Ghiocei de Martie-Aprilie 2009*(69)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Bun venit Miha!

Ciresica, nici eu nu zic ca-i slabut Albert, e ok. Nu te stresa atat timp cat ia in greutate. Nu toti copiii asimileaza la fel si nici laptele de la sanul mamicilor nu-i la fel, dovada diferenta de greutate intre bebicii care sunt alaptati exclusiv.
Eu cand vad fetele cum stiu exact cate sute de grame a luat copilul in ultima saptamana, raman cu gura cascata. Noi la inceput, am avut vreo doua luni, un cantar imprumutat de la farmacie. Era langa masa de schimbat, deci toata ziua la indemana, dar eu il cantaream la 2-3 saptamani, nici nu-mi bateam capul cu asta. Acum ma mai cantaresc cu, si fara el in brate, pe cantarul nostru si-mi fac asa o idee de cat mai are.

Cu ce a spus pisigri ca un bebelus gras are sanse mari sa ajunga un copil sau un adult obez, eu nu-s de acord. Si nici cu afirmatia ca acum se pun bazele unei alimentatii sanatoase. Care alimentatii? Ca ei la varsta asta (ca vorbim de copiii nostri, majoritatea de 5-6 luni) in afara de lapte, se mai manjesc pe la gurita cu ceva legume sau fructe. Cand o sa manance nutella pe paine in loc de un fruct, atunci da, de acord. Dar acum e prematur sa vorbim de asa ceva.
Mie keutu dezbracat mi se pare pur si simplu bine, eu nu-l vad gras deloc. Are acum cam cu 700 g mai mult ca Albert. Eu eram dubla fata de el, cam pana la un an, un an si ceva, cand am inceput sa merg in picioare. Apoi toata copilaria, adolescenta si tineretea...pana in prezent, am fost slaba de ma batea vantul. Si acum, dupa sarcina, in afara de burta si putin pe picioare, tot slaba sunt. Eu cred ca tine de bagajul genetic si de stilul de alimentatie de mai tarziu, decat de cum e un bebe la 5-6 luni.

5 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyana27

simina pai nu-mi treci si mie ghioceleul de nashica in listuta????
ca l-a trecut la capitolul vechi, dar e inca moderata si i-au aparut mesajele la cucuietii din deal... acuma am intrat sa le vad
uite datele:
18 aprile 2009 Andrei Rares , bebe de Miha1980, 2870, 48 cm , 37 s si 4 z , cezariana

diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
mutzunel mic de 5 lunite

EXCURSIE MOECIU

Daca nu l-a trecut nimeni pana acum al trec imediat...sa-ti traiasca nasicu!!!

31+ cu Maya Andreea
AMR 9 SAPTAMANI
bebe
www.youtube.com/watch?v=TBPTDO-GMV0" target="_blank">Pentru sotul meu! TE IUBESC!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui simina_kin

Citat:
citat din mesajul lui dyana27

simina pai nu-mi treci si mie ghioceleul de nashica in listuta????
ca l-a trecut la capitolul vechi, dar e inca moderata si i-au aparut mesajele la cucuietii din deal... acuma am intrat sa le vad
uite datele:
18 aprile 2009 Andrei Rares , bebe de Miha1980, 2870, 48 cm , 37 s si 4 z , cezariana

mutzunel mic de 5 lunite

EXCURSIE MOECIU

Daca nu l-a trecut nimeni pana acum al trec imediat...sa-ti traiasca nasicu!!!

