**Zmeurici de iulie-august 2009 (3)**

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Badurox CEAI DE GALBENELE de fiecare data cand ii schimbi scutecelul, nu folosi servetele sau altceva, e singurul remediu care a functionat la Daria, desi inainte numai cu ceai de musetel o spalam, nu facea mai nimic. Si crema e tot pe baza de galbenele, foloseste cat mai mult galbenelele, cum aici ni e crema de asta am folosit Bepanthen dar cred ca ceaiul e cel care a curatat tot.

buburuza, ce frumusei sunteti toti, mi se pare ca tu cu sotul semanati tare multi si bb cu voi, aveti alura de balerini

alinutz, tot asa si al meu sotz are o frustrare.. de ce nu iti zice asta si asta dinainte? de ce nimeni nu zice ca asa si asa va fi? si asta ca si el a citit o gramada...
la tetine.. citeam asa ca nu stiu de ce se comercializeaza tetine cu diferite fluxuri caci la san ramane acelasi nu conteaza varsta bebelului, deci recomanda sa nu se schimbe marimea tetinei sa ramana la cea mai mica mereu. acu nush, incearca si apoi decizi tu.

mQQm tare canita aia de clatit parul, are o banda elastica sau ce e pe o parte acolo, ca asa imi imaginez ca sa poata lua forma capului si sa se scurga apa pe langa. Io deocamdata ii pun un prosopel asa pe frunte cand o clatesc.
Asa, ce frumos ai zis tu acolo cum tre sa apuce bb klumea, la dr Sears am gasit si io asa klumea si mai ales faza cu limbutza ca nu stiam.

I-ai dat ceva lui Oliver dupa vaccinuri? Io am urmat sfaturile de pe site de acolo si ii dau vit A C si D plus ca recoamndase si pediatrul TRIVISOL. Investighez acu despre probiotics, veneau si astea mentionate pe-acolo.

mQ, zicea ceva in The Breastfeeding Book despre incalzitul laptelui matern la microunde? Io am citit ca e ok caci nefind nimic chimic nu se distruge si numai formula nu tb incalzita la microunde si ca laptele de mama e ok, dar sa fiu sigura.

Noi tot asa nu orea dormim adik la nr de ore da, la pozitionarea in timp nu.. adik noaptea nu e pt dormit domne' si gata... io pe la 3 am clachez si sotul mai sta cu daris pan pe la 5 asa cand adoarme si ea, baga vreo 5 ore in leagan apoi o schimb o iau in pat papa si mai baga cate 3 ore, depinde. deci noi ne trezim pe la pranz, asa.

E mai greu cu scrisul, si ioi blogul ala l-am cam abandonat, am citit mQ ce frumos ai punctat tu iecare schimbare a lui Pepit

Daria Alessia (12.07.2009)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

micaalsa, la multi ani! sa stii ca bine mi-a prins povestea ta cu Teodora, ma gandeam sa o pun si io pe daris pe burta sa vad daca doarme mai mult caci se trezeste imediat, dar mai bine nu. De fapt e f previzibil ca se poate intampla asta, sa vrea sa intoarca capusorul si sa se opreasca pe la mijlocul drumului, mai ales ca tu ai patit-o.. e lectie si pt mine cel putin, bine ca bebelina e ok si ca ati scapat de mare nenorocire.

Chiar ieri imi povestea o tipa despre un bb care a murit asfixiat.. a vomat in tp somnului si s-a inecat dormind pe spate si cu capul spre tavan, nu pe o parte, of!

Ah pt reflux.. noi am ridicat patul.. dorm la verticala hehe! eh nu chiar dar a pus sotul niste blocks sub el si stam un pic inclinati, pt mine e ok si cred/sper ca o ajuta si pe daris, caci o masa sau 2 ii dau culcata.

