Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (22)
Raspunsuri - Pagina 11
castelanaC spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui freedelia Neatza fetelor!!!! Azi ma simt suficient de bine sa duc eu copiii la scoala!!!! Apoi ma voi trata singura cu un breakfast undeva... o dimineata linistita! Va pup! Ellanika, daca mi-ai scrie pas cu pas cum sa fac ciorba, ti-as fi profund recunoscatoare. Asa, cu multe legume, groasa, si acra. Vai ce pofta imi eeee!!!! Va pup si ma duc s-o imbrac pe donsoara, ca frati-su s-a imbracat singur. 15+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)POZE |
buna Delie, ma bag ca musca si eu:
eu ieri am facut ciorbica acra asa:
o ceapa, radacini de pastarnac (parnish in engl am gasit aici) de telina, tulpina de telina, de morcov se curata si se taie la cutit cubulete mici.
separat am pus la fiert un piept de pui (pui ce parte ai sau iti place, eu asta aveam in casa si l-am taiat felii) pana se face smu, iei spuma si pui toate radacinoasele peste la firt.
intre timp cuteti un dovlecel, carfofi si cand pare a fi aproape fiert le pui taiate cuburi mai mari. poti pune si fasole verde pastai, taiate asa cam de 2 cm, sau mazare, ardei gras...ce vrei tu.
Cand s-a fiert cartoful pac vii cu rosiile (altfel ramane cam nefiert) zeama de la o lamaie (asta sa fie acru, eu nu pun nimic de la plic!!! pui sare (care de fapt o poti pune de la inceput, dar atentie ca si legumele au saruri si te poti pacalii, pui cu masura si gusti tu) apoi la sfarsit o legatura mare de tot de patrunjel (atentie nu coriandru, are frunza la fel)
Eu toate cele de mai sus le-am gasit de cumparat aici, proaspete.
Nu folosesc de felul meu absolut nimis de la cutie, sau chestii tip delicat, knor... apoi in sarcina nu-s bune!
sunt persoane care pun si o mana de orez sau de paste, eu una nu pun nimic daca am puc cartof.
Sugestie: lamaie pui mai intai zeama de la o jumatate, gusti, apoi vii cu restul dupa gustul tau. ai sa vezi ca dupa un clocot se duce iz-ul de citrica.
Cantitatea de apa e dupa cum vrei tu mai groasa sau mai apoasa, eu prefer mai tip minestrone bogat. Se serveste cu o lingura de smantana, eu am papat cu iaurt, si tare mi-a placut!
mai erau parca chestii tip leustean pe care aici nu le gasesc, sau alte legume... deci ma adaptez si eu la mediu si fac cu ce se gaseste.
pofta buna
castelana fericita
11+
castelanaC spune:
fetele, scuze ca-s defazata, nu mai stiu cine m-a intrebat cum brdez. am gasit aici la mercerie o chestie fantastica, si fiecare frietene de a mea a avut in ziua nasterii un cadou surpprizoz, un body personalizat cu munele lui bebe!
va trimit si voua poate gasiti in tara: se numeste solible canvas, este o retea (ca de plastic) aproape transparenta pe care o aplici pe hainuta, tu cosi acolo floricita ta si apoi pui tot produsul in apa calda si se dizolva reteaua ramanand ceva incredibil de frumos!
poftiti la lucru:
http://www.dmc.com/majic/pageServer/1o010102ar/en/soluble-canvas.html
castelana fericita
11+
andra_s spune:
neata si de la mine!
castelana esti o fire foarte puternica,felicitari, te apreciez ca ai un moral asa ridicat in momente d-astea! 
ella buna idee cu chat-ul, dar daca il putem organiza mai pe seara ... pls
aaa si sa ne tii la curent cu ce mai faci la " ora de lucru manual" ca vreau sa tin si eu pasul cu tine cand o sa stau acasa, dar asta peste vreo 2 luni. 
delia ce bine ca incepi sa te simti si tu normal
, hai ca poate nu mai revin starile acelea!
aleesicoo mai ai putin si vezi si 2 liniute! hai ca iti tinem pumnii si te pupam! 
http://picasaweb.google.com/ruxandra.matei
i
15+
jeni_h spune:
Buna dimineata burtici
La mine nu este asa de buna, m-am trezit cu o usturime in gat de-mi vine sa ma urc pe pereti
Nu mai spun de nas infundat. Ce sa iau, ce sa fac? Este prima data de cand sunt insarcinata cand ma ia raceala.
Merg sa zac in pat, simt ca imi ies flacari pe ochi.
Va pup si sa aveti grija de voi.
