Clopotei de Ianuarie - Februarie 2008 (234)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

haideti la cu baba!!!

Elle ma bucur mult pentru Mariana! Cu siguranta ca va avea un destin special.

Miri, lasa-l pe Bruno. Ozi a invatat culorile cand si-a descoperit pasiunea pt modelat, zilele saptamanii in clasa a 2-a, numara pana la 10 fara 7 la varsta de 5 ani...pur si simplu neuronii lor au instinct de conservare, nu le tb informatia nu o inregistreaza.

Stancutza pt Sofiuca mica si Doamne ajuta sa-i fie bine!

Fetelor gladiolul meu mananca in salturi: dimineata cu cantec, la ora 15 daca are chef daca nu bea doar apa si seara pe la 20 il apuca asa o foame de rade 2 portii...din pacate nu depaseste niciodata 500gr de papica pe zi. Nu deschide gurita, arunca mancarea...am incercat sa-l las sa manance singur dar mozoleste tot si ia doar 3 imbucaturi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicaa spune:

Neata mamici

Nu ne merge mail-ul la serviciu si ma simt de parca imi lipseste o mana. Nici nu stiu de ce sa ma apuc mai intai. Asa ca am inceput cu voi.

Ceska uff ce sperietura. Incearca sa te linistesti si te rog eu mult nu renunta la gradi. Macar alea 3-4 ore pe zi o sa-i faca tare bine. Si tie la fel chiar daca acum nu crezi asta. Pupici lui Mr B cel neastamparat.

Miri te-am felicitat pe blog ptr bebe la purtator..nu stiu daca ai apucat sa citesti comentariile.Te mai felicit acum o data si mai scot inca o data palaria in fata matale. Tu, Dana, Miha ...mai voi imi inspirati profund respect. Si pofta mare de nr 2 dar mai intai trebuie sa ma dreg cu sanatatile.

Stancuta mult succes. Sa dea Dumnezeu sa gasiti solutia cea mai buna pentru Sofia si pentru voi.

A da...la Clara la gradi a aparut un caz de boala Mana-Picior-Gura asta tradus mot-a-mot din germana. Cum ii spune la dracia asta pe romaneste? Si are cineva mai multe detalii? Lala? Pe asta o ai pe lista?

Inca tot nu merge mail-ul...hmmm...ma apuc totusi de lucru.

Pupici

Moni, mami de Clara Sophia (25.01.2008)
http://community.webshots.com/user/mangyalosi
http://cu-zdranga-pe-ulita.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui monicaa

A da...la Clara la gradi a aparut un caz de boala Mana-Picior-Gura asta tradus mot-a-mot din germana. Cum ii spune la dracia asta pe romaneste? Si are cineva mai multe detalii? Lala? Pe asta o ai pe lista?

Inca tot nu merge mail-ul...hmmm...ma apuc totusi de lucru.

Pupici

Neatza.
Da si tu mai multe amanunte. In forma asta tradusa nu am auzit. Cum se manifesta ?

O zi excelenta !
Lala.

Bogdan si Andrei (27.12.2007)
Poze

Design blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beinazutza spune:

neata buna!
poftiti la !
Doamne Ceska prin ce ai trecut! imi dau seama ce spaima ai tras mai ales ca eu sunt o fire f panicoasa cand este vorba de copii.
Mariana sa iti traiasca puiul mic , sa fie sanatoasa !
Ellenuta tu cum mai esti? Eva mica ?
Diana multa putere mami mai ales ca tu ai demonstrat in repetate randuri cat de puternica esti. suntem alaturi de tine si Sofiuca!sa treceti cu bine peste teste!
Alina, Creata mare si mica sunt f bine, ce am mai vb la tel. este f ocupata acum cu lansarea sapunurilor naturale si vineri pana duminica aparticipat la targ. nu am vb sapt asta. Mariuca este o frumoasa si desteapta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicaa spune:

Sorry Lala..deci incepe cu febra mare, varsaturi, dureri de burtica.
Apoi erupe pe maini (special palme), picioare(special talpi) si gura (in jurul gurii si in gura). Bubele sunt ceva basicute, trec in cam 10 zile.
Cica e des intalnita la copii sub 10 ani si apare mai ales vara.
Tratament nu exista. Se astepta sa treaca de la sine.

Cum Clara si Thalia se joaca mult impreuna pp ca fii-mea si-a insusit virusachele. Acum suntem in asteptare...bine buba sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui monicaa

Sorry Lala..deci incepe cu febra mare, varsaturi, dureri de burtica.
Apoi erupe pe maini (special palme), picioare(special talpi) si gura (in jurul gurii si in gura). Bubele sunt ceva basicute, trec in cam 10 zile.
Cica e des intalnita la copii sub 10 ani si apare mai ales vara.
Tratament nu exista. Se astepta sa treaca de la sine.

Cum Clara si Thalia se joaca mult impreuna pp ca fii-mea si-a insusit virusachele. Acum suntem in asteptare...bine buba sau nu.