Daria Alessia (12.07.2009)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Motana
buburuza, ce frumusei sunteti toti, mi se pare ca tu cu sotul semanati tare multi si bb cu voi, aveti alura de balerini

pe mine chiar m-ai nimerit, pt ca asta imi e meseria... sotul insa nu are treaba cu dansul...are 2 picioare stangi

multumim de complimente

sa stii ca bebe nocturn am si eu (de ceva vreme incoace, pt ca el obisnuia sa doarma 6 ore noaptea) numai ca eu chiar daca clachez tot aia e ca sotul doarme ... uneori chiar mi-e ciuda cand ma uit la el... dar merge la munca saracu si tb sa se odihneasca...

nu stiu ce sa mai fac ca sa il invat pe pici sa doarma si el noaptea si sa ne jucam ziua... nu invers

azi a fost foarte marait... o fi reactie intarziata de la vaccinul de miercuri ? mi se rupea inima cand se uita in ochii mei si facea puppy face vorba lui mQQm ...

acum doarme pe picioarele mele ca legan la el de 2 ore... sa vad cat il tine ca daca incerc sa il pun in patut il pisca si se trezeste imediat

Thea de minune mica Serban Alexandru

15 iulie 2009
"From this day forward, you shall not walk alone. My heart will be your shelter, and my arms will be your home."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffinuta spune:

Bonsoir fetelor sau buna dimineata!

facem parte si noi fara exceptie din grupul celor care nu dorm noaptea,acum cateva zile a dormit 4 ore,m-am speriat mai mult ,eu una nu m-am odihnit deloc,il tot verificam din juma' in juma' de ora ca nu imi venea a crede..

Mqqm..merci( cu intarziere ) pt raspuns,ma uitasem si eu pe net despre alaptat era vorba in cartea aceea.am tras si eu cu ochiul asa in viteza mare la poze,frumusel pepitu'

Am cumparat si eu cartea "what to expect first year" o avusesem si pe prima "what to expect when you're expecting" sfaturi pline de bun simt si raspunsuri la cam toate "framantarile" din perioada sarcinii si apoi dupa,in primul an..foarte folositoare si asa bateam campii de emotie in timpul sarcinii,toata ziua eram cu nasul prin carti..e bine sa o cititi in avans ca deh,nu mai aveti dureri de cap cand se intampla cate ceva..

fetelor o intrebare,aici avem posibilitatea de a opta pt vaccin la 6 sapt apoi peste 2 sapt altul sau unul cu vreo 8 valente parca care practic cuprinde celelate doua vaccine acesta se face o singura data la 8 sapt.voi la ce varsta ati facut vaccinul,6 sau 8 sapt??

colici,ne chinuimsi noi..cred ca-s colici ,nu rasfat,ieri m-a terminat pur si simplu am fost rupata de oboseala a plans toata ziua,am fost neputincioasa pur si simplu,nimic nu a functionat nici uratenia aia de leagan de la Fisher nimic..nici dansul maimutelor ii spun eu,cantat,nimic..cand ma gandescca imi doream gemeni candva..tot respectul si afectiunea pt Elenada si Moni..lor si gemenutilor..

sapt asta avem si noi vizita la pediatru si cealalta de revizie "tehnica" a mea..de abia astept sa fac ceva sport ca mi se face lehamite cand ma privesc in oglinda fara muschii de alatadata..asta dc nu adorm intre reprizele de plans ale lui Nikolai..

la toata lumea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffinuta spune:

iar am uitat semnatura..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

'neatza

motana da mai multe detalii despre ce i-ai dat lu' Daris dupa vaccin...combinatie de vitamine, ce si in ce cantitate...si despre ce site vorbesti acolo? ce investigatii faci despre probiotics? daca e ok pentru Daris la varsta ei sau daca are efect pentru reflux? Io sunt pro probiotics...eu cel putin tot timpul am luat cand urmam tratament cu antibiotice si nu am avut nici o problema cu flora intestinala. Ma gandesc ca rau nu are ce sa-i faca...si daca face cat de cat bine tot e un succes

mqqm cum administrezi probioticsul daca tu nu folosesti bibe la Oliver? Si in ce cantitate? ....io sunt in cautari acum...mai nou a disparut de pe piata bioticsul pentru copii...ca in legile lui Murphy

aaaa...o zi buna tuturor si o mamicutzelor obosite

Alinutza de strumf Eric Alexandru (05.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Galarina spune:

Multumesc frumos pentru urarile de ziua mea! Anul asta am sarbatorit in trening, leganand! Dar n-are nimic, la anul facem party cu bebe de un an, mergator

MQQM, foarte interesanta ideea blogului! Pepitul are ce citi cand va fi mare!

Buburuza, bebe creste pe zi ce trece, se vad clar diferentele!

Alinutza, felicitari si din partea mea ca ai reusit sa mergi in ritmul asta cu lapticul, eu ma dadeam batuta demult!

Muffi, succes cu reluarea activitatii sportive, am si eu de gand, simt ca am spatele batz, iar colaceii de pe burta ma exaspereaza, speram sa scap mai usor de ei. Adevarul e ca dau iama-n dulciuri cam des, cum naiba sa scap de sunci?

Ce mai stiti de ungurash? Avea ceva probleme cu micutza!Sper sa fie totul bine!

Crix? Cum esti? Cum e cu 2 copilasi? Bebe e cuminte?

Giova,felicitari pentru micutul crestin! Sa aiba parte se sanatate si noroc in viata!

Ana parca s-a mai cumintit. Are un zambet demential, ne topim cand il vedem Azi vreau sa o duc la gaurit urechi, deja mi-e frica.Pai ma intreaba lumea: e baietel? ea infasurata toata in rosu aprins...

Ora de trezire este 7 fiiiiix, nu stiu cum de reuseste mereu. Iar de Stefan traaag 15 min sa-l trezesc pt gradi.

Va pupi, s-a trezit, aud niste partzuri prin patutz+gangureli

Edit: s-a murdarit toata, pana la tzatze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_1979 spune:

Buna dimineata si de la noi !
Muffinuta eu o sa-i fac vaccinul la 9 saptamani pentru ca dr. mea de familie vrea sa vina acasa sa i-l faca pe motiv ca sunt microbi la policlinica si un alt motiv este acela ca nu are vaccinul pana vineri . Sper sa nu fie nici o problema ca o sa intarziem putin.
In rest suntem putin mai bine dupao noapte tare agitata , sa fie oare de la conjuntivita , sau de la colici , sper sa treaca mai repede ca tare imi pare rau de ea saracuta !
Mami de Laura Maria ( 16.07.2009)
http://picasaweb.google.com/andreeajianu2001/LauraMariaLa2LuniSi1Zi
povestea nasterii aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Intreba cineva saptamana trecuta de tratament pentru hemoroizi sau alte dureri backside. Nu mai stiu cine, imi pare rau! Am vrut sa raspund atunci, dar tocmai incepeam niste supozitoare noi. Acum pot sa spun ca sunt bune. Procto-Glyvenol se numesc si costa 27 lei.

Mami de bb Filip, 1 august 2009
Minunea Sfantului Nectarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Mq, ce-mi place blogul tau! Sper sa apuc sa citesc si eu azi, ca abia am aruncat un ochi. Scriam si eu asa pe un caiet, dar m-am oprit. Am zis ca trec pe cartea bebelusului (formatul acela de album care se cumpara), dar il am de o luna si n-am scris un rand inca. De fapt, avem doua si nu ne hotaram in care sa scriem .

Giova, ma bucur ca bunicul e mai bine! Sa-i dea Dumnezeu sanatate sa se joace cu stranepotul Edi peste cativa ani.