16+
Lindal spune:
Buna dimineata fetelor!
Va multumesc mult celor care mi-ati raspuns in leg.cu vizitele la dr. pt ca am reusit sa-mi fac o idee despre ce va urma. Voi merge la dr. peste 1 sapt, fix joia viitoare cand voi avea 11 sapt. si il voi intreba exact cand trebuie sa mai vin pe parcursul sarcinii.
Azi am schimbat prefixul - am 10 sapt si parca deja incepe sa se vada burtica, ceea ce imi da sperante ca totul e bine.
Dupa vizita la dr. voi anunta si familia, pt ca pana acum nu am zis nimic.![]()
La capitolul mancare, din ceea ce s-a vehiculat pe aici bifez: laptele cu taitei, borsul (ciorbica acra), ciorba de burta, strugurii, deci din astea tocmai am mancat. Mai astept idei culinare.![]()
O zi frumoasa tuturor!
10+
aleesicoo spune:
Neata!
doamne ajuta, sa ai gura aurita![]()
daca fac un baietel si tu ai o fetita il aduc la fetit obligat fortat
....ea e aleasa.. si daca e invers te astept![]()
| citat din mesajul lui andra_s neata si de la mine! aleesicoo mai ai putin si vezi si 2 liniute! hai ca iti tinem pumnii si te pupam! ![]() http://picasaweb.google.com/ruxandra.matei i 15+ |
HAIDE BEBE LA MAMII IN BURTICA!!!

Invingatorii nu renunta NICIODATA!!!!
http://community.webshots.com/album/574674676TrCmjB
aleesicoo spune:
la petit* scuze... ma gandeam la fetita![]()

HAIDE BEBE LA MAMII IN BURTICA!!!
Invingatorii nu renunta NICIODATA!!!!
http://community.webshots.com/album/574674676TrCmjB
babyangel spune:
'Neata fetele,
Eu mi-am trimis deja copilasu' la scoala, am baut cafeluta cu lapte si am mancat un mar , mare, mare!
Nu stiu ce am, dar daca nu mananc un fruct dupa cafea, nu sunt sanatoasa...
Acuma ma gandeam oare ce sa mananc la micul dejun?? Nu mi-e pofta de nimika..
Poate fac gris ca ieri nu am facut..
[b]Dayanara[/], intr-adevar iese tortulet tare, si deasupra se pudreaza cu cioco, sau se pune dulceata...cu cratita sa stii ca patesc si eu de multe ori!![]()
Daca doresti sa fie mai moale , asa ca o budinca, atunci trebuie doar jumatate de cantitate de gris..
Eu m-am invatat cu el tare, pentru ca asa ii placea lui Lucas..sa fie ca la camin!
Anca
15+cu Tereza Martina si mami de
Lucas
castelanaC spune:
| citat din mesajul lui jeni_h Buna dimineata burtici La mine nu este asa de buna, m-am trezit cu o usturime in gat de-mi vine sa ma urc pe pereti Nu mai spun de nas infundat. Ce sa iau, ce sa fac? Este prima data de cand sunt insarcinata cand ma ia raceala. Merg sa zac in pat, simt ca imi ies flacari pe ochi. Va pup si sa aveti grija de voi. 16+ |
jeni baga rapid niste citrice, dar multe, orice fruct si leguma ce contine vitamina C si daca nu cedeaza cu mancare buna si repaos suna la medic. Nu astepta sa ajungi la febra!
Sanatate!!
castelana fericita
11+
babyangel spune:
Mihaela, e trist sa aud ca ti-ai petrecut timp in spital, mai ales in Ro, dar totusi daca ti-e asa de rau, hidratarea e obligatorie..
Ma bucur ca macar au reusit sa te hidrateze si te simti mai bine
Oanka, fetele au dreptate cand spun ca te doare burtica de la efort: poate nu iti dai seama si stai prea mult in picioare...
Si pe mine ma doare in fiecare zi, pentru ca nu am un servici de 8 ore cu fundu pe scaun, si sant cumva obligata sa stau mai mult in picioare toata ziua!
Alesicoo sa fie cu noroc
..eu zic ca ai toate sansele sa fii insarcinata..DAR, incearca sa NU iti mai faci test de sarcina pana in 1 octombrie, pt ca in general nu ies pozitive decat dupa minim 1 zi intarziere a CM!
Deci rabdarem ca bb vine
Cenia pastele cu nuca sunt un deliciu
Eu in loc de zahar pun miere si sincer nu te mai poti opri din mancat...La fel patesti cu clatitele cu miere si nuca
Anca
15+cu Tereza Martina si mami de
Lucas