**Zmeurici de iulie-august 2009 (3)**
Raspunsuri - Pagina 21
PatriciaArdeleanu spune:
Giova, felicitari pentru micul crestin si multa sanatate bunicului!!
acelasi sentiment il am si eu ca Andrei seamana cu mine si sint asa fericita. Rebecca e leita taica'su, am gasit recent o poza de-a lui la bunica, avea un batic pe cap si i-am aratat-o rebeccai si am intebat-o cine e, si a zis "rebecca cind era mica". asemanare izbitoare.
iar baietu' e leit eu cind eram mica![]()
Alinutza, cum mai stai cu
? cit laptic mai scoti acum?
eu beau galafor acum, pastile, dar productia stagneaza, sper sa nu se diminueze. beua la ceai in prostie, dar am o perioada stresanta, am fost si trista, am avut ceva probleme si cred ca asta e cauza.
si al meu ar dormi numai pe burta, l-am lasat dar acum mi-e frica sa il mai las noaptea, mai ales ca doarme cam 5-6 ore legate.
in rest bine, cuminti, doarme, maninca, sta cu ochii pe pereti cind e treaz. singurele momente cind plinge e cind il chinui sa suga la san. nu mai vrea de citeva zile, s-a smecherit, si ar prefera sa plinga pina lesina. cind in bag bibe tace instantaneu.
si eu am primit sfaturi si remarci de neincredere de ce nu reusesc sa il hranesc la san...cine nu are probleme nu isi poate da seama cum e.
mqqm, foarte buna ideea cu blogul. si eu imi propun in fiecare zi sa scriu, dar nu imi vine inspiratia. singura data cind am scris a fost la sarcina cu rebecca si primele luni de la nastere. insa citesc cu f mare placere din arhivelle DC de pe vremea aia si cind am avut timp am facut niste selectii.
Motana, coloana mea e cam stricata oricum, asa ca m-ar durea si cu wrap. prea mult in brate nu il duc, si ma doare cind ma trezesc dimineatza cel mai mult; insa fata de cum m-am simtit dupa prima nastere, acum parca nu am "cazut" asa rau. atunci le aveam pe toate relele.
am facut si eu un album de la inceput si pina ieri cu dragii mei.
http://good-times.webshots.com/album/574400770FdRQjk
Ylla, ai 2 copii superbi!
si tu, o mamica sexi.
Pooh, si voi la fel. Buclele Timeei m-au topit.
Alinuta, Eric seamana cu Andrei in unele poze![]()
lui nu ii place in bouncer, ori in patut ori pe canapea sau mai nou, in carucior se simte cel mai bine.
Elenada, pleci singura cu 2 scoici odata? si pe urma cum, se monteaza pe carut?
CriPOD spune:
Patricia, foarte frumoase pozele si povestea lor! Ai doi copilasi superbi, iar asta mic e sprancenat, o sa ai la ce folosi matura aia cand mai creste (nuo, nu pe el, pe gagicile de la usa).Ce comod alaptezi tu acolo, eu daca nu stau cu spatele drept asta nu mananca nik.
Durerile de articulatii sunt destul de normale la femeile care alapteaza, prolactina e pro-inflamator. Ca sa stimulezi lactatia teoretic treb sa te mulgi/alaptezi mai des, nu mai mai mult tot de atatea ori. Vad ca ai si tu playard: al tau pana la cate kg se poate folosi patutul?
Motana, nu exista dovezi stiintifice ca microundele au efecte negative asupra alimentului, altele decat radiatiile daca are scapari, asa ca in cartea lui Sears nu zice nimic despre microunde decat ca trebuie avut grija ca nu are temp omogena dupa incalzire. Dar zice ca e perfect ok sa scoti laptele din frigi si sa-l dai lui bb, eu asa am facut de vreo 2 ori, de vreo alte 2-3 ori l-am dat la temp camerei. Mi-a facut sens ca o sa faca diferenta intre laptele din san si biberon. Bine, eu am avut cantitati mici si a fost de cateva ori. Dar nici fetei nu i-am incalzit laptele special. Io cred ca-i ok la microunde, doar nu-l fierbi.