Filip doarme foarte bine pe sunete din natura, de obicei broscute sau greieri. Pun "melodia" cu broscute si o las pe repeat pana se trezeste, iar noaptea dormim cu greierii pana se lumineaza. El e cumintel, manca-l-ar mama, doarme de la 9 seara la 9 dimineata, uneori 10, cu pauze f scurte de papa.
Pe noi ne-au avertizat cam invers prietenii, ca vine bebe si n-o sa mai dormim, ca perioada de sarcina e ultima in care e liniste in casa, etc. Acum, mi-e teama sa spun sa nu se schimbe ceva, dar dormim mai mult ca inainte, pt ca doarme bebe si nu mai iesim serile, e liniste si bine in casa. Ziua doarme sau papa (deci iar liniste), ne plimbam in parc cam 4 ore (iesim de doua ori) sau se mai joaca in scoica cu jucariile atarnate (stiti voi, suportul ala cu jucarii care se pune deasupra bebesului). Jucariile fiind chiar langa manutele lui le loveste involuntar si le zdrangane, iar de la miscare manutelor se leagana si scoica. Il tine ocupat cate juma de ora. Apoi ne mai uitam la carusel inca juma de ora si in timpul asta mami pune rufe la spalat, intinde, etc.
In rest stam in parc, uneori bebe doarme si mami citeste pe o banca, alteori bebe e treaz si ne plimbam.

Cornelia, mi-ai dat un motiv in plus sa stau cu bebe in brate toata ziua. Ce-mi place de voi, mamicile cu trei copii, cred ca e tare frumos . Abia astept sa ajungem si noi acolo.

Alex@Sara, unde este? Nu mai zici nimic? Speram ca esti bine si te bucuri de comorile tale!

Micaalsa, ma bucur ca ati trecut cu bine peste experienta dormitului pe burta. Eu l-am pus o singura data pe Filip, dar de acum chiar ca nu-l mai pun.
Motana, tu m-ai speriat si mai tare cu dormitul cu fata in sus. Sotul meu ii pune in spate lui Filip un prosop facut sul gros si o pernita, nu mai are loc de intors in cosulet. Mie imi era mila si ii tot ziceam sa-l lase mai liber, dar mai bine inghesuit decat asa risc, mai ales ca noaptea nu-i scot aerul dupa ce mananca, pt ca papa putin si adoarme si nu vreau sa-i stric somnul.

Fetelor, voi mai luati vitamine? Eu am mai luat elevit, calciu lactic si bio marin plus din cand in cand, dar m-as opri.

In privinta scutecelor, noi suntem fericiti cu Happy nr 2 sau 3. Nr 2 sunt fixe, nr 3 un pic largute, dar oricum nu se pateaza. Sunt la fel de groase ca Libero, nu-s subtirele ca pampers, dar decat sa se pateze, mai bine mai grosute. Am luat si un pachet mare de Libero nr 3 si ii sunt un pic mari, ii mai curge pe langa piciorus, asa ca le lasam pentru mai tarziu. La Happy am gasit tot felul de pachete, de 13 buc, de 38 buc.

Noi la Babyexpo nu mai mergem. Sunt scumpe si mai platim si intrarea, nu avem loc de stat jos. Ma si vad alaptand in picioare in inghesuiala aia.

Cele care nu ati avut botezul inca, asteptati sa vedeti cate lucruri o sa primiti! O sa spele masinile voastre o saptamana (ca-s noi, cu eticheta), plus jucarii, he-he. Noi am fost nevoiti sa reorganizam sifonierul lui tati, ca la bebe nu mai incapeau.

Muffinuta, noi facem vaccinul la doua luni. Este cel gratuit de la stat, impotriva a 5 sau 6 boli, microbi, ce-s alea. Stiu ca la variantele de cumparat exista unul care le cuprinde pe toate care nu se prea gaseste si altul care consta in 2 doze/ intepaturi separate. Noi o sa mai facem la 4 luni, la 6 luni si la 1 an, as ane-a zis pediatra.

Blanca, ati fost la munte? Hai sa ne povestesti cum a fost!

Mami de bb Filip, 1 august 2009
Minunea Sfantului Nectarie

Mergi la inceput