Pepenasi de iulie-august 2008 - (144 )

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Cu gradinitele, e clar ca se pot scrie tomuri intregi... La noi, Eliza vorbea majoritar in engleza. Cerea si/sau executa cam astea (la 1 an si 4 luni): potty please, spunea my turn (de ex daca mancam eu un biscuit, cerea si ea, ca e "randul ei"), arata stelele si spunea "star", stia water please, sit down, hands up, arata nose, eyes, mouth, fingers, hair, feet, stia sa aduca boots, wipe nose/mouth, sa aduca nappy, samd. Noi am fost extrem de multumiti. Am dus-o la 1 an si 2 luni, dupa 2 experiente dezastruoase cu bone
Aa, pampers, la noi, aveau toti, si niciodata nu am gasit-o iritata sau cu scutecul neschimbat. Pampersii si toate celelalte intrau in taxa, nu le duceam de acasa. Si mancau cam singurei. Uneori erau ajutati. Dar la modul constructiv, si nu lasati de izbeliste. Da, murdarea haine, ca pictau, lipeau, se jucau mult, mai dadeau pe ei. Dar aveam haine de schimb si mereu imi punea in sac hainele murdare si o schimbau, zic eu, la timp.

IOANA - este vorba de Colargol. Dar nu sunt pentru alergii, ci sunt pentru polipi, au efect constrictiv (sunt cu nitrat de argint). Daca puiul are alergie, trebuie vazut corespunzator. Parerea mea e ca nu trebuia operat. E poveste lunga cu polipii astia, pe care toti copii ii au pentru ca e natural sa ii aiba...

GINI - daca o duci acum, ar fi bine sa o duci la program scurt. Intr-adevar, 2-3-5 luni in plus conteaza, dar nu cine stie ce...
Si la 4 ani daca to duci tot asa va raci. Iar la 4 ani va plange mai mult.

CAPRI - steriletul il scoti oricand. De pus, il pui imediat dupa ciclu (in ideea sa nu fii gravi).

Erika e la dermato cu barbatu-miu. Buburutzele alea pe care le avea s-au inmultit, si sa imi spuna mie cucu ca sunt ciupituri de insecte, dupa ce m-am agitat sa iau mama sculelor antiinsecte. Deci nu, nu sunt insecte, dar nici DA nu e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

DARA eu in locul tau as lua DOSTINEX 2 pastilutze si gata ce iei tu au efecte secundare si plus ca trebuie sa iei mai mult timpDefapt eu chiar am luat dostinex nu -ti spun din povesti dar am alaptata doar 3 luni.
SUN eu zic ca DA ia ceva sa opresti asa zisa lactatie.Nu vreau sa te sperii dar cumatra mea a facut un chist care s-a transformat in "boala aia urata pe care nu vreau sa o numesc",chistul se formase de la laptele nefolosit si nu i-a dat importanta a zis ca lactatia se opreste de la sine.Si cand finutul meu avea 2 ani ea s-a operat, acum Slava Domnului e bine.
Clara vorbeste la fel cateva minute bune de zici ca i se impleticeste limba aia si mai si gesticuleaza cu mana de parca e tzatza din piatza.
Iriss sa va fie de bine cumparaturile!!!
Eu as vrea sa o duc pe Clara de la 2 ani la o gradinita, am o prietena educatoare care la fel mi-a spus ca ar fi bine sa mai aman pana pe la 3, dar nu am cu cine sa o las asa ca...

MAMI de CLARA ANDREEA

06.08.08

Mergi la inceput

DOSTINEX - la mine, dupa Eliza, am tot avut cate 2-3 picaturi de lapte pana am ramas insarcinata cu Erika! Tot am asteptat sa dispara laptele, iar apoi nu am mai avut timp sa imi bat capul cu cele cateva picaturi. Drept urmare, la sarcina cu Erika mi-a aparut colostrul foarte devreme. Si credeam eu ca o sa alaptez de mama focului la tura numaru' doi {alcool] Si de unde... alea 5 luni de alaptare de la Erika au fost trei sferturi intinse ca un gumilastic...
Ei bine, aceeasi poveste cu laptele. Dar nu erau numai cateva picaturi, ci vreo 3-4 linguri daca ma straduiam Si asta pana luna trecuta, adica deja trecusera mai bine de 7 luni de la oprirea alaptarii.
Dom' doctor mi-a dat Dostinex, 2 pastile, cate una la 4 zile.[\b] Scumpe domne, 15 lei pastila Acuma abia mai am cate 2-3 picaturi. O sa ii spun cand ma duc, saptamana viitoare, si probabil ca imi va mai da o tura de Dostinex.
Si cine ma aude ca nu mai scap de lapte, o zice ca am alaptat precum Milka

Revenind la [b]gradinite
, eu cred ca sunt doua aspecte naspa:
1. parintele tine de copil nene, de spaima
2. personalul e de-ala de il doare in cot tocmai pentru ca nu exista consecinte daca se poarta necorespunzator sau daca nu se specializeaza corect.

