Albinutze de Mai-Iunie 2009(17)
Raspunsuri - Pagina 8
CarlaV spune:
Kiralina, eu te-am admirat de cand te-ai luptat sa nasti natural, ca te cred unii nebuna pentru ceea ce faci sau ce nu faci este un pret foarte mic pentru dezvoltarea armonioasa a puiului tau. Desi pot parea cel putin nesimtita, eu fac misto de oamenii care se baga in seama fara sa le fie ceruta parerea. De exemplu, cine ma intreaba de ce nu pun sosete sau caciula la copil primeste raspuns ca o las special dezbracata, sa se faca mov, ca se asorteaza cu tricoul, sau ca e pedepsita ca a facut scandal in discoteca sau ce-mi mai trece prin cap. Daca mi se sugereaza feluri mancare, le zic ca ii dau caltabosi sau sarmale, ca asa si-a facut picioarele astea grase. Se uita lumea ca la urs, dar TACE!
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
ramonaiani spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui kiralina Unde e cofetaria Alice sau pestisorii? |
Cofetaria Alice e pe sos. Mihai Bravu, intre statiile de metrou Iancului si Muncii.
Carla -
aia cu caltabosii mi-a placut la nebunie!Am avut si eu o chestie de-asta cu maam soacra (ca de ce nu-i dau copilului x si y) si i-am explicat clar ca o sa ii dau cand cred eu de cuviinta. Ca daca incearca cineva sa-i dea sa manance ceva si face alergie, persoana respectiva sta cu ea in spital!
Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.2007) si bondarel Daniel (27.06.09)
CarlaV spune:
Ramonaiani,
. La mare m-a intrebat cineva pe plaja "nu e curent aici, nu va suparati?" aratand spre bebe. Am zis ca e doar vant, dar a insistat: "totusi, e curent pentru copil" si m-a enervat si i-am zis ca o sa sun la Renel sa vad daca e curent.
Legenda marului cu biscuiti se perpetueaza cu succes. Stiu multe mamici care il dau inca de la 2-3 luni copiilor, desi mamicile nu sunt fara studii sau fara informatie. Cand le-am zis de alergia la gluten au zis ca ii place copilului si n-a patit nimic, unele chiar pun si miere
.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
ramonaiani spune:
| citat din mesajul lui Picky_toto Nu am mai intrat de ceva vreme...asa ca sper ca nu m-ati uitat... Am si eu o problema cu Stefi...aseara i s-a facut vaccinul de la 4 luni...de fapt au fost 2...si include si vaccinul Prevenar...Azi noapte mi-a plans vreo cateva ore bune(s-a trezit din somn plangand) si mi-a facut si febra...si nu stiu daca e de la vaccin...mai ales ca si zonele unde a fost intepata s-au umflat si inrosit... A facut cineva vaccinul acesta la bebe? Ce reactii a dat la bebe? |
Cum sa te uitam?
Eu am facut la Eliza. Si ea a avut nitel febra in seara respectiva. Aici febra e considerata de la 37.5°C in sus, de-abia de la temperatura asta se da supozitor cu paracetamol. Daca n-ai, ceri la farmacie supozitoare cu paracetamol pt bebelusi de 4 luni (la noi se cheama Ben-U-Ron).
Probabil de la vaccin, Stefi o sa fie vreo 2 zile mai molesita, dar dupa aia isi revine
Cand mai faci vaccinuri, descoase-l pe pediatru. Sa iti spuna si ce efecte adverse pot apare, si ce sa faci in cazul ala. Fara suparare, e de datoria lui sa te informeze!
Sanatate multa si pupici virtuali de la Daniel (ca sarmanul tuseste, nu vrea s infecteze si albinutza).
ramonaiani spune:
| citat din mesajul lui CarlaV Legenda marului cu biscuiti se perpetueaza cu succes. Stiu multe mamici care il dau inca de la 2-3 luni copiilor, desi mamicile nu sunt fara studii sau fara informatie. Cand le-am zis de alergia la gluten au zis ca ii place copilului si n-a patit nimic, unele chiar pun si miere . |
MIEREA sub 2 ani e foarte periculoasa! Poate da tot felul de alergii.
Caz concret: vecina parintilor mei se duce in vizita la sora-sa si-i da fetitei ei de 1 an si 7 luni sa manance prajituri cu miere (cumparate!). A regretat amarnic, pt ca a facut copilul o alergie asa urata, 10 zile a colindat vreo 4 spitale bucurestene, si nimeni nu stia ce sa ii faca.
kiralina spune:
Carla esti f tare. Tb sa ma invat si eu sa dau replici din astea.
Ieri de ex a trecut mama pe la mine si m-a gasit in curte cu Ada. A inceput un super scandal, cica din septembrie nu mai e voie sa stai pe pamant, ca trage. Nu ma intrebati ce sau cum trage ca nu am inteles nici eu. Ii explic calm ca nu stau pe pamant, am izolir, o patura si apoi cearceaf. Da degeaba. Are o placere sadica sa vina si sa imi faca capul calendar cu ideile ei, desi i-am explicat de 1000 de ori ca dc am nevoie de sfaturi o sa ii cer, pana atunci sa ma lase in pace ca tot cum vreau eu fac. Vine aici, sta juma de ora, ma enerveaza si apoi tot ea pleaca bosumflata.
Sau o matusa care mi-a explicat ca am si eu treaba (sa spal si sa fac mancare) si prin urmare sa las bebele cu televizorul aprins ca nu pateste nimic. 
Hai cu mama mai e cum mai e ca e mama. Frate dar sa iti dea sfaturi oamenii pe strada asta e chiar culmea. Sau mai stiu eu care dadaca a vre-unui copil din vecini, sau un portar, sau vanzatorul de la colt, sau mai stiu eu cine. Eu nu pricep de ce romanii astia au asa o placere sa se bage in vietile altora si nu isi vad de ale lor.
Na ca mi-am varsat naduful. De acum tb sa imi pregatesc si eu replici mai serioase.
mamica Adei (11.06.2009)
philip spune:
neata
eu stiu ca diversificarea incepe la 6 luni la bebelusii ce papa san si 4 la cei cu formula. totusi, eu am inceput cu morcov la philip, apoi cereale de orez. nu sucuri. intai legumele toate, apoi si din fructe. eu am celiachie asa ca tura asta il voi tine pe bebe departe de gluten cat mai mult.
fug sa-l duc pe scoler
pup
US
www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009
madalinuza spune:
Buna!
De-abia am scapat de enterocolita si vad ca Luca s-a pricopsit cu o viroza respiratorie
. Azi-noapte aproape n-am dormit ca Luca nu putea respira, degeaba il chinuiam cu aspiratorul ca in 2 minute avea muuci din nou, zici ca curgea robinetul. si acum e la fel, in plus are si febra. Am intrat cu cel mic din nou la regim de izolator dar eu cred ca e cam tarziu ca aseara frate-su si-l pupacea de numa'.Acum, ce-o vrea Domnul. Astept si eu sfaturi pentru bb Iosef in legatura cu alaptatul.Cum sa-mi fac laptele mai hranitor, ca eu nu reusesc decat sa ma ingras
Marcela, mami de
LUCA - 02.01.2007 si
IOSEF - 23.05.2009
POZE
cris_82 spune:
carla...................bravo

