**Zmeurici de iulie-august 2009 (3)**
Raspunsuri - Pagina 17
pooh spune:
Giova,sa va traiasca micul crestin!
Imi pare rau de bunicul tau,bine totusi ca se simte mai bine un pic....Edi cum e?I-a trecut raceala?sau a fost doar o alarma falsa?Asteptam poze!
Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
andreea_1979 spune:
Buna dimineata si de la noi ! In primul rand "La multi ani, micaalsa, Grischa si galarina!" .
De ieri Laura are ceva la ochisor si la indicatiile pediatrei i-am dat nettacin si ii fac spalaturi cu ser fiziologic .
Legat de dormitul pe burtica eu am citit in cartea " Mama si Copilul " de capraru ca exista risc de innabusire si nu am curaj s-o culc pe burtica , acum depinde de fiecare copil in parte .
As mai avea o intrebare pentru voi , mie pediatra mi-a recomandat sa-i dau o lingurita - doua de suc de fructe , insa are doar 2 luni . Voi le dati la copii suc de fructe ?
Va trimit si eu niste imagini http://family.webshots.com/album/574750977ZCnIrw cu papusa mea cand suge
pooh spune:
Andreea,eu sper din toata inima sa am si de acum incolo laptic....intentionez sa-l alaptez exclusiv pana la 6 luni,fara sa-i dau altceva....mie mi se pare fff. devreme sa-i dai sucuri de fructe la 2 luni,sucurile sunt acide si bb are stamacelul sensibil.....Iar pe de alta parte mie mi mi-e mult mai comod sa-l pun la san,decat sa storc sucuri de fruct/legume,sa fac supite,sa blendaruiesc pireuri,asa ca incerc sa-mi usurez viata,ii bag tzitzi in gurita![]()
![]()
pooh spune:
Nu stiu daca am zis sau doar am vrut
,imi cade parul ingrozitor....par peste tot in casa,pe covor,pe parchet,pe perna,etc.....M-a si intrebat al meu,daca am observat ca imi cade parul....

MQQM,parca tu te-ai plans de asa ceva...cum e la tine?S-a mai oprit?daca n-as avea parul ondulat,periuta m-as tunde
Cornelia spune:
Giova, sa iti traiasca micul crestin!
Multa santate bunicului! Imi pare rau ca e asa bolnav
.
Andreea, e mult prea devreme la 2 luni.
Buburuza, si eu cred ca ii vor ramane albastri (vad ca are si cu cine sa semene). Si mie mi-a zis doctorita tot la 2 lui, ca lui Stefan ii vor ramane ochii albastri (nu credeam, ca noi avem ochi caprui). Acum ii are albastri-verzi (s-a schimbat nuanta de la 3 ani). Vladimir i-a avut gri si acum deja se vede ca vor fi caprui.
Pooh, sper sa nu fie bolnavior Balasz. asa e, eu ma cam ingrozesc ca va trebui sa ma apuc de stors/fiert/pasa/spalat o groaza de vase. Noi cu lapte praf si vom incepe pe la 5 luni. Parul imi cade si mie. M-am tuns mai scurtut si cam atat...
Badurox si eu tot Sudocream folosesc, dar nu am avut niciodata probleme mari.
Alinutza, mQQm, imi pare rau ca aveti probleme cu refluxul! Spuneam eu ca am avut probleme cu Maria, dar au fost mult mai usurele. Ea doar varsa dupa fiecare masa (stiu ca mereu ma intorceam din drum sa o schimb cand plecam de acasa, ca isi murdarea hainutele). In rest era un bb linistit si lua bine in greutate. Noua ne-a trecut cand am inceput diversificarea si nu am facut/luat nimic special (posibil Debridat, dar nu sunt sigura daca pentru asta
). Pupici!
Emabucuresti, ti-am admirat baietii! Foarte fumosi si mititei amandoi! Cum te descurci cu ei?
Eu pe de o parte sunt asa de incantata de progresele lui Vladimir (parca niciodata nu m-am bucurat atat
), iar pe de alta ma straduiesc sa uit ca trece timpul si creste baiatul
. Mi-au atras atentia mama si o matusa, ca il tin mult mai mult in brate decat pe Maria si Stefan si ca sunt mai apropiata de el. Intai nu mi-a picat bine si am dat sa neg, dar apoi am realizat ca asa este. Nu mia pot da timpul inapoi, dar regret ca nu am tinut-o pe Maria mai mult in brate si ca pe Stefan il tineam din obligatie = bb urlator
si ma plangeam intr-una ca pic de somn si ma dor mainile.
