**Zmeurici de iulie-august 2009 (3)**

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

Buna fetelor

Giova felicitari pt micutul crestin. Sa va dea Dumnezeu sanatate.

Alinutza ai ceva de mers pana la Iasi. Sigur va trebui sa opresti sa ii dai lui bebe papa. Noi cand am mers la onesti am alaptat piticii inainte de a pleca si pana la onesti au dormit in cosulete. Aproape de Onesti pe la Adjud au inceput sa se frichineasca dar cu suzi am rezolvat problema.

Muffi imi pare rau ca bebe are colici. Urati imi mai sunt colicii astia. Sper sa ii treaca si sa nu va mai chinuiti.
Din fericire pt noi piticii nu sufera ingrozitor cu colicii. Ii mai doare burtica dar se linistesc destul de repede daca ii pun cu burtica pe burta mea si le dau suzi. Pe la 6 saptamai a fost mai rau cand nu se linisteau asa usor dar nu ne-au tinut noaptea nedormiti.
Vreo trei zile piticii s-au trezit la 6 dimineata si au cerit papa. Ma speriasem cand m-am trezit pe la 5 si din camera lor nu se auzea nici musca. M-am dus la ei sa vad daca sunt ok. Ei dormeau dusi.
Azi noapte in schimb s-a trezit matei la 4:30
Aseara i-am dat san si i-am dat si completare. Si a adormit cu biberonul in gura si nu a vrut sa mai pape. Pe la 12 noaptea s-a trezit si i-am dat sa pape si iar nu a papat tot ca a adormit. Si uite asa si-a dat programul peste cap.
E primul care plange de foame si cand ii dau sa manance suge doua trei inghitituri si doarme. La noi programul e foarte important.
Trebuie sa manance amandoi o data ca altfel inebunesc daca papa fiecare cand vrea.

Piticii sunt niste plimbareti. Cum is afara cum dorm linistiti. In casa in schimb parca au patuturile ace. dorm cate 15 minute dupa care se trezesc. sunt in stare sa o tina sa toata ziua. Si am observat ca daca nu dorm ziua si seara sunt mai agitati . ar dormi in casa numai pe pieptul meu daca ar putea. M-au rupst de spate. Toata ziua am un pitic pe mine. Asa ca prefer sa iesi din casa cu ei. Cum am iesit pe usa nu mai plang si dorm dusi asa ca in curand voi deveni halterofila. Un cosulet cu tot cu pitic cantareste 8 kg si cum ei sunt doi car de nu ma vad pana la masina.
Azi sosesc parintii mei asa ca iau o pauza eu. Maine facem vaccinul asa ca vin sa ma ajute in caz ca se vor simti rau piticii. Ii astept ca pe aer.

Da am scris ceva nu gluma. Simt si eu nevoia sa mai povestesc cu cineva. Noroc de voi.

Pupici dulci tuturor.

elena fericita de Ana Maria & Matei Stefan - 18 iulie 2009

Piticii mei iubiti

Povestea noastra in Tabu

***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaalsa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Motana

micaalsa, la multi ani! sa stii ca bine mi-a prins povestea ta cu Teodora, ma gandeam sa o pun si io pe daris pe burta sa vad daca doarme mai mult caci se trezeste imediat, dar mai bine nu. De fapt e f previzibil ca se poate intampla asta, sa vrea sa intoarca capusorul si sa se opreasca pe la mijlocul drumului, mai ales ca tu ai patit-o.. e lectie si pt mine cel putin, bine ca bebelina e ok si ca ati scapat de mare nenorocire.

Chiar ieri imi povestea o tipa despre un bb care a murit asfixiat.. a vomat in tp somnului si s-a inecat dormind pe spate si cu capul spre tavan, nu pe o parte, of!

Ah pt reflux.. noi am ridicat patul.. dorm la verticala hehe! eh nu chiar dar a pus sotul niste blocks sub el si stam un pic inclinati, pt mine e ok si cred/sper ca o ajuta si pe daris, caci o masa sau 2 ii dau culcata.

Daria Alessia (12.07.2009)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

Groaznic m-am speriat atunci, cred ca mai bine de juma de ora nu mi-am revenit. De-ai sti cate-ti trec prin cap in clipele alea, in secundele alea
Cu pernuta de la chicco e ok, adica stau linistita ca si daca cade in botic, poate respira.
Si noi avem mari probleme cu refluxul, si prin somn se intampla sa-i vina inapoi, chiar si dupa 2-3 ore dupa ce a mancat. Nu imi faci o poza sa vad cum ai ridicat salteluta? Eu tot pe-o parte o culc, are deja caputul ca si oblio dar altfel mi-e frica. Daca nu ar avea problema asta cu vomitatul des cred ca n-as fi asa panicoasa dar mi s-a intamplat sa mi se innece de cateva ori si acum suflu si-n iaurt.