Aha, uite ce am gasit :

Boala mainii, piciorului si gurii: simptomele acestei boli seamana cu cele ale gripei. Se manifesta prin febra, dar si prin basicute sau bubite aparute in gura, pe palme, pe talpi. Este cauzata de enterovirusuri si se ia prin secretii respiratorii, prin contact cu lichidul din vezicule sau prin apropierea de alti bolnavi. Infectia este foarte greu de prevenit, deoarece virusul poate supravietui pentru perioade lungi în mediu.
Boala mainii, piciorului si gurii este o boala virala care debuteaza brusc (acuta), cauzata de virusii din grupul enterovirusilor, mai ales de virusul Coxsackie A16. Perioada de dezvoltare (incubatie) de la infectie la simptome este scurta, de 3-6 zile. Boala este foarte contagioasa si se transmite adesea de la un copil la altul si apoi de la copii la adulti. Transmiterea bolii se produce prin intermediul contactului direct cu secretiile nazal si/sau orale si prin contactul cu fecalele. Epidemiile apar de obicei din iunie pana in octombrie.
Semne si simptome ale bolii

Boala mainii, piciorului si gurii incepe cu febra de pana la 38,3 °C, dureri de gat, dureri in gura, tuse, dureri de cap, oboseala, pierderea poftei de mancare si, uneori, dureri ale incheieturilor.
Dupa 1-2 zile, apare eruptia.
Pe mucoasa bucala, limba, gingii, sau gat apar mici zone rosii care se transforma in blistere si formeaza rapid rani cu ulceratii.
Leziunile au o zona adancita, cu baza galben-gri si o zona inconjuratoare rosie.
Leziunile de pe maini si picioare (extremitati) apar sub forma unor pete rosii si plate ce produc blistere ovale sau rotunde, inconjurate de mici zone colorate in rosu. Leziunile de pe maini si picioare sunt prezente de obicei pe lateralele si in spatele degetelor de la maini si de la picioare. Palmele si talpile pot fi si ele afectate.

Leziunile de pe piele asociate cu boala mainii, piciorului si gurii pot fi dureroase.
In aproximativ o saptamana, eruptia va disparea, iar copiii se vor simti mai bine.

http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=1800

Bafta sa nu ia si Clara totusi

O zi excelenta !
Lala.

Bogdan si Andrei (27.12.2007)
Poze

Design blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

'Neata si mersi de cafelute!

Wow ce vesti frumoase

Micsunea - sa ai o sarcina minunata pana la capat si un baietel sanatos si frumos!

Mariaana - sa-ti traiasca grasunica, sa fie sanatoasa, papacioasa, norocoasa si sa va bucurati de ea!

Elle - m-am trezit cu gandul la tine si cu un soi de nostalgie/invidie de cat de tare m-am bucurat de burtica, de sentimentul minunat pe care il traiesti cu un pui mic total necunoscut la tine in brate...hmmm foarte frumos...de abia astept sa o vad pe surioara Evitei.

Eu ma gandeam acum vreo 2 zile ca sunt aproape de momentul intarcarii si al noptilor dormite cap coada (a dormit Stef de la 10-7 , dupa ce a baut vreo 60 ml de lapte praf), dar n-a mai vrut nicicum in serile urmatoare, asa ca ne-am intors la vechiul obicei...

Ceska - a fost doar un accident si crede-ma , se putea intampla si cu tine de mana...asta e, bine ca n-a patit nimic si e ok...se vor mai intampla multe

Miri - bafta sapt viitoare

Alina - ce nervi ai sa incerci tot felul de dulceturi( mie imi fac mama si soacra -dragele de ele)...da' asta de gogonele...eu n-as incerca-o...detest gogonelele, nu din alte motive

Monica - ce boala lui peste o fi asta??Tot incerc sa-mi dau seama si nu reusesc...

Grati - nu ii cresc iar masele? Parca asa a facut si cand i-a crescut prima tura de masele, nu?
Stef acum papa nesperat de bine...da' tot gladiola e

Natalia - de 2 ori mamica Stefania-Irina 26.12.2007 si Ana iubita 04.02.2005
Poze: http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/
Acolo unde domneste iubirea, si imposibilul poate fi atins! (proverb indian)
http://www.youtube.com/watch?v=0R-FPIHNFJw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

Au avut si fetele mele anul trecut infectie cu virusul Coxsackie A16, dar ele au avut putina febra, dupa care le-au iesit bubite pe picioare - gambe, nu talpi, palme si fata...probabil o fi fost o forma mai usoara...

Natalia - de 2 ori mamica Stefania-Irina 26.12.2007 si Ana iubita 04.02.2005
Poze: http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/
Acolo unde domneste iubirea, si imposibilul poate fi atins! (proverb indian)
http://www.youtube.com/watch?v=0R-FPIHNFJw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Nati, gatitul si conservaraia ma relaxeaza, imi fac placere. Desigur ca as prefera sa le fac in timpul zilei si nu la miez de noapte, dar cum ziua sunt la job...fac si eu cand pot.
Iar dulceata de gogonele am facut pentru prima data anul asta. Este un deliciu! Seamana la gust cu dulceata de nuci verzi (am pus si miez de nuca in ea)! Chiar merita incercata! Poate rogi vreuna din mame sa-ti faca.