Pe de alta parte acum imi e foarte usor pentru ca bb Vladimir e cumintenia intruchipata si doarme 9 ore noaptea.. probabil ca altfel ar fi stat lucrurile daca plangea si ma trezea din ora in ora, iar starea mea de spirit ar fi fost diferita.
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2
danielle02 spune:
si de la noi mamici.
am vazut o multime de poze cu bebelusi care mai de care mai scumpi si frumosi.
catralu bine ai revenit,vazut poze cu micutul scump,sa va traiasca
micaalsa m-au dat gata fetele tale,niste frumoase.seamana foarte tare,amandoua blondute cu ochi albastri
sandy si Melissei ii place sa doarma pe burta.o las dar numai cateva ore,3-4 cate doarme ziua,atat.si mie imi este frica de...sa nu mai zic:((
suzi o sterilizez in fiecare zi in apa rece unde pun si biberoanele.
habar nu am in ce consta consultul de 6 saptamanai,nu m-am dus 
alinuta tare de tot strumful tau,
emabucuresti vazut poze si cu baietii tai,sa va fie sanatosi
buburuza si eu cred ca o sa ii ramana ochii albastri baiatului tau,si Melissa ii are albastri,asa s-a nascut si asa i-au ramas.
giova felicitari micutului crestin,sa va traiasca si sa va bucurati de el.multa multa sanatate bunicului
andreea am vazut imaginile cu frumoasa Laura,hotarata tare micuta
pooh[/b] mie cand imi cadea parul urat de tot,am fo la doc si mi-a prescris fier,cate 3 pe zi,asa am rezolvat problema

la multi ani sarbatoritilor![/b]

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Daniela,mami de Ebonee (02.10.2007) si Melissa (23.07.2009)
Melissa...from the Greek word for "honey bee".Always on the go,she can turn her hand to anything.
A truly versatile lady.
pozici
noce spune:
La multi ani, sarbatoritelor! Sa fiti sanatoase, sa va bucurati de copii cuminti si iubitori! 
Giova, sa-ti traisca micul crestin, sa aiba credinta tare, ca asta aduce dupa ea sanatate, fericire, implinire! Ma bucur ca ati avut botez frumos (in Bucuresti a fost frigalau in weekend). Pana la urma aproape toti copiii se dovedesc cumintei la botez, e un ritual mai presus de noi. Dar asta e, suntem doar oameni si ne temem pentru ei. Se spune ca bebelusii vad ingerasii care ne inconjoara, iar noua ne vad aura. Cine stie ce vad ei la botez?
Mqqm, vreau si eu sa citesc blogul pe care-l lauda Alinutza. Se poate? Unde?
Alinutza mama, e rezistenta ai! Bebe Eric nu doreste totusi sa suga tzitzi, ca sa scapi de toate dilemele cu tetinele&co? S-a facut si el baiat mare acum 
toate mamicile eroine cu bebici plangaciosi sau chinuiti de colici. Va intareste Dumnezeu sa rezistati atat cat au nevoie puiutii mici.
Ati incercat sa-i dati cu ulei sfintit pe burtica? (noi avem de la Sf Nectarie de la manastirea Radu Voda) Sau sa le spuneti o rugaciune seara sau sa le puneti un cd cu o rugaciune cantata, poate li se mai alina durerea.
Mami de bb Filip, 1 august 2009
Minunea Sfantului Nectarie
alinutza78 spune:
Giova felicitari pentru proaspatul crestinat
Multa sanatate bunicului
uliiasi sunt curioasa cum s-a comportat bebe la drum lung, daca ai apelat la niscaiva tertipuri (ai oprit la 2-3 ore si l-ai alaptat, l-ai tinut in brate desi ma gandesc ca e periculos, l-ai tinut tot timpul in scoica)....Noi avem botezul pe 9 octombrie in Iasi si o sa plecam in provincie pe 3 octombrie. Am emotii la un drum asa lung
noce..inca mai incerc. Incerc sa-i bag tzatzi in gura cand e flamand, cand e satul, cand are chef de joaca...toate incercarile se soldeaza cu acelasi rezultat: e atras de mirosul de lapte si linge sfarcul, in schimb cand incerc sa-i bag tzatzi in gura, fara sa-l traumatizez sau sa-l fortez in vreun fel urla ingrozitor. Probabil ca-l frustreaza si il agita in acelasi timp ca nu poate ajunge la sursa de lapte. Pe de alta parte cred ca si eu gresesc pe undeva ca nu reusesc defel sa-i deschid gurita mare pentru a-i introduce si aureola...si cum nu prea am sfarcuri, bebe chiar nu are de ce apuca. E si simpatic cum deschide gurita exact ca un pui de vrabie asteptand bibe si sa curga laptic. E un puturos si jumatate...si asta e...cred ca pana la urma capitulez. Daca am reusit 6 saptamani sa ma mulg si sa-i asigur o alimentatie bazata exclusiv pe laptele meu, eu cred ca e totusi un succes. Probabil ca asta ma si motiveaza...si am si laptic in continuare.