In tari normale copilul merge in cresa / gradinita de foarte devreme, si n-am auzit pe careva sa isi puna problema sa amane sau vreun educator sa sfatuiasca parintele sa il mai tina acasa.
Adica aici e aberatia: toti stiu hibele sistemului, dar nimeni nu incearca sa il indrepte. Si aici ma refer mai ales la educatori, pe care ii doare in cot, care nu fac nimic pe motiv ca u au baza materiala. Adica ce baza materiala? Ca eu, parintele, platesc tot, da?? Eu ii platesc foile de desen, pensula si acuarela, forfecuta si lipiciul. Da' pe tine de ce te doare mana sa lucrezi cu copilul, sa faci jocuri, sa colorati si sa decupati impreuna?? Pentru ca n-are chef, de-aia, va zic eu. Pentru chef insa nu prea exista leac (ma rog, poate "biciul"...) ca pentru materiale si restul... sa nu ma ia cu baza materiala, ca tu, parintele, eu platesc.
Bleax!

Cat despre cei mici. Ii doare in cot, nu au grija, daca ii supravegheaza, trebuie sa zici mersi.
Da' fi-mea cand avea 1 an si jumate, de ce putea nene sa mazgaleasca pe o foaie? De ce putea sa invete culorile? De ce se puteau juca de-a meseriile? Si nu ca pricepeau ei din meserii, dar na, aveau trusa de doctor, aveau Bob the Builder... De ce se puteau juca cu apa turnand si imbiband chestii? de ce puteau face oite din vata lipita? Ete pentru ca la un an jumate copilul are o gramada de abilitati pe care e si pacat sa nu i le dezvolti.
Si asta nu va face nici cu mama bonei bonelor never ever acasa! Si nici cu bunica si nici cu mama din dotare.

Dar na, la noi, ca sa gasesti o cresa/gradinita din asta unde copilul sa lucreze chiar si la 1 an, este greu al naibii tata, si eventual trebuie sa te usurezi de vreo 20 de milioane pe luna. ca deh, la stat e lipsa de chef (nu ca n-ar putea face si ei lucrurile de mai sus....)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Salutix,

Ankule la T, cand are pusee, cam cum descrii tu arata DA. Ea face pe glezne, atat. In alta ordine de idei, iara ai atata dreptate cu gradinitele...of. Noi vom incerca si, chiar daca uneori mi se par ametitoare preturile, daca asta e garantia ca ei ii va fi bine, vom da oricat. Ca nu e corect asa...e partea a doua...

Gini, doamna noastra (dr) a zis ca toti copiii racesc, indiferent de varsta, asa ca aia e. Intr-adevar, eu vreau s-o dau de la 1,9-1,10 ani, ca sa "se faca mai usor inteleasa" si sa se acomodeze pana la 2 ani, cand eu merg la job. Noi vom incepe cu program redus, poate e mai usor si pt Irinuc tot asa?

Dara succes cu intarcatul. Cam nasol totusi cu bromcripitina, e pacatoasa. Mai bine incercai dostinexul.

Danuta saru'mana, si eu tot la aia ma gandeam...si cum, mai nou, sunt ipohondra...Dar doamna dr a copilului (care a devenit, saraca, si generalista, psiholoaga si psihiatra parintilor copilului:) ) a zis la fel, ca trebuie musai pastilute! Ce dulce Clara!

Multumesc fete de raspunsuri!

Si pt ca plecam nitel la mare/la soare, fac urarile de acum, pt mamicile pepeniste:

Camy, La muuuulti muuulti ani sanatosi, fericiti si impliniti, alaturi de minunea ce va sa vie curand si de tati Pustache! Sa vi se adune pacea, zambetele, armonia, frumusetea, blandetea si tot ce e mai bun, in casa si in suflete! Intalnire frumoasa maine cu bebe Flaviusica! Si sa fii cuminte si ne-stresata sau nervoasa sau fricoasa pana ma intorc, da?? Sa nu-mi faci vreo supriza si pana pe 12, picioarele crucis! Puuup si strang tare fata!

Ada la multi ani si numai bine alaturi de baietii tai! Poate ne mai vizitezi, sa ne spui cum a crescut pepenasul!