..asa le trebuie frate..sa faci misto de ei daca se baga ca musca in lapte..bravo tie ca nu te lasi![]()

Apropo de miere...cand eram gravida si mi-era rau,faceam perfuzii ca sa am si eu ceva in "stomac"
si vine una la cabinet acolo ..cu copilul binenteles.Sa fi avut cam un am bebe..cel mult si ea cu o falca in cer si una-n pamant incepe sa tipe ca ii e rau copilului si sa-i faca cineva ceva ca-i moare baiatul.Doctorul care a vazut copilul doar atat a intrebat-o "ce i-ati dat copilului sa manance?"si ea nonsalant..."pai o bucata de ciocolata si o prajitura "..si cand a intrebat-o de care prajitura..ea razand ca proasta zice"pai cu miere si frisca"

.Asa de rau era copilul ca au chemat salvarea si direct la spital cu el.Ce era mai interesant e ca era o mamica pana in 30 de ani si cica i-ar fi garantat parintii ei ca nu are ce sa i se intample copilulul dac el papa niste prajitura cu toate ingredientele minune ca doar nu o sa lase baiatul sa pofteasca

...Asa ca ,no coment!!!!
mami de
Miruna(29 mai) 

http://img517.imageshack.us/img517/3850/1lunasi1sapt.jpg
Picky_toto spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri 
I-am bagat supozitoare perdolan (paracetamol) dar ii scade doar putin febra...si azi de la pranz tot febra are si chiar daca i-am administrat supozitor tot nu i-a scazut febra sub 38°C e maraita dar totusi mai are putere sa mai si zambeasca la mami...
Ramonaiani
sa treaca tusea lui Daniel...de vreo cateva zile am tot auzit-o si pe a mea ca tuseste si stranuta, si cand i-am zis aseara la pediatra ..a spus ca e ceva obisnuit in Belgia ...
M-a informat la inceput (pe la 2 luni) dar ea nu a avut nici o reactie la vaccin pana acum...si pe mine m-a cam speriat ca s-a trezit din somn speriata si a dat intr-un plans din acela cu sughituri de nu s-a mai oprit decat dupa cateva ore...iar somnul l-a avut ff agitat, numai langa mine in pat( ca eu am pazit-o pe noapte) cu plansete si maraieli...
Cris si noi o pupam pe Miruna si ne e dor de ea si de voi....sper sa am timp sa pot intra mai des pe aici sau pe mess (dar din pacate nu am nici un pic de timp...sunt inca in urma cu multe si acum si problema cu Stefi..)
Carla multumesc mult...mai mult ca sigur e reactia vaccinului...aici se pare ca se face obligatoriu...ca oricum nu m-a informat cu nimic inainte...eu stiam de un singur vaccin si m-am trezit ca ii face doua...
Coralia i-am pus si eu azi noapte comprese cu apa rece...momentan nu mai e nici umflat si nici rosu...doar febra, nas infundat, maraiala si posibil ceva durere in locurile respective...
Plange...ma duc la ea...pupici si multumesc inca o data ...
Picky, mamica fericita de printesa mica!!!!!
Alessia Stefania
05/05/2009
http://b1.lilypie.com/4v3op2.png
Printesa noastra