Albinute & bondari de mar-apr'07 (127)
Raspunsuri - Pagina 13
rein spune:
Ma Rox, daca eram o maioneza, ma taiam asa de tare ca nici sa-ti fi pus tu toata maiestria de bucatareasa nu ma mai salvai.
Lasa ca faci tu vreodata o maioneza, sa vezi ce ti-o tai. Cand o pleca Raresu in lumea alearga (>petru) cu vreo educatoare de la gradi si te apuca un pufulit...
rein spune:
Uite: www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/mancaruri_cu_peste/crap_umplut_toltot_ponty-1903/" target="_blank">bun si www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/mancaruri_cu_peste/saramura_de_peste_ii-1055/" target="_blank">si bun raau
absoluta spune:
M-ati inteles gresit. Eu m-am referit la acoarele unde stiu sigur ca ar lua toti peretii din casa la vopsit. Nu ar fi mare pierdere ca asa cum a zis Roxana am o galeata mare de lavabila. Are lego, are enspe mii de papusi cu diferite accesorii, are carti de tot felul pentru varsta ei, castele, aspiratoare, bucatarii, etc. Eu intrebam daca ati descoperit voi anumite jocuri, jucarii care sunt acum de ultima stire si le capteaza lor interesul.
ioanaradu spune:
la noi raman de baza 2 seturi de masinute mici. unele din selgros si unele din real. se mai joaca si cu altele, dar astea sunt preferatele.
ada ma bucur sa vad ca nu am eu singurul baiat care nu e interesat de carti, citit, colorat, etc. ii place si lui sa ne uitam prin carti, dar nu f mult. lego le-am strans deocamdata ca nu se mai juca cu ele, doar ii placea sa le tina imprastiate prin casa.
i-am mai luat niste animalute de plastic: cal, caine, vaca, porc si se joaca f frumos cu ele. are o casuta, le pune acolo, le duce la plimbare. am mai scos din jucariile "vechi" si a fost f incantat de "Titici"=piticii, dar "printesa nu, e ulata ... ".
apropo de urat/frumos: vineri i-a zis la un copil la gradi "esti ulat ... f ulat ... ulat lau ... "
. mi-au zis doamnele ca intr-adevar, copilul e cam neingrijit si cam murdar, dar asta nu era motiv sa-i zica el bietului copil. pe ele le-a distrat ... pe mine nu. am inteles ca saracul copil e adus de o bunica, i-as duce ceva hainute de la "frumosul" meu dar mi-e teama ca il dezbraca asta pe acolo. au fost de acord si tanti ca mai bine nu ne mai legam la cap, ca si-asa s-a obraznicit matei, nu ne trebuie un stres in plus.
sa aveti o zi buna!
roxanici spune:
Absoluta, raspunsul nu e intotdeauna o noua jucarie...de ultima generatie. Fiecare copil are preferintele lui. Nu exista o solutie unica salvatoare.
Lui Rares ii place sa faca coada din masini....asa ii place lui, ce conteaza ca io ii iau carti educative si puzzle si bla bla, el vrea cu masinile. Ii place cu tricicleta afara si cu masinuta prin casa....daca asta ii place nici nu imi mai bat capul pana nu i s-o trezi interesul si pt altceva, ce sa ii fac, sa il dau jos de pe masina si sa ii zic hai sa ne uitam in enciclopedia despre mamiferele marine?!
Unul e cu cartile, unul cu desenatul, unul cu masinile, unul cu lego, nu cred ca vei gasi ceva de care sa zici, da, ia-l pe asta ca sigur ii place. Io lu rares pot sa i-l iau pe Thomas de diferite marimi ca tot nu il intereseaza, pe cand Teo al Adei stie tot despre el si prietenii lui. Deci cauta prn jucariile Timeei si vezi ca deja are ce cauti.
Si inca o chestie pe care am observat-o la rares...sa zicem ca el de la sine nu se joaca cu lego, dar daca ii face cineva constructii si scenete si ne maimutarim pe-acolo cu omuletii, vine si se joaca si ii si place. Deci joaca mai vine si jucandu-ne cu ei.