31+ cu Maya Andreea
AMR 9 SAPTAMANI
bebe
www.youtube.com/watch?v=TBPTDO-GMV0" target="_blank">Pentru sotul meu! TE IUBESC!!

e un scumpic si jumatate, mor de dragul lui ; multumesc mult

mutzunel mic de 5 lunite

EXCURSIE MOECIU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Ciresica, se vede ca n-ai prea avut timp sa citesti mesajele de la club...mie asa-mi vine sa te cert de numa numa! Pai ai un copilas foarte bine dezvoltat, care peste 5 luni a fost alaptat exclusiv si acum e la inceput de diversificare, primind in continuare lapte matern- care e de fapt problema?! Ca eu nu vad niciuna. Imi dau lacrimile cand citesc de bebelusi care nu vor sa pape, refuza san, refuza biberon,
au diferite probleme cu stomacelul, nu iau in greutate de la o luna la alta etc. Si tu esti nemultumita ca Albert ti se pare "prea slab" si te gandesti la o posibila solutie si anume sa-i dai si niste lapte praf. Cumva cand iesiti in parc se organizeaza concursuri "cel mai grasan bebelus" si tu te simti rusinata ca nu esti pe podium? Se dau premii/ kilogram de copil? Scuza-mi aparenta rautate, dar cand vad ca totul merge struna cu bebelusul tau si tu-ti inventezi probleme...
Primul lucru pe care mi l-a zis pediatra la control a fost sa nu compar niciodata doi copii, fiecare e diferit. E la fel de normal ca, mai ales in cazul copiilor alaptati la san, un bebe sa aiba 6 kile la 6 luni, pe cat e de normal sa aiba 10 (daca e exclus diabetul sau alte probleme sau daca bebelusul mai slabut nu stagneaza de ceva timp). E la fel de normal sa-i rasara primul dinte la 3 luni pe cat e de normal sa-i rasara la 10. Cata vreme bebelusul e sanatos, vioi, creste si se dezvolta, totul e in regula si nu vad de ce ar fi necesare concursuri gen "care are primul dinti, care sta primul in fund, care e cel mai greu, care e cel mai lung". A, ca fiecare venim aici si "dam cu sama" despre achizitiile copiilor nostri si suntem mandre(sau ingrijorate, dupa caz) e una; dar o facem sa impartasim bucurii sau tristeti, nu ca sa instituim concursuri. Concluzia: te rog, pentru binele lui Albert, nu mai crea false probleme, nu te mai lega la cap daca nu te doare! Daca sunteti la diversificare si mai ai si lapte matern, de ce ti-ai dori sa-l bulversezi, sa-i dai programul peste cap, introducandu-i si lapte praf?!
Of, cu obsesia asta a unor mame (presate si de factori inonjuratori care ar trebui ignorati!) de a-si vedea copiii caaaaat mai grasi, nu m-as mira sa apara pe piata in curand, la mare cautare, si steroizi pentru bebelusi sau mai stiu eu ce minuni!!
Iertare daca am parut agresiva, dar eu prefer sa tin partea lui Albert, nu a ta, Ciresico!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
4luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Ciresica, se vede ca n-ai prea avut timp sa citesti mesajele de la club...mie asa-mi vine sa te cert de numa numa! Pai ai un copilas foarte bine dezvoltat, care peste 5 luni a fost alaptat exclusiv si acum e la inceput de diversificare, primind in continuare lapte matern- care e de fapt problema?! Ca eu nu vad niciuna. Imi dau lacrimile cand citesc de bebelusi care nu vor sa pape, refuza san, refuza biberon,
au diferite probleme cu stomacelul, nu iau in greutate de la o luna la alta etc. Si tu esti nemultumita ca Albert ti se pare "prea slab" si te gandesti la o posibila solutie si anume sa-i dai si niste lapte praf. Cumva cand iesiti in parc se organizeaza concursuri "cel mai grasan bebelus" si tu te simti rusinata ca nu esti pe podium? Se dau premii/ kilogram de copil? Scuza-mi aparenta rautate, dar cand vad ca totul merge struna cu bebelusul tau si tu-ti inventezi probleme...
Primul lucru pe care mi l-a zis pediatra la control a fost sa nu compar niciodata doi copii, fiecare e diferit. E la fel de normal ca, mai ales in cazul copiilor alaptati la san, un bebe sa aiba 6 kile la 6 luni, pe cat e de normal sa aiba 10 (daca e exclus diabetul sau alte probleme sau daca bebelusul mai slabut nu stagneaza de ceva timp). E la fel de normal sa-i rasara primul dinte la 3 luni pe cat e de normal sa-i rasara la 10. Cata vreme bebelusul e sanatos, vioi, creste si se dezvolta, totul e in regula si nu vad de ce ar fi necesare concursuri gen "care are primul dinti, care sta primul in fund, care e cel mai greu, care e cel mai lung". A, ca fiecare venim aici si "dam cu sama" despre achizitiile copiilor nostri si suntem mandre(sau ingrijorate, dupa caz) e una; dar o facem sa impartasim bucurii sau tristeti, nu ca sa instituim concursuri. Concluzia: te rog, pentru binele lui Albert, nu mai crea false probleme, nu te mai lega la cap daca nu te doare! Daca sunteti la diversificare si mai ai si lapte matern, de ce ti-ai dori sa-l bulversezi, sa-i dai programul peste cap, introducandu-i si lapte praf?!
Of, cu obsesia asta a unor mame (presate si de factori inonjuratori care ar trebui ignorati!) de a-si vedea copiii caaaaat mai grasi, nu m-as mira sa apara pe piata in curand, la mare cautare, si steroizi pentru bebelusi sau mai stiu eu ce minuni!!
Iertare daca am parut agresiva, dar eu prefer sa tin partea lui Albert, nu a ta, Ciresico!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
4luni