Alinutza, e suspensie in ulei si ii dau 5 picaturi pe zi. Sa ai grija cand il cumperi, ca daca nu e tinut la frigider mor bacteriile si devine ineficient. Motana vorbeste de reteta lui Sears din cartea vaccinului, a dat linkul acu' cateva pagini.
muffinuta, noi am facut un vaccin la 2 luni (prevnar) si trebuia sa facem si DTaP+polio+HIB (ala de 5 componente).
galarina, stiintificii suspecteaza exact aia sa fie cauza de ce unii copii fac sindromul mortii subite: nu au centrul nervos de autoprotectie destul de dezvoltat la nastere si in prima faza. Cum nu se poate depista asta si toti arata sanatosi, se recomanda niste masuri. Pericolul trece pe masura ce cresc, dupa un an sunt toti in siguranta. E drept ca e un nr minuscul de copilasi in statistici si, daca as fi si eu in situatia ca doarme mult si bine pe burta si plange toata noaptea pus pe spate, nu stiu ce as face...
... nu mai retin cine intreba: poti baga ceva sub salteluta s-o inclini, ori poti pune ceva sub picioarele patutului sa-l inclini. Motana, vroiam si eu sa fac asta, nu m-am grabit ca noaptea el chiar n-are nicio problema vad ca, bine ca am pe cine intreba: nu alunecati in jos? Ca de-l pun pe al meu sa modifice patul si ne trezim toti pe la picioare dimineata, sa vezi tu ce-mi aud urechile...![]()
Pai exact de-aia scriu eu pe net la blog, ca alaptand, de multe ori "pe internet", scriu si din plictiseala. Decat sa ingrop info prin alte parti, mai bine o colectez.
Cu caiete nu tine, cand alaptez am timp si nu pot sa scriu cu o mana, dar typesc ca un pro!![]()
Intrebare de fontanela: alui meu e depresata mai tot timpul, inclusiv cans e la orizontala. Mie dr mi-a zis "it's just him", adica asa e el. Mai are cineva asa ceva? Ce v-a zis voua dr? Mersi!
elenada spune:
Patricia carutul il tin in masina pt ca nu imi incape in lift si sa il car doua etaje nu are sens asa ca il tin in portbagaj. Merg cu scoicile pana la masina si ii asez pe pitici in carut si las scoicile in masina. Caruciorul are 11,5 kg si il mai ridic si pe ala din porbagaj jos si invers. La anu ma duc la olimpiada de haltere.
Maine mergem la vaccin. Sper sa fie ok micutii.
Pupici tuturor.
elena
fericita de
Ana Maria &
Matei Stefan - 18 iulie 2009
Piticii mei iubiti
Povestea noastra in Tabu
***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Cornelia spune:
Pupici si de la noi!
Am vazut si eu copii frumosi. Patricia, foarte frumoasa familia! Se vede cat de mandra esti de ei. Ai si de ce!
mQQm, am tras si eu un pic cu ochiul la blog. Foarte bune ideea si foarte frumos ceea ce scrii. Nu stiu sa iti spun despre fontanela, dar parca periculos era sa fie umflata. Daca asa e mereu, nu cred sa fie probleme, altfel ar fi semn de deshidratare, dar probabil ca stii asta.
Eu prefer sa suflu si in iaurt si nu il pun pe burta prea mult. E adevarat ca pe vremea colicilor a dormit de cateva ori asa, dar somn scurt, de zi si cu mine prin preajma.
Badurox, ma bucur ca v-a priit Sudocrem-ul. Eu am tot laudat-o pe aici de pe vremea cand aveam burtici
. Acum deja e probata pe trei copii (de ai mei
) si sunt foarte mutumita.
Elenada, profita de vizita parintilor! Asa e, multi bbi sunt plimbareti. Si Vladimir, cum l-am scos afara adoarme.