AnamarialuiIulia (23.03.2006) si Teodora(11.07.2009)
Nasterea printesei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Noah,ca ati bagat frica in mine cu dormitul pe burtica.....Lui Balazs numai asa-i place sa doarma,asa se odihneste cel mai mult.....am incercat sa-l punpe spate,dar se trezeste des,nu are somn adanc,motaie mai mult.....Salteaua lui e teapana,rigida,nu prea ii intra nasucul in ea sa se sufoce iar capul isi intoarce de pe o parte pe alta fara nici o problema.....Ce ma fac?Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Galarina spune:

Legat de dormitul pe burta: parerea mea este ca instinctul de supravietuire este atat de puternic incat nu vor sta cu boticul si nasucul in jos fara sa miste, fara sa tipe etc. Asta numai daca nu e pus bebe pe vreo perna, vreo paturica in care efectiv sa se scufunde si sa nu se mai poata misca.
Ana nu doarme decat pe burta sau infasata pt ca se sperie de manute. Salteaua e tare, nu are nimic imprejur...Isi intoarce capul de pe o parte pe alta, mai freaca nasucul de saltea dar nu e nimic de speriat. Haideti sa nu cream o fobie a dormitului pe burtica! Riscuri sunt absolut in orice.Mai mari sau mai mici...

Nu vreau sa supar pe nimeni, e strict parerea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaalsa spune:

Si Teodora isi intoarce foarte bine capul de pe o parte pe alta si cand e treaza nu ramane in botic. Dormea ff bine pe burta, de-aia am lasat-o, si nu a fost atunci prima data cand a dormit asa. Mie asta mi s-a intamplat, acum ce sa zic ... Eu presupun ca atunci, fiind prea adormita, pur si simplu nu a facut rotatia completa, sa si-l puna pe partea cealalta, si a ramas asa. Si la ei e chestie de cateva secunde sa intre in starea de inconstienta ... Doamne fereste pe toata lumea, eu tare rau m-am speriat atunci.

AnamarialuiIulia (23.03.2006) si Teodora(11.07.2009)
Nasterea printesei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandy_2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pooh

Noah,ca ati bagat frica in mine cu dormitul pe burtica.....Lui Balazs numai asa-i place sa doarma,asa se odihneste cel mai mult.....am incercat sa-l punpe spate,dar se trezeste des,nu are somn adanc,motaie mai mult.....Salteaua lui e teapana,rigida,nu prea ii intra nasucul in ea sa se sufoce iar capul isi intoarce de pe o parte pe alta fara nici o problema.....Ce ma fac?

Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Noi cand am fost ultima data la pediatra, bebe urla cat il tinea gura si l-a pus pe burta - moment in care a tacut. Si ne-a explicat ca in pozitia aia se linisteste cel mai bine si ca se calmeaza si burtica etc. Si de aici mi-a venit mie idea sa il culc noaptea pe burta. Doua saptamani l-am pus numai pe burta noaptea - dormea de la zece seara pana la sase dimineata - nu facea nici caca; in conditiile in care inainte se trezea pe la 3 - 4 si facea si caca. Saracutul, probabil ca era atat de profund adormit ca nu mai putea sa chitaie dupa mancare.
De cateva zile, de cand am citit cate riscuri exista il culc pe spate si a revenit la programul de dinainte - se trezeste pe la 3 - 4 si face si caca. Presupun ca asa e cel mai bine.

De vreo doua zile ii apare o creasta galbuie - ca o coaja in urechuta...ieri am curatat-o cu un tifon udat cu ser fiziologic si azi a aparut iara...nu imi dau seama daca il doare: uneori chitaie daca il ating acolo, alteori nici nu ma baga in seama...Aveti idee ce poate fi si de ce apare? Sau ce as putea sa ii fac? Suntem singuri inca vreo doua saptamani si imi este greu sa ma duc cu el la doctor...

Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivanoiuadela9 spune:

LUi Stefan al meu nu i place deloc sa stea pe burta in patut ... cum il pun cum incepe sa planga ... insa sta pe burtika pe pieptul meu .
Pentru hemoroizi eu ma spal cu ceai de coada soricelului si dau cu Hemorzon .
Cum au reactionat bebeii vostri dupa vacccin ? treb sa l facem si noi sapt asta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylla2009 spune:

Cu intarziere sarbatoritelor si felicitari micilor crestini pentru botez, sa va traiasca.
In legatura cu dormitul pe burta iubi al meu mic numai pe burta doarme,se trezeste cam de 2-3 ori sa pape ,dupa papa il intorc inapoi pe burta si somn..daca il las pe spate nu adoarme ci se foieste incontinuu.La mine si patul si salteaua lui sunt tari .Ma sperie destul de tare cam toata lumea ..dar daca copilului asa ii place sa doarma ..nu pot decat sa fiu foarte atenta.
pup gasca

Ylla foarte fericita mami de Luca 2.07.2009 si Carmen,8.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badurox spune:

Ola fetili!
Am intrat sa multumim lui buburuza si Corneliei pt ideea cu Sudocrem. E super buna! Sa vezi ce piele frumoasa a facut la putzulica! Imi vine s-o pap.

fericita de Iris Ana-Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badurox spune:

Motana, multumim pentru sfat. O sa trec si eu pe ceai de galbenele, ca cica ala de musetel dupa un timp mai lung de folosire, irita.

fericita de Iris Ana-Ioana

Mergi la inceput