Rein, ce sa zic, maioneza sper sa nu mi se taie
, la cat mai mult ani fericiti cu cel pe care l-ai testat in primii ani.
azi am prima sedinta cu parintii.... is mama mare, nu?!
carmenefr spune:
Multumim frumos de urari!
Rein, si noi avem o poveste asemanatoare cu a voastra, numai ca la noi a fost invers. Sotul m-a testat sa vada ce fel de om sunt,daca sunt si "de-a muntilor "
sau numai cucoana cu pantofi cu toc de la oras.Aveam si io 21...mi-a zis ca vrea sa facem un traseu, ca e usor...Mi-a facut instructajul(sa nu cumva sa vin cu cine stie ce incaltari
), fiecare cu rucsacul lui, si-am coborat la Busteni in gara, si de acolo, catinel-catinel, am luat-o pe Jepii Mici pana la cabana Caraiman. Pe drum am avut parte si de "surprize",diversi turisti cu casetofonul pe umar, maneaua tareee, adidasi cu crampoane si tipe cu un fel de incaltari sport dar cu talpa inalta, ortopedica
Ne-am cazat la cabana, a ramas uimit ca m-am descurcat asa bine (desi nu mai facusem nici un traseu), iar la intoarcere...i-am testat eu lui ...tineretea, ca am coborat pe Jepii Mari, si l-am alergat la coborare, de am scos un timp de invidiat ![]()
![]()
ioanaradu spune:
ce-are a face dom'le "testul" asta cu muntele cu casnicia?? ca neuronul meu blondut bolundut nu se prinde. inseamna ca eu n-ar fi trebuit sa ma marit cu radulici? ca el nici cu autobuzul nu merge ... iar la paine se duce cu masina (3 blocuri mai in fata).
asa ... ia sa ridice mana sus toate mamicile ai caror copii urla in parc dupa alte jucarii, decat ale lor sau ai caror copii fac fixatie pe cate o jucarie si n-o dau la alt copil nici sa-l tai!
elyanne spune:
Doua maini sus... ai mei ![]()
Nici baietii mei nus' fani carti, citit, colorat... prostii de-astea intelectuale
Elena abia de vreun an a aratat interes pentru citit povesti sau pentru diverse jocuri...
Ei mai mult cu masinutele... care intr-un final sunt dezmembrate... fac dare cu rotile pe pereti
... nici o paguba ca nu ne jucam cu acuarele sau plastilina... facem peretii varza cu altele... Sau cu lego... mai avem niste jucarii cu forme... cam astea's...
Am vazut niste masinute f. frumoase la happy baby... pe care cica, copii altora, nu au reusit sa le distruga... pt. ca vin parintii si mai cumpara alte modele... as fac o incercare ![]()
http://www.happybaby.ro/Little%20Tikes.htm#MASINUTE (camion articulat transport masini)
Am mai vazut in site o chestie pt. copii urlatori la baie... de pus pe cap.... n-o aveau in magazin atunci... au multe lucruri utile, in afara e jucarii... eu am redescoperit cand am cautat un cadou pt un bb.
Fug ca ma cheama datoria... s-au trezit tarziu si abia acum trebe sa le dau sa manance ![]()
CONCURS „Cat de fericit e copilul tau“ www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=6" target="_blank">ely1 & www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=7" target="_blank">ely2 ![]()
diana_jors spune:
Pentru iubitorii de munte (si ca am "auzit" pe-aici de Piatra Craiului) - exista Maratonul Piatra Craiului, cred ca e a 4-a editie, puteti merge macar in vizita si sa sustineti participantii
eu anul asta zic pas, abia peste 3 saptamani voi fi sigura ca am dobandit rezistenta pentru distanta aia pe plat, ce sa mai vorbim de munte...
In rest, la discutii despre copii nu ma bag. Inca
AMR 4 zile...
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)