Galarina, v-ati pus cercelusi? Poate mai scrie si Crix. Aveam asa un gand
, poat ene vedem cu bbii de Constanta in parc, pana nu se raceste vremea. Eu sunt "libera" ori dimineata, dupa ce duc copiii la gradi, ori inainte de 4, cand ii iau.
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2
alinutza78 spune:
Patricia
...chiar ma intrebam ce faci ca nu ai mai scris de mult.
-le mele si-au revenit..iar productia de lapte este de 260-300 ml la 4 ore. Eu pana acum am congelat surplusul in pungile de la Medela..care mi s-au parut super ok ca depozitare, ocupa putin spatiu...insa am cam ocupat doua sertare din congelator si sincer nu stiu unde o sa le mai congelez. Iar barbata'miu cred ca ma da afara din casa daca mai vin cu achizitii pro-bebe..respectiv un congelator
. Pozele cu Andrei si Rebecca sunt superbe..ai niste copii frumosi...sa fie sanatosi si sa-ti aduca numai implinire sufleteasca
si acum cum faci cu alaptarea? mai reusesti? tu la cate ore te mulgi?
cat despre comentariile celor din jur legate de alaptare...moamaa, nu-ti mai spun ca marea majoritate vin de la femei care nu au copii
Si tocmai "gratie" sfaturile binevoitoare era eu sa dau in depresie. Acum sunt cat de cat pe linia de plutire si pentru mine este important ca ii dau lui Eric laptic de-al meu....
mqqm nu am gasit pe piata biotics baby..insa de la farmacie mi-au recomandat enterolactis duo. www.sofar.ro/enterolactis.php" target="_blank">Aici gasesti prospectul...da te rog un ochi si vezi daca seamana cat de cat cu ce-i administrezi tu lui Oliver. Alea 5 picaturi le dai o singura data sau pe parcursul zilei?
acu' am vazut si eu linkul trimis de Motana cu reteta lui Sears despre vaccin
elenada bafta multa maine la vaccin cu piticii.
Alinutza
de strumf
Eric Alexandru (05.08.2009)
pogos spune:
buna mamici!
mqqm, foarte frumos ce scrii tu in blog. eu mi-am notat unele lucruri in cartea bebelusului, insa ce scrii tu acolo e mult mai detaliat si pe viitor va avea o valoare sentimentala foarte mare.
patricia, alinutza va admir pentru faptul ca va alaptati bebeii cu laptele vostru, avand in vedere ca va chinuiti atat sa va mulgeti. nu e usor. ce spun ceilalti nu prea conteaza. important e ce e intre voi si copiii vostri. si ce baietei frumosi aveti amandoua
vor face furori peste cativa ani.
elenada, vai de spatele tau cu caratul zilnic.
noi suntem bine, Tudor creste pe zi ce trece. are deja 6.600 kg. azi (de fapt ieri pe 22) a facut si el 2 luni. trece timpul atat de repede...deja gangureste, rade, ne urmareste in toata camera...maine, poimaine si merge...si uite asa. pe 30 mergem si noi la vaccin.
vineri face si Ana 3 ani. parca nu realizez ca am doi copilasi si ce repede cresc.
va pup si va doresc o noapte linistita
Laura, mami de
Ana Catinca (25.09.2006)
si de
Tudor Petru (22.07.2009)
Giova spune:

acum am si eu putin timp liber. azi am fost de dim. la aeroport in Cluj cu sorella. eu am condus dus-intors. dupa amiaz cu finii la o cabana...frumos, dar saraca fina a facut un edem...a lovit-o finutul cu piciorul, s-au infundat canalele si avea un san beton
. L-am pus si pe Edio sa traga, a tras si Eric al ei, tot degeaba. a fost la dr. sa vedem acum cum se prezinta maine. sper sa nu o dea in mastita.
mqqm super fain blogul...si eu as vrea, dar nu ma pricep si nici timp liber nu prea am.
