cu hemoroizii
Camera lui Rares
Poze
HainuteRares
HaineRares2
laviniablaga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramonika lavinia - multumim pt. informatii. cred ca te-am inspirat cu arsurile mele... |
Exact asa si este...chiar m-ai inspirat!Multzam fain
Camera lui Rares
Poze
HainuteRares
HaineRares2