Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (103)
Raspunsuri - Pagina 15
many_bani spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cosicel Buna! Ma bag si eu in seama cu celulele stem. Financiar poate ca nu e un super efort pt multe dintre noi, dar practic, firmele din RO dau prea putine informatii. Deocamdata, sunt in faza experimentala pt vindecarea mai multor boli (din pacate destul de putine) iar cantitatea si calitatea sangelui recoltat asigura 'tratamentul' pana la o anumita greutate a copilului (in general in jur de 40kg). Cand copilul depaseste greutatea, ce facem? Ne bazam ca medicina a evoluat si se va gasi o cale de multiplicare sau renuntam sa mai platim? Dar, sa nu uitam ca recoltatea asta asigura garantia unui donator nu faptul ca daca (fereasca DD) copilul are nevoie de vreo operatie, nu vom plati. Nu platim transportul probei pana la spitatul unde se va face interventia, dar costurile operatiei se suporta in intregime. Si inc-o problema cu siguranta nediscutata de cei cu care se semneaza contractul: costul depozitarii ramane acelasi pt toti anii cat dorim sa depozitam sau se modifica dupa bunul lor plac? Cosi |
Pai firma cu care am incheiat eu contract are inclus in pret depozitarea pe 20 ani, dupa care se da un acord ptr. pastrare si se plateste anual.
32 +
dymomo77 spune:
Merci mult camy. Pana la urma am sunat la neurolog si a zis ca imi da formularul cerut de ginecolog. Eu in urma unui RMN am aflat de ceva probleme neuronale si de aia mi-a recomandat cezariana, plus ca mai sunt si altele: tensiunea mare, BB are circulara de cordon ombilical, eu am si probleme cu coloana plus ca de la 16 sapt stau in pat etc. Chiar nu stiu dc sunt in stare sa nasc natural desi ma cam batea gandul dar dc doctorul zice ca nu ...
32+
laurairina13 spune:
Neata!!
Cheauna de somn mi-s iar!!!!Desi ieri nu am dormit la pranz, alaltaieri noapte am facut-o cam alba, asta noapte inca ma foiam pe la ora 3
Ca sa nu mai zic, ca am avut niscai problem cu digestia si pe la 4 dimineata 

Ma doare si acum stomacul, ma ustura...
Imi faceam ganduri asta noapte, ca si travaliul propriu zis poate incepe cu diaree, voma, dureri de burta, de spate..Eu le aveam pe toate asta noapte
..In fine, paranoia e in floare!
Cam asta despre mine..
Cosicel, din ce am mai inteles eu, iar..cu celulele astea stem, degeaba le avem noi, daca operatia in sine se face tot la mama naibii prin China, costurile sunt super uriase, si inteleg ca oricum diferenta de bani daca le ai tu celulele, sau apelezi la o banca de celule stem e micuta, comparativ cu cheltuielile operatiei..Asta imi spusese cineva, nu stiu daca e sursa sigura..
Vorba Ramonikai, pt cine are bani, si nu e un efort prea mare..sa recolteze, pt cine face eforturi mari...nu stiu daca se merita. Sa dea Dumnezeu la toate bebei sanatosi, si sa nu fie nevoie niciodata sa apelam la celule stem si transplanturi!
Cat despre faptul ca te trimite la 4 D...cred ca mi se pare o chestie asa, hai sa mai facem si noi niste bani cu un 4D..
Daca tot ai dubii in privinta medicului, fa-ti si tu un eco la altcineva bun, sa stai tu linistita!
Si nici mie nu imi zice de placenta, de grad imbatranire, cum e cordoul ombilical, colul daca e scurt..Imi spune de greutate in schimb. Si am incredere in medicul meu, e unul bun! Daca ar fi probabil ceva de rau, ti-ar zice in mod sigur!
Mai e si o faza, noi suntem toate informate de pe net, de una alta, si e normal sa ne intrebam, cand auzim la altele ca ele au aflat, da noi de ce nu stim de la eco?? Doctorii probabil nu au habar ca noi stim ce e aia placenta, ce e ala grad de imbatranire, ce e ala col scurtat, ce e ala nod de cordon ombilical.
Ai sa fii surprinsa cate mamici din tara asta habar nu au de ele!!De asta medicii nici nu se obosesc sa le mentioneze!
Laura,
32+
Mara Teodora
AMR 8 saptamani !!
poze
Rony spune:
Buna,
Am vazut ca erau cateva mesaje despre dozajul de anticorpi in cazul incompatibilitatii de grupa sangvina dintre mama si tata; adica pe scurt eu am 01 , barbatul A2 trebuie sa mergem la Institutul de Imatologie - parca asa se cheama
; in saptele spitalului Filantropia, pe dr Felix daca nu ma insel; la etajul 1 va prezentati cu recomandarea dr ( cred ca se poate face si fara recomandare) platiti 14 lei la etajul 4 daca nu ma insel , apoi vi se va recolata sange si veti avea rezultatul in maxim 5 zile; pentru mine rezulatul a fost ok asa ca nu stiu ce se intampla mai departe
bafta
Rony spune:
Apropo si mai era o mamica , scuze ca nu am retinut numele pentru ca ma grabeam ff tare ieri , care se gandea ca va ramane in jur de 7 zile in spital dupa cezariana; din cate stiu eu nu te tin mai mult de 4 zile decat daca apar complicatii legate de tine sau de copil; eu m-am operat pe 21 dec si pe 24 vroiau sa ma externeze insa am mai obtinut o zi pentru ca nu puteam sa ma misc - poate si fiindca era in perioada sarbatorilor- oricum e bine de intrebat doctorul
vias spune:
mda...mare dezamagire, nici azi nu merg la Tg Mures..am vb cu medicul meu si ma asteapta duminica, ca sa ma puna si pe masa..ca la clinica particulara nu este..si asa o sa discutam mai mult 