Bun mesaj!!! Ar trebui sa stea mereu pe prima pagina

Olga, mamica lui David iepurasul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mart.apr09 spune:

Dyana am trecut nasicul mic

Rog fetele noi care nu se gasesc pe lista sa lase PM pe nov.dec, asa este mai usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Iertate sa-mi fie pacatele, dar m-am folosit de voi fetele excursioniste. Sa va povestesc...

Eu in inteleg ca sotul meu munceste tare mult si de aceea acasa nici nu-l prea bat la cap sa stea cu copilul. dar la munte ma asteptam sa facem si noi 50%/50%. Ei ce credeti....el s-a respectat baiatul...somn pana la 11-12 (eu pana la 8-9), dupa masa iar somnic...dragut program....m-a apuse toti nervii cand vedeam ce tatici dedicati aveam prin preajma iar al meu sforaia...Si ce-mi zice ieri: "pai nu am mers la munte sa ne relaxam?"

Asa ca astazi m-am enervat si i-am zis ca s-a organizat concurs cu cel mai neimplicat tatic si el a iesit castigator Tare s-a mai rusinat...Rezultatul: acum merge cu noi la dr (mentionez ca nu a mai fost decat 1 data, cand a facut David 1 luna).

Ma iertati, asa-i?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Citat:
citat din mesajul lui simina_kin

Citat:
citat din mesajul lui adirys21

Novus si Pisigri

LA MULTI ANI

Printesa mea Teona

Mami fericita de printesa Andrada Teona

La multi ani si de la noi...si pentru Dyana...

31+ cu Maya Andreea
AMR 9 SAPTAMANI
bebe

la multi ani!!! fetelor
si Gazei pt cei 10anisori impreuna , si noi tot 10 ani de cand suntem impreuna facem luna si tot luna asta 7 de casatorie

Mami fericita!!!
Crestem mari!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha1980 spune:

Buna tuturor!
MULTUMESC din suflet ca l-ati bagat si pe puiutul meu in lista ..SUNT ASA DE FERICITA cand il vad Andreiut in listuta..sunt in al zecelea cer...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Citat:
citat din mesajul lui olishka

Sa va zic noua metoda de adormit/linistit copilul. Il pup. Pupici multi si scurti. Pana si cand are crizele cele mai mari reusesc sa-l linistesc. astazi asa l-am adormit

Interesanta metoda si tare dulcica

Mami fericita!!!
Crestem mari!!!

Mergi la inceput