Albinutze de Mai-Iunie 2009(17)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_micu83 spune:

Salutare, a venit acasica una bucata de tatic insurat cu mine de fix 3 ani(batuti pe muchie azi), si-a intrat in drepturi si face figuratie pt broscaletele zambaret..acum sunt la relaxare,...si bag de seama ca si voi suferiti de "sindromul mamei denaturate" din prisma altora...ce bine ca nu sunt singura!...la mine de la mama pana la babele de pe strada sigur se gaseste cineva sa-mi faca observatie...

...din momentul in care am ajuns acasa m-a sunat mama sa ma certe ca a vazut ea o poza din maternitate cand tineam copilul pe umar fara sa-i sustin capul si a inceput teoria..ba ca mai voalat m-a facut si proasta...apoi m-a sunat sa ma certe ca nu infas copilul si ca-l tin cu capul descoperit...dupa nici o ora m-a sunat sa ma intrebe daca am in casa termometru si ce temperatura avea copilul seara...vreo saptamana m-a tot "frecat" la cap pana can i-am spus ca nu are ce cauta la mine daca ma ameteste cu tot felul de sfaturi...s-a suparat si n-a venit decat la botez cand...alta minune, atunci s-au gasit "cuscrele"..discutau ele in dormitor una alta si venea mama care se "sacrificase" sa fie certata de mine...citez"mama, eu si cuscra credem ca ar fi bine sa faci.........." au vazut ele ca n-au cu cine sa se inteleaga si s-au cam lasat pagubase.

Ce bine ca le am pe amandoua la 500km distanta...va dati seama ce-mi auzeau urechile daca erau langa mine?

Si urechile mele si-au auzit de la altii fraze de genul "da ce proasta esti...lasa-l draga in patut sa planga sau pune-l la desene(ca le si intelege)"si fa linistita teaba in casa...sau "cumpara-i draga un pampers mai mare ca ala tine mai mult si mai faci si tu economie"pai pe mine ma intereseaza "sa tina pampersul mai mult" sau confortul copilului meu....de ce scoti copilul afara din casa inainte de botez ? Raspuns "pai ca sa va mirati voi "(tare i-as fi spus ...sa se mire prostii care intreaba)...una peste alta, de la 8 zile am fortat un pic nota-controlat zic eu si am fost cu copilul la cumparaturi in hypermarket...se uita lumea ca la urs...noi am numit experienta asta "imunizare"..in 3 luni copilul meu n-a patit nimic, papa bine titi, doarme aproape toata noaptea..colici n-am avut ...sunt fericita si multumita!

Cam atat despre noi! Pupam toata gasca!

Ana-Maria,Valentin si comoara RAZVAN NAZDRAVAN!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Picky, sa nu fie o reactie de la vaccin asociata cu o raceala, daca zici ca are nasul infundat. Pune-i ser si scoate mucisorii. Reactia la paracetamol este in felul urmator: la inceput temperatura creste, dupa vreo jumatate de ora incepe sa scada, cam la 45 minute dupa paracetamol, daca masori temperatura, o sa vezi daca a reactionat bine sau nu. Poti sa repeti doza la minim 8 ore, cu aceeasi substanta activa.

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza23 spune:

stupul drag

am revenit si noi, avem baiat crestin acum si plimbat la mare unde si-a dat peste cap tot programul si cam ne-a chiaunit dar asta e, e si el mic

problema e ca am fost ieri la doctor sa ne vada la 3 luni si a luat 500 g in ultima luna si 4 cm, lucru care mie nu-mi da bine la calcule. Povestindu-i eu d-nei dr cum regurgiteaza al meu baiat in continuu, si la 3 ore de la masa, si cum face fleasca el 3-4 prosopele pe zi plus hainutele de pe el, a facut dansa ochii mari si-mi spune ca nu prea e in regula, ca e normal sa regurgiteze dupa masa, dar nu ca al meu, de cel putin 5-6 ori intre 2 mese si ce credeti ca ma puse sa fac? sa-i dau baiatului lapte fara lactoza cateva zile si intre timp sa ma mulg, ca sa nu pierd totusi laptele meu, si sa vedem cum se comporta.
asa am plecat eu cu lacrimi in ochi de la doctor si cu tzitzile pline de lapte am inceput sa-i dau lapte praf sa va zic ca deja dupa a doua masa de lapte fara lactoza era alt copil? ca nu mai da decat un pic dupa ce mananca, ca doarme bine, ca nu mai e agitat si marait? chiar sa aiba copilul meu intoleranta la lactoza? sunt praf de deprimata de ieri incoace
si colac peste pupaza i-a decalotat si putzica si-l doare de mama mama si plange de-mi rupe sufletul cand il spalam si cand face pipi, of doamne

acum sa va spunem si de bine, a inceput sa apuce cu manutele si sa duca la gura ce prinde, baga si manutele in gura pana se ineaca si face si balonase

si acum pot sa ma apuc sa recuperez ce-ati scris cat am lipsit, sper sa reusesc in cateva zile
poze inca nu avem de la botez
pupam gasca

fericita de Catalin-George - 11 iunie 2009
A piece of our life
Cred in Georgi! Haideti sa ajutam, haideti sa facem ceva!