Monica, sper sa nu fi luat si Clara virusul acela ca tare urate-s manifestarile!

Grati gladiolul tau parca-ar fi frate cu Ana mea! La fel papa si ea! Nepotelul meu care e nascut la fix un an dupa ea mai are putin si o ajunge la dimensiuni.
Dar eu ma consolez cu gandul ca poate face ea ce nu am reusit eu...balet!

Eu tot n-am scapat de problemele la masea! Iar azi mi-am uitat medicamentele acasa si deja simt cum pulseaza! Mama ei!! Abia astept sa scap de ea!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Buna dimineataaaa!!!!
De fapt, este mai degraba pranz dar pentru mine care+mi beau abia la aceasta ora cafeaua... dimineata este
M-am umplut de nervi de dimineata pentru ca am mers la o policlinica -Romar - sa-mi fac un set de analize si papanicolau. institutia la care lucrez are contract cu ei... Dupa ce am stat o ora acolo, cu stomacul gol, nebauta cafea/apa... nefumata ( fooooarte grav si greu pentru mine acest fapt ) mi-au spus ca nu stiu ce analize trebuie sa-mi faca, ca nu stiu ce analize sunt incluse in contract etc. Mi-am pierdut cateva ore din viata stand in trafic pana la ei si apoi la o usa de pomana

Cristina , ce frumos trebuie sa fi fost in vacanta !!! Lasa kilogramele incolo ca se duc ele daca vrei... important este ca ati papat papa bun Abia astept fotografii cu frumosii tai !!!! Unde veti mai pleca in vacanta ?

Nemary, ce face bebicul din burtica? Ce spune daria de faptul ca va avea surioara/fratior? Constientizeaza deja acest fapt ?
Nici eleni nu doarme invelita dar eu nici nu ma stresez pe tema asta.. O imbrac doar cu un body cu maneca lunga si pantaloni de pijama lungi. sosetelele pe care i le pun in picioare si le da singura jos. Dar eu i le pun la loc dupa ce adoarme pentru ca stiu ca dimineata strabate toata casa singurica sa ma caute la bucatarie si o ia lipa-lipa cu piciorusele goale pe gresia rece.
Nu va mai povestesc de problema mea cu dimitris care de vreo 3 ani se inveleste pana la gat cat este vara de lunga si de calduroasa cu patura si de cand se duce canicula incepe sa stea complet dezvelit.
M-a anuntat mama astazi de dimineata ca aseara nu a mai vrut nici macar un cearceaf...
Sincer, eu nu gasesc o explicatie logica la aceasta atitudine a lui...

Ceska, Dumnezeule prin ce spaima ai trecut! Pe langa ce grozavie ati trecut razant ca sa spun asa
\Bine ca nu a patit nimic puiutul tau !!!

Beinazuta, ma bucur mult ca ai mai aparut pe la zuze si ne mai povestesti de puiutii tai scumpi!!! Te intelg cu este cu timpul... Eu, daca nu as veni la serviciu nu as avea timp acasa nici sa deschid computerul...Spune-i lui cretulina ca mi-e tare dor de ea si de mariuca ei frumoasa!!! Mi-am tot propus sa o sun si niciodata nu am gasit timpul sau linistea necesara

Roli, bine ca ai rezolvat problema cu buba care doare rau.... mititelul de el.... Si eu ma documentasem in privinta asta cand l-am nascut pe dimi dar am ales sa i-o decalotez eu incetul cu incetul si nu am avut probleme pana acum.
M-ai facut sa rad cu porecla "finlandezul"...
Nici la mine in casa nu sunt mai mut de 22 de grade si nici nu incerc sa fac tot pe principiul sa nu-i invat cu caldura
eu, pe de alta parte,.. fata crescuta de bunici la tara cu sobe de lemne in care duduia focul si se faceau iarna vreo 30 de grade in camera mor de frig si stau cu sosete flausate in picioare si 2-3 bluze pe mine

ELEEEEE, ce pofta mi-ai facut cu pastrama aia...
Deci, doar prima propozitie am citit-o si am pus mana pe telefon sa-i zic lui barbata-meu sa fuga la piata si sa cumpere patsrama

Diana, abia asteptam sa aud vesti bune despre sofiuca....nici eleni a mea nu vrea sa ia siropelele dulci...

miri, eu ma lupt si acum la 6 ani cu dimitrakis sa invete culorile...

Micunea, FELICITARIIIII !!! Sa ai o nastere usoara si un baietel sanatos !!!!

Marianaaa, FELICITARIIIII !!! Sa-ti traiasca fetita, sa fie sanatoasa si sa va aduca numai bucurii !!!!

Alinush, back cu drag!!! cuminte luca ? sta in curte a scolii ?

ma duc sa mananc si maui citesc la intoarcere!

Laura - mandra mami de Dimitrakis - 25.04.2003
si Eleni - 05.02.2008
www.flickr.com/photos/21462816@N06/" target="_blank">poze

povestea nasterii lui eleni

vara2009

Mergi la inceput