Patricia seamana bine Andrei cu tine, e fain cand fiecare parinte are cate un copil care aduce cu el.
doamne ce-l iubeste si rebecca pe fratiorul ei. marco e tot calare pe Edi, nu conteaza ca e treaz sau doarme, el il pupa si se joaca cu manutele lui.
Cornelia lui Edi nu-i prea de efect sudocremul. nu stiu ce sa ma fac, are niste bubite intre picioruse de mor, pe luinia pampersului si printre crete
. alternez bephantene cu sudocrem, dar degeaba.
Noce vad ca esti pusa pe fapte mari...vrei sa ajungi din urma mamicile cu 3 copii
.
Noi la botez am primit doar bani. poate e mai bine asa, luam noi ce avem nevoie.
Muffi sa treceti cu bine peste colici...e o perioada urata, dar se trece si se uita.
Micalasa si Edi varsa la greu, nu am avut surprize neplacute...doar odata fiind pe burta...mi-a varsat si a intrat voma si in nas, si in gura...era plin peste tot si de abia rasufla. el isi plimba capul prin ea
.Doarme cand pe spate, cand pe burta.
badurox ma bucur ca te-a ajutat sudocrem. pe noi, nu....
.
Elenada bafta la vaccin si fara reactii.
Pooh cum e zmeurica? mai utseste?
merg si eu la somn...m-ati cam speriat cu dormitul pe burtica...acum e pe spate, cu capul intr-o parte. el cu ochii in tavan rar sta, nu prea isi tine capul fix pe spate cu privirea in sus. mai bine.
_
Gio
de
Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)
pogos spune:
giova, pentru iritatii incearca si Revikenul. pe noi ne-a ajutat f mult la Ana si la Tudor numai reviken folosesc. pana acum nu a avut nici macar o roseata.
Laura, mami de
Ana Catinca (25.09.2006)
si de
Tudor Petru (22.07.2009)
uliiasi spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alinutza78 uliiasi sunt curioasa cum s-a comportat bebe la drum lung, daca ai apelat la niscaiva tertipuri (ai oprit la 2-3 ore si l-ai alaptat, l-ai tinut in brate desi ma gandesc ca e periculos, l-ai tinut tot timpul in scoica)....Noi avem botezul pe 9 octombrie in Iasi si o sa plecam in provincie pe 3 octombrie. Am emotii la un drum asa lung ![]() |
Alinutza, sincer, cand avea numai 2 saptamani, drumul a fost mai usor cu bebe, l-am facut noaptea si a dormit tot drumul, cu pauza de papa la Adjud.
Acum am mers ziua, de la Piatra la Focsani a dormit dus, apoi s-a trezit si i-am dat papa, dar nu s-a culcat la loc. A fost el vesel o perioada dupa care s-a pus pe plans. Dar un plans din ala nene, de nu stiai ce sa-i faci. A transpirat tot, nu aveam loc cum sa-l tin in brate. pana la urma a gasit sotul o parcare, mi-a mai elibera bancheta din spate si am dat scoica mai la geam, i-am gasit o pozitie mai buna lui bebe ca sa-l linistesc, i-am dat din nou tzitzi si a adormit (de la oboseala de la plans, cred).
Bebe a calatorit in scoica tot drumul, cu centura de siguranta, tot tacamul. L-am luat in brate doar cand i-am dat papa si am incercat sa-l linistesc.
Poate o sa va fie mai usor sa mergeti noaptea. eu pe 14 octombrie trebuie sa ma intorc la Piatra pentru cateva zile si deja am emotii avand experienta pe care am avut-o. E clar ca n-o sa mai ocup bancheta din spate cu prostii, sa fiu numai eu si scoica, si daca mai e agitat, oprim masina si-l linisti, mai bagam tzatza in gura si adormim bebe la loc si apoi iar la drum.
Multa bafta! O sa fie bine, o sa vezi. In general bebeii dorm dusi in masina, ca sunt leganati. Al meu a plans poate pt ca era agitat si obosit, cine stie.
Pup!
Iulia, mamica fericita de bebelas David Andrei
http://s725.photobucket.com/albums/ww256/uliiasi/DAVID/