Alinutza
de strumf
Eric Alexandru (05.08.2009)
CriPOD spune:
Alinutza, buburuza, ce frumos au crescut ei baieteii! Scumpi si frumusei, grozavi!
Eu sunt dezastru cand vine vorba de link la poze in mesaj, ori nu le observ, ori le deschid sa ma uit dupa ce termin cu forumul si cand ajung sa le vizionez nu mai stiu care bebelus al cui e (desi parca pe unii deja i-as recunoaste dupa trasaturi). Deci... unde-s pozele de micaalsa?![]()
Alinutza, cu draga inima, doar ca nu stiu nimic despre tetine. Ceea ce stiu e ca la capitolul inghitit aer, cu cat e gaura mai mare, cu atat e mai probabil ca inghit aer mai mult. Dar poti incerca, daca ceva face sens pt tine, incearca.
Cornelia, tu si cu mine suferim clar de sindromul "ultimul meu bebelus". Eu deja a doua oara in viata, dar de data asta mai intens.
Apropos, Alinutza, uite cum uita omu'... fie-mea zice ca nu-si aminteste vremile cand n-aveam timp nici sa ma spal pe dinti si cand eram lesinata de foame la 3 pm decat daca era in wrap, cand ma compatimea si zicea "ce te faceai tu daca nu eram eu in vacanta". Si se intampla acum 2 luni doar!!! Chiar aseara citeam in "what to expect" ca dpdv al metabolismului, intre 2 si 4 luni bbii ar fi pregatiti sa renunte la mancat noaptea, cam in jurul a 5kg. Hai ca mai e un pic doar (cu greul asta!
). Sa-i deschizi guritza larg, apesi cu aratatorul pe barbie in timp ce-i bagi sanul in gurita. Ori o poate face altcineva. Ori dupa ce ia sanul bagi mana pe sub si tragi de barbitza. Buzele trebuie sa fie rostogolite exterior, ca la pesti
, mai ales aia de jos si cand tragi de buzita de jos trebuie sa vezi limbuta peste gingie. Bebeii se hranesc de pe areola, nu de la mamelon. Esti mama eroina dpmdv, cu atata dedicatie pe muls si hranit cu laptele tau exclusiv pana acum!
... eu clacam demult!
noce, aici.
Giova, felicitari! Imi pare rau de bunicul, sanatate!
pooh, sper ca nu-i raceala. Pep face asa de la acid uneori.
evribadi
Giova spune:
multumim de urari fetelor
.
bunicul arata mult mai bine...saracul tot la mine s-a gandit ca ce nenorocire mi-a facut si ca nu cumva sa pierd laptele. dragul meu!
am luat si cd-ul cu poze, urmeaza sa le aleg pe cele care-mi plac, si maine sa le scoata.
sunt fericita, caci am si eu un copil care seaman cu mine. Au avut dreptate parintii mei...Edi e leit eu cand eram bb, doar ca are moaca de baietel. aduce si cu sora mea cand era bebe. si la botez au zis la fel neamurile...ca aduce cu neamul meu
.
Andreea eu am salteaua tare la patut, bb nu se poate cufunda in ea, si isi intoarce capul dintr-o parte in alta.
Daca ajuta DD sa am laptic si eu vreau alaptat exclusiv san 6 luni. si lui bb ii face bine si pt. comoditatea mea, si asa stau prost cu timpul liber.
Pooh si mie mi-a cazut parul, si eu l-am tuns...dar asta e ...
A fost nitel racit, i-am dat 3 doze de panadol, cam 3 ml, dar uiyte ca dupa botez,parca i-a trecut nasucul....
Cornelia te inteleg...si eu stau cu Edi mai mult in brate...si-l privesc mult...parca as opri timpul.
azi dim. il urmarea pe frate-su si radea cand ii vorbea.Doamne ce mult il iubeste si Marco, evtopit dupa el.
iar nu am citit din urma...au venit musafirii.
pe maine
.
_
Gio
de
Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)