Ankule, la multi ani! Iti doresc sa fii la fel de misto si pe viitor si sa ai o calatorie lina spre locurile unde sa prindeti radacini! Sa fii sanatoasa, puternica si norocoasa!

Sisi la multi ani cu drag si te mai asteptam pe la noi, sa dai vesti despre pepenasul Andreas!

Eliza, Mirela La multi ani! Va doresc ca tot binele sa poposeasca la voi in case si toata bucuria la voi in suflete!

Monicule la muuulti ani! Sa ai o sarcina usoara, atat cat a mai ramas, si un bebe sanatos tun! Si sa cunosti implinirea si fericirea pura, alaturi de comorile tale! Numai bine, fata frumoasa si draga!

Iar voi, gasca, sa fiti cuminti si sanatosi cu totii si sa va regasesc cu bine. Si cu multe aventuri savuroase ale pepenasilor!

Va pup!

Mamica unui MIRACOL
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá

Mergi la inceput

SUN mama.. din pacate, nici cand platesti banu' gros nu ai garantia ca totul va fi bine, cum adevar graia mai sus si TECK. Si multam de urarile anticipate. Stupid me, m-am intrebat ce te-o fi apucat ca pana la ziua mea mai e o gramada, am uitat ca e deja septembrie, si nu oricum, ci trecute de jumate..

Tinem pumnii ca totul sa fie cat mai in regula, pentru toti gradinarii si gradinaresele din bostana!
Acuma, na, ei cresc repede. Buna sau mai putin buna gradinita, ei tot cresc. Mai pune mama umarul, mai pune bunica, mai o sfortare, mai o modificare... si trece si asta. Sa vezi la scoala nene... ne poate detalia CAPRI Cand ajungi la scoala, iti dai seama ca in legatura cu gradinita ne-am prostit nene, si am avut fitze...

Cu buburutzele - iete ca si dermatologul asta genial la care mergem, si el zice ca e ciupitura. Cica probabil de paianjen. Si ca se poate foarte bine din parc (asta a mea mai fuge prin iarba...) Acuma am mai dat cu un fas din ala pe dupa patutul ei si pe dupa al Elizei (am un fas intr-un bidon cu pulverizator...) Si momentan sta. El a zis sa ii dau cu Locoid. Cred ca mai astept. Daca dispar buburutele inseamna ca erau ciupituri. Daca reapar si dupa ce am dat cu fasul ala, o dau cu Locoid. Insa dau degeaba cu Locoid daca nu ucid paianjenii Daca si la iarna ii mai apar, clar e altceva

Ceea ce ma deruteaza totusi e ca acum are una la radacina nasului, una la incheietura mainii, mai multe in dosul genunchiului, cateva pe gambe, vreo doua trei mai razlete pe burta si torace. Nu prea suna a DA totusi... DA e cumva localizat... Pfuai....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gini75 spune:

Sun, Ankalaura, ar fi si asta o varianta, sa inceapa cu programul scurt, iar pentru restul timpului sa caut bona. Teoretic mi se pare mai bine decat sa stea acolo pana seara. Insa am discutat ieri cu o mamica care are copilul de la 1 an la gradi si care incepuse cu programul scurt, iar dupa vreo 3 luni l-a lasat la program lung. Foarte greu i-a fost copilului sa doarma acolo. Se obisnuise sa-l ia cineva dupa masa si se uita tot timpul la usa. Asa ca e cu dus si intors. Dar repet, si mie mi se pare mai bun, cel putin teoretic, programul scurt.

Mergi la inceput

GINI - programul scurt ar fi o idee pentru inceput, ar fi bine sa o acomodezi treptat. Ca idee, eu prefer programul lung, se antreneaza tare fain copiii cand sunt impreuna, si oricat ar fi de straniu, mananca mai bine, dorm bine, se obisnuiesc cu astea.
O bona ar fi buna in eventualitatea ca pot fi ocazii cand ar trebui sa tii copilul acasa. Ca pret insa, devine nitel piperat...
Bafta multa la luat decizii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Gini, si eu zic ca si Anka, program scurt = acomodare. Cum o sa facem noi : vom creste timpul treptat si in 2 saptamani ajunge la program normal.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

VICKYY _ zi domne cu nasa!! Cand pleaca din Bucuresti????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

SUN distractie placuta la mare!
Domnisoara Raluca mi-a spart azi telefonul...Era la incarcat si era urcat pe o masuta,a tras de fir si i s-a rupt clapeta.Nu m-am suparat pe ea pt ca oricum tb sa-l schimb ca-l aveam de 4 ani....

Mergi la inceput