GOD is a DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luckyblue spune:

Hoy, fetele!

@madalinutza: imi pare rau ca iar aveti probleme! Insanatosire grabnica lui Luca si sper sa nu ia si Iosef! Nu stiu ce sa-ti zic la intrebarea despre lapte ... sper sa raspunda mamicile mai experimentate. Mananci bine, variat?
@LauraOana: tin pumnii, desi sunt sigura ca de data asta o sa fie bine.
@ana: eu la faza cu repetarea slujbei de botez pentru intarziati cred ca faceam cu nervii: nu faptul ca se boteaza mai multi copii deodata m-ar deranja ci senzatia de servicii pe banda rulanta ... Multumim de carticica, am downloadat-o!

Eu am inceput lucrul, deocamdata de acasa pana incepe Sara sa mearga la Kinderkrippe (cresa) la sfarsitul lunii asteia. Am totusi noroc ca profii mei (sefii adica) sunt de treaba si am un program f flexibil. Intre timp, incerc sa o invat pe Sara cu biberonul pentru ca doua mese pe zi le va primi de la educatoare, asa ca pompam, pompam ...

Apropo de lapte de mama pastrat la frigider (poate se mai confrunta careva cu problema): am pastrat lapte (cum sa zic?!!! ca nu-mi place "muls" nicicum) din trei zile consecutive si am inceput cu primul container adica cel mai vechi. Ei bine, n-a mers deloc ... a inceput bebe sa tipe, sa se agite. Am crezut ca e tetina: am schimbat 3 dimensiuni si 2 tipuri, nicio schimbare. Intr-un final am gasit pe net ceva de genul ca unele femei ar avea o cantitate mai mare dintr-o enzima care determina separarea grasimii din lapte, aceeasi grasime fiind responsabila de gustul bun al laptelui. De aceea lapticul meu, dupa sederea la frigider avea un gust mai ciudat, asa (il gust cand incerc biberonul). Eh, si de atunci sunt in experimente sa vad cat timp pot sa-l las si in ce conditii ca sa fie inca bun, pentru ca bebelina mea e tare sensibila pare-se.

Scriu mesaje din ce in ce mai lungi ... oare ce inseamna?

Irina, mami de www.flickr.com/photos/40416303@N08/" target="_blank">Sara Magdalena (19.06.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Alinutza, imi pare rau.
Ana_micu, daca botezai copilul la 18 ani trebuia sa-l tii in casa pana atunci? Noi am fost la mare cu copila de 10 zile, se uitau babele ca la urs.
Kiralina, n-am ce face, daca nu le dau replica li se pare ca le merge si fac mai rau, asa ca prefer sa le tai macaroana mai repede. Altfel mai mult ma enervez. La mare avea Saby un slip tanga de care era foarte incantata, se apucase o babuta sa traga de chilotii fetei, cica sa-i dau jos. Eu o alaptam pe cea mica si n-aveam mainile libere, dar gura nu era ocupata .

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

@Picky_toto: si Sara a avut umflatura pe un piciorus dupa vaccin si i-a trecut de la sine in cateva zile.

Irina, mami de www.flickr.com/photos/40416303@N08/" target="_blank">Sara Magdalena (19.06.2009)

Mergi la inceput

luckyblue, eu stiam ca laptele matern se poate tine la frigider maxim 24 ore si la congelator maxim 3 luni, poate ca din cauza asta s-a schimbat la gust. sau era de la congelator?

A piece of our life

GOD is a DJ

Mergi la inceput

kiralina Ada este de-a dreptul dementiala cum incearca sa se tarasca, este grozava
oana du bine ai revenit, sa-ti traiasca Alex, e un frumusel foc, si are niste ochi... m-a topit
nemo pup fetele cucuietele
alynta superb concediu, vreau si eu in Moldova la manastiri. Eu am avut o pereche de bunici la Piatra si imi petreceam vacantele acolo, mi-e tare dor...

mai citesc si raspund pe parcurs

A piece of our life

GOD is a DJ

Mergi la inceput

maria baiatul, pe mine m-a topit cu zambetul lui. Sau era doar pt fetele mici?
ioana vazut filmuletul cu fetele, sunt superbe, iar Sara s-a facut mare si ce perisor are
carla ma bucur ca ai revenit, mie mi-au lipsit postarile tale

A piece of our life

GOD is a DJ

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alinutza23

luckyblue, eu stiam ca laptele matern se poate tine la frigider maxim 24 ore si la congelator maxim 3 luni, poate ca din cauza asta s-a schimbat la gust. sau era de la congelator?

A piece of our life

GOD is a DJ

alinutza, eu stiam ca se poate tine cateva zile bune la 4 grade. In plus, gustul nu e de stricat, ci cumva de sapun nu stiu cum sa explic.

Mergi la inceput