...am super mega draci la ora asta 

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei 
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
www.Darius-Andrei.piczo.com
http://nshrine.com/shrine/Darius
Sa-l ajutam pe Alex
32+
Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!
bebe
Flavius Cristian
AMR 6 SAPTAMANI
POZE
Ramonika spune:
| citat din mesajul lui laurairina13 Mai e si o faza, noi suntem toate informate de pe net, de una alta, si e normal sa ne intrebam, cand auzim la altele ca ele au aflat, da noi de ce nu stim de la eco?? Doctorii probabil nu au habar ca noi stim ce e aia placenta, ce e ala grad de imbatranire, ce e ala col scurtat, ce e ala nod de cordon ombilical. Ai sa fii surprinsa cate mamici din tara asta habar nu au de ele!!De asta medicii nici nu se obosesc sa le mentioneze! |
ai mare dreptate aici.

de asta unii doctori fac ochii cat cepele daca intrebi ceva mai "tehnic", ca-si inchipuie ca noi habar n-avem...

dar cel mai tare ma amuza prietenii si cunostintele care sunt inaintea mea cu sarcina sau chiar au nascut si se trezesc ei sa-mi dea lectii si mi spun niste banalitati cu o figura din aia serioasa cum ca nu stiu ce secret mi-au impartasit...
la unii le mai tai macaroana, sau le mai zic eu vreo 2 SF-uri de-i las eu pe aia cu gura cascata... iar la unii (cum ar fi seful meu, ca nah, nu-mi permit

laurairina13 spune:
Ionela , citeam de sotioru tau si de frica lui de analize, oare de ce sunt asa toti???
Fricosii...daca ar fi sa duca ei o sarcina ..chiar as vrea sa ii aud cum se vaita!!![]()
Lavinia, Camy, bafta la controale! Sa venitti cu vesti bune si cu poze de la intalneala la inghetata!![]()
Ramonika, misto nasterea prietenei tale!!! Eu acu ma gandeam ca daca e sa nasc asa repede, in 2 ore..Daca eu nu imi dau seama ca a inceput travaliul??si stau cele 2 ore pe acas? ca sa ajung la maternitatea unde nasc, imi ia cu masina cel putin 45 min!!Daca nasc pe drum????????????????
Alt subpunct la capitolul paranoia!
Simina astia sunt nemernici rau!!!Mama lor de cretini, puteau spune de marti cand ai fost la ei, ca nu mai au fonduri!!!Obositii naibii!
Trebuia macar sa intrebi cat costa ..informativ..poate era ieftin si puteai sa faci testul
LauraG, misto ca in state va face si testul asta non stres..la noi inca nu am auzit sa imi zica doctorul de el.Poate dupa 36 de saptamani incolo..
Se discuta despre control pe masa la 7 luni..Mie mi-au zis 2 medici, primul la care am fost cat si cel la care merg acum, ca pe parcursul sarcinii nu se fac non stop controale de astea, decat daca sunt suspiciuni de avort, col scurtat, minuni dintrastea..Eu chiar ultimul control l-am facut la 8 saptamani-de atunci doar eco
, si cand am fost la 32 de sapt la control, mi-a si specificat doctorul ca la 36 de saptamani urmeaza sa mi se faca si un control pe masa, sa ma pregatesc
, ca sa vada cum se prezinta colul, si daca e posibil sa nasc normal sau nu..
Dar am prietene care au fost la alti medici, si le facea frecvent si controlul pe masa..dar imi povesteau cat e de jenant si dureros de cele mai multe ori, si mai si stateau cu frica sangerarilor pe urma
Laura,
32+
Mara Teodora
AMR 8 saptamani !!
poze
simina_kin spune:
| citat din mesajul lui cosicel A, si e normal ca la 7 luni si ceva sa te controleze genital? Cosi |
Eu mereu fac control intravaginal pe calul alb, si apoi oco pe burtik. La inceput l-am intrebat cat mai fac intra, si mi-a zis pana la 12 sapt, dar se referea la sonda pt eco
..nu la controlul cu manuta lui
....iar cand am fost la 18s si m-a pus sa ma dezbrac i-am zis"nu ati zis ca nu mai umblati innauntru

Pot sa zic ca mi-e groaza sa ma mai duc, ca nu mai suport sa-si bage degetele pe "acolo"
...ultima data m-a durut

31+ cu
Maya AndreeaAMR 9 SAPTAMANI
bebe
www.youtube.com/watch?v=TBPTDO-GMV0" target="_blank">Pentru sotul meu! TE IUBESC!!
Ramonika spune:
| citat din mesajul lui laurairina13 Ramonika, misto nasterea prietenei tale!!! Eu acu ma gandeam ca daca e sa nasc asa repede, in 2 ore..Daca eu nu imi dau seama ca a inceput travaliul??si stau cele 2 ore pe acas? ca sa ajung la maternitatea unde nasc, imi ia cu masina cel putin 45 min!!Daca nasc pe drum???????????????? Alt subpunct la capitolul paranoia!![]() |
aoleu, la asta nu m-am gandit...
eu ziceam ca e o poveste de incurajare, cand colo voi cautati nod in papura peste tot
lasa ca nu sunt asa dese cazurile astea, as vrea si eu eu sa am asa noroc, insa sanse is aproape ca si cum as castiga la loto...